Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Οι Warcode στο Rock Da Vinci: "Η ανταπόκριση είναι πέραν των προσδοκιών, πολύ θετικές κριτικές και από το κόσμο που το έχει ακούσει και μας έχει πει την άποψη του, αλλά και από τα περιοδικά, sites κλπ, με αποκορύφωμα το "Στιχουργικά το "Post Modern Delusions" πραγματεύεται κοινωνικό-πολιτικά θέματα. Υπάρχουν σαφείς επιρροές από το προσφυγικό πρόβλημα και τον πόλεμο που μαίνεται στις Μέσο Ανατολικές χώρες και τα επακόλουθα αυτού, καθώς και την απάθεια που έχουμε σαν κοινωνία απέναντι σε αυτά τα προβλήματα."



Κάπου μέσα στα Τρίκαλα, υπάρχει μία μπάντα που ξεκίνησε το 2008, ο λόγος για τους WarCode, ένα Thrash/Death Metal συγκρότημα βασισμένο σε προβληματισμούς όσον αφορά Κοινωνικά και πολιτικά θέματα κυρίως. Κυκλοφόρησαν το 2014,  το "Vortex Of Chaos" και πέρσι έδωσαν στην δημοσιότητα την 2η ολοκληρωμένη τους δουλειά με τίτλο "Post - Modern Delusions". Με αφορμή το ξεκίνημα του συγκροτήματος αλλά και την δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά τους, μίλησαν οι WarCode στο Rock Da Vinci, απαντώντας στις ερωτήσεις του Φαν Βαλ Νουέβο.

"Τα νεύρα του πολέμου, είναι το χρήμα"

~  Πίνδαρος , Λυρικός Ποιητής της Αρχαίας Ελλάδας (522 - 443 π.χ) ~


Rock Da Vinci: Παιδιά καλησπέρα σας και καλώς ήρθατε στο Rock Da Vinci, χαρά μας που σας φιλοξενούμε. Αρχικά ας πούμε μερικά λόγια για την μπάντα, είστε ένα συγκρότημα που προέρχεται από μέλη τα οποία αποτελούν προϊστορία από προηγούμενα μουσικά σχήματα, πως προέκυψε η ίδρυση των Warcode?


Warcode: Γεια χαρά και από εμάς και ευχαριστούμε για την φιλοξενία. Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2008 από τον Βασίλη (κιθάρα) και με την βοήθεια του Μίλτου και του Πιτ (κιθάρα και φωνή αντίστοιχα) ηχογραφήθηκε το πρώτο demo/ EP. Στη συνέχεια η μπάντα έλαβε τη πρώτη επίσημη μορφή της με την προσθήκη των Λευτέρη και Βίκτορα (σε μπάσο και τύμπανα αντίστοιχα). Με την σύνθεση αυτή ηχογραφήθηκε το πρώτο album με τίτλο "Vortex of Chaos" το 2014. Παίξαμε αρκετά Live σε Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με 2 mini περιοδείες σε Κεντρική Ευρώπη. Με τα χρόνια έγιναν και αρκετές αλλαγές στην σύνθεση (κλασσικά) ηχογραφήσαμε και κυκλοφορήσαμε το δεύτερο μας δίσκο "Post Modern Delusions"  και φτάνουμε στο 2020 που η μπάντα αποτελείται από τους Βάϊο(φωνή) Βασίλη & Μίλτο (κιθάρες) Δημήτρη (μπάσο) και Βασίλη (τύμπανα). Η αλήθεια είναι πως οι Warcode δεν είναι κάποιο project. Έχουμε εδώ που τα λέμε μια "Dream Team" από την τοπική Θεσσαλική σκηνή στο πυρήνα μας, και σχεδόν όλοι μας  βοηθάμε όπου μπορούμε σε άλλες μπάντες


Rock Da Vinci: Πάντως οι Sven κάνανε αρκετά Projects είτε μεταξύ τους, είτε ξεχωριστά.



Warcode: Όπως είπαμε και πιο πάνω, δεν είμαστε project, η μπάντα υπάρχει εδώ και 12 χρόνια, απλά όταν ψάχναμε τραγουδιστή, ζητήσαμε από το Βάιο αν θα ήθελε να μπει στη μπάντα, ήταν και η 1ή μας επιλογή, και μας είπε ναι με τη μία.. Γνωριζόμασταν έτσι και αλλιώς από παλιά, έχουμε παίξει και στο Svenfest παλιότερα, και γενικότερα έχουμε μια πολύ καλή σχέση με τη σκηνή της Καρδίτσας και τους Σβεν ιδιαιτέρως.



 

Rock Da Vinci: Άλλη μία στενή συνεργασία μαζί με τον Γιάννη Νάκο και την Remedy Art Design αν δεν κάνω. Πως και τόσο στενές επαφές όσον αφορά την συνεργασία σας μουσικά;


Warcode: 'Ηταν η δεύτερη φορά όντως, η πρώτη ήταν το λογότυπο του συγκροτήματος. Τον εκτιμάμε πολύ σαν καλλιτέχνη, η δουλειά του είναι φανταστική, είμαστε φίλοι εδώ και κάποια χρόνια, και γνωρίζαμε ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό, και είμαστε υπέρ ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Του δώσαμε το ελεύθερο να κάνει αυτό που πιστεύει, και πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.



Rock Da Vinci: Ποία είναι η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής απέναντι στο νέο σας πόνημα;



Warcode: Η ανταπόκριση είναι πέραν των προσδοκιών, πολύ θετικές κριτικές και από το κόσμο που το έχει ακούσει και μας έχει πει την άποψη του, αλλά και από τα περιοδικά, sites κλπ, με αποκορύφωμα το "Πρόταση Του Μήνα" στην Ελληνική Σκηνή του Metal Hammer, στο τεύχος Νοεμβρίου.



Rock Da Vinci: Πρόσφατα δώσατε στην δημοσιότητα το πρώτο σας βίντεο κλίπ για κομμάτι νέου δίσκου. Πείτε μας δύο λόγια για τα γυρίσματα του βίντεο;





Warcode: Τα γυρίσματα γίνανε εδώ σε ένα παλιό παρατημένο εργοστάσιο εδώ στη πόλη μας. Το όλο concept είναι η απάθεια κάποιου απέναντι στη καθημερινότητα, στα προβλήματα, και στο γεγονός ότι τα περνάμε έτσι, χωρίς να κάνουμε τίποτα. Το σενάριο και η ιδέα ήταν του ντράμερ μας Βασίλη και του κιθαρίστα Βασίλη, και συνεργαστήκαμε με ένα φίλο τον Ιωάννη Τσινόγο (Photogram) ο οποίος ανέλαβε να το γυρίσει και να κάνει το edit μαζί με τον Βασίλη (ντραμερ).



Rock Da Vinci: Ποία είναι η θεματολογία του «Post Modern Delusions»?



Warcode: Στιχουργικά το "Post Modern Delusions" πραγματεύεται κοινωνικό-πολιτικά θέματα. Υπάρχουν σαφείς επιρροές από το προσφυγικό πρόβλημα και τον πόλεμο που μαίνεται στις Μέσο Ανατολικές χώρες και τα επακόλουθα αυτού, καθώς και την απάθεια που έχουμε σαν κοινωνία απέναντι σε αυτά τα προβλήματα. Υπάρχουν τραγούδια που αναφέρονται στη καταστροφή της φύσης και το "άρμεγμα" των φυσικών πόρων, άλλα που πραγματεύονται τη σαπίλα της σύγχρονης κοινωνίας και το γεγονός πως κάποιοι βολεύονται με αυτό. Τέλος στους στίχους πιανόμαστε και με τις οργανωμένες θρησκείες και τα εγκλήματα αυτών. Γένικά τα θέματα που πραγματεύονται οι στίχοι μας είναι αυτά που μας προβληματίζουν.



Rock Da Vinci: Πόσο καιρό κράτησε η σύνθεση των νέων σας κομματιών;



Warcode: Η σύνθεση ξεκίνησε αμέσως μετά την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ. Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε τα πρώτα κομμάτια ενώ ήμασταν στη διαδικασία προώθησης του πρώτου άλμπουμ. Παράλληλα γίνανε και αλλαγές στα μέλη της μπάντας, οι οποίες πήγαν λίγο την όλη διαδικασία,γι αυτό και η καθυστέρηση κάποιων ετών. Κράτησε μέχρι και την ηχογράφηση, μιας και δοκιμάζαμε και αλλάξαμε πράγματα, γιατί θέλαμε το καλύτερο δυνατό.


Rock Da Vinci: Στροφή σε πιο Death Metal μονοπάτια και σε πιο σκοτεινό περιεχόμενο. Πως προέκυψε αυτή η στροφή του ήχου σας;

Warcode: Βγήκε αυθόρμητα, δεν ήταν κάτι προγραμματισμένο, τουλάχιστον στο συνθετικό κομμάτι. Σαν γενική ιδέα το θέλαμε να βγει πιο ακραίο σε σχέση με το ντεμπούτο, αλλά δεν πιεστήκαμε, βγήκε αρκετά αυθόρμητα όπως προείπαμε. Σίγουρα, οι αλλαγές των μελών δώσανε το χαρακτήρα που έχει ο δίσκος, και φυσικά συνεισφέρανε στην όλη διαδικασία της σύνθεσης.


Rock Da Vinci: Ποία είναι τα μελλοντικά πλάνα των Warcode?



Warcode: Μουσική live και ξανά μουσική!



Rock Da Vinci: Υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιηθεί κάποια περιοδεία για την προώθηση του νέου σας δίσκου;



Warcode: Γενικά είναι must να κάνεις περιοδεία για προώθηση. Πλάνα για να παίξουμε σε όσες περισσότερες πόλεις γίνεται υπάρχουν.



Rock Da Vinci: Παιδιά σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον χρόνο σας, καλή επιτυχία στην επικείμενη εμφάνιση σας και φυσικά να πάει ψηλά το νέο σας πόνημα. Ο τελευταίος λόγος για το κλείσιμο της συνέντευξης ανήκει σε εσάς.



Warcode: Σας ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη και ελπίζουμε να μας φέρει ο δρόμος από τα μέρη σας!



Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο




Σχόλια