Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Dryed - Dryed (Album Review)

"Κάτω από τις ανθισμένες κερασιές , δεν υπάρχουν ξένοι"
~ Kobayashi Issa ~

Όταν η γκρούβα και το Nu Metal έρχονται αντιμέτωπα σε ένα ηχόχρωμα , τότε σαν λουλούδι φυτρώνει κάτι πολύ ιδιαίτερο, το συγκρότημα αυτό που δημιουργήθηκε μέσα από τις ρίζες του πιο σύγχρονου ήχου , που βαφτίζονται υπό το όνομα Dryed. Οι Dryed είναι ένα συγκρότημα που ουσιαστικά ξεκίνησε το 2006 και ύστερα από 16 χρόνια σκληρής δουλειάς , είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν το ομώνυμο Debut τους.

Εναρκτήριο με το κομμάτι "Coma" , ένα κομμάτι πολύ ενδιαφέρον που μας βάζει στο Mood της επιθετικότητας πολύ πρόωρα βάζοντας μας στο μυαλό τόσο τους Breaking Benjamin , τους Drowning Pool αλλά και τους Static X. Γκαζωμένα ριφς , δυναμισμός στα τύμπανα και όγκοι ιδανικοί για να προκαλέσουν Mosh Pit από το πρώτο λεπτό.

Η Συνέχεια δίνεται στο "Trust" , ένα τραγούδι με θυμό , μελωδία και με φωνητικά που θυμίζουν γυναίκα για έναν περίεργο λόγο, ίσως να φταίει και η χροιά που μου δίνει αυτήν την εντύπωση. Ένα τραγούδι που ομολογουμένως μου δίνει την εντύπωση πως επηρεάστηκαν από τους Trivium και από τον πιο εμπορικό ήχο και το πιο μοντέρνο , ενώ οι διφωνίες και τα διακριτικά Delay δίνουν μία ιδιαιτερότητα με πολλές προοπτικές. Αυτό το κομμάτι κατά την γνώμη μου , θα μπορούσε να είναι ιδανικό για βίντεο κλιπ.

Στο "Buried Alive" διαπιστώνουμε πολύ έντονα το συναίσθημα της οργής μέσα από τα Distorted φωνητικά που μαζί με τα πιο καθαρά , δίνουν μία διαφορετική νότα όσο στα ριφς όσο και στο όλο σύνολο που σε κάνουν να νοσταλγείς Mastodon , Godsmack και γενικότερα μία πιο "Εφηβική" μουσική , σαν αυτά που ακούγαμε στην εφηβεία , το ίδιο ισχύει και στο "Perfect Lie" , που σε κάνει να σκέφτεσαι ότι το ένα κομμάτι καλύπτει το άλλο!

Saw It Coming , ένα τραγούδι που μας συναρπάζει καθώς μου φέρνει προσωπικά στο μυαλό , το συναίσθημα ενός Soundtrack είτε θρίλερ , είτε μυστηρίου. Για μένα το ιδανικό για να μπορέσει να σταθεί σε ένα Soundtrack μίας ταινίες θρίλερ των σημερινών δεδομένων. Ωραία φωνητικά που σου φέρνουν στο μυαλό τις χροιές των Tool και μία αισθητική που σε καθοδηγεί στο να ακούσεις ξανά και ξανά το κομμάτι.

Εντάσεις δίνονται με το κομμάτι "Working Machine" , σου δίνεται η αίσθηση ότι ξεκινάνε κομμάτια των The Agonist και δίνεται το σήμα για το απόλυτο Mosh Pit , πράγμα που συμβαίνει στο "Ocean" , το "Slumber Away" και στο "Circled The Line" όπου αυτή η τετράδα δίνει ένα συνεχές έναυσμα για να κοπανηθείς χωρίς σταματημό!

Τίτλοι τέλους με το κομμάτι Pushing Me Deeper το οποίο ξεκινάει με πιο μελωδικό ηχόχρωμα που στην κιθάρα θυμίζει λίγο το We Will Arise των Arch Enemy , τις δυναμικές εντάσεις των Mastodon στις χρυσές εποχές τους και φυσικά το εξαίρετο συναίσθημα του ότι έχεις να κάνεις με μία κιθάρα που στις δεξιοτεχνίες της κάνει θαύματα και σε συνδυασμό με το βιολί που παίζει ο Ματθαίος Δακούτος , δίνει μία ιδιαίτερη νότα που ως φινάλε , σε ανατριχιάζει στο έπακρο!

Ακούσαμε μία ιδιαίτερη κυκλοφορία όπου βασίζεται πάρα πολύ σε μία ξεχωριστή ανάμειξη που σε κάνει να σκέφτεσαι τους πειραματισμούς που κάνανε στα 90's μέσα από τους συνδυασμούς που κάνανε , σαφέστατα είναι ένας δίσκος που συνολικά έχει περιθώρια βελτίωσης , συνάμα όμως έχει πολλές προοπτικές για να γίνει , ένα κομψοτέχνημα κάποια στιγμή!

Ένα εξώφυλλο που φέρνει στο μυαλό την αναγέννηση του συγκροτήματος που αφορά δύο ονόματα της εγχώριας σκηνής. Είναι μία πολύ τίμια προσπάθεια , ικανοποιητική την οποία ακούς ευχάριστα , αν είσαι λάτρης του πιο σύγχρονου ήχου , νομίζω πως αυτό τον δίσκο θα τον λατρέψεις αγαπητέ ακροατή/αναγνώστη. Ένας δίσκος που έχει πολλές πιθανότητες με κάποιες διορθώσεις στην παραγωγή και την ηχογράφηση , να γίνει κάτι το πολύ πολύ κομψό

Μπήκε λοιπόν το 2022 και για άλλη μία φορά ξεκίνησε πάρα πολύ δημιουργικά , με χιλιάδες κυκλοφορίες και μία εξ' αυτών είναι των Dryed , οι οποίοι δίνουν την 1η τους σύσταση μέσω μίας πολύ ενδιαφέρουσας κυκλοφορίας που αξίζει να ακουστεί καθώς περιέχει μεγάλη ποικιλία συναισθημάτων από σύγχυση , λύπη , θυμό , οργή και αν κρίνουμε από τους τίτλους των δίσκων , καταλήγει σε κάτι πιο "προσωπικό" , ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι τα κομμάτια από το 2010 ήταν ήδη γραμμένα!

Ο δίσκος αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 2 Φεβρουαρίου 2022 και αξίζει να αναφέρουμε ότι τα T- Shirts του συγκροτήματος είναι ήδη Sold Out , ενώ ο δίσκος είναι διαθέσιμος στο Bandcamp.

Εύχομαι να υπάρξει συνέχεια και να δούμε τις επόμενες κυκλοφορίες σε κάτι ακόμα πιο εξελιγμένο και ιδιαίτερο!

Supporting Greek Metal Scene Guys!!!

Βαθμολογία: 75%

Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο



Σχόλια