Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

O Wampyrion Markhor Necrowolf (Funeral Storm - Bass) στο Rock Da Vinci: "Είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις τον δίσκο του συγκροτήματος, να βρίσκεται στα Top της χρονιάς, γιατί αισθανόμαστε πως βάλαμε και εμείς την δικιά μας μουσική σφραγίδα σε όλο αυτό τον σκοτεινό ήχο."


"The Ancient Calling" και το αρχαίο δαιμόνιο κάλεσμα ετοιμάζεται να στοιχειώσει την Ελληνική Black Metal σκηνή για ακόμη μία φορά έχοντας μέσα στο Split δύο μεγάλα ονόματα από την μία τους Synteleia και από την άλλη τους Funeral Storm. Με αφορμή αυτό, την επόμενη δουλειά τους αλλά και για την ντεμπούτο κυκλοφορία τους μέσω της Hells Headbangers με τίτλο "Arcane Mysteries", μίλησε το ιδρυτικό μέλος & συνθέτης της μπάντας , Wampyrion Markhor Necrowolf στο Rock Da Vinci πραγματοποιώντας μαζί με τον Φαν Βαλ Νουέβο μία πολύ ωραία νυχτερινή κουβέντα μέσω Skype.


Rock Da Vinci: Σάκη καλησπέρα σας και καλώς ήρθατε στο Rock Da Vinci , είναι μεγάλη μου η χαρά και η τιμή που σας φιλοξενώ στο Site μας. Νέα χρονιά , νέα γενιά δημιουργήθηκε καθώς και νέες καταστάσεις. Σε τι φάση πετυχαίνουμε αυτήν την περίοδο τους Funeral Storm?


Wampyrion: Καλησπέρα, ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη καθώς και για την πρόκληση στο site σας. Έχει ολοκληρωθεί το Split μας με τίτλο "The Ancient Calling" , που θα κυκλοφορήσουμε συντομα μαζί με τους Synteleia.



Rock Da Vinci: Πως ήταν για εσάς η καραντίνα?


Wampyrion: Δημιουργική, ξεκινήσαμε τις συνθέσεις των νέων μας κομματιών για τον επόμενο μας δίσκο, βγάλαμε περίπου στα 35 λεπτά υλικό , θα κάνουμε κάποιες μικροαλλαγές έτσι ώστε να'μαστε έτοιμοι για να μπούμε στο Studio για την ηχογράφηση των νέων κομματιών.


Rock Da Vinci: Θα προχωρήσω άμεσα στο παρασύνθημα και πιο συγκεκριμένα στο Split που θα κυκλοφορήσετε μαζί με τους εξαίρετους Synteleia, πες μας λίγο 2 λόγια σχετικά με αυτό το Split.


Wampyrion: Κοίταξε αυτό ήταν κάτι που έγινε πολύ εύκολα , μίας και με τα παιδιά των Synteleia, κάνουμε παρέα βγαίνουμε για καφέ, έρχεται ο ένας στο σπίτι του άλλου κτλ. Κάποια στιγμή, είχαμε ανέβει όλοι μαζί Βόλο το είχαμε κάνει σε στυλ εκδρομή, τότε έπαιζε μουσική ο Jim Mutilator σε ένα μαγαζί ως Dj και όπως και καθόμασταν και κουβεντιάζαμε με τους μεζέδες και τα τσίπουρα πετάω εγώ την ιδέα "Κάνουμε ένα Split?" , συμφωνήσαμε όλοι , ενημέρωσα τον Στέφανο , το κλείσαμε μιλήσαμε και με την εταιρεια μίας και είμαστε στην ίδια εταιρεία με τα παιδιά και έτσι ήρθαν όλα πολύ ωραία και εύκολα μίας και είχαμε και νέο κομμάτι έτοιμο. Το εξώφυλλο θέλαμε να μας το κάνει ο Πάνος Σούνας μίας και θέλαμε μία πιο Old School ατμόσφαιρα στο εξώφυλλο εφόσον είχε επιμεληθεί και τα πρώτα Cover Arts των Necromantia. Θέλαμε να κινηθούμε σε πιο 90's σκέψη!



Rock Da Vinci: Πως προέκυψε αυτή η ιδεά να δημιουργήσετε ένα Split οι δύο σας; Θέλω να πω πως την ίδια περίοδο είστε σε Mood προ παραγωγής νέων κομματιών.


Wampyrion: Ναι ναι. Θα σου πω.... Όταν μπήκε η Αλίκη στην μπάντα , είχαμε ηχογραφήσει 2 κομμάτια , τότε ο δίσκος ήταν να ηχογραφηθεί μέσω μίας άλλης εταιρείας η οποία δυστυχώς εξαφανίστηκε για έναν άγνωστο λόγο. Είχαμε πει στα παιδιά ότι έχουμε 2 κομμάτια, το ένα πάει με εσάς και το άλλο θα μπει στον δίσκο, συμφωνήσαμε και με την εταιρεία και έτσι έγινε.



Rock Da Vinci: Μετά από 17 χρόνια ζωής Funeral Storm (Εξαιρώ ως Raven Throne) , καταφέρατε να δώσετε πριν 1 χρόνο το ντεμπούτο Full Length σας με τίτλο “Arcane Mysteries” , πείτε μας δύο λόγια για αυτό το Άλμπουμ.



Wampyrion: Κοίταξε όλα ξεκίνησαν, όταν είχα αποφασίσει να επαναφέρω τους Funeral Storm λίγο πιο δυναμικά σε σχέση με το παρελθόν και κάπου εκεί ξεκίνησα να συνθέτω τα κομμάτια, στην πορεία αποφάσισε και η Αλίκη να μπει μαζί μας γιατί θεωρώ πως ταίριαξε στην μπάντα. Έτσι το καλοκαίρι μίας και υπήρξε περισσότερος χρόνος αποφασίσαμε να ασχοληθούμε πιο σοβαρά, άλλαξε κάποια πράγματα η Αλίκη, πρόσθεσα εγώ κάποια άλλα και κάπως έτσι όλο αυτό κούμπωσε. Στην συνέχεια στείλαμε την μουσική στον Στέφανο, έγραψε τα φωνητικά στα Suncord Audiolab με την βοήθεια του Αχιλλέα Καλαντζή, μας τα έστειλε πίσω, πήγαμε στο Studio 222 όπου εκεί έγινε η 1η μας ηχογράφηση , οπότε ήταν λίγο πιο οικεία για μας τα πράγματα, γιατί εγώ είμαι και λίγο περίεργος από την άποψη ιδιοτροπίας λόγο του ότι ο παραγωγός εκεί με ξέρει από τα 13 οπότε εάν του πω κάτι τώρα στα 30 θεωρώ ότι θα το καταλάβει χωρίς πολλά-πολλά.


Rock Da Vinci: Το θέμα "Άφιξη της Arcania στους Funeral Storm", σας δυσκόλεψε καθόλου; Ξέρεις στους Aherusia η Αλίκη κτλ.


Wampyrion: Κοίταξε ήταν λίγο άβολο είναι η αλήθεια αλλά όχι απαραίτητα δύσκολο. Ήταν άβολο από την άποψη ότι ήταν διαφορετικό το είδος που παίζαμε εμείς, όπως και να'χει όταν έγραψε κάποιες κιθάρες η Αλίκη και το είχα ελαφρώς φιλτράρει, είχε βγει πραγματικά κορυφή.




Rock Da Vinci: Ποία είναι η ανταπόκριση του κόσμου απέναντι στην ντεμπούτο κυκλοφορία σας;


Wampyrion: Η ανταπόκριση από τον κόσμο είναι πολύ θετική , από κάποιους ψηφιστήκαμε και ως ένα από τα Top της χρονιάς, το βινύλιο είναι Sold Out και κανονίζουμε και επανακυκλοφορία από την εταιρεία. Δεν περίμενα να πάει τόσο καλά.


Rock Da Vinci: Κυκλοφορήσατε το τελευταίο σας πόνημα, μέσω της Αμερικάνικης εταιρείας Hells Headbangers Records , πείτε μου λίγο πως προέκυψε αυτό το Deal?





Wampyrion: Αρχικά είχαμε κανονίσει με μία άλλη εταιρεία και για αυτό καθυστερήσαμε για την κυκλοφορία του ντεμπούτο και επειδή είχαμε κανονίσει για την κυκλοφορία ενός Split μαζί με Celestial Rite , για αυτόν τον λόγο καθυστερήσαμε. Ταυτόχρονα ο Στέφανος με είχε συμβουλέψει να μιλήσω και στην Hells Headbangers. Με το που κλείσαμε έστειλα ένα Email σε αυτούς και η απάντηση ήταν ότι δεν χρειάζεται να ακούσουμε κάτι, έχουμε ήδη το Split που κυκλοφόρησε μέσω της Iron Bonehead Productions , μας αρέσει πάρα πολύ το βγάζουμε. Ευτυχώς όλα γίνανε πάρα πολύ γρήγορα.





Rock Da Vinci: Θα δημοσιευθεί στο μέλλον και το κομμάτι The Gathering Begins ως βίντεο κλίπ. Στο οποίο διαπιστώνω ότι παίξατε λίγο και με τις ψαλμωδίες, δώσατε έναν πιο τελετουργικό χαρακτήρα στα πλάνα , με τα οποία έγινε σχετικά μία γρήγορη δουλειά έτσι δεν είναι;


Wampyrion: Ήταν δουλειά του εικοσάλεπτου αυτό που είδες, αρχικά να σου πω λίγο για το κομμάτι τι διαπραγματεύεται. Στο σημείο που χρησιμοποιήσαμε το "Η Ζωή Εν Τάφω" είχαμε κρατήσει το κομμάτι που μεταφράζεται ως "Necromantia" το κρατήσαμε επίτηδες αυτό, τέλος θα ήθελα να πω πως ο ολόκληρος ο τίτλος είναι "Mistress Of The Night (The Gathering Begns)". Το κομμάτι κλασικά είναι επηρεασμένο από μυθολογία Cthulu , έχει να κάνει με κάλπιστ και νεκρομάντες.





Rock Da Vinci: Παίξατε μία διασκευή από Varathron και αναφέρομαι στο Flowers Of My Youth , το οποίο απ’ότι κατάλαβα για όλους σας έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας. Το δικό μου μυαλό τουλάχιστον κυμαίνεται στο ότι υπήρξε μία νοσταλγία των νεανικών χρόνων, έτσι δεν είναι;


Wampyrion: Ακριβώς! Έπεσες μέσα 100%! Είναι ένα κομμάτι που πραγματικά σε αρπάζει από το λαιμό κατευθείαν , εκεί που έχεις συνηθίσει σε πιο μελωδικούς ήχους αυτούς του Son Of The Moon η του Unholy Funeral. Να ξεκαθαρίσω ότι εδώ δεν τραγουδάει ο Στέφανος αλλά ο Soter (Σωτήρης των Celestial Rite), ήθελα να δώσω μία ξεχωριστή νότα στην διασκευή αυτήν , ήταν ένα κομμάτι που πάντα ήθελα να διασκευάσω.


Rock Da Vinci: Πέραν της διασκευής, άμα σας ρωτούσε κανείς ποίο κομμάτι ξεχωρίζατε από το “Arcane Mysteries” ποίο θα ήταν; Εγώ θα έλεγα ότι θα σκεφτόσασταν και οι 3 ξεκάθαρα το The Origin Of Utter Evil η το Ego Sum Filius Draconis μίας και είναι και στα λατινικά επομένως είναι κάτι σκοτεινό έτσι δεν είναι;


Wampyrion: Κοίτα έχεις πέσει μέσα σε ότι αφορά εμένα, το Ego Sum Filius Draconis ήταν από τα πρώτα κομμάτια που αποφάσισα να συνθέσω και το Origin επειδή ήταν ίσως πιο Χέβι και ταυτόχρονα 90's σε αυτά που ήθελα. Αγαπημένα της Αλίκης και του Στέφανου είναι το Funeral Storm και το Necromancer Part II , το οποίο έχει και αυτό μία ξεχωριστή θέση στην ψυχή μου.


Rock Da Vinci: Το Άλμπουμ σας κυκλοφόρησε και σε Κασέτα μέσω μίας Άλλης εταιρείας, της Mercyful Hell Productions και σε Βινύλιο βλέπω. Επομένως All The Packet πως νιώθετε για αυτό;


Wampyrion: Το καλό είναι πως έδειξε σε μένα πως πιστεύει σε αυτό που κάναμε, ότι ήθελα να βγει σε όλες τις μορφές, επίσης σε ένα βιβλίο μπήκε και το εξώφυλλο του δίσκου μας ως ένα από τα καλύτερα του 19. Κάπως έτσι ο Kristoff αποφάσισε και το λογότυπο μας δίπλα σε μπάντες όπως: Old Man's Child , Moonspell , Nergal , Emperor κτλ. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις τον δίσκο του συγκροτήματος, να βρίσκεται στα Top της χρονιάς, γιατί αισθανόμαστε πως βάλαμε και εμείς την δικιά μας μουσική σφραγίδα σε όλο αυτό τον σκοτεινό ήχο.


Rock Da Vinci: Είχα διαβάσει στο Grizzlybutts , το αμερικάνικο Metal περιοδικό ότι δώσατε μεγάλη βάση στην αρχαία Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην ιστορία της Γλιστρίδας , την ύπουλη αδερφή της Ελένης και γενικότερα στην ιστορία των Ερρίνων πως και καταλήξατε σε αυτό το κεφάλαιο;


Wampyrion: Ο Κύριος στιχουργός είναι ο Στέφανος, αυτό έγινε τελείως αυθόρμητα και όχι απαραίτητα αυθόρμητα. Δεν μπορώ να στο εξηγήσω, αλλά σίγουρα ο καθένας μας έχει την δική του επιρροή σε όλο αυτό το κομμάτι. Όσο λέγαμε τις σκέψεις μας για το τι θέλουμε , ο Στέφανος το έπαιρνε και το έκανε εικόνα όλο αυτό, οπότε ήταν η απόλυτη χημεία όλο αυτό. Όσον αφορά την επόμενη δουλειά μας, έχουμε ψιλοσυνεννοηθεί ότι ξέρεις θα πάει λίγο προς τα εκεί η προς την άλλη, αλλά δεν είναι τίποτα σίγουρο. Εγώ ποτέ δεν πρόκειται να πω όχι στους στίχους του Στέφανου γιατί με καλύπτουν κυριολεκτικά.


Rock Da Vinci: Ερώτηση κλειδί, αν σε βάζανε να έγραφες κάτι μεταξύ αποκρυφισμού και παγανισμού πως θα το είχες στο νου σου; Ως μορφή φαντασίας η ως μυστικιστική τελετουργία;


Wampyrion: Σίγουρα ως μία μορφή μυστικιστικής τελετουργίας.


Rock Da Vinci: Κοντεύετε να συμπληρώσετε 20 χρόνια ζωής ως Funeral Storm, θα ήθελα να μιλήσουμε λίγο όσον αφορά την αξία της νεάς γενιάς καθώς και για την αξία της παλιάς γενιάς ως παλιές καραβάνες που είστε στον χώρο της Black Metal ποία είναι η γνώμη σας;


Wampyrion: Κοίτα σίγουρα όσον αφορά το μεγάλο τρίπτυχο της Hellenic Black Metal σκηνής (Rotting Christ , Varathron , Necromantia) είμαι άρρωστος. Τώρα από κει και πέρα θεωρώ ότι και τώρα βγαίνουν καλά πράγματα όπως Kawir , Empire Of The Moon Disharmony και ότι έχει περάσει από τα 90's. Η νέα γενιά έχει κάνει ένα μεγάλο μπαμ, πέραν των Synteleia που έχουμε χιλιοαναφέρει έχουμε Primal Cult , Katavasia , Crossover και γενικά υπάρχουν κάποια διαμάντια που δεν τους ξέρει σχεδόν κανέναν όπως Left Hand Path που δεν τους ξέρει σχεδόν κανένας κ.α Γενικά θεωρώ πως πρέπει να ψαχτείς πολύ για να βρείς αυτές τις μπάντες-διαμάντια. Δεν μπορώ να ανεχτώ πως στην Ελληνική Black Metal σκηνή όλα είναι Rotting Christ Copy-Paste και έχω φτάσει σε σημείο να νευριάζω με όλο αυτό χαχα.


Rock Da Vinci: Πάντως πολλοί μουσικοί έχουν σχολιάσει θετικά το γεγονός ότι η Black Metal σκηνή εξελίσσεται σε κάτι που προσωπικά το’χω διαπιστώσει γενικότερα στον Extreme Metal ήχο , υπάρχει όμως και κόσμος που έχει ως “απωθημένο” αν μου επιτρέπεις το Feeling της παλιάς σχολής. Πως το εξηγείς όλο αυτό;


Wampyrion: Το καταλαβαίνω αυτό γιατί το'χω βιώσει, ήθελα να αναδημιουργήσουμε την παλιά σχολή των 90's γιατί με αυτά μεγαλώσαμε και ζήσαμε. Κάποια στιγμή όλο αυτό έγινε πολύ της μόδας από ένα σημείο και μετά.


Rock Da Vinci: και το αστείο είναι πως την παλιά σχολή αν προσέξετε δεν την ξέρουν και πολλοί , θέλω να πω ότι ψάχνονται συνήθως στα πιο εμπορικά παρά στα πιο “υπόγεια” ακούσματα της Black Metal σκηνής.


Wampyrion: Πάντα,πάντα πρόσφατα είχα ανεβάσει μία εικόνα του Dead σε πρόβα με τους Mayhem που φορούσε μπλούζα Varathron, αυτό κάτι σημαίνει. Θυμάμαι είχα βγει για μπύρες με τον Heljarmadr (Dark Funeral) και μου έσκασε με μπλούζα Varathron και μου'χε πει πως το πρώτο Άλμπουμ τους ήταν από τα καλύτερα. Γενικότεα τον τελευταίο καιρό ψάχνομαι πολύ με μπάντες από Αμερική και γενικότερα απ'όλο τον κόσμο που διαπιστώνω ότι παίζουν Hellenic Black Metal, αυτό κάτι σημαίνει.


Rock Da Vinci: Μίας και έθιξα το θέμα Black Metal και Show…. Ήταν και μία ερώτηση που είχε γίνει θυμάμαι και στους Acherontas. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι σύμφωνα με το Concept των live shows…… Ξέρεις το κλασικό χαμηλοί φωτισμοί, καπνούς, κεριά και πάει λέγοντας. Ένα Concept που έχει γίνει και λίγο… Μπανάλ αν μου επιτρέπεις αναφερόμενος σε πολλές μπάντες της νέας γενιάς όπως οι Temple Of Evil , οι Batushka , οι Mortuary Drape (Θα μου πεις είναι μπάντα των 90's) κτλ. Ποίες είναι οι σκέψεις σου όσον αφορά το θέμα Concept? Γιατί βλέπω πολλούς που υποστηρίζουν ότι όλα γίνονται πλέον για το φαίνεσθαι και ότι έχουν γίνει όλα τόσο ψεύτικα στον Ελληνικό Metal χώρο.


Wampyrion: Ακριβώς αυτό! Δυστυχώς έχει γίνει όντως τόσο ψεύτικο, που ελπίζουμε κάποια στιγμή να σωθεί όλο αυτό. Έχει καταντήσει γραφικό όλο αυτό, παράδειγμα οι Acherontas ήταν από τους πρώτους που το κάνανε όλο αυτό, όταν είδαν πως αυτό έγινε καραμέλα, άλλαξαν Concept έβαλαν κάποιο άλλο.  Έχουν υποστεί πολύ σνομπαρία γενικότερα, θυμάμαι από το "Theosis" και που ήταν η πρώτη φορά που τους είδα, πραγματικά ήταν ένα απίστευτο live show.


Rock Da Vinci: Ποία είναι τα μελλοντικά πλάνα των Funeral Storm? (Πέραν του Split)


Wampyrion: Όπως σου είπα έχουμε βάλει μπρος την προπαραγωγή των νέων μας κομματιών για την κυκλοφορία του επόμενου δίσκου μας, ίσως να πραγματοποιηθεί κάποιο live οπότε λέμε ναι λέμε και όχι. Το 2021 θα ξεκινήσουν οι ηχογραφήσεις στο Studio 222 σταθερά , όπου εκεί είμαι και ταγμένοι χαχα. Οπότε μέσα στο 21 θα κυκλοφορήσει ο επόμενος δίσκος μας.


Rock Da Vinci: Παιδιά μεγάλη μου η τιμή που τα είπαμε, να προσέχετε, να περνάτε όμορφα, με πολύ Black Metal και εύχομαι καλή τύχη σε ότι κάνετε, θα χαρώ πολύ να τα πούμε και από κοντά. Ο τελευταίος λόγος για το κλείσιμο της συνέντευξης ανήκει σε εσένα.


Wampyrion: Εγώ ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα, για την πρόσκληση σου, με πολύ Metal , θα χαρώ και εγώ να τα πούμε από κοντά. Συνεχίστε αυτό που κάνετε, γιατί το κάνετε με πολύ πάθος και μεράκι και παιδιά ψαχτείτε, στηρίξτε την Ελληνική Metal σκηνή γιατί έχει πάρα πολύ πράμα και διαβάστε.


Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο



Σχόλια

  1. Μπράβο!!! Ωραία συνέντευξη... μεγάλος καλλιτέχνης και πάνω από ολα φίλος πολλά χρόνια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Comments