Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Telma - Eternal (Album Review)

"Η σιωπή είναι βαθιά σαν την Αιωνιότητα. Η ομιλία ρηχή σαν τον Χρόνο."

~ Thomas Carlyle ~

Η Γκρούβα έχει κέφια και μας έρχεται από την Θεσσαλία , συγκεκριμένα από την Λάρισα , ο λόγος για τους πολλά υποσχόμενους Telma , ένα συγκρότημα που ξεκίνησε από μία τετραμελή μπάντα το 2020 και μουσικά μας συστήνονται με το Debut Album τους με τίτλο "Eternal" και με αυτό ο χειροπέλεκυς είναι έτοιμος να δράση και να δείξει την πραγματικότητα που επικρατεί στην κοινωνία.

Θα ξεκινήσω από το εξώφυλλο που είναι σκοτεινό , με το γκρι υπόβαθρο να φέρνει κατά νου την μελαγχολία αλλά και την πραγματικότητα και σε συνδυασμό με τον Χειροπέλεκυ να είναι το απόλυτο σύνολο με το οποίο περίτρανα αποδεικνύεται η εξέλιξη του ανθρώπου και συνάμα την κατάληξη του. Ένα πολύ όμορφο δημιούργημα του Ορέστη Stab και της Wolfpainworks.

Ο δίσκος ξεκινάει με ένα μελωδικό και συνάμα κάπως Progressive ύφος στην κιθάρα που συνεχίζει χαλαρά σαν να ακούς ένα πιο Alternative Metal συγκρότημα , ενώ η συνέχεια αλλάζει σε πιο Extreme με τα φωνητικά να αγριεύουν και να δημιουργείται κρεσέντο!  
Όγκος και δυναμισμός επικρατεί στο ρεφραίν του κομματιού "Dare" , που εκφράζει το ρίσκο και να εξαπολύσεις την τόλμη σου μέσα από το εγώ σου.  

Είναι θα έλεγε κανείς δύο μεριές , η μελωδική είναι αυτή που είναι χαλαρή και όσο φουντώνει ο ρυθμός , τόσο η τόλμη ξετυλίγεται και εξελίσσεσαι , ένα κομμάτι με μεγάλο νόημα και πειραματισμό στον ήχο τους όταν οι Machine Head , οι Pantera , οι Drowning Pool , οι Lamb Of God και οι Metallica έρχονται σε ένα σύνολο πολύ δυνατό!!! 

Dipolar Distress ένα γνωστό ριφ που θυμίζει την επιθετικότητα των Amon Amarth σε ένα πιο μελωδικό Heavy Metal ηχόχρωμα της κιθάρας του Μάρκου και την επιβλητικότητα των φωνητικών του Αντώνη Κυρίτση είναι ο τέλειος συνδυασμός για να έρθει ένα αρκετά όμορφα , ενδιαφέρον και κάπως πιο πειραματικό κομμάτι! 

Σε κάποια σημεία παρατηρεί κανείς κάποια πιο Progressive σημεία , σαν αυτά που είχαν στο "Perfect Element" των Pain Of Salvation η στις εναλλαγές των Jinjer , εδώ επικρατεί δεξιοτεχνία μπάσου από τον Φίλιππο , μία πολύ ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα στο Tempo και ένα πολύ καλό παίξιμο Drums από τον ίδιο τον Mike , ενώ το φινάλε έχει έναν δυναμισμό αρκετά επιβλητικό και σε προκαλεί να κάνει πολύ Headbanging πηγαίνοντας ρυθμικά!

Perfect Storm το κομμάτι που δώσανε στην δημοσιότητα ως προπομπό της επερχόμενης κυκλοφορίας τους, περιγράφει έναν έρωτα διπολικό και πως στο τέλος θεωρείται κάτι πλατωνικό παρά κάτι το αληθινό! Ένα Μοτίβο αρκετά παράτολμο και συνάμα δυναμικό που έχει ως αποτέλεσμα να βγαίνει πολύ ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι και το τέλος!

Bleeding Reality εδώ φαίνεται έντονα το ύφος των Slipknot και των Pantera σε ένα ηχόχρωμα επιβλητικό και αρκετά επικό! Όπως ο άνθρωπος δεν μπορεί να αποδεχθεί την αλήθεια και ξεσπάει όπου βρει αντί να κοιτάξει να γίνεις καλύτερος από εγωισμό! Θα σταθώ στο δίμποτο που βαράει άγρια ο Μιχάλης , το οποίο δίνει έναν πιο Groove Metal χαρακτήρα και σε προκαλεί να ρίξεις Mosh Pit!

Η συνέχεια δίνεται στο Corporace στο οποίο ξεκινάει επιθετικά με έναν πιο Slipknot χαρακτήρα που θυμίζει κυρίως το "All Hopes Is Gone" στο πιο American Heavy Metal style! Ξεκινάει δυναμικά , επιβλητικά και βαρβάτα με τον όγκο της κιθάρας να είναι ο πρωταγωνιστής του δίσκου! 

Εδώ παρατηρεί κανείς Rock N Roll , Γκρούβα και πιο εμπορικά ερεθίσματα της Αμερικάνικης σκηνής σε ένα κομμάτι και το σόλο κιθάρας να είναι η απόλυτη γέφυρα για τον ήχο τους στο συγκεκριμένο κομμάτι , ενώ στο ομότιτλο κομμάτι , η εισαγωγή προσωπικά θα πω ότι μου θυμίζει πάρα πολύ τους Foo Fighters και προκαλεί ένα πιο πειραματικό στάδιο ήχου!

Στο Stream Of Throughts το ύφος του ηχοχρώματος μαζί με μπάσο , κιθάρα και τύμπανα δίνει την εντύπωση πως κάπως κυριαρχεί μία επιρροή από Korn αλλά και πιο A7X (Avenged Sevenfold). Τσαμπουκαλεμένα φωνητικά , αλήτικο ύφος στις κιθάρες και ρυθμός που σε προκαλεί για κοπάνημα , ενώ το σόλο κιθάρας αλλάζει το ύφος του ήχου σε πιο γρήγορο και εκεί ξεκινάει το ύφος του Mosh Pit και του χτυπήματος λες και βρίσκεσαι σε Live , το ιδανικό φινάλε που θα ήταν το κατάλληλο για ξύλο σε συναυλία! Μεγάλο σημείο αναφοράς είναι ότι το γράψιμο των στίχων του συγκεκριμένου κομματιού τους έγραψε ο Θέμης στεφάνου

Τίτλοι τέλους με το κομμάτι Paradise εδώ παρατηρείται η ταχύτητα της κιθάρας και ο ήχος που στην πορεία αλλάζει και γίνεται πιο σκοτεινός και ταυτόχρονα δυνατός σαν να βρίσκεται ο άλλος στην κόλαση! Είναι σαν να βλέπεις δύο ανθρώπους σε ένα σώμα! Θα μείνω στους στίχους του Ρεφραίν του κομματιού που ταιριάζουν γάντι με τις επιλογές του ανθρώπου.

"Paradise Is Falling Apart Now , Better Waste No Time To Pretend. Like A Shot Now Hell Freezes Over. Your Life , Your Turn!"

Το κομμάτι μέσα από το οποίο αυτοί οι στίχοι , μπορούν να σε στοιχειώσουν και να αφομοιωθούν στο μυαλό του κάθε ακροατή , ως μαθήματα ζωής , κοινώς να είσαι εσύ , να μην είσαι "Κριτής" στον καθένα αλλά να είναι η ίδια η ώρα που θα έρθει η τιμωρία του καθενός μέσα από τις συνθήκες!

Συνολικά είναι ένας πολύ συμπαθητικός , έως και ενδιαφέρον δίσκος με την 1η καλή εντύπωση του δίσκου να έχει φέρει ένα πολύ πετυχημένο αποτέλεσμα. Μία τετράδα από την Λάρισα που υπόσχεται πολλά και το αποδεικνύει με το Debut τους ονόματι "Eternal" το οποίο θα είναι και διαθέσιμο σε μορφή βινυλίου και CD. 

Μία πολύ τίμια παραγωγή από τον Γιώργο Μαργαριτόπουλο (Wardrum) , ένα εξαιρετικό Mixed από τον Άγγελο Kane , ο οποίος επιμελήθηκε και τους στίχους σχεδόν όλου του δίσκου στα 11 Rock Mixing Studios , ενώ ο δίσκος ηχογραφήθηκε σε 3 μέρη στο L. Attic Studios , στο Mix Studios και στο Valve Studio της Θεσσαλονίκης , ενώ το Mastering πραγματοποιήθηκε στα Fascination Street Studios στην Σουηδία.

Ένα μεγάλο μπράβο στην όλη ομάδα , γι' αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα που ήρθε , έχω μία ένσταση και αφορά σαφώς τα φωνητικά του δίσκου. Περίμενα περισσότερο τσαμπουκά , περισσότερο το Breakdown ύφος που χρησιμοποιείται υπέρ του δέοντος στην Γκρούβα  , αυτό οφείλω να ομολογήσω πως είναι κάτι που έλλειπε από τον δίσκο, κατά τα άλλα συνολικά ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον Album με πολύ έντονη την παρουσία μουσικών επιρροών όπως Slipknot , Pantera , Lamb Of God και Machine Head όπως και άλλα πολλά ερεθίσματα στις συνθέσεις τους! 

Αυτή λοιπόν είναι παρθενική κυκλοφορία των Λαρισαίων Telma και ονομάζεται "Eternal" , ένας δίσκος με αρκετή πληθώρα ακουσμάτων και συνάμα με πολύ ενδιαφέρον , ακούστε το αξίζει και νομίζω ότι είναι ο δίσκος που θα κινήσει το ενδιαφέρον αρκετών οπαδών από την κοινότητα του σκληρού ήχου εγχώριας σκηνής κοντά 32 λεπτά που θα δώσουν ένα "ογκώδες" μουσικό ταξίδι , εάν είσαι λάτρης του σκληρού ήχου , νομίζω πως θα σε προβληματίσει θεματολογικά και μουσικά θα σε συγκινήσει αγαπητέ φίλε ακροατή!

Ανυπομονούμε για το επόμενο βήμα των Λαρισαίων Groove Metallers.

Βαθμολογία: 75%

Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο



Σχόλια