Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Graywitch - RIse Of The Witch (Album Review)

"When Aphrodite became a witch, the night was filled with steel and fire"

Με ατσάλι και φωτιά υποδέχεται το Νησί της Αφροδίτης το Καλοκαίρι , καθώς οι Ελληνοκύπριοι Graywitch είναι μία μπάντα που ξεκίνησε το 2018 και από τότε προσπαθεί να δημιουργήσει τα δικά της κομμάτια με συνοδό την Ογκώδη κιθάρα , τον δυναμισμό των τυμπάνων και τα δυναμικά Old School φωνητικά. Πλέον μέσω της εμβληματικής Sleaszy Rider Records , δίνουν στην δημοσιότητα το πρώτο τους μουσικό έναυσμα και συγκεκριμένα το Debut Full Album τους "Rise Of The Witch" και κάπως έτσι είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα με σύμμαχο τους , το Heavy Metal! Heavy Metal Is The Law και έτσι η Αφροδίτη φοράει Perfecto και κάνει Headbanging σε Heavy Metal ρυθμούς!

Θα ξεκινήσω από το εξώφυλλο του δίσκου , το οποίο είναι ένα Classic σκούρο μπλε/Μωβ με ένα γεράκι που στην πραγματικότητα είναι μία κουκουβάγια με σώμα αετού και έρχεται στην Μάγισσα όπως ήταν το Κοράκι του Odin προς τον ίδιο για να είναι το δεξί του χέρι! Ένα όμορφο Concept που σε κινεί να το ακούσεις και να σκεφτείς ένα Classic Heavy Metal Album!

Ο δίσκος ξεκινάει με το Night Demons , κομμάτι που σε βάζει κατευθείαν στο Feeling ενός Classic Heavy Metal ηχοχρώματος , με φωτιά , ατσάλι και κιθαριστικούς όγκους παραδοσιακού ήχου των 80's! Μουσικά χρώματα που σου φέρνουν κατά νου μπάντες όπως είναι οι Stormwitch , οι Jag Panzer , οι Virtue και ότι αφορά όχι μόνο τον NWOBHM χώρο αλλά και το επόμενο κύμα του σκληρού ήχου , κυρίως όπως είναι οι Sanctuary και οι Running Wild! Όλα αυτά μαζί τα συνδύασαν και φτιάξανε κάτι πολύ τίμιο και ως καλή εντύπωση είναι κάτι που αναδεικνύει περισσότερο την Κυπριακή Heavy Metal σκηνή!

Την συνέχεια δίνει το Midnight Metal Queen , κομμάτι που σου δίνει την ώθηση να κουνηθείς αλά Old School σε ένα Stage και να παθιαστείς με την Βασίλισσα της νύχτας!

Ανεβαίνουν οι εντάσεις και η ταχύτητα της κιθάρας στο κομμάτι Metalhead , μέσα από το οποίο η ηχητική και η ακουστική ατμόσφαιρα που προκαλεί η κιθάρα είναι κάτι που ταιριάζει έντονα και σε συνδυασμό με την παραγωγή φωνητικών , δίνει έναν ξεχωριστό αέρα στα ηχοχρώματα που ακολουθούν!

Heavy Metal Life το κομμάτι που γυρίστηκε σε βίντεο κλιπ και συστήθηκε στον κόσμο! Ένα ωραία ξεκίνημα που σε βάζει απευθείας σε ρυθμούς Headbanging προσπαθώντας να ανεμίσεις το μαλλί σου και να κοπανηθείς σε Live! Διφωνίες δυναμικές και μία ωραία τάση να απολαύσεις METAL! Το ίδιο συμβαίνει και στο Old Salt με την διαφορά ότι τον ρυθμό δίνει ένα εξαιρετικό Ρεσιτάλ κιθάρας προς το Tempo του 02:42 μέσα στο οποίο γίνεται εναλλαγή ήχων σαν να υπάρχει κάτι πιο Progressive που αποδεικνύεται μία πολύ ωραία ιδέα!

Πέφτουν οι ρυθμοί , γίνονται πιο ατμοσφαιρικοί και αυτό συμβαίνει στο εξαιρετικό My Comrade , ενώ στην πορεία γίνεται μία "Έκρηξη" που καταλήγει σε πιο Heavy Metal λες και βρίσκεσαι σε σκηνή των 80's και ανάβουν σπίθες για την υποδοχή , ενώ η συνέχεια αποδεικνύει ίσως πιο Hard Rock και με μία σύνθεση πολύ δυναμική!

The Rise το κομμάτι που ανεβάζει ξανά τους τόνους και θυμίζει ένα ξεκίνημα μεταξύ Riot , Riding The Storm των Running Wild & Helloween από το "Walls Of Jericho". Δυναμικά τύμπανα , γρήγορη κιθάρα και ρυθμός που είναι πολύ καλά συντονισμένος είναι το συστατικό που διατηρεί την αισθητική της παλιάς σχολής που είναι παλιά τέχνη κόσκινο για όσους έζησαν την χρυσή εποχής άνθισης του Heavy Metal!

Witch Of The Damned εδώ ξεκινάει χαλαρά και συνεχίζει με τον ίδιο ακριβώς ρυθμό και εδώ νομίζω πως νοσταλγώ το προσωπικά αγαπημένο Deliver Us From Evil των Warlord σε μία δική τους παραλλαγή κάτι που συνεχίζεται σε πιο Hard Rock ρυθμούς στο κομμάτι "Where Are You Baby" στο οποίο συγκεκριμένα μου φέρνει κατά νου τα πονήματα των εμβληματικών Cinderella!

Κλείνει η αυλαία του δίσκου με το Realms Of The Unseen. Ένα κομμάτι που ξεκινάει κλασικά με ένα δυνατό μπαμ που σε σαγηνεύει μουσικά , έχει έναν ρυθμό που τον κατανοείς αρκετά , που σου δίνει τάσεις για κοπάνημα , που είναι σκοτεινό , έχει πολλά συναισθήματα από οργή , πάθος , δυναμική και μία κιθάρα που σε αφήνει κόκκαλο και συνοδεύεται από ένα φινάλε αρκετά μελωδικό , σαν να θέλει να σε αποχαιρετήσει οριστικά!!!

Ακούσαμε συνολικά ένα τίμιο Album , που θα μπορούσε κανείς να πει ότι κινείται στα παλιά κλασικά και παραδοσιακά μονοπάτια του Heavy Metal ήχου , όπως ξέρουν καλά οπαδοί των Riot , Iron Maiden , Running Wild και Jag Panzer με μία ατμόσφαιρα να σου δίνει τάσεις για να φορέσεις το δερμάτινο σου , να πιάσεις μία μηχανή και να μπεις σε ένα μεταλάδικο για να χτυπηθείς με πολύ Heavy Metal.

Είναι ένα Classic Heavy Metal Album που έχει το παλιό , κλασικό Motivo όπως γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος του σκληρού ήχου στα 80's. Σκοτεινό Album , διακρίνεται μία μικρή μουσική στασιμότητα με σκοπό να νοσταλγήσουν τον τρόπο ζωής ενός Metalhead στις χρυσές εποχές! 

Αφενός ένας δίσκος που αν έβγαινε πιο παλιά θα μπορούσε να είναι διαμάντι , αλλά δυστυχώς για κάποιους βγήκε λάθος εποχή λόγο της μουσική επανάληψης στην Heavy Metal βιομηχανία! Όμως θα μπορούσε να υπάρξει θαρρώ και δεύτερη κιθάρα και όχι απλά μόνο μία! Για τριάδα νομίζω πως έχει δημιουργήσει κάτι αρκετά αξιέπαινο με όγκο , δυναμική , καλή ηχογράφηση , καλή ακουστική και κιθάρα που δίνει ρυθμό!

Η μόνη μου ένσταση είναι στο ότι πρέπει να βελτιωθεί η φωνή , να υπάρξει περισσότερο πάθος κατά την ταπεινή μου γνώμη και μία παραπάνω κιθάρα! Νομίζω ότι όλο αυτό θα ολοκληρώσει ένα συγκρότημα με δυναμική , προοπτικές και πολύ όρεξη για δημιουργία! Ένα πολύ καλό ποδαρικό που λειτουργεί ως νοσταλγός για τους παλιούς οπαδούς που βίωσαν την εποχή των 80's - 90's! Δέκα κομμάτια ιδανικά για να απολαύσει κανείς , το Feeling του Old School!

Ακούστε το πρώτο δημιούργημα των Κύπριων Graywitch , το "Rise Of The Witch" που κυκλοφορεί μέσω της Sleaszy Rider Records.

Βαθμολογία: 70%

Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο



Σχόλια