Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Ιδέες και προτάσεις για μερικά Rock/Metal Bars που αξίζει να επισκεφθείτε στην Θεσσαλονίκη είτε ως κάτοικοι είτε ως τουρίστες είτε ως επισκέπτες


Πριν περάσουμε στο δεύτερο μέρος των Καλύτερων Rock/Metal Bars που αξίζει κανείς να επισκεφθεί απολαμβάνοντας ο καθένας με την παρέα του , πολλές μπύρες και ωραίες μουσικές, επιλέξαμε να πιάσουμε μία πόλη στην οποία προσωπικά εγώ έχω ζήσει τα καλύτερα Live Shows της ζωής μου , ο λόγος για την Μεταλομάνα Θεσσαλονίκη για την οποία κάναμε μία έρευνα για να δούμε τα μπαράκια που αξίζει να επισκεφθεί κανείς έχοντας ως προορισμό την ωραιότερη πόλη της Ελλάδας , την όμορφη Θεσσαλονίκη!


Bolivar Rock Cafe Bar , Πλατεία Ναυαρίνου 3


Ένα από τα πιο γνωστά μεταλάδικα/Ροκάδικα της Θεσσαλονίκης που είμαι βέβαιος ότι πολλοί μεταλάδες γνωρίζουν στην Ναυαρίνου είναι το Bolivar Rock Bar , που από το 1992 ύπαρξης του , συνεχίζει με την διακόσμηση του και την όλη Rock ατμόσφαιρα να εντυπωσιάζει. Είχε βγει μία φήμη ότι έχει κλείσει , αλλά με βάση πληροφοριών τελικά ισχύει κανονικά και με τον νόμο! Πολύ ωραίες ταπετσαρίες , εξαιρετικό Feeling Heavy Metal και παρέα με τις καλύτερες επιλογές είναι ο συνδυασμός που θα δώσει κάτι το ξεχωριστό στον καθένα ξεχωριστά!





In Rock Cafe-bar , ΟΛΥΜΠΟΥ 138


Ένα rock café bar για όλες τις ώρες, είναι το In Rock ένα μέρος που ξεκινά από νωρίς σερβίροντας καφεδάκι και φοβερή ζεστή σοκολάτα με ωραίες ροκ μουσικές, και συνεχίζει με μπύρες περιλαμβανομένων δυσεύρετων ελληνικών, όπως η αφιλτράριστη, απαστερίωτη. Το περιβάλλον είναι άκρως φιλικό και παρεΐστικο και το «σάουντρακ» κινείται σε κλασικά ροκ μονοπάτια.








Pulp Bar , Σβόλου Αλεξάνδρου 8


H γειτονιά της Σβόλου αποτελεί έναν από τους πιο όμορφους δρόμους στο κέντρο της πόλης. Ανάμεσα σε μικρά μαγαζάκια και πολλά δέντρα, λοιπόν, θα ανακαλύψετε μια διαχρονική μπυραρία η οποία αποτελεί ένα από τα αγαπημένα ροκ στέκια του κέντρου. Με διακόσμηση που θυμίζει αγγλική pub, πράγμα που δείχνει το Pulp να καταφέρνει να γεμίζει κάθε βράδυ και να μαθαίνει στο κοινό της Θεσσαλονίκης τις πιο γευστικές ποικιλίες. Μάλιστα, για τους λάτρεις του πρωινού καφέ, αυτή η "κόκκινη γωνία" είναι ανοιχτή από νωρίς πρωί προσφέροντας κουλουράκια με τη συνοδεία των πιο απολαυστικών ήχων. Αυτά λένε οι κριτικές και οι φήμες και σίγουρα θα ήθελα πάρα πολύ να επισκεφθώ , ιδίως όταν είδα στο Βαρέλι της μπύρας ένα Σαξόφωνο στο Bar!






Rover Bar , Σαλαμίνος 6


Ένα επίσης από τα πιο γνωστά ροκάδικα της πόλης και ο χώρος ο οποίος φημίζεται για τις δωρεάν συναυλίες που διοργάνωνε κατά καιρούς και φυσικά έχει πραγματοποιηθεί εκεί το γνωστό Merch Of The Bands! Ο χώρος είναι ένας αρκετά σκοτεινός και ροκ χώρος που είναι ιδανικός για να ροκάρεις , να πιείς τον καφέ σου και φυσικά να κάτσεις σε καναπέδες , να δεις την πολύ ωραία διακόσμηση και να απολαύσει κανείς την δροσιά που μπορεί να προσφέρει στις ζεστές μέρες του Καλοκαιριού και όχι μόνο! Ένα τέλεια διαμορφωμένο κτήριο για να χαζέψεις για ώρες ατέλειωτες είναι στην Σαλαμίνος 6 και με τα έμπειρα DJ Sets να ξέρουν πως να σας κάνουν να έχετε το Feeling του Rock!






Papagalos Rock Bar , Λόρδου Βύρωνος 3


27 χρόνια τώρα αποτελεί έναν από τους πιο φημισμένους χώρους συναυλιών η και στεκιών στην πόλη , καθώς ότι δεις εκεί είναι διαμορφωμένος έτσι ώστε να σε κάνει να αισθάνεσαι ότι μπαίνεις ξεκάθαρα σε έναν χώρο Ροκ!












DizzyDolls Bar , Αιγύπτου 5


Το Dizzy Dolls Bar στα λαδάδικα θεωρείται ένα από τα πιο ιστορικά και εμβληματικά μέρη της εν λόγω περιοχής , καθώς φημίζεται για τα After Party ύστερα από κάθε συναυλία η επειδή αξίζει ο εκάστοτε καλλιτέχνης που έχει παίξει σε συναυλία να επισκεφθεί αυτό το μέρος! Ένα εξαίρετο μέρος με χαμηλό φωτισμό και με την τηλεόραση ανοικτή να παίζει διάφορα Video Clip καλλιτεχνών του σκληρού ήχου! Νομίζω πως αυτό το μαγαζί είναι ένας χώρος που επιβάλλεται να επισκεφθείς εάν γουστάρεις Metal!


Malt & Jazz , Προξένου Κορομηλά 1


Από το 1993 μετράει 28 χρόνια ζωής , καθώς θεωρείται ένα από τα πιο γνωστά και εμβληματικά Rock μέρη της πόλης , ένα μέρος που καθώς έβλεπα από τις εικόνες ομολογώ πως θέλω κάποια στιγμή να το επισκεφθώ θυμίζοντας κατά την ταπεινή μου γνώμη , παλιά μπαράκια Αμερικάνικης σχολής και συγκεκριμένα Jazz! 















ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ Punk Rock Bar , Ολύμπου 61



Νομίζω ότι ο κάθε λάτρης του Punk ήχου , γνωρίζει το Μπάτε Σκύλοι Punk Rock Bar στην Θεσσαλονίκη , ένα Bar που με το που θα μπεις , είναι φανερό ότι θα σε βάλει άμεσα στο κλίμα του Rock N Roll η ενός Underground στεκιού που θα μπορούσε να θυμίζει Old School Punk μπαράκι , καθώς η Θεσσαλονίκη αποδεικνύει περίφημα ότι είναι μία από τις πόλεις της Ελλάδας αποτελεί πολλές Rock/Metal Bar επιλογές! Οπότε αξίζει να το επισκεφθεί κανείς αυτό το μέρος και να νιώσει ότι "Punk's Not Dead"!


Berlin Bar , Χρυσοστόμου Σμύρνης


Επί πολλά χρόνια ακούω πολλούς να λένε για το Berlin και οφείλω να ομολογήσω , ότι δεν έχω πάει ποτέ , εν ολίγοις δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη! Θεωρείται ίσως ένα από τα ωραιότερα μέρη καθώς από φωτογραφίες διαπιστώνω μία υποδοχή εξαιρετική με τα χαμηλά κόκκινα φωτάκια και τον χαμηλό φωτισμό να σε κάνουν να απολαμβάνεις την όλη ατμόσφαιρα του ότι όντως βρίσκεσαι σε Club και ένα Club που το δημιούργησε ένας από τους μεγαλύτερους συλλέκτες μουσικής στην Ελλάδα , τον Θεόδωρο παπαδόπουλο! Το όνομα του μαγαζιού είναι εμπνευσμένο από έναν δίσκο του Lou Reed , ο οποίο σύμφωνα με την συνέντευξη του στο Vice το 2014 , είναι ο αγαπημένος του δίσκο και επίσης μεγάλο σημείο αναφοράς είναι ότι το εν λόγω Bar το'χει επισκεφθεί κάποτε ο Γερμανός Σκηνοθέτης , Βιμ Βεντερς και τέλος ότι ο Γιάννης Αγγελάκας είχε δουλέψει ως Σερβιτόρος στο συγκεκριμένο μαγαζί , το οποίο θεωρήθηκε για την εποχή του , ως το πρώτο ορθάδικο που υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα! Οπότε εάν θες να γλεντήσεις όρθιος και να περάσεις καλά , τότε στο κάθετο στενό της Χρυσοστόμου Σμύρνης θα σε οδηγήσει στο Berlin , να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι Παλιοί.


Άδυτο Rock Bar , Αιγύπτου 1


Μετρώντας 26 χρόνια ζωής , συνεχίζει δυναμικά , καθώς ένα από τα πιο Rock μαγαζιά στα λαδάδικα , μέσα σε έναν πετρόχτιστο χώρο από τον 19ο Αιώνα! Βαρελίσιες Guinness , ωραίες ροκιές All Time Classic και εξαίρετο κλίμα με το κρανίο παρέα και τις νεοκλασικές πινελιές! Είναι το όλο σύνολο σε ένα μαγαζί που αξίζει να επισκεφθεί κανείς!







Excalibur Heavy Metal , Ορφανίδου 3

Ένας χώρος/Bar/Σύλλογος που αξίζει κανείς να πάρει μία γεύση από δυναμικό Heavy Metal η και Old School είναι αυτό σε μία πολυκατοικία της Ορφανίδου 3! Αυτό λοιπόν είναι το Excalibur , ο γνωστός Heavy Metal σύλλογος που περιέχει έναν τελείως DIY χώρο και τον διαμορφώνει έτσι που με το που θα μπεις μέσα , θα αισθανθείς σαν να μπαίνεις σε ένα μέρος εντελώς Old School Heavy Metal , αρκετά οικείος χώρος , με καλή παρέα και ωραίες μουσικές βασισμένες στις αρχικές ρίζες του Heavy Metal και όχι μόνο! Εάν λοιπόν είσαι σκληροπυρηνικός Μεταλάς και γουστάρεις NWOBHM , Heavy Metal και ότι έχει να κάνει με Classic Metal , τότε νομίζω ότι το Excalibur , θα σε αποζημιώσει!

Cafe Bar 51 , Κομνηνών 51 πεζόδρομος Καλαμαριάς


Καθώς πηγαίνει κανείς προς την Καλαμαριά , δύο μέρη αξίζει κανείς να επισκεφθεί από την μία το εμβληματικό Cafe Bar Διωροφον και από την άλλη το Cafe Bar 51. Μία πολύ ιδιαίτερη διακόσμηση του Bar 51 , καθώς το ταβάνι θα σου δώσει μία γεύση από Ξενοδοχεία της Μ. Βρετανίας ενώ το όλο σύνολο θυμίζει American Bistro Bar , τα οποία έχουν μία πολύ όμορφη ιδιαιτερότητα που σε παρακινεί στο να το επισκεφθείς είτε για να πιείς τον καφέ σου , είτε για να πιείς το ποτό σου και την Μπύρα σου το βράδυ! 






On The Road , Λεωφόρος Νίκης 61

Από τις εικόνες που βλέπω , ένα πολύ ωραίο Bar που αξίζει να δει κανείς , είναι αυτό του On The Road, ένας χώρος υπόγειος με την ξύλινη διακόσμηση να φημίζεται και να ταυτίζεται πάρα πολύ με την ατμόσφαιρα που μπορεί να προσφέρει η ποικιλία ήχων Rock , Jazz και γιατί όχι και Blues! Πράγμα που ακόμη δεν έχω πάει και προσωπικά το'χω κάνει εικόνα στο μυαλό μου , να είσαι σε αυτόν τον χώρο με χαμηλό φωτισμό , να παίζει πίσω τα άσματα αυτά του Al Green , της Dusty Springfield , του Luther Allison και άλλων Blues/Classic Rock καλλιτεχνών που αγαπήθηκαν στα 70's - 80's - 90's και απλά να πίνεις το Jack Daniels σου εκεί, αξία ανεκτίμητη!



Eightball Club , Πίνδου 1


Τέλος εφόσον μιλάμε για Θεσσαλονίκη , νομίζω είναι προφανές ότι δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει το μεγαλύτερο διαμάντι/Μαγαζί όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά και ολάκερης της Ελλάδας γενικότερα! 
Ένας από τους πιο ιστορικούς χώρους , του οποίου έχω να θυμάμαι τα ωραιότερα Live είτε αυτό των 1000 Mods , είτε αυτό των Korpiklaani , είτε αυτό των Inveracity , είτε αυτά των Primordial, είτε των Morgana Lefay αξέχαστες βραδιές , τα πρώτα μου Stage Dive/Crowd Surfing εκεί, τα πρώτα μου Pit/Wall Of Death, αξέχαστη η ξάπλα μου στο After μετά το Live των Rotting Christ τον Απρίλιο του 2017 , αξέχαστοι καναπέδες στον πάνω όροφο , αξέχαστη οργάνωση! 
Είναι ο χώρος που απλά θα μπεις μέσα και θα βγεις το επόμενο πρωί! Με Βαγγέλα αφεντικό δεν έχασε ποτέ κανείς και ο κάθε λάτρης του σκληρού ήχου εξωτερικού και μη επιβάλλεται να επισκεφθεί το εν λόγω Club , το οποίο ξεκάθαρα έχει αναδειχθεί ως ένα από τα πιο αγαπητά Bars/Clubs στην Ελλάδα! Θες να πας σε ένα Club που να παίζει σε κάθε όροφο διαφορετική μουσική? (Στον κάτω όροφο Disco Party κτλ. κι στον Πάνω όροφο Metal) τότε το Ιδανικό μέρος , είναι το Eightball που τόσα χρόνια έχει γράψει ιστορία με τα Πάρτυ που κάνει η με τους καλλιτέχνες και τις συναυλίες που φιλοξενεί η διοργανώνει, ένας πραγματικά οικείος χώρος!

Σίγουρα υπάρχουν και άλλα μέρη που μπορεί να έχουμε ξεχάσει , ωστόσο ταπεινά συγνώμη! Αυτά ήταν τα μέρη που σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε καθώς έρχεστε Θεσσαλονίκη και να διασκεδάσετε η να πάτε σε κάποιο After , δυστυχώς βέβαια περιορισμένα λόγω των μέτρων αλλά μόλις τελειώσει όλο αυτό θα είναι ιδανικό να κάνουμε ότι αισθάνεται και αγαπάει η ψυχή μας! Stay Heavy And Don't Look Back! Support Bars παιδιά!!!

Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο

Σχόλια