Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Live Report: Electro Vampires - Morphine Social Club @The Host, Θεσσαλονίκη (25/10/2019)

Παρασκευή βράδυ, μια αρκετά υποσχόμενη ατμόσφαιρα επικρατούσε στο The Host με ελάχιστα φώτα, μπύρες, ποτά και ευδιάθετες παρέες όλων των ηλικιών να κοιτούν προς τη σκηνή.


Έντεκα παρά ανεβαίνουν στην σκηνή οι Morphine Social Club, το συγκρότημα αποτελείται από τέσσερα άτομα και δημιουργήθηκε το 2015 στη Θεσσαλονίκη και όπως λένε οι ίδιοι έκτοτε παίζουν το μονολιθικό τους Rock N Roll. Ο ήχος τους χαρακτηρίζεται από έντονη χρήση fuzz, oscilation και λοιπών θορύβων.

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν το καινούργιο τους EP με όνομα "Post Apocalyptic Poetry" . Ηχογραφήθηκε ζωντανά στα Blueberry Productions Co, στη Θεσσαλονίκη με τη βοήθεια και τη συνδρομή του Κώστα Κοφίνα, οποίος επιμελήθηκε τη μείξη αλλά και το mastering του EP. Το artwork του Post Apocalyptic Poetry επιμελήθηκε ο Bewild Brother.

Έπαιξαν παλιά και καινούρια κομμάτια, στο τρίτο τραγούδι τους αντιμετώπισαν ένα πρόβλημα με χορδή της κιθάρας του Γιάννη, αλλά αντιμετωπίστηκε γρήγορα και συνέχισαν δυναμικά με το κομμάτι Point of No Return του νέου δίσκου και ήταν στην ουσία και αυτό που έκανε με τον κόσμο να μαζευτεί πιο κοντά στη σκηνή.
Στο πέμπτο κομμάτι Dead on 57 το οποίο είναι και αυτό καινούριο, στο τελευταίο λεπτό νταμς και κιθάρα έκαναν το κοινό να αρχίσει να χορεύει. Δε μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστα τα Slide της κιθάρας την ωραία παύση και rifs του The Pilgrim καθώς και το κλείσιμο με ντραμς το οποίο ακολούθησε και το πρώτο θερμό χειροκρότημα. Μετά από αυτό το κομμάτι ακολούθησε η πιο dark πλευρά τους, με εφέ στην κιθάρα και κραυγές. Κλείνοντας το live κατέβηκαν και βρήκαν και αυτοί τη θέση τους ανάμεσα στο κοινό για να ακούσουν τους Electro Vamprires.

Setlist: 

1. Your sun is so toxic

2. A.M. (amplitude modulation)
3. 22:2
4. Point of No Return
5. Dead on 57
6. Swansong
7. The Pilgrim
8. Starship of perception
9. Chaos lover
10. The Hunt
11. Fuel War

Επόμενο live των Morphine Social Club το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, στον πάνω όροφο του Eightball, μαζί με τους PEYMA102 και Head On.


Μεσάνυχτα και για μιάμιση ώρα η σκηνή του The Host βάφτηκε κόκκινη με την εμφάνιση των Electro Vampires, οι οποίοι είναι πενταμελής μπάντα που δημιουργήθηκαν το 2010 στη Θεσσαλονίκη και παίζουν post punk,garage και psycho fantastic. Πρόσφατα έβγαλαν νέο δίσκο, τον οποίο θα ακολουθήσει και βινύλιο, με όνομα "Ignorance and Violence". To artwork του δίσκου επιμελήθηκε η Ελίζα Μοσχοπούλου.

Η είσοδος τους έγινε με τον Πάνο να ανεβαίνει τελευταίο στη σκηνή. Γύρω γύρω μαζεύεται από όλες τις μεριές κόσμος. Ακολούθησε όχι ένα απλό live, αλλά ένα ολοκληρωμένο σόου με τα φώτα λεπτές άσπρες γραμμές, ο τρίτο τραγούδι και πιο χορευτικό -το Procreation- ολόκληρη τη σκηνή κόκκινη και καπνούς, το κοινό να χορεύει και να κοπανιέται ακατανόητα καθ 'όλη τη διάρκεια. Ο μπασιστας να κάθεται στα γόνατα μπροστά στον κιθαρίστα, ο τραγουδιστής να χορεύει σε όλη τη σκηνή και στο Show me Love ακολουθούσαμε πιστά τα ντραμς και το πιο ενδιαφέρον είναι τα φωνητικά του κιθαρίστα που μέσα στον dark ήχο έχουν μια δόση care free. Στο Sadistic Secret Love το αργό συνθεσάιζερ μας συνεπήρε! Vamps και Machine gun κοινό αλλά και συγκρότημα κοπανιόντουσαν  ως που πριν το Katla έγινε μια παύση και μας ενημέρωσαν για το νέο δίσκο.
Ο ντράμερ δεν άφησε κανένα κενό στα τραγούδια και σαν να τους προέτρεπε να παίζουν ασταμάτητα ότι και να συμβεί, όπως όταν  δημιουργήθηκε ένα μικρό πρόβλημα με το συνθεσάιζερ και συνέχισαν ακόμη πιο δυναμικά από πριν, στο city of lights με το σταθερό ρυθμό στα ντραμς και τα φωνητικά να ανεβαίνουν συνεχώς χαθήκαμε στις μελωδίες, φτάσαμε στο ''μην κουνηθεί κανένας.. Αυτή είναι η ελευθερία μας''. Χρωματιστά γυαλιά και χρωματιστά αυτοσχέδια φτερά και ένα δωράκι για τους παρευρισκόμενους.. Άφησαν την αίσθηση ενός live εξωτερικού, σε ένα χωμένο underground μπαράκι που γυρίζεται video clip ταινίας για τη σκοτεινή πλευρά πλευρά της κοινωνίας και την προσωπική απελευθέρωση.

Setlist :


  1. Black on black
  2. Traitors on the floor
  3. Procreation
  4. Knives
  5. Show me love
  6. Actions speak louder than words
  7. Raven
  8. Let's play with gods
  9. Sadistic secret love
  10. Vamps
  11. Machine gun
  12. Katla
  13. Violence
  14. Black bone
  15. Sea with a sea
  16. Woman LA
  17. A little bird


χωρίς τα κομμάτια του δεύτερου μέρους του live

Σύντομα θα παρουσιάσουν 19 Δεκέμβριου το νέο τους δίσκο στο Eightball.


Για το Rock Da Vinci,
Γεωργία Συμεωνίδου




Σχόλια