Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Live Report: Θραξ Πανκc @ΟΧΤΩ (Κομοτηνή, 8/2/2020)


Στα ενδιάμεσα της περιοδείας για την προώθηση του ομώνυμο ντεμπούτο δίσκου τους, οι Θραξ Πανκc έχουν ως 3ο προορισμό την Κομοτηνή και πιο συγκεκριμένα το ΟΧΤΩ όπου σε συνεργασία μαζί με την Love Light Productions & Underdogs πραγματοποιήθηκε μία συναυλία πολύ δυνατή, που δεν θα ξεχάσουν οι θαμώνες του μαγαζιού, παρόλα αυτά ας τα πάρουμε από την αρχή γιατί απλά ο χορός θέλει τραγούδια! 
"ΑΝΤΕ ΓΙΟΥΡΙΑ ΓΙΟΥΡΙΑ ΓΙΟΥΡΙΑ ΓΙΟΥΡΙΑ ΑΝΤΕ ΚΑΙ Ο ΧΟΡΟΣ ΣΕΛΕΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ!"

Η ώρα 18:00 και καθώς ξεκινάει το Soundcheck διέκρινα ένα μεγάλο άγχος για τον ήχο του μαγαζιού, ίσως γιατί τα πράγματα ήταν λίγο Ευάλωτα όσον αφορά το κομμάτι τεχνικά προβλήματα αλλά τακτοποιήθηκε γρήγορα όλο αυτό και φυσικά οφείλεται στο προσωπικό αλλά και στον ηχολήπτη της μπάντας, τον Μάρκο. Η ώρα 20:30 και αρχίζει σιγά-σιγά ο κόσμος να καταφτάνει στην βάση των Απογόνων του Θράξ. 

Η ώρα 22:20 , το ΟΧΤΩ γεμάτο, Νταούλια, Λύρα & Γκάϊντες σε ετοιμότητα και έφτασε η μεγάλη στιγμή για να ανέβουν στην σκηνή οι απόγονοι της Παράδοσης των Θρακών, ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC. Ξεκίνημα με το κομμάτι Μπαϊντούσκα από την ντεμπούτο κυκλοφορία τους, την οποία και προωθούν. Νέα κομμάτια και παλιά δεν μπορούσαν να λείψουν από το Setlist καθώς και 4 κομμάτια έκπληξη που θα ακουστούν στην επερχόμενη ταινία μικρού μήκους με τίτλο "Όλα Για Όλα". Η εμφάνιση τους ήταν πραγματικά ένα Show!!! Εκεί ήσυχα να βλέπεις τον Γιώργο να παίζει την Λύρα του και ξαφνικά να πιάνει νταούλι και να ξεσηκώνει τον κόσμο για τα καλά, 

Ο Πάνος με την κιθάρα του να πηγαίνει δεξιά και αριστερά χωρίς σταματημό και ταυτόχρονα να το ζει και ένα Βάϊος που απλά κλέβει την παράσταση με την Γκάϊντα αλλά και με το χιούμορ του, κάτι που πραγματοποιήθηκα προς το κλείσιμο της συναυλίας καθώς έγινε ένα πολύ όμορφο σκιτσάκι. Κάτι που δεν θα μπορούσε να παραληφθεί είναι το σημείο που έπιασε δοξάρι ο Πάνος και απλά κεντούσε με τον πειραματισμό του, δημιουργώντας τεράστια τεχνική αλλά και θαυμασμό από τον κόσμο όσον αφορά το εξαιρετικό του παίξιμο στην κιθάρα όπως και τις παραμορφώσεις που δημιουργεί, αυτό συνέβη σε ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια τους, το Κονιάλι καθώς και ο κακός χαμός που έγινε στο Ψες Ειδιά και με τις ιαχές των Θρακών να ακούγονται για τα καλά σε όλο το μαγαζί. 

Εξαιρετική η χημεία του συγκροτήματος μαζί με το κοινό, δεμένο σχήμα και για μένα προσωπικά ήταν μία συναυλία που με άφησε άναυδο καθώς είναι και η πρώτη φορά που τους παρακολουθώ επί σκηνής και οφείλω να ομολογήσω πως ήταν άλλη μία εξαίσια εμπειρία που θα γραφτεί στο μυαλό των συναυλιακών μου εμπειριών. Χαλάλι η κούραση, χαλάλι η ορθοστασία απλά άξιζε! Χιούμορ, τρέλα, ξεσηκωμός και μεγάλα κέφια καθώς μετράνε 3 στα 3 που γέμισαν μαγαζιά. Θράξ μας κάνετε περήφανους.

Θα χαρώ πάρα πολύ προσωπικά να τους ξαναδώ γιατί είναι και καλά παιδιά. Μάγκες στηρίξτε Ελληνική σκηνή, γιατί βλέπετε και οι ίδιοι πόσο πολύ αξίζει η μουσική μας.


Setlist:


1. Μπαϊντούσκα
2. Άγ. Μαρίνα (Νέο κομμάτι)
3. Δέντρο
4. Κουκουνούδα
5. Βασιλικούδα
6. Μασκαράς (Νέο Κομμάτι)
7. Κονιάλι
8. Ψες ειδιά
9. Σόλο Γκάϊντας/Κοίτα Με
10. Σόλο Γκάϊντας/Μαργούδι
11. Λουλούδια (Νέο Κομμάτι)
12. Soundtrack "Όλα Για Όλα"
13. Ικαριώτικο
14. Που'σουν Εψές
15. Αυγερινός
16. Διαφήμιση/Γιούρια
17. Καταναλώστε (Βανδαλούπ Cover)
18. Μιλήσω
19. Τσιρτσιλιάγκους

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλη την διοργάνωση και στον κόσμο που ήρθε και στήριξε την συναυλία, είναι ότι πιο όμορφο αυτό που ζει κανείς. Χορό,παράδοση και ψυχεδέλεια έγιναν ένα, μέσα σε μία βραδιά που η Κομοτηνή θα θυμάται για πολύ καιρό και φυσικά όλη η Θράκη να είναι τίμια απέναντι σε μία μπάντα που θα'χει πολύ μέλλον μπροστά της και πλέον έχει δώσει την δική της ταυτότητα. Σύντομα έρχεται και η συνέντευξη των Θραξ Πανκς που δώσανε στο Rock Da Vinci λίγες ώρες πριν την συναυλία τους στο ΟΧΤΩ. Επόμενη στάση για την περιοδεία προώθησης του Θραξ Πανκς, οι Σέρρες.


Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο




















Σχόλια