Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Mind Terrorist - Spiritual Revolution (Album Review)


"Η Επανάσταση δεν είναι ένα φρούτο που θα πέσει όταν είναι ώριμο. Πρέπει να κουνήσουμε το δέντρο για να το κάνουμε να πέσει"

~ Ernesto Che Guevara ~

 

Σήμερα 22 Μαίου είναι μία μεγάλη μέρα για τους Λαρισαίους Mind Terrorist , οι οποίοι δίνουν στην δημοσιότητα μετά από 4 χρόνια σκληρής δουλειάς, δίνουν στην δημοσιότητα ως κανονική μπάντα την 3η ολοκληρωμένη κυκλοφορία τους με τίτλο "Spiritual Revolution", μία αρκετά ρεαλιστική αλλά και ώριμη θα έλεγε κανείς κυκλοφορία βασισμένη στην Ελεύθερη βούληση του ανθρώπου αλλά και στην ελευθερία του κόσμου και όχι στην εξάρτηση του κόσμου. Εξώφυλλο με πολύ ρεαλισμό αλλά και με τάση αλήθειας μέσα.

Όλα ξεκινάνε με μία εισαγωγή λίγο ατμοσφαιρική αλλά και μυστήρια , η οποία έχει και έναν πιο μοντέρνο χαρακτήρα ο οποίος είναι σαν να σου ανοίγει την πόρτα και θέλει να σου παρουσιάσει το μέλλον της τεχνολογίας και την κατάληξη της και φυσικά για να υποδεχτεί το αγαπημένο κομμάτι του Κώστα Καφρίτσα, ο λόγος για το Revolt Against The Modern World όπου εκεί φαίνεται ο προβληματισμός και η ανησυχία για τον μοντέρνο κόσμο και την καταστροφή της φύσης, κάτι που συμπίπτει κυριολεκτικά πολύ έντονα, μελωδίες γκρουβάτες, Hardcore φωνητικά και "REVOLT AGAINST THE MODERN WORLD! MATTER BODY SPIRIT RELIEF!". 

Το απόλυτο δίστιχο για να σε κάνει να σηκώσεις την γροθιά σου, να ξεκολλήσεις από την φανταστική πραγματικότητα και να ελευθερωθείς από την μάζα και να ζείς με περηφάνια και όχι να είσαι είτε Wanna Be είτε πρόβατο.

A Homage To The Tribes ένα κομμάτι που ξεκινάει με έναν μονόλογο που μου φέρνει στο μυαλό κάπως Randy Blythe στην χροιά, στην συνέχεια υπάρχει μία έντονη επιρροή από μελωδίες των Amon Amarth η από Enslaved , είναι αυτά που ξεχωρίζουν στην ταυτότητα της μπάντας. 

Μου άρεσε πολύ η εναλλαγή του ρυθμού της κιθάρας, είναι κάτι που μου κίνησε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον που συνεχίζει πιο βάρβαρα και ξαναλλάζει με διαφορετικό Tempo γενικώς υπάρχει μία πολύ ωραία ποικιλία ήχων στην κιθάρα που με κάνει να μην το βαριέμαι.

Έρχομαι στο κομμάτι που μου κίνησε πιο πολύ απ'όλα την περιέργια, The End Of Tradition το κομμάτι που μου φέρνει έναν συνδυασμό μεταξύ Exodus στο "Exhibit B" , με πιο επαναστατικό χαρακτήρα και πιο γκρουβάτο, μου κίνησε πάρα πολύ το ενδιαφέρον η τεχνική στα κρουστά που χρησιμοποιεί ο Ορέστης και η διφωνία στο φινάλε είναι κάτι που στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον, έφερε το Memorial των Γερμανών Caliban , κάτι που σίγουρα έγινε αυθόρμητα αλλά με δική τους παραλλαγή.

Silence The Earth ένα κομμάτι αρκετά ξεχωριστό, με πιο King Diamond ύφος και πιο Heavy Metal κιθάρες και πολύ κοντά μουσικά τουλάχιστον στο θέμα του κομματιού. Ότι επικρατεί η οργή της Γης και προσπαθούν να την σιωπήσουν μία για πάντα και όχι να την σέβονται οι πολιτικοί.

Exposure ξεκινημα πολύ επιβλητικό με το μπάσο να δίνει ρέστα και η σύνθεση να θυμίζει λίγο εισαγωγή Children Of Bodom και συνεχίζει πιο οργιακά και δυναμικά.... Πυγμή και τάση για επανάσταση κάτι που επιβάλλεται στην έκθεση αυτών που σπουδάζουν και δεν κερδίζουν τίποτα μονάχα ήττες από το ίδιο το κατεστημένο!

Heading For Downfall και η αίσθηση ότι έρχεται η καταστροφή των κόσμων, η μεγάλη καταιγίδα με βάση την αίσθηση του πιο NWOBHM ήχου που θυμίζει και λίγο το New Dark Age των Solstice. Έχει μεγάλη ποικιλία ήχων και ωραίο πειραματισμό έχοντας την πινελιά της Χαρντκορίλας στα φωνητικά που παντρεύεται ωραία!

Still Dreaming και συνέχισε να ονειρεύεσαι και να ελπίζεις γιατί όσο έχεις ζωντανό το όνειρο, η φλόγα για ελπίδα δεν θα σβήσει ποτέ. Πιο Γκρουβάτος ήχος και πιο ξεσηκωτικό ο οποίο συνδυάζεται όμορφα σε κάποια Progressive σημεία.

Μήνυμα Ελήφθη το μόνο ελληνικό κομμάτι στο νέο δίσκο που δίνει τίτλους τέλους. Τα ραπ φωνητικά που δίνει ένα πιο Freestyle ύφος φέρνουν κατά νου τον Αρτέμις σε αυτό που έκανε μαζί με τους Tardive Dyskinesia, μόνο που αυτό το κομμάτι δεν έιναι ούτε Hardcore ούτε Rapcore είναι κάτι το διαφορετικό που φέρνει ένα μίγμα μεταξύ γκρούβας, χέβι μέταλ και πολλών άλλων στοιχείων μέσα και μου αρέσει πολύ αυτό, με κάνει να αισθάνομαι έναν επιπλέον σεβασμό μουσικά.

Ακούσαμε έναν δίσκο που κυριολεκτικά έκανε τον γύρω του κόσμου. Ηχογραφήθηκαν τα ντραμς στο New Jersey, στην Λάρισα μπάσο & κιθάρες και τέλος στην Ολλανδία τα φωνητικά όπου εκεί τελειοποιήθηκε ο νέος δίσκος. Ώριμος δίσκος, νομίζω πως το "Spiritual Revolution" ξεπέρασε κατά πολύ το "Fragments Of Human Decay" , μία σπουδαία κυκλοφορία με προοπτικές και νομίζω πως είναι η αφορμή για να αρχίσει σιγά-σιγά να βγαίνει από την αφάνεια στην επιφάνεια όσον αφορά το Ελληνικό κοινό που ασχολείται με την Ελληνική σκηνή.

Με χαροποίησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ξεπέρασαν τον εαυτό τους όσον αφορά το νέο Full Length και κατάφεραν να μην μείνουν στάσιμοι αλλά να προσθέσουν και να προοδεύσουν στην μουσική τους. Θεωρώ ότι πρόκειται για μία κυκλοφορία που μέχρι στιγμής είναι ότι πιο σοβαρός και αξιέπαινο έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα και όσον αφορά την Ελληνική σκηνή έχει αρκετό μέλλον μπροστά της.

Τέλος θα μου επιτραπεί να σχολιάσω το εξώφυλλο, που ο Εγκέφαλος επηρεάζεται από την Αμερική επειδή και καλά ο λευκός οίκος είναι η έδρα του πλανητάρχης , ο οποίος μας έχει κάνει μαργιονέττες και ελέγχει τα πάντα στον εγκέφαλο του ανθρώπου μέσω της τεχνολογίας και είναι σαν να θέλει να μας βάλει στην μάζα.

"Η κατάχρηση της τεχνολογίας είναι όπως η απάτη του Προμηθέα απέναντι στον Δία. Μπορεί να κατάφερε να τον ξεγελάσει αλλά μεγάλο κακό θα βρει τους πάντες και τα πάντα. Έτσι και η τεχνολογία καταφέρνει σιγά-σιγά να εξαπατήσει την μαγεία της τέχνης, κάτι που δεν πρέπει να αφήσουμε άθιχτο"

Βαθμολογία: 80/100

Website: https://www.mindterrorist.org/
FB Page: https://www.facebook.com/onceuponaheartbeat/

Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο


Σχόλια