Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Noam Chomsky στον Julian Casablancas: "Αν είχα ένα μαγικό ραβδί, θα έκανα τους ανθρώπους να καταλάβουν την κρισιμότητα της κατάστασης που έχει περιέλθει το περιβάλλον. Είναι το πιο καίριο ζήτημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε."

Στα πλαίσια της σειράς από συνεντεύξεις που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο, ονόματι "S.O.S. - Earth Is A Mess", ο frontman των Strokes, Julian Casablancas, συναντήθηκε διαδικτυακά με τον Noam Chomsky.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, που αποτελεί μια συνεργασία του μουσικού με το Rolling Stone, η συνέντευξη με τον διάσημο Αμερικανό γλωσσολόγο, φιλόσοφο και συγγραφέα, κάλυψε θεματικές όπως την φύση και λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος στις Η.Π.Α., καθώς και το έργο του Chomsky στον επιστημονικό του τομέα.

Η συνέντευξη, κατέληξε με τον Αμερικανό καθηγητή να απαντά στην ερώτηση του γνωστού μουσικού των The Strokes, αναφορικά με το τι θα έπραττε αν είχε ένα μαγικό ραβδί ανέφερε τα εξής:

"Αν είχα ένα μαγικό ραβδί, θα έκανα τους ανθρώπους να καταλάβουν την κρισιμότητα της κατάστασης που έχει περιέλθει το περιβάλλον. Είναι το πιο καίριο ζήτημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Δεν μπορείς να υπερεκτιμήσεις τίποτα. Έχουμε μπροστά μας μια, άντε δύο, δεκαετίες, όπου πρέπει να θέσουμε την κλιματική αλλαγή υπό έλεγχο. Αν δεν το πράξουμε, είμαστε τελειωμένοι.

Δεν έχει να κάνει με το αν θα πεθάνουμε όλοι σε ένα χρόνο, αλλά βρισκόμαστε σε τροχιά μιας μη αντιστρέψιμης κατάστασης".

Πιο αναλυτικά δείτε την συνέντευξη του γνωστού Frontman στον εν λόγω καθηγητή.



Σχόλια