Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Bionic Origin - Dehumanized (Album Review)


"Αυτό που δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν οι άνθρωποι είναι ότι μπορείς να βγάλεις εξίσου πολλά λεφτά από την καταστροφή ενός πολιτισμού, όσα και από το χτίσιμο του"

~ Margaret Mitchell ~ 

Μία σειρά Κυβερνήσεων όταν διαλύουν την ουσία της οικονομίας αυτόματα διαλύουν και τον ίδιο τον πολιτισμό η την ιστορία της κάθε χώρας τους χωρίς να αντιληφθούν την ιστορία της πατρίς τους, έτσι και στις μέρες μας ο άνθρωπος αυτόματα γίνεται ένα θηρίο που τα βάζει με όλους μα όχι με τον εαυτό του με αποτέλεσμα να καταλήξει να έχει θυμό και όχι λογική. Εδώ λοιπόν είναι το φιλοσοφικό ερώτημα, άραγε η τεχνολογία σκοτώνει η αναπτύσει τον χαρακτήρα του ανθρώπου;



Κάπου στην Πελοπόννησο και πιο συγκεκριμένα στην Πάτρα, ιδρύθηκε το 2013 ένα συγκρότημα που ονομάζεται Bionic Origin οι οποίοι μετά από περίπου 7 χρόνια συνθέσεων και σκληρής δουλειάς έδωσαν στην δημοσιότητα πρόσφατα το ντεμπούτο πόνημα τους με τίτλο "Dehumanized".

Ο ήχος τους βασίζεται πάρα πολύ σε επιρροές βασισμένες στην Core και Melodic Death Metal σκηνή. Αποτελούμενη από επιθετικά ρίφς, έντονα σε ταχύτητα ντραμς. Breakdown με τσαμπουκά σε συνδυασμό με το επιβλητικό Brutal Death Metal ύφος στα Growl δίνει έναν πιο έντονο χαρακτήρα που θυμίζει την εξέλιξη των συνθέσεων, που διαπιστώνεις μία μεγάλη ποικιλία ήχων αποτελούμενη από ογκώδη ήχο κιθάρας σε πιο Hardcore ύφος των Hatebreed έως και πιο Μοντέρνα ακούσματα τα οποία δίνουν ένα συναίσθημα,  την οργή, την οι συνθήκες σου δημιουργούν και σε μετατρέπεσαι υποσυνείδητα σε θηρίο ανήμερο.

Παρατηρώ σε κάποια σημεία ότι υπάρχουν τεχνικά και ακούγονται σαν την στροφή που έκαναν οι Agonist σε πιο μελωδικό επίπεδο με ωραίες εναλλαγές που ανταμώνουν πολύ καλά. Εκτίμησα πάρα πολύ τα ορχηστρικά που παρατηρώ σε κάποια σημεία τα οποία ταιριάζουν σε καλό βαθμό σε κομμάτια όπως το Chaos Disorder καθώς δίνουν μία ωραία ατμόσφαιρα μέσα από την τεχνική του μπάσου και καταλήγουν σε ένα πιο soft Tempo όπου από κει ξυπνάει και κάτι τελετουργικό!

Σε άλλα κομμάτια πάλι διαπίστωσα και πιο Slayer ριφς που θυμίζουν την γκρουβίλα του "Christ Illusion" και σε άλλα πάλι αυτήν του αγαπητού "Reign In Blood" για παράδειγμα στο Bionic State η στο προσωπικό αγαπημένο μου Conspiracy η στο Bullet Of Silver που εκεί συναντάμε και τα καθαρά φωνητικά τα οποία έχουν δώσει μία ξεχωριστή πινελιά που θυμίζει κάτι από Before The Dawn η The Ocean, ενδιαφέρουσα πινελιά.

Κάτι που πρόσεξα είναι πως τα Drums ενώ είναι τόσο καλά σε ένταση, με κάνει να νιώθω σαν κάτι να λείπει ίσως αυτό το κάτι είναι ότι είναι σαν να ακούγεται Drum Machine αλλά δεν έχει απαραίτητα σημασία αυτό, εφόσον ακούγονται πάρα πολύ καλά σε ρυθμό με υψηλή τεχνική και με μπλαστίδια που σκοτώνουν! 

Πολύ καλή δουλειά στον ήχο και την παραγωγή έχοντας τον κιθαρίστα Γιώργο Κράτσα πίσω από την Κονσόλα , ο οποίος έγραψε μία εξαιρετική σολάρα κιθάρας στο 2ο κομμάτι του δίσκου.

Σαν πρώτη προσπάθεια του συγκροτήματος, μπορώ να πω ότι έχει πάρα πολλές προοπτικές, με πολύ καλή προσπάθεια, όρεξη για πειραματισμό και με μεγάλο σεβασμό προς τις επιρροές τους. Φαίνεται να'χουν χειριστεί πολύ καλά τους ήχους που χρειάζονται για να μπορέσουν να προσφέρουν τις δικές τους ιδέες και αυτό δείχνει κάτι πολύ ενδιαφέρον στα μοτίβο του συγκροτήματος, με κάποια ηχοχρώματα που σου φέρνω στο μυαλό παλιούς καλούς Arch Enemy καθώς σε κάθε οπαδό που θα ακούσει την μουσική τους, δίνεται η τάση να ξεβιδώσεις τον εγκέφαλο σου χωρίς να υπάρχει αύριο, ειδικά στο Cybermetic Mind Crush. Εκτίμησα πάρα πολύ την εισαγωγή στο Grave Of Hope το οποίο μου έφερε στο μυαλό τους προσωπικούς μου αγαπημένους της νέας γενιάς του ακραίου ήχου, Gorgon η μάλλον θα πω τον πειραματισμό του "Rust In Peace" των Megadeth και πιο συγκεκριμένα από το κομμάτι Holy Wars... The Punishment Due.

Πιστεύω ότι έχουν ακόμη μέλλον μπροστά τους για να ωριμάσουν παραπάνω, κάτι που θα το κρίνει ο ίδιος ο χρόνος, γιατί αυτός είναι ο δάσκαλος της ωριμότητας όσον αφορά την τέχνη.

Το εξώφυλλο είναι μία μετριότητα, η οποία θυμίζει μία πρόχειρη επεξεργασία με αποτέλεσμα να χαλάσει η εικόνα και τα χρώματα και είναι κρίμα αυτό, συνολικά η προσπάθεια είναι καλούτσικη, ενώ μουσικά έχουν δώσει μία αξιέπαινη πινελιά στην ελληνική Metal σκηνή. Καλή αρχή παίδες και περιμένω την επόμενη κυκλοφορία σας. Keep The Greek Metal Spirit Alive!

Βαθμολογία: 70/100


Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο

Bandcamp: https://bionicorigin.bandcamp.com/ 
FB Page:  https://www.facebook.com/BionicOrigin/


 

Σχόλια