Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Οι Slaughtered Priest στο Rock Da Vinci: "Στις μέρες μας υπάρχουν πολλές και καλές μπάντες στον Ελλαδικό χώρο οι οποίες έχουν πιάσει το σωστό feeling του Old school χωρίς πολλά φρου φρου και αρώματα!"

Νέος δίσκος , νέα σελίδα για τους Πρωτευουσιάνους Slaughtered Priest , που ύστερα από πολλά χρόνια υπόγειας ασχολίας , επισημοποίησαν πλέον τόσο την επιστροφή τους , όσο και την άφιξη του νέου τους δημιουργήματος με τίτλο "Bang Your Head For Satan". Ο νέος τους δίσκος θα κυκλοφορήσει μέσα στον Απρίλιο μέσω της Evil Spell Records και με αφορμή την νέα τους δουλειά , μίλησαν πριν από περίπου έναν μήνα στο Rock Da Vinci και στον Φαν Βαλ Νουέβο καθώς επίσης συζήτησησαν πολλά άλλα θέματα!!!

"Νέα αρχή και σελίδα για άλλο ένα ταξίδι προς την κόλαση με πολύ ποσότητα Αλκοόλ στην πλάτη τους!!!"

Rock Da Vinci: Παιδιά καλησπέρα σας και καλώς ήρθατε στο Rock Da Vinci. Καλή χρονιά εύχομαι και με πολλές Speed/Black Metal κυκλοφορίες. Λοιπόν αρχικά πως είστε , φόρτωσαν οι μπαταρίες σας?

Slaughtered Priest: Πολλές καλησπέρες! Καλή Χρονιά με υγεία και άφθονο, τίμιο και βλάσφημο μέταλλο! 

Rock Da Vinci: Πολύ ωραία και εφόσον κάναμε την κλασική μας εισαγωγή , ας μπούμε στο ψητό. Πάνε κοντά 7 χρόνια από την τελευταία σας κυκλοφορία , ονόματι “Iron Chains And Metal Blades” μέσω της Γερμανικής Evil Spell Records. Πλέον βρίσκεστε σε απόσταση αναπνοής από την νέα σας κυκλοφορία “Bang Your Head For Satan” , τι μεσολάβησε και υπήρξε τόση καθυστέρηση? (Επτά χρόνια απουσίας δεν τα λες και λίγα)

Slaughtered Priest: Ναί όντως πέρασαν 7 χρόνια τα οποία δεν μας φάνηκαν διότι όπως ξέρεις ασχολούμαστε και με άλλα projects, δηλαδή δεν είναι πως παρατήσαμε το άθλημα και το ξαναθυμηθήκαμε τώρα! Όλα αυτά τα χρόνια (και μην ξεχνάμε πως όλοι μας περάσαμε ένα πολύ μεγάλο διάστημα έγκλειστοι λόγω πανδημίας) δουλεύαμε κάποιες ιδέες οι οποίες ήρθε η στιγμή να βγουν στην επιφάνεια και να ταλαιπωρήσουν αρκετά αυτιά!


Rock Da Vinci: Γενικότερα έχετε έναν χαρακτήρα στις συνθέσεις σας , ο οποίος θα έλεγε κανείς , ότι κινείται κοντά στα χνάρια τόσο των Possessed όσο και γενικότερα των παλιάς κοπής συγκροτημάτων. Σίγουρα είστε δύο άνθρωποι που έζησαν βαθιά στο πετσί τους , το Old School κίνημα. Πως βλέπετε γενικότερα την όλη κατάσταση με το Old School? Κατά κάποιο τρόπο θα λέγαμε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται κατά την ταπεινή μου άποψη


Slaughtered Priest: Προσπαθούμε να κρατήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε αυτό που λένε old school στις συνθέσεις μας διότι αυτό ακούμε και με αυτό μεγαλώσαμε! Σίγουρα μία απο τις επιρροές μας είναι οι POSSESSED μεταξύ πολλών άλλων ογκόλιθων των 80s. Πιστεύουμε δεν είμαστε οι πλέον κατάλληλοι που μπορούμε να μιλήσουμε για το Old School κίνημα διότι στην μεγάλη φούρια του εμείς είμασταν σπόροι. Μπορούμε να μιλήσουμε και να εκφέρουμε απόψεις απο τα μέσα των 90s και μετά! (Σεβασμός στους μεγαλύτερους της σκηνής)

Το Old school δεν έπαψε να υπάρχει ποτέ. Ίσως να είναι πιο ευδιάκριτο απο τα μέσα των 00s διότι οι μπάντες έχουν πολλαπλασιαστεί. Στις μέρες μας υπάρχουν πολλές και καλές μπάντες στον Ελλαδικό χώρο οι οποίες έχουν πιάσει το σωστό feeling του Old school χωρίς πολλά φρου φρου και αρώματα!

 

Rock Da Vinci: Θα τολμήσω να ρωτήσω , υπήρξαν καθόλου κάποιες κινήσεις στο να σας προσελκύσουν στο να κυκλοφορήσετε κάποιο Split μαζί? Δείχνετε σαν να μην υπάρχετε και ανα διαστήματα κάνατε κάποιες κινήσεις , έτσι ώστε να δείξετε πως υπάρχει το συγκρότημα. Δεν κάνατε καν συναυλίες , Τέσσερα χρόνια τώρα.

 

Slaughtered Priest: Οχι δεν υπήρξε κάποια πρόταση για split  κυκλοφορία! Η μπάντα ήταν πάντοτε active ακόμη και στον ύπνο μας! Απλά όπως προανέφερα και στην δεύτερη απάντηση και οι 2 μας ασχολούμασταν και με άλλα projects τα οποία μας έτρωγαν χρόνο, αν θές.Αυτά , παρέα με άλλες υποχρεωσεις οι οποίες δεν κάνουν πίσω σε καμία περίπτωση για οποιαδήποτε μπάντα.

Παρατηρήσαμε πώς στα τελευταία τουλάχιστον 3 η 4 live στην Ελλάδα παίζαμε συχνά το ίδιο set list με ελάχιστες αλλαγές , πράγμα το οποίο μας κούραζε, πόσο μάλλον το κοινό να ακούει συνεχώς τα ίδια. Δεν έχουμε παράπονο, υπήρχε πάντοτε θετικότατη ανταπόκριση σε κάθε live και περνούσαμε τέλεια, απλά ακόμη ένα ίδιο live θα ήταν κοροϊδία! Λίγη ακόμη υπομονή, τα καλύτερα έρχονται!!!

 

Rock Da Vinci: Κάποια συγκροτήματα από τα 80’s - 90’s επανασυνδέονται. Επανενώθηκαν οι Flames , οι Piranha κ.ο.κ ΠΙστεύετε ότι μπορεί να επανέλθει η Old School Κουλτούρα όπως την ζήσατε εσείς?

 

Slaughtered Priest: Ναι όντως παρατηρούμε κι εμείς πολλές επανασυνδέσεις τα τελευταία χρόνια. Ο καθένας όπως την βλέπει την δουλειά! Αν νομίζει η κάθε μπάντα πως έχει ακόμη να δώσει στην σκηνή, καλά κάνει και επανασυνδέεται. Πρέπει όμως να δείχνουμε και αρκετά επειηκείς διότι άλλα τα μυαλά και οι αντοχές τότε και άλλα τώρα! Σίγουρα κανείς δεν περιμένει να ακούσει ακόμη ένα “Merciless Slaughter” απο FLAMES ούτε ακόμη ένα “Cancer “ απο PIRANHA.

 

Rock Da Vinci: Τώρα θα έρθω στον νέο σας δίσκο με τίτλο “Bang Your Head For Satan”. Κάποιος ακούει πάρα πολύ Venom η απλά βλέπει πολύ το “The Exorcist” μου φαίνεται χαχαχα… Θα σχολιάσω το εικαστικό κομμάτι , στο οποίο μας έχετε συνηθίσει σε πιο έτσι....Απλά πράγματα και πλέον είναι πιο ολοκληρωμένο και ίσως αν μου επιτρέπεις , κάπως πιο καινούργιο το εξώφυλλο. Πως και πήρατε αυτήν την απόφαση?

Slaughtered Priest: Και οι 2 ακούμε φανατικά VENOM και άνετα θα βλέπαμε για 80η φορά τον Εξορκιστή!

Αυτός ο δίσκος είναι ότι πιο βλάσφημο σε στίχους και γρήγορο σε μουσική που έχει γράψει ποτέ η μπάντα. Έτσι είπαμε πως το εξώφυλλο θα πρέπει να καθρεφτίζει ακριβώς το περιεχόμενο. Αυτή την φορά χρησιμοποιήσαμε φουλ χρώμα διότι δεν θέλαμε να χαθεί καμία λεπτομέρεια. Και σε αυτό τον δίσκο όπως και στο “Confess Your Sins”επιμελήθηκε το εξώφυλλο ο Στρατής Σταματάκος τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ διότι αποτύπωσε ακριβώς αυτό που ζητήσαμε.

 

Rock Da Vinci: Θα ρωτήσω για τις συνθέσεις των νέων σας κομματιών. Τα κομμάτια σας αν δεν κάνω λάθος ήταν έτοιμα από το 2021? και πόσο καιρό κράτησε η δημιουργία των κομματιών?

 

Slaughtered Priest: Μερικές απο τις συνθέσεις ξεκίνησαν το 21, ολοκληρώθηκαν στα τέλη του 22, πάντοτε με μεγάλα διαλλείματα αναμεσά τους. Μόλις όλα ήταν έτοιμα και ήδη προηχογραφημένα, ξεκινήσαμε τις τελικές ηχογραφήσεις.

 

Rock Da Vinci: Θα θέλατε να μας δώσετε μία πλήρη εικόνα με την διαδικασία δημιουργίας των νέων σας κομματιών? (Ηχογραφήσεις , Mixing , Mastering κ.ο.κ)

 

Slaughtered Priest: Όλες οι ηχογραφήσεις έγιναν στο home studio (Unholy) του Ungod. Την μίξη και το master  την ανέλαβε ο Δημήτρης (Nekys) στα Priest Diamond Studios. Τον πρήξαμε αρκετά αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν αυτό που θέλαμε.


Rock Da Vinci: Ο κόσμος που παρακολουθεί την πορεία σας , αλλά και γενικότερα την συνέντευξη μας , από το νέο σας δίσκο , τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος , τι πιστεύετε και πως θα χαρακτηρίζατε τον νέο σας δίσκο , θα υπάρξει κάποιος Guest?

 

Slaughtered Priest: Αρχικά ευχαριστούμε όλους όσους παρακολουθούν την πορεία μας και ελπίζουμε να απολαύσουν το καινούριο  album. Στον καινούριο δίσκο σίγουρα δεν υπάρχει κάτι ξένο απο τις προηγούμενες  κυκλοφορίες μας. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τις ισορροπίες ανάμεσα στο καθαρόαιμο Speed , Heavy και Black metal.Με λίγα λόγια, ωμή βία και επικινδυνότητα, αυτά που μας αρέσει να ακούμε στο μέταλλο !

 

Rock Da Vinci: Γερμανική εταιρεία , που σημαίνει , προοπτικές για περιοδεία σε εξωτερικό σωστά κατάλαβα? Αν ναι που σκοπεύετε να παίξετε? 


Slaughtered Priest: Undercover / Evil Spell , εταιρεία με την οποία έχουμε συνεργαστεί και στο προηγούμενο album. Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι με την δουλειά που έκανε στο “Iron Chains And Metal Blades” και είπαμε γιατί όχι? Έγινε πολύ καλό promotion και μας δόθηκε η ευκαιρία να  παίξουμε στην Γερμανία to '18 σε ένα φεστιβάλ , φωτιά, με ονόματα όπως Denial Of God, Slaughter Messiah, Warlust και πολλά άλλα. Κάτι αντίστοιχο, σύμφωνα με λεγόμενα και γραφόμενα , της εταιρείας, θα γίνει και φέτος για την παρουσίαση του νέου album.

 

Rock Da Vinci: Υπάρχει περίπτωση να δούμε κάποια Ελληνική περιοδεία στο προσεχές μέλλον , αν ναι πότε με το καλό?


Slaughtered Priest: Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε προτάσεις, δεν έχουμε κάτι ήδη κανονισμένο. Το μόνο που είναι σίγουρο είναι πως θα γίνει ένα live στην Αθήνα για την παρουσίαση του νέου δίσκου, δεν είναι κλεισμένη κάποια ημερομηνία, ούτε ο χώρος. Ότι είναι να γίνει , θα γίνει μετά τον Απρίλιο, δηλαδή μετά την κυκλοφορία του “Bang Your Head For Satan”.

 

Rock Da Vinci: Εύχομαι να επαναληφθεί πάντως αυτό το όμορφο βράδυ με τους Rotting Christ. Παρεμπιπτόντως πέρασαν κοντά 7 χρόνια , τον Μάρτη συγκεκριμένα κλείνουν 7 χρόνια απ’ αυτό το βράδυ στο Stage της Λάρισας. ΤΙ έχετε να θυμάστε από κει?

 

Slaughtered Priest: Περνάνε τα χρόνια νερό! Η νύχτα αυτή θα μείνει αξέχαστη διότι το κοινό ήταν φοβερό, το club  ήταν full και το ταβάνι έσταζε ιδρώτα. Η συνεργασία με τους Christ ήταν άψογη σε όλα. Παρόλο που η μισή μπάντα ήταν άρρωστη ακόμα και με πυρετό έδωσε πόνο πάνω στο stage.


Rock Da Vinci: Πάντως γενικότερα διαπιστώνω , μία πολύ καλή σχέση με τους εν λόγω Βετεράνους.


Slaughtered Priest: Έχουμε μοιραστεί την σκηνή με τους ROTTING CHRIST  αρκετές φορές και έχουμε να θυμόμαστε μόνο καλές στιγμές. Είναι αυτό που λέμε “Όχι καβαλημενοι” που άνετα και δικαιολογημένα θα μπορούσαν να είναι.

Rock Da Vinci: Υπάρχει περίπτωση το νέο σας Album να κυκλοφορήσει σε απεριόριστη μορφή κασέτας? (Πέραν από CD & Βινύλιο)


Slaughtered Priest: Σίγουρα θα υπάρξει και κασέτα απλά επειδή είμαστε σε συζητήσεις με αρκετά labels δεν γνωρίζουμε ακόμη το πότε και απο πού.


Rock Da Vinci: Θα ήθελα να κάνω μία προσωπική ερώτηση. Ήσουν ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Suicidal Angels , Ungod αν δεν κάνω και συγκεκριμένα ως Drummer στο Demo “United By Hate” (2002). Έχετε σκεφτεί να πραγματοποιήσετε μαζί μία περιοδεία? (Suicidal Angels & Slaughtered Priest μαζί εννοώ)

Slaughtered Priest: Ναι, όντως παίζω τα τύμπανα στο '' United By Hate''.Ο Νίκος με τον οποίο γνωριζόμασταν χρόνια πριν μου είπε πως θέλει να φτίαξει μία μπάντα και πως αν ήθελα να μπώ σαν drummer.'Ετσι κι έγινε. Γράψαμε το demo το 2002 και μετά ασχολήθηκα με την τότε μπάντα που είχα (Insidius Infernus) . Αν και έχουμε χρόνια να μιλήσουμε με τον Νίκο παρόλο που ζούμε στην ίδια περιοχή, μια περιοδεία με Suicidal Angels θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα.


Rock Da Vinci: Ποιά είναι τα μελλοντικά πλάνα των Slaughtered Priest?

 

Slaughtered Priest: Άφθονη κατανάλωση αλκοόλ για να κατεβάσουμε όσο περισσότερο κολασμένες ιδέες για επόμενη δουλειά και πολλές live  εμφανίσεις για Friendly Violence !

 

Rock Da Vinci: Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σας , μεγάλη μου χαρά που τα είπαμε , καλή τύχη με το νέο σας πόνημα (Κατά σειρά 6ο εντός 16 χρόνων ζωής και κυκλοφορεί τον Απρίλη του 2023 μέσω της Evil Spell Records) και φυσικά θα χαρώ πολύ να σας δω προς τα Εδάφη της Θράκης (Τα μέρη μου). Ο επίλογος για το κλείσιμο της συνέντευξης ανήκει σε εσάς.


Slaughtered Priest: Εμείς ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη και την στήριξη και πού ξερεις, μπορεί να τα πούμε και απο κοντά στα μέρη σου! BANG YOUR HEAD FOR SATAN !!!


Για το Rock Da Vinci,

Φαν Βαλ Νουέβο



Σχόλια