Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Faun: Αποχαιρετούν το 2021 υμνώντας τον Baldur , τον θεό του Φωτός μέσα από το νέο τους κομμάτι

Ο γιος του Υπερίονα και της Θείας, άλλοτε ταυτιζόμενος με τον Απόλλωνα, άλλοτε αναφερόμενος ως Σολ, στην Αίγυπτο γνωστός ως Ρα, εξομοιωμένος με τον Μίθρα, και γνωστός ως Ούσιλ στην Ετρουσκική Μυθολογία, αδελφός της Σελήνης και της Ηούς, ο Θεός Ήλιος εξυμνείται στο νέο single των Faun.   

"Θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς: το 2021 δεν ήταν μία από τις αγαπημένες μας χρονιές στην ιστορία του συγκροτήματός μας. Μας έλειψαν πάρα πολύ αυτά, που είναι τόσο σημαντικά για εμάς, δηλαδή να παίζουμε σε συναυλίες και να γιορτάζουμε τη μουσική και τη ζωή μαζί σας. Παραμένουμε όμως αισιόδοξοι και είμαστε σίγουροι ότι το 2022 θα είναι πολύ καλύτερο".

Με αυτές τις δηλώσεις φαίνεται να αποχαιρέτησαν οι Faun το 2021, για να υποδεχτούν το 2022 με ένα νέο single, προάγγελο της νέας δουλειάς που ετοιμάζουν.

Μπορεί στην Ελλάδα να μην αντιλαμβανόμαστε τι θα πει η απουσία του ηλίου για εβδομάδες, για τους Γερμανούς Ambient Folkers όμως, φαίνεται ότι οι τόσες μέρες μακριά από την λάμψη του Ήλιου τους έδωσαν αφορμή για σύνθεση.  

Θα υμνήσουν τον Baldur, τον θεό του φωτός, της άνοιξης και της ειρήνης στη σκανδιναβική μυθολογία και θα ενορχηστρώσουν έναν παλιό Νορβηγικό μύθο σχετικά με την ιερότητα του ηλίου.

Το επίσης απολαυστικό βίντεο, μέσα από τα μαγικά τοπία, θα σας ταξιδέψει στα βουνά, τις λίμνες και τα δάση, που όσο σκοτεινά και δύσβατα και αν είναι, πάντα οι αχτίνες του Ηλίου θα φτάσουν για να τα περιλούσουν.

Το αρχαίο ρουνικό ποίημα:

Sól er landa ljóme / Lúti ek helgum dóme Die Sonne ist das Licht des Landes / Ich beuge mich vor dem Heiligtum (Sun is light of lands / I bow to the dome of holiness)

Η γκάιντα και το φλάουτο θα προμηνύσουν τις πιο φωτεινές ημέρες που θα έρθουν, καθώς και του νέου τους δίσκου "Pagan", που θα κυκλοφορήσει στις 22 Απριλίου του 2022.

Ακούστε εδώ το νέο κομμάτι:

Cover Art:

Tracklist:

1. Galdra (Ft. Lindy-Fay Hella)

2. Halloween

3. Gwydion (Ft. Eluveitie)

4. Wainamoinen

5. Tamlin

6. Neun Welten

7. Lord Randal

8. Innisfree

9. Ran

10. Baldur

11. Caer

12. Willow Tree

13. Zeit Der Raben

14. Anagin

15. Liam

Σχόλια