Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

"Άντε γιούρια,γιούρια, γιούρια, γιούρια. Άντε και ο Χορός θέλει τραγούδια." Οι Θραξ Πανκc στο Rock Da Vinci



Λίγες ώρες πριν την 3η συναυλία των Ρεμαλιών του Θραξ στην Κομοτηνή. κάπως έτσι είχαμε την τιμή στο ΟΧΤΩ να έχουμε μαζί με τους Θραξ Πανκc μία πολύ ωραία συζήτηση μέσα από τις ερωτήσεις του Φαν Βαλ Νουέβο για λογαριασμό του Rock Da Vinci. Μας μίλησαν για την ζωή του συγκροτήματος, για τον ντεμπούτο δίσκο που έδωσαν στην δημοσιότητα τον Νοέμβριο του 2019 και μας μίλησαν πιο αναλυτικά για την περιοδεία παρουσίασης της δουλειάς τους.


Rock Da Vinci: Παιδιά καλησπέρα σας και καλώς ήρθατε στο Rock Da Vinci, χαρά και τιμή μας που σας φιλοξενούμε στο περιοδικό μας. Πρώτα απ'όλα θα μου επιτρέψετε να σχολιάσω την ντεμπούτο κυκλοφορία σας, η οποία πραγματικά είναι τόσο ξεσηκωτική μα και τόσο δική σας ταυτότητα και είναι κάτι το αξιέπαινο. Κατά δεύτερον θα ήθελα να μας συστηθείτε ποίοι είναι αυτοί οι 3 που φέρνουν την Θρακιώτικη παράδοση μέσα από την ίδια τους την μουσική που συνδυάζεται μαζί με τον ψυχεδελικό ροκ ήχο;

Thrax Punkc: Είμαστε οι Βάϊος Χαροκωπίδης στην Γκάϊντα, Πάνος Γκίνης στην κιθάρα και Γιώργος Σταυρίδης στο Νταούλι και τέλος να αναφέρουμε το 4ο μέλος της μπάντας μας, όπου είναι ο ηχολήπτης μας, Μάρκος Τσιανής ο οποίος έχει σταθεί και έχει βοηθήσει υπερβολικά πάρα πολύ την μπάντα όσον αφορά τον ήχο μας στα live.


Rock Da Vinci: Είστε 3 άνθρωποι, διαφορετικής διανομής αν δεν κάνω λάθος..... Πόσο δύσκολη υπόθεση, είναι ο συγχρονισμός εξ'αποστάσεως μεταξύ σας;

Thrax Punkc: Τελευταία μέναμε στην Αθήνα, ήταν δύσκολο να συντονιστούμε εξ'αποστάσεως και λόγο χαμηλού Budget δεν είχαμε λεφτά για πρόβες σε προβάδικα, οπότε κάναμε και σε σπίτια.


Rock Da Vinci: Κάνατε πρόβες και σε υπολογιστή ας πούμε?

Thrax Punkc: Όχι δεν φτάσαμε ακόμα σε αυτό το σημείο, το σκεφτήκαμε αλλά είπαμε να βγούμε καλύτερα για μπύρες.


Rock Da Vinci: Θραξ Punkc Να υποθέσω ότι διαβάζετε πολύ Ευρυπίδη καταρχάς σωστά; Ξέρετε που στην τραγωδία του Ρήσου αναφέρει την κανονική ονομασία του Θεού Άρη ως Θραξ, εδώ όμως θέλω να μου πείτε εσείς.... Πως προέκυψε το όνομα Thrax Punkc ήταν μία πινελιά τιμιότητας προς τις ρίζες σας η μία πειραματισμένη & ψαγμένη ονομασία?

Thrax Punkc: Διαρκώς πειραματιζόμασταν με ονόματα συγκροτημάτων κυρίως γιατί πιεζόμασταν να βρούμε ένα όνομα για εμάς για να κάνουμε συναυλίες και γενικότερα να μας μάθουν κυρίως. Το Θραξ η αλήθεια είναι ότι δεν ξέραμε ότι προέρχεται από τον Ευρυπίδη. Το Θραξ Punkc μας έκατσε καλύτερα, διότι Θραξ δηλαδή Θράκες και Punkc που είναι και κάτι πιο χιουμοριστικό.


Rock Da Vinci: Τα ρεμάλια της Θράκης ξέρω γω...χαχαχαχα

Thrax Punkc: χαχαχαχα ναι ναι αυτό ακριβώς είναι αρκετά σαρκαστικό.


Rock Da Vinci: Η μουσική σας....Νταούλια, Τσαμπούνα και μπάσο η κιθάρα..... Ένας ήχος άλλο πράμα, ξεχωριστό, διαφορετικό και ταξιδιάρικο...... Αποφασίσατε να κάνετε ένα βήμα που κατ'εμέ ήταν και ρίσκο.....να διασκευάσετε Θρακιώτικα παραδοσιακά τραγούδια..... Πως και έτσι εννοώ τι σας οδήγησε στο να πάρετε αυτήν την απόφαση;

Thrax Punkc: Ξεκινήσαμε να παίζουμε παραδοσιακά κομμάτια και πειραματιζόμαστε γενικότερα, οπότε φτάσαμε σε ένα πάντρεμα των ειδών που ακούμε και το κάναμε. Οπότε δεν θα λέγαμε πως αυτό είναι ρίσκο, ίσα-ίσα είναι μία τιμή στις ρίζες μας κιόλας το να παίζουμε διασκευές θρακιώτικες.


Rock Da Vinci: Τώρα θα έρθω στο ομότιτλο Άλμπουμ το οποίο εξίσου είναι και το ντεμπούτο άλμπουμ σας...... Πως νιώθετε που μετά από 11 χρόνια ζωής κυκλοφορήσατε επιτέλους το Άλμπουμ σας;

Thrax Punkc: Ανακούφιση, μόνο αυτό σαν να μας έφυγε ένα βάρος και είμαστε πλέον έτοιμοι να παρουσιάσουμε την ντεμπούτο δίσκο μας.

Rock Da Vinci: Ήταν σαν να βγήκατε από την τουαλέτα και να αισθανθήκατε την ανακούφιση ότι βγάλατε αυτό που θέλατε.

Thrax Punkc: Ναι ακριβώς αυτό, ήταν σαν να μας έφυγε ένα βάρος.




Rock Da Vinci: Ποία είναι η ανταπόκριση του κόσμου, απέναντι στην κυκλοφορία σας μέχρι τώρα;

Thrax Punkc: Ακούμε καλά λόγια από τον κόσμο, που σημαίνει πως κάτι κάνουμε σωστά, η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ θετική, είχαμε βέβαια και τα αρνητικά μας σχόλια είναι υποκειμενικό. Η μουσική δεν μετριέται από τα ποσά.


Rock Da Vinci: Η σύνθεση των νέων σας κομματιών πόσο καιρό κράτησε;

Thrax Punkc: Η σύνθεση των κομματιών μας κράτησε πάρα πολύ καιρό, ταλαιπωρηθήκαμε πάρα πολύ, οι ηχογραφήσεις του δίσκου πραγματοποιήθηκαν στα Royal Altheimer Studios


Rock Da Vinci: Θα θέλατε να μας μιλήσετε λίγο πιο αναλυτικά σχετικά με το ντεμπούτο Άλμπουμ σας;

Thrax Punkc: η ηχογράφηση μας είναι live, πήρε μία βδομάδα και πραγματοποιήθηκε στα Royal Altheimer Studios και άλλη μία βδομάδα κράτησαν οι ηχογραφήσεις των φωνητικών.


Rock Da Vinci: Στις 6 Φεβρουαρίου βγήκατε ξανά στον δρόμο μετά από περίπου 1,5 χρόνο και έχοντας ως αφετηρία της περιοδείας σας την Θεσσαλονίκη. Πως αισθάνεστε που ξαναβγήκατε στον δρόμο για περιοδεία;

Thrax Punkc: Μας αρέσει να βγαίνουμε στον δρόμο και να κάνουμε περιοδεία, μας αρέσει να παίζουμε επί σκηνής και επειδή ο ήχος μας είναι αρκετά ξεσηκωτικό ένας λόγος παραπάνω που βγαίνουμε στον δρόμο είναι για να παρουσιάσουμε την δουλειά μας και να πάρουμε το χειροκρότημα του κόσμου, πράγμα που το διαπιστώσαμε στην Θεσσαλονίκη όπου έγινε ο κακός χαμός. Ο κόσμος χόρευε, έκανε Crowd Surfing, έριχνε ξύλο, ο κακός χαμός πραγματικά ήταν απίστευτα και φυσικά που το live ήταν Sold Out όπως και στην Αλεξανδρούπολη. Εδώ θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά της Love Light Productions που μας έχουν βοηθήσει τόσο πολύ και αξίζουν Respect για αυτό που κάνουν.


Rock Da Vinci: Θα θέλατε να μας πείτε πιο αναλυτικά ποίες πόλεις θα συμπεριλαμβάνει η περιοδεία σας για την προώθηση των νέων σας κομματιών;

Thrax Punkc: Λοιπόν απόψε παίζουμε Κομοτηνή, την επόμενη μέρα Σέρρες, στις 12 παίζουμε στην Γιάφκα της Πάτρας, στις 13/02 στην Αθήνα, στις 15 Βόλο και στις 16 παίζουμε στην Λάρισα.




Rock Da Vinci: Ο κόσμος που θα παρευρεθεί στις εμφανίσεις σας τι μπορεί να περιμένει από εσάς;

Thrax Punkc: Καλό είναι ο κόσμος που θα παρευρεθεί πριν το live να ξεκουραστεί γιατί θα περάσουν πολύ όμορφα
.

Rock Da Vinci: Πως αισθάνεστε που θα εμφανιστείτε στην Αθήνα μετά από πολύ καιρό;

Thrax Punkc: Πολύ ωραία, είχαμε πολύ καιρό να παίξουμε στην Αθήνα, οπότε για εμάς είναι μεγάλη μας τιμή που ξαναπαίζουμε εκεί και φυσικά που θα έχουμε ένα πολύ καλό Opening Act για να μας ανοίξουν την βραδιά της 13ης Φεβρουαρίου.




Rock Da Vinci: Χορός και πολύς χαμός γίνεται στις συναυλίες σας, πολύς κόσμος χορεύει διακρίνω γενικότερα μία χημεία μεταξύ του κόσμου με εσάς και αυτό είναι κάτι πολύ όμορφο. Που πιστεύεται ότι οφείλεται όλο αυτό;

Thrax Punkc: Οφείλεται στο ότι είμαστε θρακιώτες οπότε χαλαρά και ανοιχτοί μας αρέσει γενικά ο κόσμος. 


Rock Da Vinci: Είστε σε ένα είδος το οποίο ουσιαστικά έχουν αναπτύξει οι Villagers Of Ioannina City σωστά; Πως αισθάνεστε ότι είστε και εσείς συνωδηπόροι μαζί τους;

Thrax Punkc: Η αλήθεια είναι πως έχουμε πολλές μπάντες που τα τελευταία χρόνια κινούνται προς τα παραδοσιακά μουσικά όργανα και γενικότερα το παραδοσιακό είναι και ένα ξεσηκωτικό όργανο οπότε ένας λόγος παραπάνω που είναι τιμή μας να κινούμαστε στο ίδιο μονοπάτη με αυτό των V.I.C.


Rock Da Vinci: Ξέρετε μου θυμίζετε πάρα πολύ μία μπάντα που πέραν του γεγονότος ότι παίζουν Black Metal έχετε ακριβώς παρόμοια φιλοσοφία μουσικά πλέον, τους Aherusia.

Thrax Punkc: χαχα αλήθεια; ενδιαφέρον θα τους τσεκάρω, μου κίνησαν το ενδιαφέρον.


Rock Da Vinci: Μετά την περιοδεία σας, ποία είναι τα μελλοντικά πλάνα των Thrax Punkc?

Thrax Punkc: Πολλές συναυλίες, θέλουμε να γυρίσουμε όλη την Ελλάδα και να παρουσιάσουμε την δουλειά μας και γιατί όχι περιοδεία στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα επίσης συνθέτουμε 


Rock Da Vinci: Παιδιά σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σας, χαρά μας που σας φιλοξενήσαμε και για την πολύ ωραία συζήτηση που είχαμε. Καλή επιτυχία στην επικείμενη περιοδεία σας και ανυπομονώ για την συναυλία σας στο ΟΧΤΩ της Κομοτηνής. Ο τελευταίος λόγος για την επικείμενη περιοδεία σας ανήκει σε εσάς.

Thrax Punkc: Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους παρακολουθούν την μουσική μας, να βγει με το καλό ο επόμενος δίσκος μας όσο πιο γρήγορα γίνεται, να έχουμε υγεία, να παίζουμε και φυσικά σας περιμένουμε στις συναυλίες μας.




Για το Rock Da Vinci,
Ερωτήσεις: Φαν Βαλ Νουέβο
Απομαγνητοφώνηση: Σάββας Παπαευαγγέλου




Σχόλια