Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Τάνια Κικίδη - Rock N Roll Paradise (Album Review)

"Life Is A Disease. The Only Cure Is Rock N Roll."

Η περίφημη Joan Jett δεν είναι τυχαίο που κυκλοφόρησε τον Νοέμβρη του 1981 το εμβληματικό Debut της, "I Love Rock N Roll" , το οποίο και έγινε σήμα κατατεθέν για το γυναικείο φύλο στο να επαναστατήσει με το Rock και να σταθεί επάξια πλάϊ στο ανδρικό φύλο και τον σκληρό ήχο , πράγμα που κατάφερε και η Doro είτε με τους Warlock είτε Solo. Άλλο ένα μουσικό φαινόμενο και αρκετά επίδοξο πιάνει κιθάρα και παθιάζεται με το Rock N Roll , o λόγος για την γνωστή και μη εξαιρετέα Τραγουδίστρια Τάνια Κικίδη , η οποία παρουσιάζει τον κατά σειρά 2o για φέτος (διάδοχος του "Silent Partners Project" που κυκλοφόρησε στις 31 Ιανουαρίου 2021) και συνολικά 5ο της δίσκο με τίτλο "Rock N Roll Paradise" μέσω της Grooveyard Records , που με αυτήν την κυκλοφορία μας κάνει πιο ξεκάθαρη την επιρροή της στον Hard Rock ήχο! Πάμε λοιπόν για Rock N Roll και πολύ αλητεία!

Το εξώφυλλο θα μπορούσε κανείς να το αποκαλέσει ως μία αναδρομή στα Artworks των 80's , εκεί όπου Hard Rock συγκροτήματα όπως οι Whitesnake , Motley Crue , Poison , Vixen , Wasp , Warlock κ.ο.κ έδιναν διάφορες ιδέες είτε πιασάρικες , είτε μέσα από μία επίσημη φωτογράφηση μπάντας. 
Το εν λόγω εικαστικό κομμάτι συνδυάζει πολύ ωραία τα χρώματα με το πάθος της εν λόγω τραγουδίστριας όπου συνοδεύεται από έναν πολύ ενδιαφέρον και συνάμα American τίτλο δίσκου όπως έδιναν στα παλιά τα χρόνια πολλά συγκροτήματα του είδους!

Ο δίσκος με το εναρκτήριο ηχόχρωμα σε βάζει κατευθείαν στο Mood του σκληρού ήχου , ο λόγος το ομότιτλο κομμάτι μαζί με το Queen Rider να δίνει μία νότα διαφορετική και το υψίφωνο να δίνει την έναρξη σαν να είσαι σε συναυλία των 80's .

Το Freedom Highway είναι ένα κομμάτι που μου θυμίζει πάρα πολύ το ηχόχρωμα του Pour Some Sugar On Me των Def Leppard , φαίνεται πως η εν λόγω τραγουδίστρια λατρεύει το συγκεκριμένο συγκρότημα αποδίδοντας μία πάρα πολύ καλή ερμηνεία και εκτέλεση στο συνθετικό κομμάτι , δίνοντας ένα ύφος πιο Hard Rock ενώ στο Night Burner συνεχίζεται το απόλυτο πάρτη με ένα στυλ ακόμα πιο κεφάτα και ξεσηκωτικά.

Σειρά έχει το κομμάτι "Daughter Of The Wind" όπου η επιρροή είναι σε πιο Hard Rock ηχοχρώματα όπως αυτά των L.A Guns , Guns N Roses , Motley Crue , Vixen και ότι άλλο αφορά κυρίως 80's αλλά και 70's ακόμα με τους όγκους της κιθάρας να είναι έντονοι όπως και το όλο ύφος του κομματιού που συνοδεύεται από μία πολύ ενδιαφέρουσα παραγωγή και την απίστευτη αύρα της φωνής της Τάνιας Κικίδη , ενώ το τρίο μεταξύ Walkin' On Badlands ,  το In The Eye Of The Storm , όπου δίνεται ένα εξαίρετο Finger Tapping της κιθάρας με το οποίο δίνεται η έναρξη για ένα πιο Rock κομμάτι που θυμίζει το αγαπημένο μου "Looks That Kill" των Motley Crue στο πιο επιθετικό στυλ! 

Με κιθάρα , ερμηνεία και ρυθμό να ταιριάζει τόσο καλά και με τα Tapping που δίνουν μία νότα παραπάνω , σαν να ακούς σόλο κιθάρας και το Feel My Soul Rockin' , όπου είναι πιο μελωδικό και ανάλαφρο καθώς δίνει μία ατμόσφαιρα κάπως πιο Soft Rock αλλά δεν παύει να αραιώνει από την σύνθεση ο ήχος της κιθάρας , ενώ στο You Keep Me True συνεχίζει δυναμικά το ύφος του χέβι μεταλ!


Στο Save Me δίνουν το ωραίο ροκ Γλέντι , το οποίο κρατάει σταθερά το ενδιαφέρον του ακροατή που μαζί με το Escape κάνουν πιο έντονο το ύφος καθώς μας βάζει σε πιο ξεσηκωτικούς ρυθμούς που σου δίνουν την αίσθηση ενός Rock Party!

Ενώ  Πέφτουν οι ρυθμοί στο The Last Goodbye που με κάνει να νοσταλγώ μπαλάντες καλλιτεχνών όπως Firehouse , Bon Jovi και άλλων πολλών συγκροτημάτων , ακόμη και Mariah Carey μου φέρνει στο μυαλό για έναν περίεργο λόγο , ειδικά η χροιά της Τάνιας που σε σαγηνεύει δίνοντας τους τίτλους τέλους , σε ένα Album νοσταλγός των χρυσών χρόνων επιτυχίας του Hard Rock!

Ας συλλογιστούμε και να σκεφτούμε πως θα ακούγονταν όλα αυτά τα έπη που κυκλοφόρησαν στα 80's με έναν πιο προχωρημένο εξοπλισμό , παραγωγή , ηχογράφηση και συνάμα με πιο σύγχρονο ήχο! Δεν είναι μοντέρνο.... Είναι σαν να βλέπεις από την μία την Νοσταλγία των παλιών Γενιών και από την άλλη την σύγχρονη παραγωγή που δίνει ένα παραπάνω Tip στην εκτίμηση του εκάστοτε ακροατή!

Οπότε θα πω το εξής....Εάν γουστάρετε να νοσταλγήσετε την παλιά εποχή και να αγαπήσετε περισσότερο το Rock N Roll.... Τότε η σύσταση μας πέφτει στο "Rock N Roll Paradise" της Εμβληματικής Τάνιας Κικίδη όπου με την συνοδεία των Σταύρου Παπαδόπουλου σε μπάσο & κιθάρα και Χρήστου Λάγιου στα τύμπανα , κατάφερε να δώσει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στην ακουστική που υπάρχει όσο στον ήχο , όσο και στην αίσθηση που σου αφήνει όλο το σύνολο! Όλη η σχολή του Hard/Glam Rock , βρίσκεται μέσα σε ένα Album!

Αξίζει , μετράει , ακούστε το και νιώστε Hard Rock Party σαν τον παλιό καλό καιρό!!! Τέλος μεγάλο σημείο αναφοράς , είναι ο τίτλος του Album που μας έφερε στο μυαλό το εμβληματικό κομμάτι των Ελβετών Stormbringer από το ομώνυμο Album τους , το οποίο κυκλοφόρησε το 1983. Θεωρώ πως αν ζούσε ακόμα ο αείμνηστος Eddie Van Halen , σίγουρα θα ένιωθε υπερήφανος που άλλος ένας μουσικός επηρεάστηκε από το μεγαλείο που δημιούργησε ο θρυλικός Αμερικανός κιθαρίστας!


Suppport Local Scene!

Βαθμολογία: 85%

Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο



Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Comments