Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Οι Sebia στο Rock Da Vinci: "Καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα είμαστε έτοιμοι να κυκλοφορήσουμε το debut album μας στις αρχές του 2023."

Οι Sebia είναι ένα συγκρότημα βγαλμένο από τα βάθη της κινηματογραφικής φαντασίας αλλά και της μυθοπλασίας! Δημιουργήθηκαν το 2018 και από τότε βρίσκονται στα πλαίσια δημιουργίας του προσωπικού τους υλικού. Με αφορμή της επερχόμενης Debut δουλειάς τους αλλά κι την 1η ανερχόμενη σύσταση τους , μίλησαν στο Rock Da Vinci και τον Φαν Βαλ Νουέβο , δίνοντας μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη εφ' όλης της ύλης αλλά και για τα μελλοντικά τους πλάνα!

Rock Da Vinci: Γειά χαρά παιδιά και καλώς ήρθατε στο Rock Da Vinci , χαρά μας που σας φιλοξενούμε στο περιοδικό μας. Ως ένα σχετικά νεοσύστατο συγκρότημα , ονόματι Sebia , πρωτίστως θα θέλαμε να συστηθείτε στον κόσμο του περιοδικού μας.

Sebia: Γεια και σε εσάς, η χαρά είναι και δική μας και σας ευχαριστούμε για την φιλοξενία στο περιοδικό σας. Εμείς είμαστε οι Sebia, ένα πενταμελές συγκρότημα από την Αθήνα και αποτελούμαστε από τους Νίκο Γαβαλά (μπάσο/φωνή), Κωνσταντίνο Κυρίτση (Κιθάρα), Λεωνίδα Περιφάνη (Φωνή), Παύλο Κουναλάκη (Ντραμς)(πρώην ντράμερ των Narcosis) και Μάριο Θεοδώρου (Κιθάρα) .

 

Rock Da Vinci: Πως , που και πότε ξεκίνησαν οι Sebia?


Sebia: Το συγκρότημα ξεκίνησε το 2018 στην Αθήνα, με άλλο όνομα τότε ως Five of a Kind. Έπειτα από αλλαγές στο line up  και επαναπροσδιορισμό στην μουσική μας κατεύθυνση, το 2020 η μπάντα ανασυγκροτήθηκε, πλέον με το όνομα Sebia με τους πέντε μας.

 

Rock Da Vinci: Πως εμπνευστήκατε το όνομα “Sebia”?


Sebia: Υπάρχει μία μεγάλη ιστορία πίσω από το όνομά μας, το οποίο πηγάζει από τα βάθη της φαντασίας. Πιο συγκεκριμένα, μέσω του DnD (Dungeon and Dragons) Pen and paper role playing games(κάποιοι από εσάς πιθανότατα να γνωρίζετε), έχουμε περάσει απίστευτες περιπέτειες και ιστορίες που είναι σαν να τις έχουμε ζήσει προσωπικά. Η Sebia είναι ένας χαρακτήρας από αυτές τις περιπέτειες και έχει μία ολόκληρη μυθολογία που περιβάλλει την ζωή της. Έζησε σε έναν άλλο κόσμο από τον δικό μας, γεμάτο μαγικά πλάσματα, ξωτικά, νάνους, ανθρώπους και πολλά πολλά άλλα όντα. H Sebia είναι ένα μαγικό πλάσμα του δάσους, με κυρίως ανθρώπινα χαρακτηριστικά, το οποίο στην πορεία μετενσαρκώνεται σε κοράκι, όπου είναι και το σύμβολο της μπάντας μας και έχουμε αποδώσει σε αυτό νοήματα και μηνύματα που θέλουμε να περάσουμε. Κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας μας στη μουσική σκηνή θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και την ιστορία της.

 

(Λεωνίδας) Θα ήθελα να σημειώσω σε αυτό το σημείο ότι, μεγάλη πηγή έμπνευσής μου για την ιστορία αυτή υπήρξε ο φίλος μου Αλέξανδρος Μακρυδάκης, ο οποίος με έβαλε σε όλο αυτόν το κόσμο των παιχνιδιών φαντασίας, όπου μέσω των δικών του ιστοριών, κατάφερα να δημιουργήσω και εγώ την δική μου φανταστική αυτή περιπέτεια.

  

Rock Da Vinci: θέλω να μας πείτε περίπου αν σας ρωτούσε κάποιος για το τι μουσική παίζετε , πως θα το χαρακτηρίζατε? (Παρότι αυτοχαρακτηρίζεστε ως Hard Rock μπάντα)

Sebia: Έχουμε ο κάθε ένας από εμάς τις επιρροές του και έτσι επηρεάζεται και το δικό μας ύφος μέχρι στιγμής. Έχουμε σαν βάση το Hard Rock, ναι, αλλά υπάρχουν και στοιχεία από άλλα είδη όπως prog rock, Heavy Metal, Rock n Roll ίσως και άλλα είδη και είναι κάτι το οποίο μας αρέσει σαν αποτέλεσμα. Υποστηρίζουμε, πως η μουσική δεν θα έπρεπε να περικλείεται από όρια ή ταμπέλες και οι μουσικοί να περιορίζουν τις συνθέσεις τους. Με αυτόν τον τρόπο υπάρχει ένα ενδιαφέρον στην δημιουργία των συνθέσεων που μπορεί να διαφοροποιείται από δίσκο σε δίσκο. Φυσικά, ο κάθε ένας έχει την επιλογή να παίξει το στυλ που θέλει και τον εκφράζει στην τελική. 

 

Rock Da Vinci: Αν δεν κάνω λάθος εμφανιστήκατε στον τελικό του Rock & Metal Contest στο Remedy και στο Under The Bridge στην Καλαμάτα πρόσφατα , παρέα με τους Degenerate Mind και άλλα επίδοξα σχήματα της Underground σκηνής. Πως ήταν αυτό το συναυλιακό Ντουέτο Εμπειριών?

Sebia: Το Rock & Metal Contest 2022 ήταν μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για εμάς, καθώς συναντήσαμε νέα σχήματα και ανθρώπους της underground σκηνής. Χώρος οικείος για εμάς και, ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο, στα πλαίσια του διαγωνισμού να κάνουμε τρεις εμφανίσεις, βλέποντας το χώρο γεμάτο και με πολλή ενέργεια. Αναμετρηθήκαμε με δυνατά σχήματα που έκανε την φάση ακόμα πιο εκρηκτική. Το απολαύσαμε στο 100%.

Μιλώντας για την συμμετοχή μας στο τρίτο Rocking Under The Bridge Festival του δήμου Οιχαλίας στον Μελιγαλά Μεσσηνίας, ταυτόχρονα εννοούμε και την πρώτη εμφάνιση του συγκροτήματος μας εκτός Αθήνας. Εμπειρία μοναδική σε ένα πανέμορφο τοπίο στην αρχαία γέφυρα της Μαυροζούμενας. Το κοινό που παρευρέθηκε στο φεστιβάλ, μας αγκάλιασε, δημιουργώντας μία πανέμορφη συναυλιακή βραδιά. Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε θερμά τους μουσικούς μας συμπορευτές, Degenerate Mind, για την τιμητική αυτή πρόσκληση να παίξουμε παρέα σε ένα τέτοιο ιδιαίτερο event. Νομίζω δεν θα υπήρχε καλύτερος τρόπος να κλείσεις μία σεζόν πριν το φθινόπωρο.

 

Rock Da Vinci: Ξεκινήσατε το 2020 σωστά? Σε μία εποχή εγκλεισμού και πολλών δυσκολιών , ιδίως για τον χώρο του πολιτισμού. Πως ήταν όλη αυτή η εμπειρία , σας επηρέασε αρνητικά η ήταν μία ευκαιρία δημιουργίας/Μορφοποίησης/Διαμόρφωσης των κομματιών σας?


Sebia: Ούτως ή άλλος το συγκρότημα σφραγίστηκε μέσα στην πρώτη καραντίνα. Πραγματικά μία πολύ περίεργη και δύσκολη περίοδος για όλους. Σε εμάς παρόλα αυτά ενήργησε με καλό τρόπο μιας και εκμεταλλευτήκαμε πλήρως τον χρόνο αυτό, για να θέσουμε τις βάσεις και τα θεμέλια του συγκροτήματος και να δημιουργήσουμε τις μουσικές συνθέσεις που θα βρίσκονται και στον πρώτο μας δίσκο. Ήταν μία περίοδος ανασυγκρότησης και δημιουργίας. Μας λείψανε τα live και οι πρόβες, κακά τα ψέματα, μιας και τηρήσαμε στο μεγαλύτερο ποσοστό τα μέτρα που είχαν εφαρμοστεί, αλλά τελικά φαίνεται να βγήκε σε καλό. Είχαμε άφθονο χρόνο να δουλέψουμε υλικό και να οραματιστούμε τις επόμενες κινήσεις μας post-covid. Ελπίζουμε για όλους, το Φθινόπωρο του 2022 να μην μας ξαναβρεί σε μία τρίτη καραντίνα και να μιλάμε όντως για μία post-covid εποχή.  

 

Rock Da Vinci: Ξεκινήσατε την δημιουργία των νέων σας κομματιών για το Debut σας , το οποίο δουλεύατε παταγωδώς όπως δηλώσατε αυτοπροσώπος στο προβάδικο Stereo Voice  , θα θέλατε να μας πείτε μερικά λόγια για το κομμάτι των ηχογραφήσεων και πόσο καιρό κράτησαν οι συνθέσεις?


Sebia: Όπως αναφέραμε και πιο πάνω οι περισσότερες συνθέσεις δημιουργήθηκαν την περίοδο της πρώτης και της δεύτερης καραντίνας. Υπήρχαν βέβαια και ιδέες που ήταν έτοιμες νωρίτερα. Αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό δουλεύτηκε τότε. Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο των ηχογραφήσεων λίγο πριν μπουν στην φάση της μίξης και του master, σε συνεργασία με το CFN Recordings studio και τον παραγωγό μας, Διονύση Χριστοδουλάτο. Οι ηχογραφήσεις ξεκινήσαν στα μέσα του Μαΐου 2022. Η εμπειρία είναι μοναδική και ανυπομονούμε να πάρουμε το τελικό αποτέλεσμα της δουλειάς μας.  


Rock Da VInci: Πότε με το καλό θα κυκλοφορήσει ο Debut δίσκος σας?


Sebia: Καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα είμαστε έτοιμοι να κυκλοφορήσουμε το debut album μας στις αρχές του 2023. Σκεφτήκαμε πώς θα είναι ωραίο η αρχή της νέας χρόνιας να σηματοδοτεί και την δική μας νέα αρχή στα μουσική rock/metal δισκογραφία. Το άλμπουμ θα φέρει τίτλο Acceptance of Reality και θα περιέχει 8 κομμάτια κινούμενα σε κοινωνικο-φιλοσοφικό ύφος με ανοιχτούς μουσικούς ορίζοντες. Ανυπομονούμε να το μοιραστούμε μαζί σας.

 

Rock Da Vinci: Παρατήρησα , ότι δεν δώσατε στην δημοσιότητα κανένα Single. Πως και πήρατε αυτήν την απόφαση?


Sebia: Αρχικά τα κομμάτια του δίσκου μας δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα. Έχουμε λίγο δρόμο μπροστά μας ακόμα για να τελειοποιηθούν και να πάρουν την τελική τους μορφή. Σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να μοιραστούμε δημοσίως υλικό μας, το οποίο να μην έχει πάρει την μορφή που θέλουμε, να μην έχει γίνει η απαραίτητη επεξεργασία ώστε ο ακροατής να έχει την δυνατότητα να ακούσει κάτι solid και ποιοτικό. Κυρίως γιατί σεβόμαστε την δουλειά μας και δεν συμβιβαζόμαστε με κάτι πρόχειρα φτιαγμένο που μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά για το συγκρότημα. Έχει διαφορά το γούστο με μία κακή ηχητική παραγωγή.

 

Rock Da Vinci: Καλό Φθινόπωρο λοιπόν..... Μόλις κυκλοφορήσει ο δίσκος , υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιήσετε κάποια περιοδεία?

 

Sebia: Η ερώτηση επιδέχεται μόνο μία απάντηση. Θέλουμε πάρα πολύ. Φυσικά και είναι στα μελλοντικά μας σχέδια να κάνουμε tour και ποια μπάντα δεν το θέλει. Βέβαια παίζουν και άλλοι παράγοντες τον ρόλο τους, αλλά εμείς θα το κινήσουμε και θα το προσπαθήσουμε με όλα τα μέσα που μπορούμε. Για την ώρα προγραμματίζονται live εμφανίσεις στην Αθήνα κατά την διάρκεια του Φθινοπώρου όπου θα ενημερωθείτε και από την σελίδα μας στο Facebook και Instagram. Έρχονται ωραία πραγματάκια...

 

Rock Da Vinci: Ποιές είναι οι προσδοκίες και τα όνειρα που έχουν οι Sebia?

 

Sebia: Υπάρχει μία φιλοσοφία ανάμεσα στους πέντε μας. Λένε πολλές φορές Sky is the limit, εμείς λέμε, ουσιαστικά όριο δεν υπάρχει στο να οραματίζεσαι, να στοχεύεις και να ονειρεύεσαι για το που μπορείς να φτάσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πιστεύουμε σε εμάς, στην μουσική μας και στα όνειρα που έχουμε από κοινού για το συγκρότημα μας. Βρισκόμαστε στην γραμμή εκκίνησης αυτή την στιγμή. Με την κυκλοφορία του δίσκου, είναι σαν να βάζουμε μπροστά την μηχανή. Ο δίσκος είναι ένα μεγάλο όνειρο που πραγματοποιείται. Φυσικά με πολλή δουλειά και αφοσίωση σε αυτό που κάνουμε και πάνω από όλα αγάπη. Όνειρα έχουμε πολλά. Προσδοκίες επίσης. Να παίξουμε εκτός Ελλάδας, να βγάλουμε και άλλους δίσκους, να μας μάθει ο κόσμος και να τον εμπνεύσουμε με την μουσική μας και με την ιστορία μας. Να γνωρίσουμε κι’ αλλά συγκροτήματα και γιατί όχι κάποια στιγμή να γνωρίσουμε και τους μουσικούς μας μέντορες. Ποτέ δεν ξέρεις. Και πραγματικά δεν έχει κάνεις να χάσει τίποτα επιχειρώντας κάτι τέτοιο. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, η Sebia είναι ένα μαγικό κοράκι και μαζί της ταξιδεύουμε με την φαντασία μας δίχως όρια και κανόνες, εκεί που μας κατευθύνουν τα όνειρα και οι επιθυμίες μας.

Sky isn’t the limit. Limit is only yourself.

 

Rock Da Vinci: Βλέπω τα τελευταία χρόνια δημιουργούνται πολλές καμπάνιες είτε με στόχο την στήριξη στους πυρόπληκτους της Εύβοιας/Μάτι , είτε με τους Συριανούς στην Λέσβο , είτε με αφορμή τις γυναικοκτονίες που γίνονται τα τελευταία χρόνια , είτε με την ενδοοικογενειακή βία , είτε ακόμη και με τους εκφοβισμούς/εκβιασμούς/Κακοποιήσεις/Κακότροπες συμπεριφορές/Εκμετάλλευση στον χώρο της τέχνης από ανώτερους. Υπάρχει περίπτωση να δούμε την συμμετοχή σας σε κάνα Compilation η να υπάρξει κάποια αντίστοιχη δράση από τους Sebia , το έχετε σκεφτεί ποτέ να το εφαρμόσετε αυτό?

 

Sebia: Ως άνθρωποι πρωτίστως και σε δεύτερη φάση ως συγκρότημα, μας απασχολούν έντονα τέτοια φαινόμενα που σχετίζονται με τον άνθρωπο και την κοινωνία που ζούμε. Μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια μας εξάλλου θέλουμε να προβληματίσουμε τον ακροατή και να μπει στη διαδικασία να συναισθανθεί όσα συμβαίνουν γύρω μας, όχι μόνο σε ατομικό επίπεδο αλλά σε κοινωνικό-συνολικό. Επομένως, συμπάσχοντας με τις άσχημες καταστάσεις που βιώνουν οι άνθρωποι καθημερινά είτε στην Ελλάδα είτε σε όλο τον κόσμο, είναι για εμάς το λιγότερο που μπορούμε να προσφέρουμε, η παρουσία μας μέσα από τη μουσική μας και απο αυτά που θέλουμε να περάσουμε στον κόσμο.

 

Rock Da Vinci: Πάντως όλο αυτό αρχίζει σιγά-σιγά να πηγάζει και να δημιουργείται κάτι πολύ όμορφο , με αποτέλεσμα τα δεδομένα να δείχνουν επάξια ότι υπάρχει ελπίδα , όπως συνέβη με τα παιδιά που πάσχουν από AIDS , όπως με τα παιδιά που πάσχουν από Καρκίνο η ακόμη και το Rock In Dio που γίνεται κάθε χρόνο από τους Rock N Roll Children κ.ο.κ εν ολίγοις θαρρώ το Rock δείχνει το αληθινό του πρόσωπο δίχως να προσποιείται σε σύγκριση με την Elite της Showbiz που αφενός κράζει το σύστημα , αφετέρου βγαίνουν έξω υπό την συνοδεία σωματοφύλακα η κλίκας και παίζουν μετά ξύλο δημόσια!

 

Sebia: Σε καμία περίπτωση δεν θα κατακρίνουμε την μουσική σαν μουσική. Εμείς από την πλευρά μας, εκπροσωπόντας την rock/metal μουσική με όλα της τα παρακλάδια, θεωρούμε ότι υπάρχει μία αλήθεια μέσα σε αυτόν τον σκληρό ήχο. Ένας ιδιαίτερος τρόπος έκφρασης που δείχνει να επιβιώνει σχεδόν έναν ολόκληρο αιώνα. Η συνεισφορά στον άνθρωπο έχει φάνει και στο παρελθόν από την rock σκηνή με μεγαλύτερο παράδειγμα το Live Aid του 1985. Όπως και το εγχώριο Rock AID το οποίο πραγματοποιήτε φέτος για 8η χρονιά και είναι ένα live-βοήθεια σε κόσμο που έχει ανάγκη και το Rock in Dio όπως ανέφερες. Είμαστε της άποψης πως αυτό αποτελεί διαχρονική αξία και προσπαθούμε να παραλληλιστούμε με αυτήν την λογική. Από όλο αυτό σίγουρα πηγάζει θετική ενέργεια και είμαστε πεπεισμένοι, πως δημιουργούνται και τα απαραιτητα εφόδια για να αποκτήσει η πλειονότητα του κόσμου καλύτερη μουσική παιδεία και αντίληψη.

 

Rock Da Vinci: Ποιά είναι τα μελλοντικά πλάνα των Sebia πέραν της κυκλοφορίας του δίσκου?


Sebia: Οι πιο κοντινοί στόχοι μας είναι να παίξουμε live, να προωθήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την δουλειά μας και τέλος να μπορέσουμε να κάνουμε ένα tour στην Ελλάδα....για αρχή. Πολύ σύντομα θα έχουμε και την δυνατότητα να δημοσιεύσουμε ένα εκ των 8 κομματιών του δίσκου για την καλύτερη προώθησή του. Εν καιρώ συζητάμε και για βίντεο κλιπ, όχι άμεσα όμως. Υπάρχει αφθονία ιδεών για νέα κομμάτια που δουλεύουμε ταυτόχρονα με τις ηχογραφήσεις του debut album μας. Οι συνθέσεις αυτές θα αποτελούν τα υλικό για μελλοντικούς δίσκους. Non-stop inspiration σου λέω.

 

Rock Da Vinci: Μάγκες σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σας , καλή τύχη με τον νέο σας δίσκο και εύχομαι να έρθετε και στα μέρη μας και βεβαίως να σας γνωρίσουμε από κοντά. Ο Επίλογος για το κλείσιμο της συνέντευξης ανήκει σε εσάς.

 

Sebia: Ευχαριστούμε πολύ και εσάς για τον χρόνο και για την συζήτηση που είχαμε. Θα χαρούμε να γνωριστούμε από κοντά και να μιλήσουμε για την φοβερή underground σκηνή που έχουμε εδώ στην Ελλάδα. Ευχόμαστε σε όλους, καλό υπόλοιπο καλοκαιριού, και εμείς με την σειρά μας ρίχνουμε λίγο τις ταχύτητες μέχρι τον Σεπτέμβρη. Έρχεται μία πολύ ωραία περίοδος για εμάς και θέλουμε να την ζήσουμε παρέα σας. Μέχρι την επόμενη φορά KEEP ROCKING FELLAS!!!

 

Για το Rock Da Vinci,

Φαν Βαλ Νουέβο

Οι φωτογραφίες από το Live των Sebia στο Remedy Live , ανήκουν στην Έλενα Βασιλάκη (Rock Hard Greece)


Follow Sebia:

Facebook: https://www.facebook.com/sebia.band/

Instagram: https://www.instagram.com/sebia.official

Σχόλια