Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Billie Joe Armstrong (Green Day): "Αυτή τη στιγμή διαλέγω το "Kerplunk". Είναι τρόπον τινά αυτοβιογραφικό. Γράψαμε αυτόν τον δίσκο όταν ήμασταν 18-19 ετών, μια περίοδο πριν γίνει το punk mainstream. Υπάρχει κάτι σε αυτό το άλμπουμ που το κάνει να θυμίζει fanzine. Ζούσαμε όλοι μαζί τότε, ήταν μια περίοδος ενηλικίωσης και ωρίμανσης."

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Vulture, o frontman των Green Day, Billie Joe Armstrong κλήθηκε να επιλέξει τόσο το αγαπημένο του τραγούδι όσο και δίσκο από την μπάντα του.

Όσον αφορά την αγαπημένη του σύνθεση, ο γνωστός μουσικός έδωσε την ψήφο του στο επικό και πιο προσωπικό "Jesus Of Suburbia":

"Το "Jesus Of Suburbia" είναι αυτό που ξεχωρίζει. Είναι τόσο επικό. Ξέρω, ευλογώ τα γένια μου τώρα, αλλά νιώθω πως περικλύει τόσα πολλά για τη ζωή μου, την φιλία και την οικογένεια, είναι μεγάλο, εκρηκτικό, επιβλητικό. Ήταν μια από τις στιγμές όπου ένιωθα πως ήθελα να πάρω ένα μεγάλο ρίσκο. Είναι απολαυστικό να το παίζω ζωντανά, να βλέπω το κοινό να τραγουδά τους στίχους. Είναι ένα από αυτά τα τραγούδια".

Όταν ήρθε η ώρα να ξεχωρίσει και έναν δίσκο από τη δισκογραφία των Green Day, o ιθύνων νους των περίφημων Αμερικανών Punk Rockers, δεν πήγε από την πιθανώς, προφανή ή εμπορική οδό και έτσι δήλωσε τα εξής όσον αφορά τον δίσκο που ξεχωρίζει από την δισκογραφία της μπάντας του:

"Αυτή τη στιγμή διαλέγω το "Kerplunk". Είναι τρόπον τινά αυτοβιογραφικό. Γράψαμε αυτόν τον δίσκο όταν ήμασταν 18-19 ετών, μια περίοδο πριν γίνει το punk mainstream. Υπάρχει κάτι σε αυτό το άλμπουμ που το κάνει να θυμίζει fanzine. Ζούσαμε όλοι μαζί τότε, ήταν μια περίοδος ενηλικίωσης και ωρίμανσης. Τραγούδια όπως το "Welcome To Paradise" δεν ήταν απλώς συνθέσεις για ένα χωρισμό. Είχαν να κάνουν, και σε μεγαλύτερο βαθμό, με ήττες στη ζωή".



Σχόλια