Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Οι Darkest End στο Rock Da Vinci: "Σίγουρα έχουμε επιρροές από σκανδιναβία και προσπαθούμε να δώσουμε ταυτόχρονα και έναν δικό μας χαρακτήρα στα κομμάτια μας."


Οι Darkest End είναι ένα Melodic Death Metal συγκρότημα που ξεκίνησε στην Αθήνα το 2017. Δύο χρόνια αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2019 κυκλοφόρησαν το EP τους με τίτλο "Winter's Blood" το οποίο απέσπασε πολύ καλές κριτικές σε Ελλάδα και εξωτερικό και με αφορμή αυτό, την επερχόμενη ντεμπούτο κυκλοφορία τους, τα μελλοντικά τους σχέδια και για τα γυρίσματα του Lost & Astray μας μίλησαν τα δύο ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος. Ο Κώστας Λώλης στην φωνή και ο Στέφανος Ουζουνίδης στην κιθάρα μίλησαν στον Φαν Βαλ Νουέβο για λογαριασμό του Rock Da Vinci.



Rock Da Vinci: Στέφανε και Κώστα , Κώστα και Στέφανε, καλησπέρα σας και καλώς ήρθατε στο Rock Da Vinci, είναι μεγάλη μας η χαρά που σας φιλοξενούμε στο Site μας, αρχικά να ρωτήσω σε τι φάση σας πετυχαίνουμε εκείνη την τόσο περίεργη περίοδο της πορείας σας, ποίες ήταν οι ασχολίες σας;

Στέφανος: Οι ασχολίες μας ήταν κυρίως μουσικές και άλλες πολλές όπως ζωγραφική, διάβασμα, γυμναστική κτλ.


Rock Da Vinci: Η Καραντίνα αφενός έχει τα καλά της αλλά αφετέρου έχει και τις επιπτώσεις της όπως και ο κάθε αγώνας  της προφανώς.

Darkest End: εεε ναι!


Rock Da Vinci: Συμπληρώθηκαν 6 μήνες μετά την επίσημη κυκλοφορία της Mini δουλειάς σας αν θέλετε, με τίτλο “Winter’s Blood”, που ουσιαστικά είναι και το Tempo που σας εκπροσωπεί εάν κρίνω με βάση τις “Χειμωνιάτικες” θα χαρακτήριζα επιρροές σας, κάτι που διαπιστώνω στις συνθέσεις σας, πείτε μας δύο λόγια για την δουλειά σας.

Κώστας: Σίγουρα έχουμε επιρροές από σκανδιναβία και προσπαθούμε να δώσουμε ταυτόχρονα και έναν δικό μας χαρακτήρα στα κομμάτια μας.


Rock Da Vinci: Ομολογώ όμως ότι κάθε φορά που βλέπω το εξώφυλλο, μου έρχονται πολύ έντονα στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον οι Φινλανδοί Wolfheart και μουσικά άνετα ένα φάσμα μεταξύ Insomnium,Amon Amarth & At The Gates ιδίως στο Raven Cry η το Lost And Astray.

Κώστας: Ναι είναι επιρροές μας.


Rock Da Vinci: Ο Κόσμος πως έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής απέναντι στην κυκλοφορία σας;

Κώστας: Πολύ θετική η ανταπόκριση του κόσμου και άρεσε πολύ η δουλειά μας όπως και το πρόμο κομμάτι μας το Lost & Astray που έγινε και βίντεο κλιπ.


Rock Da Vinci: Διαπίστωσα ότι στο συγκρότημα προσθέσατε και μία πιο γυναικεία νότα, πως και έτσι;
Κώστας: Ναι προσθέσαμε την Εύα σταμάτη που γνωριζόμαστε χρόνια από προηγούμενες δουλειές και ακούγοντας τα κομμάτια διαπίστωσα ότι η πινελιά της ταίριαξε πολύ καλά.


Rock Da Vinci: Πόσο καιρό κράτησε η σύνθεση των νέων σας κομματιών;

Darkest End: Περίπου στα 2μιση χρόνια.


Rock Da Vinci: Θα ήθελα να μιλήσουμε για το Lost & Astray. Μιλήστε μας λίγο για τα γυρίσματα, το μοντάζ και γενικότερα όλο το Concept.


Στέφανος: Τα γυρίσματα γίνανε στην Νυμφαία, το μοντάζ το έκανε μία φίλη μας που ήταν φοιτήτρια στην Κομοτηνή, η Τζοάννα Μπίχτα, συμπληρώσαμε και εμείς μόνοι μας κάποια εφέ και η πρωταγωνίστρια στο βίντεο ήταν η φίλη μας η Βασιλική Ανθημίδου. Γενικότερα ήταν μία δύσκολη εμπειρία από την άποψη ότι τρέξαμε πάρα πολύ να ψάξουμε για πρωταγωνίστρια, πολύ άγχος , αλλά τελικά βρήκαμε την Βασιλική, την οποία ευχαριστούμε πάρα πολύ για την πολύτιμη βοήθεια της.



Rock Da Vinci: Τώρα θα έρθω στο κεφάλαιο “Επερχόμενο Full Length” γιατί είδα κάποια σημεία στα οποία διαπίστωσα ότι βρίσκεστε σε περίοδο δημιουργίας νέου υλικού έτσι;

Darkest End: Το ντεμπούτο Άλμπουμ μας θα αργήσει να κυκλοφορήσει, γιατί τώρα ξεκινήσαμε την προπαραγωγή/σύνθεση των νέων μας κομματιών.


Rock Da Vinci: Ο κόσμος τι μπορεί να περιμένει από την νέα σας κυκλοφορία;

Darkest End: Το επόμενο Άλμπουμ μας θα κυμαίνεται κυρίως σε πιο σκοτεινά μονοπάτια, πιο Progressive κυρίως.


Rock Da Vinci: Πότε με το καλό αναμένεται να πραγματοποιηθεί αυτό το “Ταξίδι στο Everest” και το λέω λίγο έτσι γιατί βασίζεστε όσο να’ναι στο χειμωνιάτικο κλίμα. Εννοώ πότε με το καλό θα κυκλοφορήσει ο δίσκος σας;


Darkest End: Δεν ξέρουμε αλλά σίγουρα είναι νωρίς ακόμα. Έχουμε έτοιμα κάποια κομμάτια, αλλά θα δείξει πότε, δεν έχουμε ιδέα.


Rock Da Vinci: Είστε ένα συγκρότημα που βασίζεται ουσιαστικά στο χειμωνιάτικο κλίμα και κάπου εδώ θα τολμήσω να κάνω μία ερώτηση παγίδα….. Game Of Thrones η Vikings?


Darkest End: Vikings ξεκάθαρα ρε!


Rock Da Vinci: Σουηδική η Φινλανδική σκηνή; Δεν θα αναφερθώ στην Νορβηγία ασφαλώς γιατί έχει ως κύρια βάση το Black Metal

Darkest End: Εννοείται μακράν η Σουηδική σκηνή!

Rock Da Vinci: Ως νεανικό συγκρότημα, πως βλέπετε την Ελληνική Metal σκηνή από την δικιά σας γενιά πάντα;

Κώστας: Τα τελευταία χρόνια έχουμε πάρα πολλά συγκροτήματα που αξίζουν, το θέμα είναι ότι ο κόσμος πρέπει να στηρίξει.


Rock Da Vinci: Είναι χαζό να βλέπεις μπάντες από Ελλάδα να περιοδεύουν στο εξωτερικό και να στηρίζουν όλοι και στην Ελλάδα στο Merchandise να είσαι μηδέν

Κώστας: Ισχύει αυτό που λες, αλλά είναι και θέμα ότι οι καιροί στις μέρες μας είναι δύσκολοι


Rock Da Vinci: Υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να πραγματοποιηθεί κάποια περιοδεία για την προώθηση των κομματιών σας;

Darkest End: Με αυτά που γίνονται τίποτα δεν μπορούμε να ξέρουμε. Στις 15 Μαρτίου ήταν να πραγματοποιήσουμε ένα live στο An Club αλλά δυστυχώς ακυρώθηκε. Αν όμως καταφέρουν τα πράγματα να έρθουν στην κανονική ροή, τότε όλα θα γίνουν.


Rock Da Vinci: Ποία είναι τα σχέδια για το μέλλον των Darkest End?

Κώστας: προς το παρόν να αφοσιωθούμε στο ντεμπούτο Άλμπουμ μας και φυσικά να πραγματοποιήσουμε όσο πιο πολλές συναυλίες γίνεται και πολύ πιθανόν κάποιες εμφανίσεις στο εξωτερικό αν όλα πάνε καλά.


Rock Da Vinci: Παιδιά σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σας, χαρά μου να τα πούμε στα μέρη μου, καλή επιτυχία με την κατάσταση που ζούμε και φυσικά ανυπομονούμε να ακούσουμε το νέο σας δίσκο. Ο Τελευταίος λόγος για το κλείσιμο της συνέντευξης ανήκει σε εσάς.

Darkest End: Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την πρόσκληση στο Rock Da Vinci, υγεία και καλή συνέχεια να έχετε στο έργο σας!

Facebook: https://www.facebook.com/darkestend
Instagram: https://www.instagram.com/darkestendband

Spotify: https://bit.ly/2qss0Uq
Apple Music: https://apple.co/2s0S9tE
Deezer: https://bit.ly/2ODzaNl
Amazon: https://amzn.to/368YK4c



Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο



Σχόλια