Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Οι Chaoshorde στο Rock Da Vinci: "Ειλικρινά, υπεράνω κάθε προσδοκιών! Καθημερινά ακόμη και σήμερα, τόσο καιρό μετά την αρχική κυκλοφορία λαμβάνουμε πολύ καλά σχόλια. Άρχισε ήδη να χτίζεται ένα fan base, κάτι που είναι πολύ δύσκολο στις νέες μπάντες, ιδίως αν παίζουν ένα όχι και τόσο δημοφιλές είδος όπως εμείς. Επίσης, το ep τα πήγε πολύ καλά και σε επίπεδο πωλήσεων, και αυτό είναι κάτι για το οποίο είμαστε πολύ περήφανοι."



Οι Chaoshorde πρόκειται για μία μπάντα που ιδρύθηκε από προϊστορία προηγουμένων συγκροτημάτων (Flesh Martyr, Biotoxic Warfare, Serpent Path) και ξεκίνησαν το 2018 από τους Γιώργο Δημητρακάκη (Dimator) και τον Λάμπρο Σκρέκο (Unholy Grandpa). Έτσι τα δύο αυτά ιδρυτικά μέλη μίλησαν στο Rock Da Vinci για την ζωή της μπάντας, τα μελλοντικά τους πλάνα και για το EP τους. 


Rock Da Vinci: Θα ήθελα να ξεκινήσω την συνέντευξη με μία μαντινάδα «Μές την παρέα σας να μπω, να γίνουμε τρίο και όποιος ξανά δεν σας άκουσε ας βάλει μουσική σας με κρύο. Μα μία ρακί θα πιω ακούγοντας το EP τον ούλο και μετά ας ξεσπάσω με μία κεφαλί βολέρο!» χαχα Καλησπέρα σας και καλώς ήρθατε στο Rock Da Vinci με ένα σφηνάκι ρακί.... ΓΛΟΥΠ! Καλησπέρα... χαχα Λοιπόν χαρά μας που σας έχουμε μαζί μας ως ένα Black/Thrash Metal συγκρότημα που ξεκίνησε από το Ρέθυμνο; Πως και πότε ξεκίνησαν οι Chaoshorde?

CH: Γειά χαρά και από εμάς, πρώτα απ'όλα ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη. Λοιπόν, οι Chaoshorde δημιουργήθηκαν την Άνοιξη του 2017, αλλά η ιδέα δημιουργίας μιας τέτοιας μπάντας υπήρχε από καιρό πριν. Στην ουσία ήμασταν μια παρέα από 5 άτομα, από τους οποίους οι περισσότεροι παίζαμε ήδη σε άλλες μπάντες, όπου αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό το project και να παίξουμε ένα είδος που ανέκαθεν το γουστάραμε.

Rock Da Vinci: Σας δυσκόλεψε καθόλου αυτό;

CH: Το να φτιάξεις μια metal μπάντα στο Ρέθυμνο και ειδικά ενός πιο ακραίου και οχι τόσο δημοφιλή στυλ , δεν είναι απλώς μια δυσκολία αλλά ένα μεγάλο ρίσκο.Προβάδικα με αξιοπρεπή εξοπλισμό δεν υπάρχουν, ο αριθμός των metal lives ανα έτος είναι από 1 εως κανένα, οι μεταλάδες είναι υπο εξαφάνιση και εφόσον δεν υπάρχουν άτομα που ακούνε αυτη τη μουσική δεν υπάρχουν και νέες μπαντες το οποίο παραπέμπει και στην διαλυμένη metal σκηνή του Ρεθύμνου.
Παρόλο αυτά, γνωρίζαμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και (ξανα)πήραμε αυτο το ρίσκο χαχα. Πολλές φορές πρέπει να ξεκινήσεις απο τον βούρκο ώστε να εκτιμήσεις καλύτερα τις ευκαιρίες που θα σου δωθούν στο μέλλον.


Rock Da Vinci: Ποίες είναι οι επιρροές σας ως Chaoshorde?

CH: Τα ακούσματά μας είναι αρκετά απλά και επι της ουσίας, οπότε αυτά που αντιπροσωπεύουν θα έλεγα τους Chaoshorde και τα οποία έχουμε σαν κινητήρια δύναμη είναι τα εξής : Deathhammer, Midnight, Slaughtered Priest (προφανώς), Razor, Exciter, Aura Noir, Desaster, Venom, Gehennah και αρκετά άλλα.



Rock Da Vinci: Πόσο δύσκολο είναι να είστε δύο μέλη σε μία μπάντα και να ηχογραφείτε/συνθέτετε μαζί;

CH: Από τη στιγμή που τα 2 αυτά άτομα είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος, ξέρουμε τι θέλουμε και που βαδίζουμε το studio part δεν είναι καθόλου δύσκολο. Ίσα ίσα, υπάρχει καλύτερη συνεννόηση και το όλο πραμα κυλάει πολύ smooth.


Rock Da Vinci: Πάντως το ζείτε πολύ, ξέρετε μου θυμίζετε πάρα πολύ την εποχή του Lemmy στο Motorhead, ξέρετε σφαίροζώνες, μπουφάν δερμάτινα,αλητεία,γυαλί και άντε γειά ξέρω γω, το ζείτε κανονικά.

CH: Λατρεύουμε αυτή τη φάση και γενικότερα ετσι είναι το στυλ μας. Tribute σ’ αυτές τις εποχές.

Rock Da Vinci: Το 2018 δώσατε στην δημοσιότητα την πρώτη σας δουλειά με τίτλο «Hordes Arising» πείτε μας δύο λόγια για αυτό το EP σας.

CH: Ναι, το 2018 κυκλοφόρησε το Hordes Arising, αρχικά σε digital μορφή μέσω Bandcamp και λίγο αργότερα σε μορφή κασέτας, από την Metal Throne, σε περιορισμένο αριθμό. Αποτελείται από 4 κομμάτια, 3 δίκες μας συνθέσεις και ένα cover από τους ΘΕΟΥΣ Agent Steel. Το εξώφυλλο έγινε δια χειρός Mortuus Art και όλη η διαδικασία παραγωγής από εμάς.



Rock Da Vinci: Ποία είναι η ανταπόκριση του κόσμου προς το «Hordes Arising»?

CH: Ειλικρινά, υπεράνω κάθε προσδοκιών! Καθημερινά ακόμη και σήμερα, τόσο καιρό μετά την αρχική κυκλοφορία λαμβάνουμε πολύ καλά σχόλια. Άρχισε ήδη να χτίζεται ένα fan base, κάτι που είναι πολύ δύσκολο στις νέες μπάντες, ιδίως αν παίζουν ένα όχι και τόσο δημοφιλές είδος όπως εμείς. Επίσης, το ep τα πήγε πολύ καλά και σε επίπεδο πωλήσεων, και αυτό είναι κάτι για το οποίο είμαστε πολύ περήφανοι.


Rock Da Vinci: Θα θέλατε να μας αναλύσετε λίγο την διαδικασία της ηχογράφησης σας;

CH: Όλα γίνονται πολύ DIY. Αρχικά γράφουμε τα τύμπανα με βοήθεια του φίλου και παλιού μέλους των CH, Tony. Στην συνέχεια περνάμε κιθάρες και μπάσο. Στη συνέχεια είναι η σειρά των leads και solos και τέλος των φωνητικών. Από κει και ύστερα, έχοντας τις πηγές περνάμε στη διαδικασία της μίξης. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι ηχογραφήσεις καθώς και οι παραγωγές κάθε δουλειάς που έχουμε κυκλοφορήσει ως τώρα γίνονται στο προσωπικό μας home studio.


Rock Da Vinci: Πόσο καιρό κράτησε η σύνθεση των νέων σας κομματιών;

CH: Γενικά υπήρχαν σκόρπιες ιδέες εδώ και πολύ καιρό, ίσως και χρόνια ολόκληρα. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν να βρεθούμε να τα βάλουμε κάτω και να τα τελειοποιήσουμε ώστε να πάρουν την μορφή που θέλαμε. Ουσιαστικά κάθε κομμάτι τελειοποιείται συνεχώς.


Rock Da Vinci: βλέποντας το εξώφυλλο του EP σας παρατήρησα ότι δώσατε βάση στο εξώφυλλο του Genesis Of Epiklesis των Wargoat η τουλάχιστον μοιάζουν αρκετά. Πως και αποφασίσατε να κινηθείτε προς τα εκεί όσον αφορά τον γραφιστικό χαρακτήρα του Artwork?

CH: Ναι ισχύει ότι έχουν μια ομοιότητα αλλά δεν είχαμε στο νου μας το συγκεκριμένο εξώφυλλο ή μπάντα. Για να γίνει καλύτερη συνεννόηση με τον γραφίστα, του δώσαμε κάποια αγαπημένα εξώφυλλα και τους στίχους του EP ώστε να μπει καλύτερα στο κλίμα και από κει και πέρα έπραξε όπως αυτός νόμιζε. Μας άρεσε το αποτέλεσμα και το κρατήσαμε.


Rock Da Vinci: Στο Ρέθυμνο πως σας αντιμετωπίζουν;

CH: Κοίτα, το Ρέθυμνο είναι στην ουσία μια πολύ μικρή πόλη που ο πληθυσμός του βασίζεται στο σύνολο των φοιτητών και η ζωντάνια του στον Τουρισμό. Ευτυχώς τόσα χρόνια εδώ δεν έχουμε αντιμετωπίσει κάτι τόσο δυσάρεστο ας πούμε, άλλα σαν μια αγροτική κυρίως πόλη μπορείς να διακρίνεις κάποια περίεργα βλέμματα ή ακόμα και ψιθυριστά σχόλια. Από τη μια είναι κάπως λογικό γιατί δεν συνηθίζεται να βλέπεις στο Ρέθυμνο άτομα με μακριά μαλλιά και το ανάλογο στυλ, από την άλλη είναι μια ακόμα απόδειξη ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι ακόμα συντηρητικοί (εκεί που τους συμφέρει) και πολύ πολύ πίσω από τον ήλιο.


Rock Da Vinci: Υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιηθούν κάποιες συναυλίες στην Ελλάδα για την προώθηση του EP σας;

CH: Θα θέλαμε πάρα πολύ καθώς αυτός ήταν ο αρχικός σκοπός των CHAOSHORDE, όχι απλά ένα studio project. Ωστόσο, το μόνο μας εμπόδιο είναι ότι εδώ στο Ρέθυμνο, λόγω έλλειψης metal μουσικών, δεν μπορούμε να βρούμε άτομα να πλαισιώσουν την μπάντα ώστε να αρχίσουμε. Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν όμως είναι στα άμεσα πλάνα μας.


Rock Da Vinci: Ποία είναι η γνώμη σας για την Underground Black/Thrash Metal σκηνή;

CH: Ηταν, είναι και θα είναι πολύ δυνατή, ακόμα και στην Ελλάδα που αν και δεν υπάρχουν πολλές μπάντες που εκπροσωπούν αυτό το είδος, όσες υπάρχουν ποιοτικά είναι άριστες. Αυτό που αγαπάμε σε αυτή τη σκηνή είναι ότι πάντα παρέμενε underground και το κοινό παρέμενε πάντα πιστό και τρελαμένο.


Rock Da Vinci: Ποία είναι τα μελλοντικά σχέδια των Chaoshorde?

CH: Έχουν ήδη αρχίσει η διαδικασίες σύνθεσης νέου υλικού για το πρώτο full length album μας που ευελπιστούμε να κυκλοφορήσει μέσα στο επόμενο έτος. Από κει κ ύστερα αυτό που επιδιώκουμε είναι να βρούμε session μέλη ώστε να παίξουμε κάποια lives εντός και εκτός Κρήτης όπως αναφέραμε και παραπάνω.


Rock Da Vinci: Παιδιά σας ευχαριστούμε πάρα πολύ, ο τελευταίος λόγος για το κλείσιμο της συνέντευξης ανήκει σε εσάς.

CH: Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για την ευκαιρία που μας δίνεις να ακουστούμε μέσω της σελίδας σας και και ευχόμαστε καλή συνέχεια στο εγχείρημα σας και πάντα τέτοια.
Όποιος θέλει μπορεί να κάνει ένα like στην σελίδα μας στο Facebook [https://www.facebook.com/CHAOSHORDE/] ώστε να ενημερώνεται πιο άμεσα για τα νέα των CHAOSHORDE .

STAY LOUD,STAY UNDERGROUND

CHAOSHORDE


Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο



Σχόλια