Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Ανώμαλα Ρίμματα - Έρχεται Χάος (Album Review)

"Η μεν ευταξία σώζειν δοκεί, η δε αταξία πολλούς ήδη απολώλεκε." (Η μεν τάξη γενικά πιστεύεται ότι σώζει στη μάχη ενώ η αταξία πολλούς έχει καταστρέψει.)

~ Ξενοφών ~

Όταν το χάος ξεκινάει , η τάξη ηγείται αυτό που θέλει η ίδια και αποβάλει την βούληση των ανθρώπων. Αυτό είναι μία πραγματικότητα που επικρατεί τα τελευταία δύο χρόνια καθώς αιώνες τώρα ο χώρος της Punk βρίσκεται περιθώριο παρά στην προσαρμογή στο να ζούμε ισότιμα ο ένας με τον άλλον! Εδώ και πολλές δεκαετίες ακούγεται έντονα από τον σκληρό ήχο μία σειρά συνομωσιών , φασισμού και πολλαπλών συνομωσιών. Ο εμβολιασμός έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις και συνάμα προβληματισμούς όσον αφορά την επιβολή της νέας τάξης των πραγμάτων , πράγμα που το εξηγούν στο Debut τους οι Αθηναίοι Πάνκηδες Ανώμαλα Ρίμματα , μία νεοσύστατη Punk μπάντα που σε φάση DIY κυκλοφορεί την πρώτη της σύσταση ονόματι "Έρχεται Χάος" με τον όλεθρο να έχει προκαλέσει διαχωρισμούς και διακρίσεις.

Θα πιαστούμε με το εξώφυλλο του δίσκου που τα λέει όλα με τα μωρά , τα πτώματα , το απόλυτο χάος σαν να θυμίζει παλιές καταστροφές όπως την Μικρασιατική καταστροφή η την γενοκτονία των Ποντίων , απλό , λυτό , ρεαλιστικό και απόλυτα ειλικρινές καθώς βασίζεται στην επικαιρότητα και τον φόβο για την καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων.

Ο δίσκος ξεκινάει με το κλασικό και παραδοσιακό Punk που γνωρίζουμε είτε από την Ροκιά των 70's και τον 80's είτε από τους πρωτεργάτες της Ελληνικής Πανκ σκηνής. Σε συνδυασμό με την θεματολογία που ως επί το πλείστο θίγει η Πανκ σκηνή γενικότερα τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα , έχει μία πρόβλεψη που εδώ και δύο δεκαετίες είναι αληθής!

Αυτό νομίζω είναι φανερό από το ομότιτλο κομμάτι που φέρνει την έναρξη της πραγματικότητας και του ρεαλισμού όσον αφορά αυτό που μας περιμένει! Παραγωγή Old School , τρόπος ηχογράφησης αρκετά ενδιαφέρον , με πολύ σοβαρότητα κάνοντας την οργή , δημιουργία! Πράγμα πολύ σημαντικό για τον πολιτισμό αλλά και την αλήθεια που αρχίζει σιγά-σιγά να φαίνεται εντονότερα!

Αγάπησα πάρα πολύ την εισαγωγή του "Η Αγέλη των Καθαρμάτων" , αυτό είναι κάτι που στο νου μου φέρνει εικόνες όπως τον βασανισμό της αστυνομίας , του κλήρου , ακόμη και του τύπου είτε μέσω της εφημερίδας , είτε μέσω των Καναλιών δημιουργώντας έτσι μία "τρομοκρατία" στον κόσμο για να πάρουν τον έλεγχο του Λαού! Πολύ έξυπνοι ιδέα οι αντίλαλοι μεταξύ γυναικείων και ανδρικών φωνητικών , τρομερή η μελωδία της κιθάρας που θυμίζει Post Punk ύφος και ένα μοτίβο αρκετά Cult και Dark με αποτέλεσμα να βρίσκονται εντός θέματος!

Στο κομμάτι "Έξοδος" , "Το Κουκούλι" και "Η μηχανή" ο ήχος έχει σκαμπανεβάσματα από το πιο δυναμικό στο πιο μελωδικό αλλά και στο πιο μελαγχολικό καθώς σε κάνει να νοσταλγείς ήχους από το πιο Old School American Punk όπως αυτό των Dead Kennedys , Ramones η και The Damned όπως και πολλών άλλων συγκροτημάτων της Πανκ σκηνής!

Μου κίνησε πολύ το κομμάτι "Νούμερο" , ένας σχολιασμός που ακούγεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια , ότι θα χαθεί η ταυτότητα μας , η καταγωγή μας και όλο αυτό επιδεικνύει φόβο και σύγχυση για το μέλλον το δικό μας αλλά πιο πολύ για την επόμενη γενιά της ανθρώπινης παρουσίας!

Δέκα κομμάτια λοιπόν , Δέκα ιστορίες με μία μεγάλη δόση ρεαλισμού μέσα , με γνήσιο ατόφιο παλιάς σχολής Πανκ όπως όλοι το αγαπήσαμε και φυσικά μία τροφή για σκέψη όσον αφορά την ελευθερία λόγου και την προσωπική μας βούληση.

Μουσικά είναι μία πολλά υποσχόμενη τριάδα με στόχο να κρατήσουν την τέχνη και τον πολιτισμό ζωντανό κι να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους μαζί με ολάκερη την μάζα των ανθρώπων. Όποιος θέλει ακούει και όποιος θέλει αγνοεί!

Αυτός ο δίσκος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με μία διπλή αξία, από την μία είναι δίσκος με προβληματισμό και φόβο για το μέλλον και από την άλλη είναι ένας κλασικός Punk Rock δίσκος που θα μπορούσε να κάνει πολλούς παλιούς να νοσταλγήσουν τον παλιό και ωραίο ήχο της μουσικής που όλοι αγαπήσαμε με επανάσταση , αντίσταση και ελευθερία!

Έξυπνες ιδέες , ωραία παραγωγή , συμπαθητικός ήχος έως πολύ καλός και με λίγα λόγια η πρώτη τους μουσική σύσταση είναι αρκετά θετική , δεν αξίζει να ψαχτούν επικρίσεις , είναι ένα κλασικό Punk , χύμα Album , χωρίς πολλά - πολλά παρά μονάχα ευθύς κουβέντες , προβληματισμούς , φόβους και ότι άλλο αφορά τον ρεαλισμό της κοινωνίας που ζούμε! Ένα μεγάλο μπράβο που λέγονται σε έναν δίσκο τα πράγματα με το όνομα τους και το μήνυμα τους καταλήγει στο ότι ο κόσμος πρέπει να πολεμήσει για τα δικαιώματα του!

Ένας δίσκος που αξίζει να ακουστεί , αυτοί είναι οι Ανώμαλα Ρίμματα και αυτός εδώ είναι ο Debut δίσκος τους "Έρχεται Χάος". Στηρίξτε την Ελληνική σκηνή , γιατί η μουσική της Ελλάδας δεν είναι μόνο Metal και κλασικούρες , αλλά άμα κανείς ψάξει στο βάθος , θα βρει πάρα πολλά διαμάντια που αξίζει να ακουστούν και θεωρώ πως σε αναρχική συναυλία είναι το ιδανικό ένα από τα 1000άδες σχήματα που υπάρχουν στον Underground χώρο της εγχώριας Rock/Punk/Metal σκηνής!

Support Local Scene , Save Our Music!


Βαθμολογία: 80%

Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο



Σχόλια