Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Live Report: Bonzai - Special Guests: King Solomon + Paranoid Reverb @Rover Bar, Θεσσαλονίκη (23/10/2019)



Τετάρτη βράδυ, 23/10/2019, ένα μουσικό ταξίδι με την Made Of Stone Productions στο πλευρό τους, βρίσκει τέλος -για την ώρα- στο μέρος  που ήταν η αφετηρία τους για την αρχή της περιοδείας τους. Το όνομά της Θεσσαλονίκη και όχι Ιθάκη, αλλά δεν μπορεί παρά να μας θυμίζει τον στίχο ''Ἀλλὰ μὴ βιάζῃς τὸ ταξείδι διόλου. Καλλίτερα χρόνια πολλὰ νὰ διαρκέσει.
Καὶ γέρος πιὰ ν᾿ ἀράξῃς στὸ νησί,πλούσιος μὲ ὅσα κέρδισες στὸν δρόμο,
μὴ προσδοκώντας πλούτη νὰ σὲ δώσῃ ἡ Ἰθάκη.''
Διότι κάπως έτσι, φτάσαμε στο Rover όπου και οι Bonzai είχαν την τελευταία συναυλία της περιοδείας τους.

Βγαίνουν στη σκηνή 12:30 και έπαιξαν ασταμάτητα για μια ώρα. Ξεκίνησαν με το κομμάτι  Sunshot  ,του οποίου η έναρξη του είναι κιόλας σαν καλώς όρισμα, αργό και σταθερό, μας εισάγει στη σκοτεινή πλευρά της stoner. Συνέχισαν με το Give me no pain στο οποίο επικρατεί ένα συγκινητικό κλίμα, το Rover γεμάτο, ο κόσμος ένθερμος και ξεσηκωμένος είχε αγκαλιάσει τη σκηνή και τραγουδούσε ''Give me no pain'' όχι με παρακάλια, με θυμό και λύτρωση, παρέα στη φωνή του Γιάννη και μια σκληρή μελωδία. Στα κομμάτια που ακολούθησαν ο ήχος ήταν πολύ καθαρός , ακόμη και η επιτηδευμένη βρωμιά. Ο κόσμος και το συγκρότημα φάνηκε να επικοινωνούν απόλυτα στα κομμάτια Hopeseeker και Original sin στα οποία το βαρύ μπάσο και τα καθηλωτικά ντραμς αντίστοιχα, οδηγώντας σε ασταμάτητο κοπάνημα. Μάλιστα μας είχαν και ένα δωράκι για το τέλος, όποιος νομίζει πως το ταξίδι σε κουράζει μάλλον δεν ήρθαν να τους δουν στο Rover μετά την περιοδεία.. Τα έδωσαν όλα και στο τέλος παίζοντας το Reaction o Νίκος, ο ντράμερ, δεν ήθελε να σταματήσει ( ούτε και εμείς) και έκανε ένα κομμάτι το οποίο είναι μεγάλο από μόνο του να μην τελειώνει ποτέ, παίζοντας μας ντραμς και κρατώντας μας σε ρυθμό και αγωνία για λίγο ακόμη. Μας έδωσαν το κλείσιμο που αρμόζει σε κάθε τέλος, αυτό το κλείσιμο που σε κρατάει ενήμερο πως αυτό δεν ήταν το τέλος!

Setlist :

Sunshot
Give me no pain
Original sin
On repeat
Praying mantis
Hopeseeker
Seeds to roots
Reaction

Τη σκηνή μοιράστηκαν με τους Ρουμανούς King Solomon, οι οποίοι αποτελούνται από τρία μέλη:

Mihnea Ferezan - guitar
Dragos Coman - bass guitar
Malin Neamtu - drums

και παίζουν psychedelic stoner groove rock με ιδιαίτερα σκληρό χαρακτήρα και πολύ δυναμικές παρουσίες και έβγαλαν πρόσφατα δίσκο με τίτλο King Solomon. .
Καθώς, και με τους τοπικούς Θεσσαλονικείς Paranoid Reverb, οι οποίοι αποτελούνται από πέντε μέλη:

Christos Papaioannou - Vocals
Themis Georgiadis - Guitars
Petros Xevgenis - Guitars
Timos Tyflioris - Bass
Xenofon Zafiropoulos - Drums/Percussion

Παίζοντας heavy - stoner rock, άνοιξαν τη συναυλία με γεμάτο και καθαρό ήχο, ξεσηκώνοντας πολύ τον κόσμο και παρουσιάζοντας τα κομμάτια του πρώτου δίσκου τους που θα βγει σύντομα..

Άλλη μια Τετάρτη λοιπόν στο Rover, με καλή παρέα και καλή μουσική, μας ανακούφισε στο μέσο της βδομάδας, τόσο ώστε να μην περιμένουμε σαν τρελοί το Σάββατο!

Για το Rock Da Vinci,
Κείμενο: Γεωργία Συμεωνίδου
Φωτογραφίες: Βαρβάρα Παραστατίδου












Σχόλια