Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Η Ηλιάννα Τσακιράκη (Vocals - Enemy Of Reality) στο Rock Da Vinci: "Ανέκαθεν υπήρχε το συμφωνικό κομμάτι στους Enemy Of Reality, απλώς στον επόμενο δίσκο πέρα από το ότι θα είναι ένας ακόμα Concept δίσκος όπως ήταν οι προηγούμενοι δύο (“Rejected Gods”, “Arakhne”) και δεν θα έχει τόσα ορχηστρικά/συμφωνικά στοιχεία όπως είχε στο προηγούμενο."


Καραντίνα, μία περίοδος που έχει κάνει ζημιά σε πολλούς τομείς, ιδίως στον οικονομικό σε πολλούς μουσικούς της Ελληνικής σκηνής. Στα πλαίσια της Ηχογράφησης του τρίτου δίσκου, πραγματοποιήθηκε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με την τραγουδίστρια των Enemy Of Reality Ηλιάννα Τσακιράκη , η οποία απάντησε στις ερωτήσεις του Φαν Βαλ Νουέβο για λογαριασμό του Rock Da Vinci. 

"Ο σκοπός της τέχνης, είναι να δώσει στην ζωή σχήμα."

~ William Shakespeere ~ 

 

Rock Da Vinci: Ηλιάννα καλησπέρα και καλώς ήρθες στο Rock Da Vinci. Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά που σε φιλοξενούμε. Νέα κομμάτια, νέος δίσκος στα σκαριά και η καραντίνα είναι κάτι που ουσιαστικά σας έκανε να μείνετε πίσω όσον αφορά το συγκρότημα έτσι;

Ηλιάννα: Καλησπέρα Φάνη μου, ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση και εύχομαι αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε να ήσαστε όλοι καλά. Ναι νέα κομμάτια, νέος δίσκος βρίσκεται στα σκαριά, σίγουρα αυτή η κατάσταση έκανε μεγάλη ζημιά προς όλο τον κόσμο, και μας άφησε ολίγον πίσω στο να συνεχιστούν οι διαδικασίες ηχογράφησης του νέου μας δίσκου, παρόλα αυτά κάναμε και άλλα πράγματα που θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες.


Rock Da Vinci: Θα ήθελα αρχικά να μας αναλύσεις κάπως την επερχόμενη κυκλοφορία σας. Ποία θα είναι η θεματολογία της αυτήν την φορά;

Ηλιάννα: Η Αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να αποκαλύψω πολλά, προτιμάμε να είναι κάτι έκπληξη συν ότι είναι και θέμα της εταιρείας, οπότε δεν μπορούμε να πούμε προς το παρόν τίποτα. Θα χαρούμε πάντως πάρα πολύ στο μέλλον να μοιραστούμε τα κομμάτια μας μαζί σας.




Rock Da Vinci: Διαπίστωσα μία ανάπτυξη των ορχηστρικών ήχων στο “Arakhne”, μέσα από την σύνθεση του Λεωνίδα Διαμαντόπουλου (Manhattan Project , Leonidas). Πλέον θα υπάρχουν περισσότερα ορχηστρικά στοιχεία, πιο Χέβι , πιο Power κοντά στο παλιό ύφος των Nightwish? Πως;

Ηλιάννα: Ανέκαθεν υπήρχε το συμφωνικό κομμάτι στους Enemy Of Reality, απλώς στον επόμενο δίσκο πέρα από το ότι θα είναι ένας ακόμα Concept δίσκος όπως ήταν οι προηγούμενοι δύο (“Rejected Gods”, “Arakhne”) και δεν θα έχει τόσα ορχηστρικά/συμφωνικά στοιχεία όπως είχε στο προηγούμενο.


1st Full Length 2014

2nd Full Length 2016


Rock Da Vinci: Οι Ηχογραφήσεις του δίσκου που πραγματοποιήθηκαν;


Ηλιάννα: Οι ηχογραφήσεις γίνονται ακόμα στα 133 Studios υπό την επίβλεψη του Άγγελου Βαφειάδη και του Μιχάλη Σκαράκη που είναι ο ηχολήπτης της μπάντας και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει οικογένεια μας.


Rock Da Vinci: Πότε με το καλό θα κυκλοφορήσει ο δίσκος σας;

Ηλιάννα: Κοίταξε πριν την Καραντίνα ήταν να κυκλοφορήσει κάπου στον Οκτώβριο με Νοέμβριο κατά κει, τώρα πλέον...Δεν γνωρίζουμε ακόμα, περιμένουμε. Σίγουρα θα μπορούσαμε να πούμε, ότι ξέρετε θα το κυκλοφορήσουμε μόνοι μας, αλλά προτιμάμε να γίνουν όλα σωστά και όπως πρέπει παρά να βγει κάτι βεβιασμένα.


Rock Da Vinci: Το καλό πράγμα αργεί να γίνει! Τον Δεκέμβριο είχατε εμφανιστεί στο επετειακό Φεστιβάλ του Metal Hammer για τα 35 χρόνια τους, μαζί με τους Gentihaa, και τους Aetherian ανοίγοντας τους εξαίρετους Septic Flesh. Πως πήγε;

Ηλιάννα: Εκπληκτικό live, δεν υπήρχε περίπτωση το Metal Hammer να μην έχει μουσική σκηνή σε επετειακό της πάρτυ και είμαστε πολύ χαρούμενοι που παίξαμε σε έναν από τους μεγαλύτερους και πιο σωστούς χώρους στην Ελλάδα, το Piraeus Academy 177 είναι αυτό.






Rock Da Vinci: Μετά την καραντίνα, ποία είναι τα πλάνα των Enemy Of Reality? Θα συνεχιστεί η προώθηση του δεύτερου δίσκου σας ταυτόχρονα;

Ηλιάννα: Θα κοιτάξουμε να ολοκληρωθεί το Mixing & Mastering του νέου μας δίσκου και από κει και πέρα περιμένουμε για να αποφασιστεί η κυκλοφορία του δίσκου.


Rock Da Vinci: Έχω παρατηρήσει ότι περισσότερες εμφανίσεις έχετε πραγματοποιήσει στο εξωτερικό παρά στην Ελλάδα… Που πιστεύετε ότι οφείλεται όλο αυτό;

Ηλιάννα: Δεν νομίζω να οφείλεται πουθενά, απλώς τυγχάνει να’χουμε περισσότερες προσκλήσεις στο εξωτερικό παρά στην Ελλάδα.



Rock Da Vinci: Είχατε και την τιμητική σας παρόλα αυτά, σε αυτήν στην Κύπρο… Πρώτη φορά έτσι; Πως ήταν αυτή η εμπειρία σας;

Ηλιάννα: Ήταν να εμφανιστούμε ξανά στην Κύπρο, μαζί με τους Septic Flesh πριν 2-3 χρόνια, απλώς εγώ είχα συμμετάσχει σε έναν διαγωνισμό μουσικής, στον οποίο είχα πάρει και το χρυσό μετάλλιο και πλέον εφόσον μας ξαναδόθηκε η ευκαιρία, φυσικά την αρπάξαμε χωρίς δεύτερη σκέψη και φυσικά ήμασταν πάρα πολύ ενθουσιασμένοι για αυτό.


Rock Da Vinci: Πως ανταποκρίθηκαν οι Κύπριοι απέναντι στην μουσική σας, πως τους είδατε; Το λέω γιατί η Κύπρος δεν έχει και το πιο τρελό κοινό, λόγο της έλλειψης συναυλιών, αν και τα τελευταία χρόνια θεωρώ πως έχει αρχίσει να αναπτύσσεται όλο αυτό.

Ηλιάννα: Προσωπικά έχω πολλούς γνωστούς στην Κύπρο, είναι και ο αγαπημένος μου προορισμός εκέι, θεωρώ πως ισχύει αυτό που λες ιδίως τα τελευταία οκτώ χρόνια έχει βελτιωθεί πάρα πολύ όλο αυτό με τις συναυλίες. Όσον αφορά την ανταπόκριση του Κυπριακού κοινού απέναντι μας, νομίζω πως αγκάλιασε πάρα πολύ την μουσική και φάνηκε να είναι πολύ ενθουσιασμένος. Μας χαροποίησε κυρίως το γεγονός, ότι βρεθήκαμε σε έναν χώρο που μας περίμενες κόσμος να βγούμε στην σκηνή για να παίξουμε, οπότε αυτό για εμάς ήταν διπλή χαρά.


Rock Da Vinci: Ποία είναι η γνώμη σου για την ελληνική σκηνή;

Ηλιάννα: Θεωρώ πως έχουμε πάρα πολλές μπάντες, ειδικά στον ακραίο ήχο που υπάρχουν μουσικοί , οι οποίοι κατέχουν Education στην μουσική και ξέρουν να το χειρίζονται πάρα πολύ καλά. Προσωπικά εγώ ότι με αγγίζει μουσικά από την ελληνική σκηνή, εννοείται και το υποστηρίζω.


Rock Da Vinci: Ποία είναι η άποψη σας για όλο αυτό που συνέβη όσον αφορά τον Κορωνοϊό και την καραντίνα; Σας επηρεάζει καθόλου οικονομικά αυτό;

Ηλιάννα: Νομίζω ότι όλους μας επηρεάζει αυτό, γιατί αν δεν κινηθεί το χρήμα δεν θα μπορέσει να αποδώσει ο κόσμος. Δεν είμαι ειδικός για να κρίνω , εγώ είμαι απλά ένας πολίτης που πρέπει να προσέξει κυρίως τον διπλανό του και όχι το εγώ του. Παρόλα αυτά είμαι αισιόδοξη γιατί ο κόσμος θα αρχίσει να βγαίνει έξω, αλλά από την άλλη είναι πολύ άσχημο και με στεναχωρεί το γεγονός ότι υπάρχουν μαγαζάτορες που παθαίνουν μεγάλη ζημιά η να χρωστάνε χρέη, γενικότερα είναι το χειρότερο να μην έχεις δουλειά και να είσαι σε αυτήν την κατάσταση θεωρώ.


Rock Da Vinci: Πέρα από την ηχογράφηση του δίσκου σας, υπάρχουν μελλοντικά σχέδια των Enemy Of Reality?

Ηλιάννα: Προς το παρόν θα επικεντρωθούμε στο νέο μας δίσκο, αργήσαμε όχι επειδή ήμασταν ανενεργοί αλλά για λόγο πολλών συναυλιών.


Rock Da Vinci: Παιδιά σας ευχαριστούμε πάρα πολύ, ανυπομονούμε να ανταμώσουμε μαζί με το επερχόμενο πόνημα σας και φυσικά θα χαρούμε πάρα πολύ στο μέλλον να σας ξαναδούμε επί σκηνής και να νοσταλγήσουμε στην Κομοτηνή. Ο Τελευταίος λόγος για το κλείσιμο της συνέντευξης, ανήκει σε εσάς.

Ηλιάννα: Φάνη μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα, για τον χρόνο σου και για την όλη προσπάθεια που κάνετε με το Rock Da Vinci, εύχομαι να πάει πάρα πολύ καλά γιατί αξίζει. Παιδιά να πω ότι ο Φάνης είναι ένα μεγάλο Party Animal στα live χα χα, είναι ένα τρελό κοινό από μόνος του χαχα. Φυσικά θα χαρούμε πάρα πολύ να ξαναέρθουμε στην Κομοτηνή, να γνωρίσουμε νέους φίλους, να ξαναδούμε παλιούς φίλους και φυσικά να πιούμε ξανά! Υγεία, αγάπη και ειρήνη σε όλους σας και ανυπομονούμε όταν με το καλό βγει ο νέος μας δίσκος, να σας αρέσει.




Iliana, Vocal Coach 






Για το Rock Da Vinci,

Φαν Βαλ Νουέβο

Σχόλια