Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

10 Rock/Metal δίσκοι που ταιριάζουν στο Feeling του Gaming

Σε κάθε Video Game και σε κάθε κονσόλα υπάρχει και η αντίστοιχη μουσική υπόκρουση, είτε από συνθέτη είτε από τυχαία επιλογή. Όμως σίγουρα ο κάθε Gamer θα έβαζε κάποια δική του επιλογή για να μπει καλά στο Feeling του κάθε παιχνιδιού, πράγμα που αναλύεται παρακάτω!

Σίγουρα πολλοί Gamers και μουσικολάτρηδες ταυτόχρονα , όποτε παίζετε κάτι σε Action Thing η γενικότερα σε αντίστοιχο Video Game , φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η πανσίγνωστη πινελιά των Motorhead με τον δίσκο "Hammered" του 2002. Στο συγκεκριμένο Album δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου έρθει το συναίσθημα ανάγκης να παίξεις κάποιο παιχνίδι κατηγορίας Fighting , ειδικά στυλ Smackdown μίας και υπάρχει μέσα στο Album ως Bonus Track , το γνωστό και μη εξαιρετέο "The Game" , το οποίο ήταν και αφιερωμένο στον περιζήτητο Αμερικανό παλαιστή , Triple H. Θέλεις λοιπόν να παίξεις Game style Smackdown η WWE? 

Τότε η σύσταση μου ως μουσική υπόκρουση/συνοδεία στο παιχνίδι σου είναι φυσικά το "Hammered" του 2002.


Ένας δίσκος , που είχα πει εξ'αρχής πως θα ήταν ταμάμ για Football Video Games Style 

αυτό φυσικά θα'ταν το τελευταίο Album των Planet Of Zeus, ο λόγος για το "Faith In Physics". Ένας δίσκος όπου με Indie/Heavy Rock ύφος που χρησιμοποιούν , φαίνεται αφενός να'ναι πιο εμπορικό αφετέρου όμως αρκετά πιασάρικο , όπου το όλο ηχόχρωμα των κομματιών είναι το κατάλληλο για να σε συνοδεύσει σε κάποιο "Gaming ραντεβού" με φίλους και βάζοντας αυτό το Album από πίσω να σας δίνεται το αίσθημα του παιχνιδιού. Θεωρώ πως σε αυτόν τον τομέα οι υποφαινόμενοι επιτυχείς Αθηναίοι Heavy Rockers , αδικήθηκαν υπέρ του δέοντος κάτι που άπαξ και συνέβαινε θα'χε πάρα πάρα πάρα πολύ ενδιαφέρον , ιδίως εάν προστεθούν κομμάτια όπως "Your Song" , "Man Vs God" , "All These Happy People", "Gasoline" η το περίφημο "Revolution Cookbook". Βάλτε λοιπόν το συγκεκριμένο Album και μπείτε στο Mood του κόσμου των Sport Football Video Game , πρόκειται για ένα ιδανικό ηχόχρωμα που θα σας συναρπάσει, καθώς η κιθάρα δίνει αλητεία μαζί με την φωνή του μπάμπη η το μπάσο του Γιάννη η τα ντραμς του Σεραφείμ, εφαρμόστε το και θα καταλάβετε τι εννοώ, βάλτε Pro μαζί με αυτόν τον δίσκο να παίζει από πίσω, μετράει!!!

 

Το επόμενο Album που προκαλεί Feeling παιχνιδιού προήλθε από μία συζήτηση μαζί με την αδερφή μου κατά την διάρκεια που παίζαμε Left 4 Dead και μου ανέφερε έναν δίσκο που πιστεύω είναι όμοιο του η καλύτερη επιλογή , ο λόγος για το "Indestructuble" (2008) των Disturbed.

Βέβαια εγώ προσωπικά είχα στο μυαλό μου το εμβληματικό "This Sickness" που έκλεισε 20 χρόνια κυκλοφορίας , το έτος που μας πέρασε αλλά νομίζω πως το πρώτο Album είναι πολύ πιο κοντά στο Gaming , ενώ το "Sickness" , είναι πιο κοντά σε στυλ Soundtrack ταινίας! Εν πάσει περίπτωση το πόνημα του 2008 , είναι ότι πρέπει για να πιάσεις χατζάρα η κατάνα η οτιδήποτε άλλο αιχμηρό και να αρχίσεις να κυνηγάς Ζόμπι! Οπότε θες να παίξεις Adventure Game με σφάξιμο; Βάλε να παίζει από πίσω το "Indestructuble" αγαπητέ Gamer.

 

 

Ένας δίσκος που σίγουρα θα λατρέψει ο κάθε νοσταλγός των Video Games εποχής 90's και θα τον βάλει απευθείας στο Mood των Fighting Games τύπου Tekken η Mortal Kombat, αυτό φυσικά είναι το "Vulgar Display Of Power" των Pantera.

Γκρούβα , πιασάρικα φωνητικά και πλήρη αλητεία που ταιριάζει γάντι κατά την διάρκεια ενός Round Fight! Είναι πραγματικά το ιδανικό συνόδευμα αυτός ο δίσκος να παίζει μονοκοπανιά σε κάποιο Multiplayer Fight η σε κάποιο Arcade Level! Θες τέρμα τα γκάζια και να σου ανέβει η αδρεναλίνη στο κόκκινο βάζοντας σε στο κλίμα του μαχητικού Gaming? Βάλε Pantera και νιώσε την γκρούβα του Dimebag!

 

 

 

Αμάξια , αλητεία , τέρμα τα γκάζια και πάρα πολύ μεγάλη δόση οργασμού τι να τα προκαλεί όλα αυτά άραγε; Δεν είναι άλλο από το μεγαλύτερο Stoner Album όλων των εποχών και αυτό φυσικά είναι το διαμαντένιο "Powertrip" των Monster Magnet.

Αυτό το μουσικό άσμα , νομίζω πως είναι ο ιδανικός τρόπος για να μπεις στο Mood κάποιας παιχνιδιάρικης περσόνας τύπου San Andreas η ακόμα καλύτερα στυλ Need For Speed η Fall Out.

O Dave Wyndolf εδώ δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας και συνθέσεων καθώς , τσαμπουκάς , γρήγορες και βρώμικες κιθάρες με το ογκόδες παίξιμο τυμπάνων είναι το μυστικό της επιτυχίας που προκαλεί το αίσθημα στο πως είναι να βρίσκεσαι μέσα σε ένα Dodge αμάξι και να ζεις Rock N Roll! Ένας δίσκος που έχει μεγαλώσει άπειρες γενιές και έχει επηρεάσει πάρα πολλούς στο να αγαπήσουν έντονα το Heavy Rock ύφος! Βάλτε το "Powertrip" ,χώστε κάνα Car Game από πίσω και τερματίστε τα μοτέρ των αυτοκινήτων στο κόκκινο τρέχοντας με 200 σε κάθε μεριά της γης, συνταγή αθάνατη για εσάς τους λάτρηδες των Car Video Games.

Μία πολλά υποσχόμενη κατηγορία Video Games , αλλά όχι πολύ φανερή καθώς παραμένει στα παρακλάδια των Underground κατηγορίων , αυτή φυσικά είναι η κατηγορία των Pirate's Video Games και ως συνοδεία στα Video Games με πειρατές , δεν θα'ταν άλλος δίσκος από το εξαίρετο "Black Sails At Midnight" των Alestorm (Πέραν των θρυλικών Running Wild).

Ένας δίσκος τον οποίο μόνο που θα ακούσεις την φωνή , μαζί με τα πλήκτρα και τα ντραμς θα σε βάλει κατευθείαν στον κόσμο των πειρατών ,ανυψώνοντας στον αέρα και να ανεμίζει χωρίς δισταγμούς περήφανα η σημαία του Jolly Roger , βάζοντας Captain Morgan , πίνοντας σαν ψάρι και τραγουδώντας "Yo-Ho" με ένα Joystick στα χέρια παίζοντας Video Games με πειρατές! Ο τέλειος συνδυασμός θαρρώ! Ο δίσκος που θα σου δώσει μελωδίες , γρήγορες κιθάρες σαν να σαλπάρει σανιδωμένα το πλοίο και ξεκινάτε να κυνηγάτε θησαυρούς χωρίς επιστροφή με γεμάτες κάβες Ρούμι, Κανόνια , πολύ μπαρούτι και σκοινιά σε ετοιμότητα! Δοκιμάστε το!


Για Horror καταστάσεις η γενικότερα ότι αφορά μυστήριο η Creepy Video Games , στυλ MediEvil και φυσικά για τους νοσταλγούς της καλτίλας του PS1, νομίζω πως ο τέλειος δίσκος για να συνοδεύσει όλο αυτό , είναι φυσικά α μη τι άλλο , το θρυλικό "Abigail" του King Diamond. 

Ένας δίσκος που από το εξώφυλλο και μόνο θα σου προκαλέσει την απόλυτη ηδονή στο να βάλεις κάποιο βίντεο game για να παίξεις και φυσικά να έρχεται γάντι με κάποιο είδος Creepy η Dark η ακόμα καλύτερα κάτι που να θυμίζει στοίχειωμα τύπου Haunted Mansion. Ένας δίσκος που θα έλεγε κανείς ότι κουμπώνει υπέρ του δέοντος με το Feeling ενός Horror Video Game!







 

Μία άλλη ενδιαφέρουσα προσθήκη για μουσική υπόκρουση σε Video Games , θα'ταν η κυκλοφορία των Dimlight όπου ανέκαθεν ήθελε και θέλει να δημιουργεί μουσικές που σου προκαλούν Feeling κάποιου Soundtrack η θα'ταν γάντι για κάποιο Video Game και αναφέρομαι ασφαλώς στο πιο ώριμο και από τα καλύτερα Albums του 2018 , το "A Symphony Of Horror" που πρόκειται για τον δίσκο που γράφτηκε για το παιχνίδι του "Secrets Of Irkala Kar". Το Feeling με τα ορχηστρικά/συμφωνικά στοιχεία που κατέχει η σύνθεση είναι το τέλειο αποτέλεσμα που μας οδηγεί στο συναίσθημα ενός Video Game μυστηρίου η Φαντασίας! So Epic!!!

 

 

Αμέσως μετά πάμε στον κόσμο του Blade Runner και εν ολίγοις αναφέρομαι στον δίσκο των Maiden που κυριολεκτικά μόνο από το εξώφυλλο , θα σου δώσει την αίσθηση της επιστημονικής φαντασίας , η κάποιου RPG Game που έχει ως βάση την λύση κάποιων Quests η την διαδρομή μίας πίστας στο να περάσεις στο επόμενο Level.

Πολλές φορές είχα συγκροτήσει το συναίσθημα της μουσικής με αυτό του παιχνιδιού και αντιλήφθηκε πως το "Somewhere In Time" μέχρι και μουσικά μπορεί να κάνει τον εκάστοτε ακροατή να φτιάξει εικόνες Video Games στο μυαλό του και να τις πλάσει αμιγώς στον δικό του κόσμο με προορισμό το σημείο κάπου στον χρόνο είτε οραματίζοντας κάτι είτε γυρνώντας πίσω στον χρόνο , κάτι σαν το Crash όπου συναντάς διάφορα εμπόδια , Bosses , διάφορους κόσμους κ.ο.κ

Νομίζω πως το συγκεκριμένο Album θα'ταν δεόντος ότι πρέπει για μουσική υπόκρουση σε παιχνίδια τύπου RPG και αυτό είναι το "Somewhere In Time" των Iron Maiden.

 

Στην πρωτιά δεν θα μπορούσα να παραλείψω μία περσινή κυκλοφορία η οποία αφενός δεν θα μπορούσα να βάλω στο Top 20 λόγω είδους μουσικής , αφετέρου όμως έχει κάνει κάτι απόλυτα ξεχωριστό στην αναφέρουσα κυκλοφορία για την οποία νιώθω ελαφρώς άσχημα που δεν μπήκε στα Top 20, η απορία όμως είναι εξής: Άραγε αν ο Amadeus Motzart ήταν Gamer πως θα'ταν η μουσική του , η μάλλον σε ποία εποχή θα άξιζε να ζει η μουσική του? 

Αυτό λοιπόν το πετυχαίνει ο Bob Katsionis στην νέα του κυκλοφορία εν ονόματι "Amadeus A Street Warrior" , η προσωπική του δουλειά που   είναι ξεχωριστή αυτήν την φορά αλλά αρκετά εντυπωσιακή καθώς λειτουργεί ως νοσταλγός των παιδικών του χρόνων όσον αφορά την εξέλιξη του Gaming και της Κονσόλας. Προσωπικά θα σας πω ότι αυτός ο δίσκος θα'ταν υπέρ του δέοντος Ταμάμ για παιχνίδια τύπου Nintedo παλιάς εποχής τύπου κασέτας άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το υποφαινόμενο Album έχει κυκλοφορήσει ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ! Κάντε τον συνδυασμό, τον συλλογισμό βάζοντας Video Game τύπου Bit και από πίσω όλο αυτό το Album , ακύστε το και θα αντιληφθείτε πως σας βάζει απευθείας σε Mood παιχνιδιού της εποχής των 90's και όχι μόνο! Ακούστε το Album , κάντε το "πείραμα" και θα καταλάβετε!

Αυτά λοιπόν είναι 10 Albums που σκεφτήκαμε πως θα μπορούσαν να προκαλέσουν το Feeling του Gaming , σίγουρα ο καθένας στο μυαλό του μπορεί να το εκλάβει διαφορετικά γιατί η μουσική είναι υποκειμενική και δεν έχει κελιά , ταμπού και κόμπλεξ αλλά έχει ελευθερία έκφρασης. 

Προσωπικά πιστεύω πως θα μπορούσε πολύ εύκολα να τοποθετηθεί επί του Gaming Theme κάποιο Album , γιατί όχι αρκεί να'χουμε φαντασία και να πειραματιζόμαστε έτσι ώστε να κάνει πιο κεφάτη την διασκέδαση μας. Παίξετε Games , Διασκεδάστε , νιώστε σαν παιδιά και αισθανθείτε ευτυχείς γιατί αυτό χρειάζεται. 

Το Gaming δεν έχει ηλικία , αλλά συναίσθημα και αυτό πολλοί έχουν αρχίσει να το κατανοούν σιγά-σιγά και αυτό είναι κάτι σημαντικό! Συνδυάστε το Gaming με την μουσική κάνει καλό! Αποδεδειγμένη συνταγή πρόσφατη κιόλας! Να'χετε όλοι καλή χρονιά με δημιουργία και επιτυχία!


Για το Rock Da Vinci,

Φαν Βαλ Νουέβο

 


 

Σχόλια