Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Narcosis - Leap Of Faith (Album Review)

 

"Ευτυχία στο φαίνεσθαι , μα κρυμμένος ο πόνος της ψυχής"

Ύστερα από πέντε χρόνια μουσικής σιωπής , οι Αθηναίοι Narcosis επέστρεψαν και δώσανε στην δημοσιότητα το 2ο δημιούργημα τους με τίτλο "Leap Of Faith" , το οποίο εγκαινίασε η Made Of Stone Recordings στις 27 Απριλίου. Ένας δίσκος που μέσα από το εξώφυλλο δείχνει την Βιτρίνα της χαράς και από πίσω η θλίψη. Κοινώς μιλάμε για το γνωστό ρητό της φύσης "Μην κρίνεις το δάσος από μία απλή εικόνα, φρόντισε να το εξερευνήσεις πρώτα". Έτσι και ο άνθρωπος μην βιάζεσαι να τον κρίνεις, διάβασε τον ψάχνοντας την ψυχή του. Με έναν πολύ ταξιδιάρικο και ψυχεδελικό τρόπο οι πρωτευουσιάνοι Desert Rockers , το εφαρμόζουν και αυτήν την σκέψη τους την κάνουν πράξη , πάμε να απολαύσουμε αυτό το ωραίο μουσικό ταξίδι.


Ένα 48λεπτο ταξίδι που αποτελείται από Desert Rock ήχους και κατά κύριο λόγο πολλές επιρροές σε ήχους του πιο Classic ήχου του τύπου The Clash, Dire Straits, όπου συνδυάζονται πολύ με τον Indie Rock ήχο. Οι φωνές σε συνδυασμό με τις γρήγορες εναλλαγές μελωδιών εντάσσονται πολύ συγχρονισμένα το ένα από το άλλο με αποτέλεσμα να υπάρχει μία ωραία συνοχή στα κομμάτια τους, ξεχωρίζει ιδιαίτερα θα έλεγα η ατμόσφαιρα από πίσω , η οποία αραιά και που δημιουργεί ατμόσφαιρες ψυχεδελικές!
 
Σε κάποια σημεία νομίζω πως φαίνεται ξεκάθαρη θα έλεγα η επιρροή τους, προς τον Alternative Rock ήχο, βάζοντας δικές τους πινελιές που σε άλλα θυμίζουν Tool , σε άλλα Perfect Circle και σε άλλα κάτι πιο Experimental. Νομίζω πως αυτόν τον ήχο δεν μπορούμε να τον πούμε Psychedelic η Stoner. Μεγάλο ρόλο στο όλο σύνολο έπαιξαν οι πινελιές των πιο ατμοσφαιρικών φωνητικών.
 
Ξεχωρίζω το Restless ιδιαίτερα γιατί συνδυάζει ένα Country ηχόχρωμα σε συνδυασμό με πολλά άλλα στοιχεία , τα οποία δημιουργούν διάφορες μουσικές εκφράσεις στις φωνές και εναλλάσονται με κοινό παρανομαστή τον εναλλακτικό ήχο της κιθάρας που σε κάνει να νοσταλγείς τους Muse στο "Black Holes And Revelations" , στο Creepers όπου έχει σαν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου τα φωνητικά Skills που συμβιβάζονται με το ελαφρύ Delay και το επιβλητικό μπάσο από πίσω και φυσικά το Side Effect , το οποίο έχει μία μίξη μεταξύ πιο 90's ύφους και πιο Εμπορικού θα έλεγα ήχου.
 
Το ενδιαφέρον ιδιαίτερα μου κίνησε το Feeling που σου αφήνεται , καθώς στο μυαλό μου έρχεται πιο πολύ η τάση για πειραματισμό και μία πιο όμοια νότα, που θυμίζει κάτι πιο μαζικό και εξελιγμένο. Μέσα από το Μοτίβο είναι σαν να διαπιστώνουμε μία αντάμωση μεταξύ Stoner,Psychedelic & Desert Rock μαζί με κάποιες πιο μοντέρνες πινελιές κάτι που είναι φανερό από την μελωδική παραγωγή , που το κάνει ξεχωριστό!
 
Εννιά κομμάτια που φτιάχνουν ως σύνολο ένα δημιούργημα του Μαμμούθ μίας εταιρείας αρκετά μελλοντικής που δίνει πάτημα στον Desert/Stoner Rock ήχο , ο οποίος χρειάζεται έντονα μία λύτρωση των παλιών. Συνολικά ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όπου έδωσαν άλλη μία ωραία προσπάθεια στην Ελληνική σκηνή, εάν είστε και εσείς λάτρηδες του συγκεκριμένου ήχου, πρέπει να το ακούσουν αυτό τον δίσκο!
 
Βαθμολογία: 70%
 
Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο
 
 

 
 
Follow Narcosis: 
==== 
1. Shifter 00:00 
2. Emperor 06:02 
3. Droids 11:28 
4. Restless 16:32 
5. Leap Of Faith 21:00 
6. Creepers 26:52 
7. Side Effect 32:32 
8. Unknown Flavors 37:36 
9. Poison cup 44:34

Σχόλια