Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Empire Of The Moon - Έκλειψις (Album Review)




"Μάτωσε το Φεγγάρι και η Elizabeth Bathory παρέμεινε αιώνια στους ουρανούς"




Οι Empire Of The Moon ξεκίνησαν το 1996 και είναι από την Αθήνα. Έβγαλαν ένα demo για αρχή το 1997 με το όνομα For the Accient Light of Sinn. Ύστερα από πολλά χρόνια, έβγαλαν το πρώτο τους δίσκο το 2014, το Πανσέληνος και τώρα έχουμε το καινούργιο τους δίσκο Έκλειψις το 2020.

Αρχικά θα αρχίσω με το εξώφυλλο. Να σας πω την αλήθεια, δεν τρελάθηκα. Με θυμίζει το εξώφυλλο από το Debut Album τους και νοιώθω ότι υπάρχει μια επανάληψη. Σίγουρα είναι συνέχεια από τον προηγούμενο δίσκο αλλά θα ήθελα προσωπικά το κάτι παραπάνω από το συγκρότημα μετά από 6 χρόνια απουσίας, θεωρώ πως έπρεπε να προσφέρουν πιο πολύ πειραματισμό και φαντασία στο Cover Art/Artwork του νέου τους πονήματος.

Και τώρα ξεκινάμε το ταξίδι μας. Πρώτον τρελάθηκα στην κυριολεξία με το άλμπουμ. Η μουσική τους είναι απίστευτη. Σε όλη την διάρκεια του δίσκου, όπου είναι 38:42 λεπτά με ταξίδευε συνεχώς. Μου άρεσαν πάρα πολύ τα δεύτερα φωνητικά, όπως και οι κιθάρες τους. Επίσης έβαλαν και στίχους ελληνικούς, κάτι που ήταν ένα συστατικό που με γοήτευσε. Δεύτερον οι επιρροές τους φάνηκαν, όπως είναι οι Rotting Christ και οι Emperor, κάτι που είναι εμφανές, δεν υπάρχει συγκρότημα με τέτοια ατμόσφαιρα που να μην επηρεάστηκε μουσικά από το μεγάλο κόσμημα του 1994, το "In The Nightside Eclipse" όπως και δεν υπάρχει συγκρότημα στον χώρο της Ελληνικής Black Metal σκηνής όπου δεν επηρέασαν η μία την άλλη, έχοντας ως αφετηρία τους πρόγονους/πατέρες που γέννησαν το πνεύμα του Underground Hellenic Black Metal. 

Σίγουρα μου άρεσαν τα Blast beats που έβαλαν σε όλον τον δίσκο. Τα πλήκτρα ήταν πολύ καλά και ταίριαζαν. Τρίτον μου αρέσει πολύ η θεματολογία τους σε ότι έχει να κάνει με μυστικισμό και νεκρομαντεία
Το κομμάτι που ξεχώρισα προσωπικά είναι το Per Aspera Ad Lunae – I. The Resonance Within.

Η Αναγγελία όπου έκανε ο τραγουδιστής ήταν η απόλυτη ανατριχίλα, εκεί ταξίδεψα για τα καλά στο Gloria De Domino Inferni καθώς και σε τελετουργίες κάτω από το ματωμένο φεγγαρόφωτο καλώντας την Σελήνη.

Τέλος όπως είπα ο δίσκος διαρκεί 38:42 λεπτά. Μπορείτε να τον βρείτε μέσο της δισκογραφικής Iron Bonehead Production. Σε γενικές γραμμές ο δίσκος είναι πολύ καλός.

Βαθμολογία: 85/100

Για το Rock Da vinci
Θάνος Κωστόπουλος




Σχόλια