Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Redeye Caravan - Nostrum Remedium (Album Review)

 "Χίλιοι Τρόποι να Πεθάνεις στην Άγρια Δύση"



Οι Redeye Caravan είναι από την όμορφη Λιβαδειά και παίζουν dark country με rock επιρροές.
Δημιουργήθηκαν το 2019 και αποτελούνται από εφτά άτομα. Το συγκρότημα αποτελείται από τους: Άκης Κοσμίδης (Φωνή, Ακουστική κιθάρα), Βαλάντης Δάφκος (Φωνητικά, Μπάσο), Στέφανος Στρογγύλης (Φυσαρμόνικα), Θάνος Γιαμαρέλος (Βιολί), Ελένη Παρασκευοπούλου (Φωνή), Πάνος Μακούλης (Ηλεκτρική/Ακουστική Κιθάρα, Slide, Πλήκτρα και αλλά και φωνή) Και Πάρης Γάτσιος (Κρουστά)

Το Nostrum Remedium είναι o πρώτος τους LP δίσκος όπου κυκλοφόρησε στης 11 Ιανουαρίου του 2010. Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι και πολύ θαυμαστής του συγκεκριμένου είδους αλλά ας το ρίξουμε μια ματιά.

Εννοείτε ότι το artwork θυμίζει κάτι από western δηλαδή περίπου τον 19ο αιώνα. Φαντάζομαι να είμαι μέσα σε μπαρ,να πίνω φυσικά ουίσκι και να ακούω μουσική είτε από κάποιο συγκρότημα, είτε από κάποιο μουσικό μέσο της εποχής και να πέφτει ξύλο για κάποιον άσχετο λόγο. Εδώ να σημειώσω ότι το δημιούργησε ο Ντίνος Αδαμόπουλος.

Τώρα στο μουσικό κομμάτι. Συνολικά τα κομμάτια είναι 10. Είναι ένα κλασσικό dark country συγκρότημα με τα κλασσικά μουσικά όργανα της εκάστοτε εποχής όπως ακουστική κιθάρα, banjo, φυσαρμόνικα και φυσικά τα φωνητικά. Οι επιρροές τους είναι ξεκάθαρα από White Buffalo μέχρι Forest rangers (γνωστοί από τους Sons Of Anarchy) η από Nick Cave η από Muddy Waters η μέχρι και από πολλά άλλα ακούσματα όσον αφορά, το ύφος της Dark Country μουσικής.

Τα κομμάτια που ξεχώρισα προσωπικά είναι σίγουρα το The Descent γιατί μέσα περιέχει πολύ ωραία φωνητικά, πλήκτρα και φυσικά τις καμπάνες. Ένα κομμάτι που ξεχώρισα ακόμα είναι το At Gallows End. Θέλω να κάνω μόνο μια παρατήρηση. Το δεύτερο κομμάτι (A Gallop from Afar) όπου ουσιαστικά είναι το intro θα έπρεπε να πάει πρώτο γιατί ο ακροατής θα έχει την προδιάθεση να το ακούσει καλύτερα.

Σε γενικές γενικές το άλμπουμ είναι τίμιο αν και τα κομμάτια μοιάζουν μεταξύ τους και έχουν μια λούπα αλλά και αυτό δεν είναι κακό εν μέρη και για την τωρινή εποχή, θεωρείται κάτι απολύτως πρωτότυπο εφόσον είναι από τις πρώτες μπάντες του είδους. Ο ακροατής θα περάσει ευχάριστα την ώρα του, ειδικά αν ακούει το συγκεκριμένος είδος. Άνετα θα μπορούσες να το βάλεις σε κάποια σειρά τύπου Sons Of Anarchy.

Η παραγωγή και η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο Saint George Studio στην Λιβαδειά από τον Πάνο Μακούλη, ο οποίος είναι και στο συγκρότημα.. Το άλμπουμ μπορείτε να το αγοράσετε μέσω του Bandcamp και φυσικά να το ακούσετε και στο youtube, ανεβασμένο στο κανάλι τους.

Βαθμολογία: 75/100

Για το Rock Da Vinci
Θάνος Κωστόπουλος.

Σχόλια