Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Πριν από 50 χρόνια.... Μέσα από Μαντζούνια, τρομακτικές ιστορίες & βιβλία..... Δημιουργήθηκε το Heavy Metal


"Όταν ο διάβολος καταδιώκει κάτι, ενώ το Heavy Metal γεννιέται στις εποχές των 70's"


Πριν το 1969 υπό τους ήχους της Blues υπήρχε ένα συγκρότημα, οι Earth που ήταν αποτελούμενοι από μία παρέα τεσσάρων μουσικών. Ozzy Osbourne, Tommy Iommi, Geezer Butler και Bill Ward.
Το 1969 κάπου στο Birmingham γεννήθηκε το όνομα, Black Sabbath. Τον Νοέμβριο ενώ ο Iommi είχε κόψει τα δάχτυλα του μέσα στον εργασιακό του χώρο, ήταν μία πρόκληση για αυτόν να γράψει κάτι που θα μείνει στην ιστορία. Χρειάστηκε αρκετό καιρό αλλά και υπομονή έτσι ώστε οι Βρετανοί πατέρες να καταφέρουν να συνθέσουν τον ομώνυμο δίσκο τους σαν να έχουν στην διάθεση τους πολύ έμπνευση, που ήρθε από βιβλία και οικονομικά να δώσουν 1200 λίρες Αγγλίας με την ηχογράφηση να γίνεται άμεσα.  Πρώτη φορά ακούστηκαν τα κομμάτια Behind the Wall Of Sleep, Black Sabbath, Sleeping Village στην εκπομπή Top Gear μέσω του Παραγωγού John Bill

Άλλοι θα το χαρακτήριζαν ως Doom Metal, άλλοι ως την αρχή του Stoner , άλλοι ως ένα γνήσιο Heavy Metal εποχής και άλλοι ως κάτι τελείως πρωτόγνωρο για την εποχή του 70. Αυτό το κάτι ήταν η εποχή όπου γεννήθηκε ο Metal ήχος και άνοιξε την αυλαία για μία ιστορία βγαλμένη από διαβολικές συμπτώσεις και μαγεία. Ένας παρεξηγημένος ήχος που αποδοκιμάστηκε από πολλούς στην αρχή, αλλά τελικά αυτός ο αργός ήχος της κιθάρας έγινε ένας από τους πιο ιστορικούς δίσκους στην ιστορία μέσα από την ατμοσφαιρική χροιά του Ozzy , το βαρύ ριφ του Tommy , τις μπασογραμμές του Geezer και τα ντραμς του Bill δημιουργήθηκε κάτι "απόκρυφο", "Σατανικό" , "Διαβολικό", "Υπέροχο"!

Αυτό το Άλμπουμ κατάφερε να φτάσει στην 8η θέση των Charts στην Γερμανία και στην 23η στις ΗΠΑ. Παρά τις αντίθετες απόψεις στην Βρετανία και πιο συγκεκριμένα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, κατάφεραν να φτάσουν στο Βρετανικό Top 10.  Πρώτη τους συναυλία στο "Henry's Blues House", στα πάτρια εδάφη εκεί όπου ξεκίνησαν όλα, με περιοδεία σε 9 πόλεις της Μ. Βρετανίας έως τις αρχές του Απρίλη. Στις 15 Αυτού του μήνα πραγματοποίησαν μία μεγάλη συναυλία στο Star Club του Αμβούργου για να παρουσιάσουν την ντεμπούτο ομώνυμη δουλειά τους και στις 25 στο Residency της Ελβετίας. Στις 27 Οκτωβρίου πραγματοποιείται ένα μεγάλο γεγονός, πραγματοποιώντας την πρώτη τους live εμφάνιση στο Νιου Τζέρσει της Αμερικής ανοίγοντας τους Cactus και τον Bruce Springsteen. 

Προσωπικά είναι ένας από τους αγαπημένους μου δίσκους για το είδος της αρχής των πάντων, που σημαίνει πως από τα Full Length που έδωσαν το πράσινο φως για την δημιουργία ήχων και πειραματισμού, αυτή η μπάντα ήταν και είναι οι Black Sabbath. Αυτό που θεωρώ ότι έπαιξε τεράστιο ρόλο στην επιτυχία τους, ήταν η φωνή του Ozzy Osbourne, παρότι είναι από τους αγαπημένους μου, δεν το λέω για αυτό αλλά το λέω διότι όντως είναι μία χροιά ξεχωριστή, σκοτεινή, μυστήρια, που θεωρώ ότι ταίριαξε γάντι στους Sabbath και να καταφέρουν να φτάσουν εκεί που βρίσκονται, αυτό όμως που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, είναι το θάρρος του πατέρα Iommi , ο οποίος παρ'όλες τις σκληρές συνθήκες που βίωσε κατάφερε να επιβιώσει, πράγμα που είναι αξιέπαινο και αξίζει σεβασμό γιατί πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχασε τα δάχτυλα του και κατάφερε να πατήσει γερά στα πόδια του.

Ένας δίσκος γεμάτος από έναν όγκο κιθάρας που σου δίνει την εντύπωση ότι σπάσανε τα μπάσανε στον ενισχυτή, ενώ απλά είναι έτσι ο ήχος, τόσο αργός, τόσο βαρύς, τόσο δυνατός που δεν βαριέσαι ποτέ, φέρνοντας στο μυαλό αλχημείες, αλητεία και ένα στύλ ξεχωριστό με το μουστάκι του αριστερόχειρα μουσικού να δίνει μία διαφορετική αύρα και γοητεία μουσικά στον χώρο. Ψυχεδελικό ύφος συναντάμε αν προσέξει κανείς στο προσωπικό αγαπημένο N.I.B και πιο συγκεκριμένα στην εισαγωγή με το ιστορικό σόλο μπάσου που έκανε ο μεγάλος Geezer. Είναι ένας δίσκος που έχει τα πάντα..... Φυσαρμόνικα, δυναμικά ντραμς, όμορφη κιθάρα βγαλμένη από πολλά ύψη και μία μπασάρα υπέροχη!!!

Οπότε αγαπητέ ακροατή θες να ακούσεις γνήσιο Ροκιά με κάτι πρωτόγνωρο μέσα; Black Sabbath.

"Πιστεύω εις έναν Iommi, πατέρα παντοκράτορα που μέσα από την κιθάρα του, ορκίζομαι να υπακούω στα σόλο σου ως υπάκουος οπαδός και να αγαπώ την μουσική σου εις τους αιώνας των αιώνων IOMMIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!  Βοήθεια μας μάγκες, γιατί αγάπη είναι να ταξιδεύει κανείς με την φωνή του Ozzy σε σκοτεινά τοπία, βγαλμένα από ορκάδες, τρελούς, σατανάδες, μαγισσοπούλες και διαβολεμένες γυναίκες που απολαμβάνουν Μαντζούνια της κακιάς μάγισσας από το Χάνσελ & Γκρέντελ!!!"


Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο



Σχόλια