Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Ο Αντώνης Καραθανασόπουλος (Rollin' Dice) στο Rock Da Vinci: "Τα live είναι η κινητήριος δύναμη μας"



Rock, τέχνη , Επανάσταση... 3 λέξεις που φέρνουν ανάπτυξη και βελτίωση στην ζωή του κάθε λάτρη που σέβεται την δημιουργικότητα. Αυτό λοιπόν μας το προβάλουν οι Αθηναίοι Blue Heavy Rockers όπως αυτοσυστήνονται , Rollin' Dice οι οποίοι κυκλοφόρησαν στα τέλη Σεπτέμβρη τον Δεύτερο κατά συρροή δίσκο τους με τίτλο "ReRoll" μέσω του Θεσσαλονικιού Label Vinylstore.gr. Ένα Album που έχει αγαπηθεί πάρα πολύ από τον χώρο της Rock σκηνής και κατά συνέπειας της εγχώριας σκηνής. Πιο αναλυτικά ο Ιδρυτής , Frontman και συνθέτης της Τριάδας του συγκροτήματος , Αντώνης Καραθανασόπουλος μίλησε πιο αναλυτικά περί του νέου πονήματος στο Rock Da Vinci , όπου μέσα από τις ερωτήσεις του Φαν Βαλ Νουέβο , έγινε μία πολύ όμορφη ξενάγηση στο βάθος του δίσκου που φέρει το βάφτισμα "ReRoll".

"Μέσα από μάγους και δράκοντες λυτρώθηκε το Rock N Roll και από κει γεννήθηκε η νέα μουσική ιδέα που επανατροχιάζει ως αναγέννηση των Rollin' Dice.... Ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό"


Rock Da Vinci: Καλησπέρα παιδιά καλή χρονιά να’χουμε. Καλώς ήρθατε στο Rock Da Vinci , τι κάνετε , πως είστε?

 

Αντώνης: Καλησπέρα, καλή χρονιά να έχουμε, ελπίζουμε καλύτερη από την

προηγούμενη, με υγεία χαρά και ελευθερία. Είμαστε καλά, προσπαθούμε να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο στο μέλλον και όπως όλοι, αναμένουμε με ανυπομονησία την ημέρα που θα μπορέσουμε και πάλι να συνεχίσουμε τα πράγματα από εκεί που τα αφήσαμε. 


Rock Da Vinci: Έρχομαι απευθείας στο κυρίως θέμα και είναι α μη τι άλλο , ο κατά συρροή 2ος δίσκος σας εν ονόματι “ReRoll” που κυκλοφόρησε στις 26 Σεπτεμβρίου στο οποίο διαπιστώνω ότι έχει περάσει σε ένα άλλο στάδιο από το πιο έτσι στυλ ZZ Top η Thin Lizzy , καταλήξατε στο πιο Led Zeppelin , κάτι που νοσταλγείς και τους λάτρηδες της παλιάς Ροκ σκηνής και ουσιαστικά είναι κάτι σαν μία λύτρωση της Rock N Roll σκηνής , ο δίσκος η μάλλον μία σπίθα. Αυτό ήταν κάτι που έγινε εσκεμμένα η ήταν αυθόρμητο?

 

Αντώνης: Σίγουρα μπορεί να πει κάποιος ότι οι μουσικές μας καταβολές προέρχονται από μπάντες όπως αυτές που ανέφερες, μπάντες που διέπρεψαν στα 1970s και καθόρισαν τον heavy και hard rock ήχο.

Από αυτές εμπνεόμαστε και εκεί επιστρέφουμε κάθε φορά που θέλουμε να ξεκινήσουμε μία νέα δουλειά. Ωστόσο οι μπάντες αυτές είναι τόσες πολλές στο μυαλό μας, τα άλμπουμ που μας αρέσουν τόσα πολλά που δεν είναι εύκολο να πει κάποιος ότι στοχεύσαμε προς μία μόνο κατεύθυνση με το “Reroll”. Προσπαθούμε να πιάσουμε όλο το φάσμα του σκληρού ήχου της εποχής εκείνης και στην προσπάθεια μας, όπως είναι λογικό, κάποια στοιχεία προκύπτουν αυθόρμητα. Οπότε είναι αναπόφευκτη η διαφοροποίηση υφολογικά του ενός κομματιού από το άλλο και αυτό είναι κάτι που μας αρέσει να υπάρχει σε ένα άλμπουμ.

 

Rock Da Vinci: Πως πάει μέχρι στιγμής το Album , ποία είναι μέχρι στιγμής η Ανταπόκριση του κόσμου;


Αντώνης: Μέχρι στιγμής το feedback που έχουμε λάβει από τον κόσμο είναι πολύ θετικό και βλέπουμε άτομα που μας ήξεραν κι από το πρώτο μας άλμπουμ ότι

συνεχίζουν να μας ακολουθούν πιστά. Παράλληλα άτομα που δεν μας ήξεραν, δέθηκαν πολύ γρήγορα με τον ήχο μας κι αυτό μας ευχαρίστησε ιδιαιτέρως. Δεν περιμέναμε αυτή την ανταπόκριση εν μέσω υγειονομικής κρίσης, οπότε το «ευχαριστώ» είναι λίγο για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη μας σέ όσους μας έχουν στηρίξει. 


Rock Da Vinci: Θα θέλαμε να μιλήσουμε λίγο για τις ηχογραφήσεις του νέου σας δίσκου πρώτα απ’όλα, πείτε μας λίγο για το 2ο Album.


Αντώνης: Το “Reroll” ηχογραφήθηκε τον Αύγουστο του 2019 στο “Made in Hell” στούντιο, από τον David Prudent, o οποίος ανέλαβε επίσης τη μίξη και το mastering του άλμπουμ. Η ηχογράφηση έγινε live, πράγμα που θέλαμε να κάνουμε από το πρώτο άλμπουμ, αλλά τελικά δεν καταφέραμε. Για εμάς παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στα χαρακτηριστικά του ήχου να υπάρχει η live αισθητική, οπότε λόγω και της φύσης των κομματιών, αποφασίσαμε πως ήταν η καλύτερη μέθοδος για να ηχογραφηθεί. Μας πήρε συνολικά εννιά μέρες. 


Rock Da Vinci: Πόσο καιρό κράτησαν οι συνθέσεις των νέων κομματιών;


Αντώνης: Περίπου έξι μήνες. Είχαμε κάνει κι ένα διάλειμμα πιο πριν άλλων έξι μηνών, οπότε η διαδικασία σύνθεσης του άλμπουμ θα μπορούσε να πει κάποιος ότι διήρκησε ένα χρόνο. Πότε με πιο έντονους ρυθμούς, πότε με πιο χαλαρούς, αλλά περίπου τόσο.

 

Rock Da Vinci: Βλέποντας τον τίτλο “ReRoll” «επανατροχίαση» , πως θα χαρακτηρίζατε τον τίτλο?


Αντώνης: Επιλέξαμε το “Reroll” ως τίτλο γιατί το άλμπουμ αυτό σηματοδοτούσε μία νέα αρχή για εμάς. Το καλοκαίρι του 2018 η πορεία μας διακόπηκε απότομα λόγο

ενός θέματος υγείας και επί της ουσίας, περίπου έξι μήνες αργότερα, αναγκαστήκαμε να ξεκινήσουμε τα πράγματα εκ νέου, με άλλο mindset. Το “Reroll” επίσης παραπέμπει σε μια διαδικασία του αγαπημένου μας παιχνιδιού “Dungeons and Dragons”, κατά την οποία οι παίκτες ρίχνουν τα ζάρια για να αλλάξουν τα στοιχεία του χαρακτήρα τους.

 

Rock Da Vinci: Η θεματολογία των στίχων σας σε τι βασίζεται όσον αφορά τον νέο δίσκο;

 

Αντώνης: Δε έχουμε ορίσει κάποιο συγκεκριμένο θεματικό άξονα. Το “Reroll” αποτελείται από στίχους που αφορούν την καθημερινότητα μας και καταστάσεις που επηρεάζουν τον σύγχρονο άνθρωπο, όπως τα social media και η περιβαλλοντική κρίση. Σαφέστατα δεν λείπει και το ερωτικό στοιχείο.

 

Rock Da Vinci: Θα ήθελα να μιλήσουμε λίγο για την ανερχόμενη δισκογραφική/Label ενώ λειτουργεί ως Web Store να το πω, Merch Store , CD Store? Δεν ξέρω τέλος πάντων ως μία επιχείρηση που έχει ως κύριο μέλημα να στηρίξει την μουσική! Πως προέκυψε αυτό το Deal με το Vinylstore?

 

Αντώνης: Με τον Δημήτρη που έχει το Vinylstore.gr δεν γνωριζόμασταν νωρίτερα.

Η μεταξύ μας επαφή προέκυψε μέσω ενός φίλου που έτυχε να του στείλει το υλικό μας και η πρόθεση του να κυκλοφορήσει το άλμπουμ ήταν άμεση. Για να είμαστε ειλικρινείς, λόγω καραντίνας, μέχρι και σήμερα, δεν έχουμε καταφέρει να συναντηθούμε από κοντά. Ωστόσο η συνεργασία μαζί του έχει υπάρξει τόσο καλή που τον νιώθουμε φίλο μας πλέον και χαιρόμαστε πολύ που κάναμε αυτό το βήμα μαζί.

 

Rock Da Vinci: Πάντως τα πάει πάρα πολύ καλά και φαίνεται να’ναι ένα ισχυρό όπλο για το ελληνικό μουσικό πεντάγραμμο.

 

Αντώνης: Χαιρόμαστε πολύ για την πορεία του. Ελπίζουμε να συνεχίσει έτσι και να δώσει στον κόσμο όμορφες στιγμές κατά την ακρόαση του.

 

Rock Da Vinci: Αντώνη….. Διαπίστωσα ότι κάνατε κάτι κάπως χιουμοριστικό και αναφέρομαι στην παρουσίαση του Wooden Boxset σας. Πως το σκεφτήκατε αυτό το Concept?


Αντώνης: Προέκυψε εντελώς αυθόρμητα. Θέλαμε να κάνουμε ένα unboxing βίντεο αρκετό καιρό για το boxset, αλλά δεν προλαβαίναμε. Όταν βρέθηκε ο χρόνος και

συναντήθηκα με τον φίλο μου τον Ορέστη Ρούτσο, ο οποίος με βοήθησε με την κάμερα, του είπα «Μήπως να δοκιμάζαμε και κάτι παραπάνω πέραν της παρουσίασης του boxset;». Έχοντας το δαιμόνιο του ηθοποιού μέσα μου άρχισα να δοκιμάζω πράγματα, τα οποία είδαμε και μας φάνηκαν αρκετά αστεία, οπότε και αποφασίσαμε να το στήσουμε με άξονα αυτά. Ομολογώ πως ήμουν πάρα πολύ επηρεασμένος εκείνες τις μέρες και από το ύφος της εκπομπής “Between two ferns” του Zach Galifianakis, οπότε «δανείστηκα» το κλίμα αμηχανίας που χρησιμοποιεί ο Zach για να διακωμωδήσω τη φόρμα του «σωστού» βίντεο unboxing. (Δείτε το σατυρικό Unboxing Video πατώντας εδώ)

 

Rock Da Vinci: Μιλήστε μας λίγο για αυτό το Boxset ο κόσμος πως μπορεί να το βρει?

 

Αντώνης: Η ιδέα για τη δημιουργία του ανήκει στον Δημήτρη από το Vinylstore.gr. Η εκτέλεση της ωστόσο οφείλεται στον Γιάννη(μπάσο), ο οποίος μαζί με τον πατέρα του που είναι ξυλουργός, επιμελήθηκαν τη δημιουργία τους και μας έδωσαν αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα. Τα κουτάκια είναι φτιαγμένα από ξύλο κερασιάς και κάθε ένα έχει στο εσωτερικό του την αρίθμηση σε σχέση με το σύνολο κομματιών που φτιάξαμε. Συνολικά κυκλοφόρησαν 50 συλλεκτικά κομμάτια. Το boxset έχει μέσα το “Reroll” σε μορφή CD, ένα αυτοκόλλητο, μία κονκάρδα, ένα μπρελόκ και μία αφίσα με το artwork του άλμπουμ.

 

Rock Da Vinci: Επιστρέφω τώρα στο ReRoll και θα ήθελα να μιλήσουμε λίγο για τα κομμάτια σας. Ποίο θα λέγατε ότι έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας;

 

Αντώνης: Πολύ δύσκολη ερώτηση γιατί τα αγαπάμε όλα, κάθε ένα για διαφορετικό

λόγο. Θα έλεγα ίσως το ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ, λόγω του ότι έχει πολύ ενέργεια παραπάνω από τα υπόλοιπα και όταν το παίζουμε περνάμε πολύ ωραία.

 

Rock Da Vinci: Πως ήταν η όλη κατάσταση με την Καραντίνα και το Lockdown της Πανδημίας για εσάς;

 

Αντώνης: Δε θα λέγαμε ευχάριστη γιατί μας περιόρισε πάρα πολύ. Σταματήσαμε τις πρόβες, η δημιουργικότητα μας έπεσε πολύ και μας καρφώθηκε η επόμενη μέρα σαν έμμονη σκέψη. Ανυπομονούμε να παίξουμε και πάλι live και όλο αυτό το κλίμα ματαίωσης δεν βοηθάει ψυχολογικά.

 

Rock Da Vinci: Πως πήγε για τους Rollin Dice , γράφτηκαν κάποια κομμάτια , ήταν ας πούμε κάποια αφορμή;


Αντώνης: Μας βοήθησε πολύ στο να επικεντρωθούμε στην προώθηση του “Reroll” είναι η αλήθεια, καθώς είχαμε το χρόνο να στρέψουμε όλη την προσοχή μας εκεί. Παρόλα αυτά, ενώ ποτέ δεν σταματήσαμε να γράφουμε νέο υλικό, η καραντίνα μείωσε κάπως την ταχύτητα μας. Έφερε εμπόδια και δυσκολίες στη δημιουργική διαδικασία, τα οποία σιγά σιγά μάθαμε να προσπερνάμε συνειδητοποιώντας πως μπορούμε να λειτουργήσουμε μέσα σε αυτό το κλίμα.

 

Rock Da Vinci: Δύο χρόνια χωρίς Live για εσάς , σωστά; πως νιώθετε που τόσο καιρό είστε συναυλιακά στον πάγο;

 

Αντώνης: Μας έχει λείψει πολύ είναι αλήθεια. Τα live είναι η κινητήριος δύναμη μας.

 

Rock Da Vinci: Έχετε κατά νου κάποιο Live Performance να πραγματοποιήσετε για να παρουσιάσετε το “ReRoll”?

 

Αντώνης: Προτού επιβληθεί το lockdown που ισχύει μέχρι και σήμερα,

προσπαθήσαμε να διοργανώσουμε ένα release party για το “Reroll”. Όμως δεν καταφέραμε να το πραγματοποιήσουμε. Με την πρώτη ευκαιρία θα το κάνουμε. Η επαφή με τον κόσμο είναι πολύ σημαντική για εμάς.

 

Rock Da Vinci: Ποία είναι η γνώμη σας για την Ελληνική Rock σκηνή;

 

Αντώνης: Πολύ θετική και πως στο σύνολο της φέρει πολλές ελπίδες για τη διαρκή αναγνώριση του τόπου μας ως μουσική πηγή συγκροτημάτων του σκληρού ήχου που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα αντίστοιχες ξένες. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα θα λέγαμε πως ισχύει το αντίθετο.

 

Rock Da Vinci: Ποία είναι τα μελλοντικά πλάνα των Rollin Dice?

 

Αντώνης: Προς το παρόν θα λέγαμε πως είναι κάπως ασαφή λόγω της όλης κατάστασης. Σίγουρα θέλουμε να παίξουμε και πάλι ζωντανά το συντομότερο δυνατό. Επειδή όμως αυτό είναι αβέβαιο, προς το παρόν επικεντρωνόμαστε στη σύνθεση νέου υλικού.


Rock Da Vinci: Παιδιά σας ευχαριστούμε πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σας , θα χαρώ πολύ να τα πούμε από κοντά και καλή δύναμη με την κατάσταση που επικρατεί. Ο τελευταίος λόγος για το κλείσιμο ανήκει σε εσάς.

 

Αντώνης: Ευχαριστούμε κι εμείς πού για την ωραία κουβέντα που κάναμε. Συνεχίστε έτσι, να στηρίζετε τις ελληνικές μπάντες που με τόσο μεράκι συνεχίζουν να παράγουν υπέροχη μουσική κι ευχόμαστε ότι καλύτερο σε όλη την ομάδα σας. Καλή χρονιά σε όλους.


Για το Rock Da Vinci,

Φαν Βαλ Νουέβο




Σχόλια