Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Chipper - Self Patron (Album Review)


"Το εγώ του ενός είναι πατέρας....."

 

Μετά από αρκετό καιρό απουσίας, επιστρέφουμε ταξιδεύοντας στην Μακεδονία και πιο συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη, που εκεί βρίσκουμε τους διθύραμβους και με πολύ μέλλον μπροστά τους Chipper μία τετράδα αποτελούμενη από 4 μέλη που δίνουν Stoner Rock σε συνδιασμό με αλητεία και Badass ύφος δίνοντας την τάση να πιάσεις ένα ουίσκι, μία μηχανή και να διασχίσεις τον Βερτίσκο η τα Κερδύλια Όρη εφόσον είναι και άνοιξη. Οπότε βάζουμε Chipper και "Self Patron", το ντεμπούτο Άλμπουμ του αναφερθέντος σχήματος που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του νέου έτους.

Εισαγωγή με ένα ηχητικό εφέ αποτελούμενο από αποσπάσματα διαφόρων ταινιών και με μία επιθετικότητα στις κιθάρες αρκετά δυνατή από την αρχή, η οποία λίγο σου θυμίζει και λίγο τους Planet Of Zeus. Rock N Roll, Scream Vocals και φύγαμε για Πάρτυ με το Ομώνυμο....Self Patron

Illusions, Decay...We The Ones, We Will Self Patron!
Μόνο από το ρεφραίν σκέφτεται κανείς, για πόση τεστοστερόνη μιλάμε μόνο από τα σόλο κιθάρας που πήραν φωτιά!

Συνεχίζεται ο ρυθμός σε πιο χορευτικό στυλ....Lonesome Killer , μπουκάλι στο χέρι και νυχτοπερπατήματα στα λαδάδικα με πολλά θηλυκά και ζωή 80's! Προσωπικά διαπίστωσα στο συγκεκριμένο κομμάτι κάποια ριφς εμπνευσμένα από το "Mafia" των Black Label Society στο πιο Γρήγορο. Μου άρεσε η σταθερότητα στην ροή των κομματιών όπως και πολύ Desert Rock Επιρροή!

Burning και η όμορφη πρωινή βόλτα μέσα στον Ηλιόλουστο καιρό συνεχίζεται. Άλλοι θα λέγανε πεταλούδες και λουλούδια, εγώ θα έλεγα αλητεία και βόλτα με Chooper!

Expresso..... Εισαγωγή που μου θυμίζει άνετα το Vidage των 1000Moods. Μου άρεσε η διαφορετικότητα που έχουν στο συγκεκριμένο, αρμόζει θα έλεγα και με το κλίμα αρκετά καλά. Πάρτυ,ξίδια και δεν θα μας σκοτώσει ο Κορωνοϊός ξέρω γω αλλά εμείς θα τον ρίξουμε γιατί η ζωή είναι ωραία!!!


R.A.T.S και εισαγωγή Motley Crue και πιο συγκεκριμένα από το Live Wire στο πιο Soft? εντάξει απ'αυτό φαίνεται πόση ποικιλία κρύβουν από πίσω τους αυτοί οι 4 μουσικοί! όσο περνάει η ώρα παρατηρώ ότι φέρνει πολύ στο μυαλό μία Southern εποχή από συμμορίες μηχανόβιων κυρίως και μετά όλα τα άλλα!!! Τέλειο Concept!

Silverstone και αγώνες Κάρτ στο Ηνωμένο βασίλειο βλέποντας τους εκεί.....ο ήχος τους παραμένει σταθερός έχοντας πίσω τους σολάρες. Η διφωνία ήταν μία πολύ ωραία ιδέα με τους δύο Νικολάκηδες να παίζουν εξαίρετη μπάλα μαζί και να έχουν δέσει απίστευτα, καθώς διαπιστώνω ότι υπήρξαν και άλλα κρουστά όπως Cabassas και καστανιέτες στον ήχο τους, καταπληκτικό! Για μένα ίσως το καλύτερο κομμάτι τους.

Brains On The Railings ξεκίνημα με γκάζι και με πολύ ξεσηκωμό στο κατάστρωμα δίνοντας σε σένα ακροατή την τάση να κοπανηθείς και ταυτόχρονα να χορέψεις! Σύντομο μα αρκετά γνήσιο αλήτικο, περιβόητο με ατόφιο πράμα τεστοστερώνης στην κιθάρα τους.

Chipper και εκεί όλα τελειώνουν, δίνοντας τίτλους τέλους με ένα κομμάτι ατμοσφαιρικό και με πολύ ωραία δομή στα εφέ για άλλη μία φορά. Απ'ότι κατάλαβα η μπάντα είναι αποτελούμενη από ταινιοφάγους, είναι ωραίο να βλέπεις μπάντες να πειραματίζονται, άραγε πρόκειται για ελεύθερο πνεύμα η καθαρά τυχαίο μουσικά; εγώ θα έλεγα για πειραματικό πράμα μουσικής και όχι για κάτι στην τύχη!

Ακούσαμε έναν δίσκο ο οποίος αποτελείται από 4 μέλη γεμάτα από όρεξη , επιβλητικότητα στο θέμα σύνθεση, μουσικά σου δίνουν την εικόνα λες και βρίσκεσαι σε συναυλία, τους ακούς να παίζουν και θες να ανοίξεις Mosh Pit και να γουστάρεις την ζωή σου και όχι να είσαι καθισμένος σε μία γωνιά! Όπως και να'χει άλλη μία κυκλοφορία αξιέπαινη δόθηκε από τα Ελληνικά δεδομένα στα οποία ως επί το πλείστον σημειώνεται πρόοδος και με το παραπάνω ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα, που έχουμε συνηθίσει στο να δίνονται πολύ καλές κυκλοφορίες τα τελευταία χρόνια όπως και γενικότερα στην Ελλάδα. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά και καλή σταδιοδρομία.

Υ.Σ: Παίδες...Καθίστε σπίτι, προσέξτε τους δικούς σας,ζήστε στιγμές με αγαπημένα σας πρόσωπα και απολαύστε μουσικάρες!! Μην υποταχθείτε στον Κορωνοϊό, κάντε τον αυτός να υποταχθεί σε εσάς! Γιατί δεν κάνετε μόνο κακό σε εσάς, αλλά κάνετε ζημιά σε όλους αυτούς που κάνουν αγώνα για να πραγματοποιήσουν συναυλίες, μόνο και μόνο για να απολαύσετε εσείς και φυσικά για την παραγωγή της χώρας. Μείνετε Σπίτι, μείνετε Studio, μείνετε σε σπηλιά, μείνετε στα βουνά, μείνετε στα Σάλονα (Μα μην σφάζετε αρνιά), μείνετε στην καλύβα σας, μείνετε στην κάμαρα σας την παιδική! Καταλάβετε το, δεν κάνετε κακό μόνο στους εαυτούς σας και τους συνανθρώπους σας, αλλά και στους εργαζόμενους, οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν, σε μία εποχή/γενιά πάρα πολύ δύσκολη!

Βαθμολογία: 85/100 


Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο



Σχόλια

  1. Μία εξαντλητική μουσική δρόμου μία τρελή απόλαυση που με έστειλε πίσω στο ''Bullitt'' Steven McQueen σκηνοθεσία Peter Gates 1968.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Comments