Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

1st Overkill Festival - Persona Non Grata/Exile In Utopia/Ravenus/Abject/Marialena @Holywood Stage (01/05/2022 , Αθήνα)

Το 1ο Overkill Records Festival είναι γεγονός και κάνει πρεμιέρα την πρωτομαγιά και μέρα Κυριακή, εκεί όπου πέντε μπάντες της Ελληνικής Metal σκηνής , ενώνουν τις δυνάμεις τους και ανταμώνουν στο περιβόητο και γνωστό από το Live/Θεσμός για την γυναικεία φωνή , ονόματι Ladies Of Metal Festival.

Εκεί έχουμε τους Persona Non Grata ως Headliners της βραδιάς έχοντας μαζί τους Exile In Utopia , τους πολλά υποσχόμενους Ravenus , το πλέον συγκρότημα της Μαριαλένας Τρικόγλου (που αναμένεται να γίνεται στο προσεχές μέλλον και επίσημα ως κανονική μπάντα) και οι Abject!

Ας πούμε δύο τρία λόγια για την κάθε μπάντα συνοπτικά!

Persona Non Grata... Η δημιουργία των Persona Non Grata ξεκίνησε το 2003 όταν ο Γιάννης Ιωαννίδης (πλήκτρα) κάλεσε τον Χρήστο Γκάτσο (κιθάρες) να συμμετάσχει στην μπάντα του που κινούταν τότε στον χώρο του hard rock . 

Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να συνειδητοποιήσουν ο Γιάννης κ ο Χρήστος ότι έπρεπε να προχωρήσουν στην progressive metal μουσική που ήταν μια μίξη της ροκ που αγαπούσε να παίζει ο Γιάννης και της heavy metal με την οποία μεγάλωσε ο Χρήστος. Για να το πετύχουν αυτό έπρεπε να αλλάξουν το line up της μπάντας. 

Την περίοδο αυτή επικεντρώθηκαν στην σύνθεση μουσικής που θα ήταν το υλικό για το πρώτο τους CD Ήταν 2 χρόνια αργότερα όταν ο τραγουδιστής, Βασίλης Αξιώτης, μπήκε στο γκρουπ PnG και ξεκίνησαν να ηχογραφούν αυτό το άλμπουμ. 

Ζήτησαν από τους session μουσικούς Άκη Γαβαλά (τύμπανα) και Χρήστο Βογιατζή (μπάσο) να βοηθήσουν στην ηχογράφηση του δίσκου. Το πρώτο τους Cd με τίτλο «Shade in the light” κυκλοφόρησε το 2009 από την αμερικανική εταιρεία Sensory Records αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. 

Ακολούθησαν συναυλιες και περιοδίες στο εξωτερικό ενώ έγραφαν το 2ο τους CD με τίτλο “Quantum Leap”. Αυτό κυκλοφόρησε από τον Γερμανικό κολοσσό Massacre Records. To 3o CD ήρθε αρκετά χρόνια αργότερα με αλλαγές στην σύνθεση της μπάντας. Η τρομερή εμπειρία της ηχογράφησης και παραγωγής από τον προτεινόμενο για Grammy Chris Tsangarides σημάδεψε την μπάντα. Το όνομα αυτού “Confirm your Humanity” .Κυκλοφόρησε απο την Steel Gallery. 

Αυτή την στιγμή ηχογραφείται το 4ο CD που κινείται στα γνώριμα μονοπάτια μεταξύ μελωδίας, πολυρυθμίας και Heavy metal ήχου το οποίο θα κυκλοφορήσει τέλος του 2022. Persona Non Grata. 

Τύμπανα -Στέλιος Σιούλας 

Μπάσο – Χρήστος Κόλιας 

Κιθάρες – Χρήστος Γκάτσος 

Πλήκτρα – Γιάννης Ιωαννίδης 

Φωνή – Βασίλης Αξιώτης

Exile In Utopia.... Ύστερα από περίπου 5μιση μήνες αδράνειας , βρίσκονται ξανά στο Σανίδι! Τελευταία φορά εμφανίστηκαν στο An Club μαζί με τους Warcode, Tripnote , Mask Of Prospero και τους Senserase. Αυτήν την περίοδο βρίσκεται στα πλαίσια δημιουργίας/ηχογράφησης του νέου τους δίσκου , για το οποίο παραμένει άγνωστος χρόνος κυκλοφορίας του!

Ravenus..... Εκεί όπου αρχίζει η μουσική τους , αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο Beethoven ήταν μεταλάς τελικά! Το Prog/Thrash Metal σχήμα προέρχεται από μία δυναμική εμφάνιση στο BUMS που πραγματοποίησαν στις 17 Απρίλη και πλέον θα εμφανιστούν στον χώρο διεξαγωγής της συναυλίας και υπόσχονται πολύ ιδρώτα μέσα από το Debut τους , ονόματι "Lobotomy".

Marialena... Η γνωστή Σοπράνο που υπόσχεται πολλά τόσο με την σκηνική της παρουσία , όσο και με τις φωνητικές της ικανότητες , έρχεται μαζί με το συγκρότημα της για να παρουσιάσουν κομμάτια από το "Vanity" αλλά και από το επερχόμενο Album τους , το οποίο αυτήν την περίοδο δουλεύουν μανιωδώς και ακατάπαυστα , ενώ μεγάλο σημείο αναφοράς , είναι ότι αναμένεται να ανακοινώσουν το επίσημο όνομα της μπάντας!

Abject.... Ένα παράξενο σχήμα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο ορισμός του "Derlicte" (όσοι έχετε δει το Zoolander , θα καταλάβετε τι εννοούμε). Συγκρότημα που θα χαρακτήριζε κανείς ότι ψάχνει τρόπους για να γράψει και φυσικά να παθιαστεί , ανέβασαν 3 κομμάτια τους (The Bitter Symphony , Abject , Duat) και κάποιοι τους έχουν χαρακτηρίσει ως το σχήμα του "Για όλα υπάρχει λύση"! Έρχονται λοιπόν στο Overkill Festival για να τα σπάσουν και να ηλεκτρίσουν την ατμόσφαιρα!!!

Αυτές οι 5 μπάντες λοιπόν , ανταμώνουν στο Holywood Stage και υπόσχονται ένα πολύ δυνατό Underground Metal Show!!!

Support Local Scene!!!

Damage Ticket:

Pre Sale: 8€

On Spot: 10€

Doors Open: 19:00

FB Event: https://www.facebook.com/events/394805048833696

Σχόλια