Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Yoth Iria - Under His Sway (Album Review)

"Για Να Είσαι Ηγέτης Τους, Πρέπει Να Περπατάς Πίσω Τους"

~ Λάο Τσε ~ 

"Yoth Iria, Unholy Master, Yoth Iria , Prince Of Fire" όπως είπαν οι Rotting Christ, στο αξιαγάπητο Fourth Knight Of Revelations από το "Thy Mighty Contact" που από κει εμπνεύστηκε ο πρώην μπασίστας των Αθηναίων Black Metallers Jim Mutilator όπου βρήκε τον Wampyr Magus στην φωνή και τον Γιώργο Εμμανουήλ στην κιθάρα ενώ ταυτόχρονα επιμελήθηκε την ηχογράφηση του EP με τίτλο "Under His Sway". 
Δύο Λεγεώνες της Ελληνικής Black Metal σκηνής ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα σκοτεινό διαμάντι της Ελληνικής σκηνής, που θα μας ταξιδέψει σε έναν σκοτεινό Underground κόσμο των 90's.

Πολύ πιο ώριμη παραγωγή, καθώς σου έρχονται στο μυαλό παλιές καλές συνθέσεις των Rotting Christ η από όλο το Hellenic Black Metal. Δύο κομμάτια δικά τους καθώς και μία διασκευή από τους Αθηναίους Βετεράνους, είναι όλα αυτά που σε κάνουν να σκεφτείς τα πρώτα πονήματα τους αλλά σε πιο ώριμες συνθέσεις και πιο μαζεμένες ηχογραφήσεις.

Σου δίνεται η αίσθηση μία ατμόσφαιρας κάπως τελετουργικήςμε τα φωνητικά του Magus να δένουν πολύ καλά μαζί με τις κιθάρες του Γιώργου η το μπάσο του Mutilator η με τα ντραμς του Maestrom. Στο Under His Sway διαπιστώνω ότι υπάρχει ένα εξαιρετικό σόλο που είναι βγαλμένο από την κόλαση και με τους πατέρες της Black Metal σκηνής να δίνουν εύστοχα την ευλογία τους καθώς τους ευνοούν όλα.

Sid Ed Djinn και η Ινδία προκαλεί την μαγεία της έλξης προς τον κάτω κόσμο. Οι Αμανέδες εξαιρετικοί, τα ριφς πιο επιθετικά, καθώς σου φέρνουν στο μυαλό εικόνες από πολλά πράγματα...Σαν να βλέπω τους Σουμεριανικούς πολιτισμούς και να βιώνω το Έπος Enuma Elish, προσωπικά αυτήν την αίσθηση μου δίνει, γνήσια, ντόμπρα επιθετικότητα στις κιθάρες που έχουν την μελωδία αλλά διατηρούν και ένα γκαζάτο ηχόχρωμα, αυτό είναι που μου αρέσει. Οι συνδυασμοί καταπληκτικοί, το δέσιμο εξαιρετικό και μιλάμε για μία πεντάδα που είναι 5 διαφορετικοί κόσμοι αλλά παρόλα αυτά 2 μάστορες του ακραίου ήχου που κάνανε παπάδες μαζί στο κομμάτι της σύνθεσης.

Visions Of The Dead Lovers Ο νεαρός κιθαρίστας μπορεί να έφυγε από το συγκρότημα, μα εκτίμησε αναμφίβολα και τίμια την μουσική της μπάντας που εκτιμάει πάρα πολύ, κοινώς το πνεύμα του είναι ακόμα εκεί και αισθάνεται τίμια ένας Μαχητής του δρόμου όσον αφορά τον Black Metal ήχο ανεξαιρέτως βέβαια τους 2 παλιούς που τίμησαν δίκαια τις παλιές τους ρίζες, νοσταλγώντας έτσι παλιές καλές αναμνήσεις μετά από πολλά χρόνια.

Το Εξώφυλλο μου κίνησε πολύ το ενδιαφέρον, βέβαια ο ινδός γραφίστας Harshanand singh, θεωρώ πως το έκανε πιο πολύ να θυμίζει εξώφυλλο για Epic Power Metal μπάντα παρά για Black Metal Artwork. Είναι πρωτότυπο και διαφορετικό για εξώφυλλο μίας ακραίου ήχου μπάντας αλλά προσωπικά περίμενα περισσότερα, για πρώτη προσπάθεια πιστεύω είναι πολύ καλό,

Τα λόγια είναι περιττά για τα υπόλοιπα, νομίζω πως ήταν ένα δείγμα τίμιο, εξαιρετικό και με πολύ σοβαρότητα η αφοσίωση, αν το EP ήταν εξαιρετικό φαντάζομαι ο ντεμπούτο ολοκληρωμένος δίσκος πως θα'ναι..... Όπως και να'χει αναμένουμε για την κυκλοφορία στα προσεχώς και ελπίζω το συντομότερο δυνατό.

Βαθμολογία: 85/100

Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο





Σχόλια