Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Live Report: Θεατρική παράσταση "ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ" @Αυλή Λέσχης Κομοτηναίων (29/07/2020 , Κομοτηνή)



Είναι από τις λίγες φορές που αποφασίζω να γράψω κάτι που είναι εκτός Metal & Rock χώρου. Δεν είναι συναυλία η κάτι αντίστοιχο, αλλά μία θεατρική παράσταση βασισμένη στην Σάτιρα, πρόκειται για μία παράσταση του Ταλαντούχου Κομοτηναίου Ιωακείμ Ιωακειμίδης βασισμένη σε μιμήσεις από διάφορες προσωπικότητες με σκοπό να στείλει το δικό του μήνυμα και αυτό είναι ότι "Ο κόσμος πρέπει να ξυπνήσει προτού είναι αργά και να σκεφτεί".


Η ώρα 21:30 χωρίς πολύ κόσμο στην ιστορική Αυλή , με μία παράσταση σχετικά μικρή αλλά πολύ καλά στημμένη με έξυπνες πινελιές από παλιές ταινίες της ιστορικής Φίνος Φιλμ. 21:40 η ώρα και η παράσταση ξεκινάει με 2 κυρίες (την Σοφία Δερμεντζόγλου και την Λαμπρινή Μάνου) που βγαίνουν στην σκηνή ξεκινόντας να παριστάνουν ότι σχολιάζουν την μία και την άλλη με έναν τόσο λυτό και διακριτικό τρόπο, που έχει λατρευτεί καθώς θύμισε έντονα την σημερινή εποχή σαρκάζοντας ότι είναι διαφορετικό η "ασήμαντο" δείχνοντας τα κόμπλεξ που έχει ο άνθρωπος με την κατινιά. Χιουμοριστικότατη εισαγωγή χαρακτηρίζοντας την πρώτη μίμηση ως "Χαρδαλιούκο".

Εξαιρετική η σκέψη της πραγματικότητας που βασίστηκε στο καθημερινό ενημερωτικό του πολιτικού Νίκου Χαρδαλιά και καλά να δίνει συμβουλές και οδηγίες. Ο γνωστός σκηνοθέτης σε τρελά κέφια μίας και είναι και η 2η μέρα παρουσίασης του προσωπικού του Show. Το ύφος του μου θύμισε πολύ έντονα πολλές προσωπικότητες όπως ο Λαζόπουλος στα παλιά του βήματα, τους 10 μικρούς μήτσους, τον Χάρι κλύν με τις πολύ έξυπνες ατάκες του καθώς και ο τρόπος που ταυτίζονταν ήταν όμοιως.

Μπαίνανε, βγαίνανε ερμηνεύοντας διάφορους καλλιτέχνες όπως Γιώργος Μαζωνάκης , Καρράς , Βοσκόπουλος , Μερκούρη , Ασλανίδου και άλλους πολλούς καλλιτέχνες. Κάτι που μου έμεινε απ'όλο αυτό κυρίως ήταν όταν ανέβηκε στην σκήνη παριστάνοντας την Άντζελα Δημητρίου και άρχισε να την μιμείται σε έναν πολύ πετυχημένο βαθμό , κάνοντας και το κοινό να πρωταγωνιστήσει πολύ πετυχημένα στο δικό του Show. Πρόκειται για μία μορφή διασκέδασης όπου ο κόσμος σίγουρα ξέδωσε από την καθημερινότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος έστω και για λίγο. Εξαιρετική παρουσίαση έκαναν και τα κορίτσια ερμηνεύοντας σε πολύ καλό βαθμό τον ρόλο τους, καθώς και η χημεία μεταξύ τους στις φωνές ταίριαξε άρτια!

Μία στιγμή που θα μου μείνει είναι η 1η μίμηση στον Προτζέκτορα που η δημοσιογράφος στο τοπικό κανάλι παρουσίαζε τον Ιωακείμ Ιωακειμίδη και το δικό του Show. Κάνοντας ένα πολύ πετυχημένο Concept που ουσιαστικά σατηρίζει τον τρόπο παρουσίασης ότι ήταν τόσο λάθος με χιουμοριστικό τρόπο και όχι σαρκαστικό όπως το παρεξηγούν μερικοί.

Ο φωτισμός εξαιρετικός που σίγουρα διευκόλυνε και όποιον προσπαθούσε να βγάλει κάποια φωτογραφία τους πρωταγωνιστές και αυτό που εκτίμησα πάρα πολύ είναι ότι ο ήχος και ο συντονισμός ήταν άψογος, Από το Crew, την μουσική και τους συμμετέχοντες μέχρι και το φινάλε που ήταν αρκετά καλό, δίνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλη την ομάδα και στον υποφαινόμενο που αποδεικνύει για άλλη μία φορά πόσο πολύ ξέρει να κάνει Σάτιρα και κάτι που θα μου μείνει αξέχαστος, ήταν η ζωζω σαπουντζάκη που πιο πολύ κάποιος θα την χαρακτήριζε ρωσίδα της νύχτας παρά Θεσσαλονικιά με ρίζες Σμύρνης και τέλος η μίμηση της μαντάμ Pelagie στην 1η ώρα της παράστασης που έδωσαν "ημίχρονο" 5 λεπτών διαλείμματος.

Ο τρόπος περιγραφής ήταν απλά άρτιος πραγματοποιώντας πολύ πετυχημένα τον σκοπό της παράστασης, να κάνει τον κόσμο να γελάσει και ταυτόχρονα να πει πως ο κόσμος πρέπει να ξυπνήσει και όχι να ξεγελιέται από την απάτη της μάσκας η να τρώει κουτόχορτο γενικότερα! 

Το μόνο που θα έλεγα ότι θέλει αλλαγή είναι ότι το Concept από ένα σημείο και μετά ήταν μονότονο, αλλά αυτό είναι μία υποκειμενική λεπτομέρεια στην τέχνη.

Ήταν μία παράσταση που έλαβε τέλος και εύχομαι να'χει όλο και περισσότερες παρόμοιες γιατί χρειάζονται στις μέρες παράξενες, περίεργες μέρες που ζούμε και βιώνουμε σε τούτο τον πλανήτη!

Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο

Σχόλια