Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Krotalias - Ο Τελευταίος Άνθρωπος Στη Γη (Album Review)


"Ο Τελευταίος των Μοϊκανών , Χαμένος Πάνκης μέσα στην Μάζα.."


Όπως η Γη μας περιβάλλεται γύρω από κακοποιούς, μάζα, ψυχούλες και τοξικούς ανθρώπους έτσι και ο διαφορετικός θα αισθάνεται μόνος χωρίς να βρει πολλούς που να αντιληφθούν την φιλοσοφία του η τον διαφορετικό τρόπο σκέψης στο κάθε τι και σαν ένας κροταλίας που θέλει να επιτεθεί σε κάθε αθώα ψυχή καθώς διψάει από τον φόβο του λαού. Αυτό μας το δείχνουν οι Krotalias από την Αθήνα που φέτος βγάλανε από την Σπινελόγκα το Debut Full Length με τίτλο "Ο τελευτάιος άνθρωπος στην Γη".

Ο δίσκος αυτός , είναι η προσωποποίηση των Western καθώς διαπιστώνουμε για άλλη μία φορά την εκτίμηση που υπάρχει στην Πανκ σκηνή όσον αφορά την χρήση του Ελληνικού στίχου, με στόχο έναν....Να πούν τα πράγματα με το όνομα τους, χρησιμοποιώντας το Rock N Roll μοτίβο που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στις συνθέσεις των Ελληνικών Punk συγκροτημάτων, ένα πείραμα που ξεκίνησε πολύ πετυχημένα από μπάντες όπως BMW Rockers 57 , Bad Movies κ.ο.κ

Αυτός ο συνδυασμός μεταξύ του Ennio Morricone με τον Punk ρυθμό είναι πολύ μπροστά, με μία χροιά της φωνής σε ξεσηκώνει έντονα και δεν σε αφήνει σε ησυχία από την αρχή του κάθε κομματιού μέχρι το τέλος.

Νομίζω πως στην διάρκεια της ακρόασης μου, έλλειπε ένα καλό ουίσκι και καλή παρέα αλλά δυστυχώς αυτά είναι πολυτέλειες καθώς κομμάτια που θα ξεχώριζα θα'ταν το Επάνω στην αγχώνη , το οποίο με γύρισε πίσω στις σκληρές εποχές της κρεμάλας όπου ο άνθρωπος προσπαθεί να βρε το δίκιο του και δεν το βρίσκει, το Δαίμονες, το Μηνύματα το οποίο είναι πιο Heavy Rock και φυσικά μη εξαιρετέο, το ομώτιτλο που από την αρχή μέχρι το τέλος, όλο το κομμάτι είναι Full Rock N Roll και πολύ Mosh Pit με επιβλητικό ρεφραίν και με ένταση που μου θυμίζει το περιβόητο "Famous Monsters" των πολυαγαπημένων μου Misfits ειδικά το γρήγορο παίξιμο των τυμπάνων.

Ο ήχος τους συνολικά είναι εξαιρετικός , με μία πολύ ωραία παραγωγή , με στίχο που σε αφήνει άναυδο και χωρίς πολλά περιθώρια να βρεις κάποια αστοχία, μπάντα με πολύ μέλλον με μεγάλη βαρύτητα στο γνήσιο Rock N Roll , όπως ακριβώς αρμόζει μουσικά μία μπάντα να πράξει στο είδος τους. Πρόκειται για μία μπάντα με πολύ ωραία σόλο, ωραίες κιθάρες, αλήτικες, με Country διαθέσεις, σε άλλα πιο Blues και πάει λέγοντας.

Ένα εξώφυλλο που δείχνει ξεκάθαρα ότι στην ζωή , αξίζει να εμπιστευτείς περισσότερο τα σκυλιά παρά τους ανθρώπους , δείχνοντας έτσι την υποκρισία του κόσμου απέναντι στην διαφορετικότητα. Πρόκειται για μία μπάντα από την πρωτεύουσα που από το EP τους "Για μία θέση στον Ήλιο" , είναι φως/φανάρι πως η μπάντα, έχει πολύ έντονα την επιρροή της στον Country & Blues ήχο.

Αξίζει να εκτιμηθεί, πως η Punk σκηνή στην Ελλάδα έχει αρχίσει να βελτιώνεται πολύ έντονα, βγάζοντας τον Μανδύα της στασιμότητας από πάνω της και πλέον βγαίνουν συγκροτήματα στον χώρο που θέλουν να τολμήσουν , να πειραματιστούν περισσότερο, τουτέστιν βαστάει ακόμα γερά και συνεχίζει να βγάζει ταλεντάρες στην μουσική.

Το'χω πολλές φορές και θα το ξαναπω. Έχουμε τεράστιο πλούτο και κοιτάσματα μουσικά που πρέπει να ψάξουμε/διαβάσουμε πολύ για να μπορέσουμε να τα κατανοήσουμε και να τα ακούσουμε. Θες να νιώσεις χορό, Rock N Roll και προβληματισμό μέσα από τους στίχους και να αντιληφθείς πόσο πολύ "Αγγελικός" είναι ο κόσμος που ζούμε; Τότε προετοίμασε τον σβέρκο σου, έχε γερό στομάχι και πάνε άκουσε το "Ο Τελευταίος Άνθρωπος Στη Γη" , το Debut Album που συνδυάζεις την αλητεία με τον ύφος μίας πιο Country καταστάσεις και να νοσταλγείς τους Ghoultown με ένα καφάσι μπύρες στην καθισιά σου!
"Και αν είσαι εσύ ο τελευταίος άνθρωπος στην Γη , Θα'σαι Γροθιά στον Αέρα, αδέσποτη σφαίρα και πάλι απ'την αρχή"
Είναι μία πολύ αξιοπρεπής προσπάθεια και τέτοια ταλέντα πρέπει να στηριχθούν, σαν πρώτη καλή εντύπωση ο Κροταλίας βρίσκεται σε ένα πολύ καλό επίπεδο και με την πάροδο του χρόνου θα ωριμάσει ακόμα περισσότερο, τέλος θα το ξαναπω, ακούστε το Album στηρίξτε την Ελληνική σκηνή , αξίζει!!!

Bandcamp: https://krotalias.bandcamp.com/album/--2
Youtube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCd1JajQY7gICpCs90YGeWTA

Βαθμολογία: 85/100

Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο



Σχόλια