Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Flashback στο 1990: Το γράμμα του Dead των Mayhem προς έναν Φαν του


Σύμφωνα με πάμπολες αναφορές και συνεντεύξεις αποδεικνύουν ότι ο θρυλικός Frontman των Varathron και ένας από τους πρωτεργάτες του Hellenic Black Metal κινήματος των 90's , Stefan Necroabyssious αλληλογραφούσε με μεγάλη γκάμα του ακραίου ήχου και συγκεκριμένα με μπάντες όπως οι Sarcofago , οι Mystifier , Sepultura , Morbid Angel , Mayhem , Morbid Angel , Paradise Lost , Blasphemy , Messiah κ.ο.κ που τις αποκαλεί ως "Glorious Times" όπως αναφέρεται στο From Beyond Web Radio το 2014.

Δείτε εδώ την συνέντευξη.

Σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσίευση του γνωστού Facebook Page Hellenic Metal Cluster , γίνεται αναφορά συγκεκριμένα για ένα μυστήριο γράμμα που είχε στείλει ο συνιδρυτής και πολύ καλός φίλος του επίσης αποθανών κιθαρίστα και ιδρυτή του δισκάδικου Helvete στην Νορβηγία , Euronymous , ο λόγος για τον "ματωμένο Frontman" , ονόματι Per "Dead" Yngve Ohlin. Ο αείμνηστος νορβηγός τραγουδιστής πήρε το παρατσούκλι "Dead" από την συνήθεια του να θάβει τα ρούχα του στο χώμα για να τα φοράει και να'χουν την αίσθηση ενός νεκρού σώματος , τα ρούχα του τα ξέθαβε την νύχτα πριν το Live Show του!

Πάμε στο 1990 και συγκεκριμένα στην περιοδεία των Mayhem , η οποία ήταν και η 1η τους φορά που είχαν κανονίσει να μοιραστούν την σκηνή μαζί με τους Varathron , τους Rotting

Christ και τους Death Courrier από την Πάτρα (Να αναφέρουμε πως το Live έγινε αλλά χωρίς τους Mayhem υπό τον τίτλο "Live At The Swamp"). Το Live δεν έγινε αναγκάστηκαν να το ακυρώσουν και εδώ είναι η αλήθεια που αποκαλύπτεται σύμφωνα με το γράμμα που έστειλε ο Dead , στο οποίο ουσιαστικά αναλαμβάνει την ευθύνη και παραδέχεται το σφάλμα του συγκροτήματος αναφέροντας το εξής σε μία παράγραφο του γράμματος.

"Όταν ήρθαμε στη Νορβηγία, ελαβα την αλληλογραφία και ο τύπος που έπρεπε να κανονίσει δυο συναυλίες στην Αθήνα είχε γράψει ότι οι ημερομηνίες άλλαξαν, μόνο υπέβαλλε κάποιες ημερομηνίες αλλά γαμ**το παρανοησαμε και νομίζαμε πως ακυρώθηκαν! Αυτό με νευριασε πραγματικά. Δεν το συνειδητοποίησα μέχρι αργότερα."

Κατά την ταπεινή μου γνώμη θα πάρω ως παράδειγμα τις πολιτικές διαφορές μεταξύ του κιθαρίστα της μπάντας καθώς και του μεγάλου Varg που μεταξύ τους διαπιστώνουμε ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως ομοιότητα , παρόλα αυτά υπάρχει ένα μυστήριο που έχει ως πρωταρχική βάση το εάν όλοι στους Mayhem ήταν Αριστεροί η όχι. 

Σύμφωνα με την συνέντευξη του περίφημου Ούγγρου Frontman των Νορβηγών Βετεράνων , Attila Csihar αναφέρεται ότι ο αείμνηστος κιθαρίστας είχε σαν πρότυπο τον Στάλιν (Η συνέντευξη υπάρχει στο Metal Hammer Έντυπο Νο. 387 του Μαρτίου 2017). 

Αυτό που έχει σημασία και δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ , εν ολίγοις τέλη του 1990 , η κυτίδα της εγχώριας Metal κοινότητας θα βίωνε για πρώτη και τελευταία φορά στην ζωή της , την άφιξη των The True Mayhem έχοντας τον περιβόητο Dead στο σανίδι , ίσως για 1η φορά στην Ελλάδα βίωνε ο κόσμος το Show των Mayhem , πέραν από το ιστορικό "Live In Leipzig"!

Υπάρχει μεγάλος αριθμός οπαδών της ακραίας Metal σκηνής παγκοσμίως που σχολιάζουν πολύ έντονα την Ελληνική Black Metal σκηνή , ως μία από τις ισχυρότερες σκηνές όλων των εποχών, πράγμα που αξίζει να επισημανθεί!!

Πηγές:

Hellenic Metal Cluster: 

https://www.facebook.com/HellenicMetalCluster/posts/3775155149190281

Mayhem: https://www.facebook.com/mayhemofficial/posts/241516330679180


Για το Rock Da Vinci,

Άρθρο: Φαν Βαλ Νουέβο

Μετάφραση παραγράφου του γράμματος: Geo Vil

Δείτε το παρακάτω γράμμα!





Σχόλια