Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Ο Θοδωρής Μαρτίνης (Solid Faith) στο Rock Da Vinci: "Γράφουμε νέα τραγούδια, επιστρέψαμε στις πρόβες και οργανώνουμε τα επόμενα μας βήματα μουσικά και ευκαιρία και να το πώ και απο εδώ είμαστε στην αναζήτηση για μόνιμο μέλος στα πλήκτρα."

"Starting Again With Nothing At All , Not An Easy Way Out" λέει το ομότιτλο κομμάτι του Debut δίσκο των Solid Faith , οι οποίοι επέστρεψαν και είναι πιο ανανεωμένοι από ποτέ , καθώς ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο "Eternal Quest" , καλπάζει καλά καθώς το θετικό Feedback όσο περνάει ο καιρός φουντώνει όλο και περισσότερο. Πλέον βρίσκονται σε περίοδο δημιουργικότητας οι περίφημοι Αθηναίοι Progressive Metallers , καθώς ξεκίνησαν τις συνθέσεις του διάδοχου του "Eternal Quest". Με αφορμή κατά κύριο λόγο όσο για το περσινό τους δημιούργημα , όσο και για τις συνθέσεις των νέων κομματιών , μίλησε ο Θοδωρής Μαρτίνης στο Rock Da Vinci και τον Φαν Βαλ Νουέβο!

"Aqua La Vida Is The Quest For The Way to Our Home , Which We Call It Earth!"

Rock Da VInci: Θοδωρή καλησπέρα και καλώς ήρθες στο Rock Da Vinci. Πως είσαι , σε τι φάση σε πετυχαίνουμε αυτόν τον καιρό εσένα και τους Solid Faith?

Theodor: Είμαι πολύ καλά και εύχομαι και για σένα το ίδιο. Είμαστε στην μεγάλη επιστροφή από τις δύσκολες μέρες της πανδημίας. Γράφουμε νέα τραγούδια, επιστρέψαμε στις πρόβες και οργανώνουμε τα επόμενα μας βήματα μουσικά και ευκαιρία και να το πω και από εδώ είμαστε στην αναζήτηση για μόνιμο μέλος στα πλήκτρα.

Rock Da Vinci: Θα έρθω κατευθείαν στο θέμα και στην πρόσφατη κυκλοφορία σας που έδωσε συστάσεις από πέρσι το Καλοκαίρι και αναφέρομαι στο “The Eternal Quest” , ένας δίσκος που κυκλοφόρησε μέσω της Alone Records από την Θεσσαλονίκη. Θα θέλαμε όμως πριν από το εν λόγω Label , να μας μιλήσει λίγο για το Feedback που δέχεται το Debut Full Album σας , πως πάει , ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου?

Theodor: Όταν σε καιρούς πανδημίας καταφέρνεις να έχεις πουλήσει τα 4/5 του αριθμού που κυκλοφόρησε το λες εξαιρετικό στην περίπτωση μας! Το άλμπουμ δημιούργησε προσδοκίες σε όσους το έχουν ακούσει για το τώρα και για το μέλλον μας και έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις από κριτικές και σχόλια που του έχουν γίνει. Μας έδωσε, μας δίνει όλο αυτό την δύναμη και την όρεξη για την συνέχεια μας!

Rock Da Vinci: Είναι ένας δίσκος θα μου επιτρέψεις να πω , που σε βάζει σε ένα λογοπαίγνιο της ζωής σωστά? Μίλησε μας λίγο γι’ αυτό

Theodor: Ναι και έχει να κάνει κυρίως με την θεματολογία του ομώνυμου τραγουδιού το οποίο μιλάει για την επιβίωση του ανθρώπου από την Γη σε κάποιο άλλο πλανήτη επειδή ο άνθρωπος με όσα έκανε, έχει κάνει δεν άφησε ελπίδα και έφερε την καταστροφή στην Γη. Φανταστική ιστορία από όπου το όλο θέμα του τραγουδιού έδωσε και στον γραφίστα μας ένα πολύ όμορφο εξώφυλλο του άλμπουμ μας.

Rock Da VInci: Μία μεγάλη απορία που έχω , είναι πως παρατήρησα ότι το υλικό σας ήταν έτοιμο εδώ και αρκετό καιρό από την τελευταία σας εμφάνιση στο Rainfest του 19 μαζί με τους Alphastate. Τι μεσολάβησε και καθυστέρησε τόσο πολύ ο δίσκος , ήταν θέμα Label?

Theodor: Ναι ήταν θέμα επιλογής εταιρείας! Θέλαμε για το ξεκίνημα μας κάτι σίγουρο αλλά και με εγκυρότητα και η επιλογή μας στην Alone Records ήταν ότι καλύτερο για το πρώτο μας άλμπουμ. Δεν θέλαμε να βιαστούμε, προτιμήσαμε να περιμένουμε και να εξετάσουμε όλες τις προοπτικές που μας είχαν δοθεί.

Rock Da Vinci: Πως προέκυψε το Deal με την Alone Records? 

Theodor: Η Alone Records ήταν μια απο τις τέσσερις προτάσεις που είχαμε να σκεφτούμε και διαλέξαμε και τελικά μας δικαίωσε! Μια εταιρεία που με πράξεις εδώ και χρόνια στηρίζει την ελληνική σκηνή και όχι μόνο δικαίως την διαλέξαμε γιατί είμαστε πολύ ευχαριστημένοι ως τώρα και με την προοπτική να συνεχίσουμε και στο δεύτερο άλμπουμ μας να είμαστε στο δυναμικό της.

Rock Da Vinci: Πάντως ομολογώ ότι οι κριτικές είναι αμφίρροπες θα έλεγε κανείς! Αυτό σαν μπάντα σας επηρέασε καθόλου Θοδωρή η το λάβατε χαλαρά , διότι παρατηρώ πως οι περισσότερες κριτικές έχουν πάρει πολύ θετικό τον δίσκο σας?

Theodor: Είμαστε πολύ τυχεροί θα έλεγα διότι το άλμπουμ μας κατά 80% έλαβε πληθώρα θετικών κριτικών και από Ελλάδα και από το εξωτερικό και αυτό μας δυνάμωσε μας έδωσε ακόμα πιο δυνατή πίστη για το μέλλον μας σαν συγκρότημα ειδικά τώρα που είμαστε στην φάση της δημιουργίας του δεύτερου άλμπουμ μας.

Rock Da Vinci: Τώρα με την Καραντίνα και τους περιορισμούς , πως είναι πράγματα όσον αφορά την ροή του συγκροτήματος , υπάρχει κάτι στα σκαριά για το μέλλον η περιμένετε να τελειώσει όλο αυτό για να ξεκινήσετε εμφανίσεις για την προώθηση του δίσκου? Είναι αλλιώς όταν βλέπεις τον κόσμο από κάτω και αλλιώς μέσα από Πωλήσεις και σχόλια διαδικτύου.

Theodor: Αν υπάρξουν σοβαρές προτάσεις και συνεργασίες που στα μάτια μας θα φαντάζουν ιδανικές και θα μας αρέσουν σαφώς θα επιστρέψουμε ξανά on stage. Ας μην ξεχνάμε πως οι Solid Faith μέσα σε σχεδόν 3 χρόνια όπου ο 1,5 ήταν η πανδημία έκαναν 10 συναυλίες. Αυτό δείχνει το πόσο δραστήριοι είμασταν και σκοπεύουμε να μείνουμε έτσι ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει ήδη οι συνθέσεις νέων τραγουδιών για το δεύτερο άλμπουμ μας.

Rock Da VInci: Εάν θέλει να προμηθευτεί κανείς το Debut σας πως μπορεί ακριβώς? 

Theodor: Μπορεί και από εμάς τους ιδίους και με μήνυμα στην επίσημη σελίδα μας στο facebook αλλά και από την εταιρεία μας την Alone Rerords από την Θεσσαλονίκη.

Rock Da Vinci: Το λογότυπο σας έχει κυκλοφορήσει και σε συλλεκτικό κρεμαστό Μενταγιόν. Πως νιώσατε όταν είδατε την ύπαρξη του για 1η φορά , ποια ήταν τα συναισθήματα? 

Theodor: Αυτό ήταν μόνο για τον κιθαρίστα μας. Χαχαχαχα ήταν κίνηση για δική του ψυχική εκτόνωση και αγάπη ας το πούμε να έχει σε μενταγιόν το σήμα. Εκτός από cd και t-shirts προς το παρόν δεν έχουμε να διαθέσουμε κάτι άλλο στον κόσμο αν θέλει να αποκτήσει.


Rock Da Vinci: Τέλος , Θοδωρή ποια είναι τα μελλοντικά πλάνα των Solid Faith? 

Theodor: Έχουμε εστιάσει σε 3 πράγματα αυτή την εποχή… αρχικά να μπορέσουμε να βρούμε μόνιμο μέλος στα πλήκτρα, να συνεχίσουν οι συνθέσεις και η δημιουργία του δεύτερου άλμπουμ μας και τέλος παράλληλα με τις όποιες συναυλίες σκεφτόμαστε σοβαρά να προχωρήσουμε και σε κάποιο Video Clip.

Rock Da Vinci: Θοδωρή σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σου , θα χαρώ να σε δούμε και στα Θρακιώτικα μέρη και στον Έβρο και να τα πούμε από κοντά. Ο επίλογος της συνέντευξης ανήκει σε εσένα. 

Theodor: Σε ευχαριστούμε για την στήριξη και εσένα και το Rock Da Vinci και θα είναι χαρά μας να τα ξαναπούμε σύντομα και από κοντά εννοείται. Ευχόμαστε υγεία σε όλους και υπομονή σε όλο αυτό που ζούμε εδώ και σχεδόν 2 χρόνια και καλή επάνοδο σε όλους μας μουσικά και ακόμα μεγαλύτερη άνοδο της ελληνικής σκηνής παγκοσμίως. 


Για το Rock Da Vinci,

Ερωτήσεις/Συνέντευξη: Φαν Βαλ Νουέβο

Edit Promo Pics: Σίσσυ Δαφ.



Σχόλια