Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Οι Suicidal Angels στο Rock Da Vinci: "Στο setlist του live της 1ης Ιουλίου προσπαθήσαμε να συμπεριλάβουμε κομμάτια από όλη μας τη δισκογραφία, κομμάτια που μας έλειψαν και θελουμε κοπανηθούμε παίζοντας τα!!"


Εντός 24ωρου θα πραγματοποιηθεί η Debut Live εμφάνιση των περίφημων Suicidal Angels , έχοντας ως αφετηρία την Αθήνα. Ύστερα από περίπου 1μιση χρόνο επιστρέφουν στο σανίδι και με αφορμή αυτό αλλά και τον θρίαμβο τους για το "Bloody Ground" που είναι το 1ο κομμάτι τους , που ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο των προβολών στο Youtube , μίλησε ο Μπασίστας των Πρωτευουσιάνων Θρασάδων , Angel Λελικάκης στο Rock Da Vinci και τον Φαν Βαλ Νουέβο σε μία πολύ όμορφη συζήτηση που αφορά α μη τι άλλο τις συναυλίες , τον καινούργιο κόσμο των Live αλλά και τις επικείμενες εμφανίσεις τους!


"Μέσα από το χάος του Covid και την απόγνωση της επιβολής του Lockdown αναστήθηκαν και είναι έτοιμη να κατεδαφίσουν το Texnopolis"


Rock Da Vinci: Καλησπέρα σας παιδιά και καλώς ήρθατε στο Rock Da Vinci. Τιμή μας που ύστερα από έναν χρόνο σας φιλοξενούμε ξανά. Τι κάνετε , πως είστε αυτόν τον καιρό ύστερα από την Καταιγίδα της Πανδημίας?


Angel: Καλησπέρα Φάνη, εγώ να σε ευχαριστήσω για την πρόσκληση. Ευτυχώς είμαστε υγιείς, ορεξάτοι και έτοιμοι να επιστρέψουμε στη ζωή όπως τη ξέραμε προ κορονοϊού.



Rock Da VInci: Τώρα που εμβολιαστήκαμε ελαφρώς , ευελπιστούμε τα πράγματα να είναι καλύτερα και να μην έχουμε άλλους θανάτους , γιατί ύστερα απ’ αυτό μεγάλο ποσοστό παγκόσμιου πληθυσμού χάθηκε, τέλος πάντων! Χαρμόσυνα νέα και μάλιστα αφορά την Debut Εμφάνιση σας ύστερα από περίπου 1μιση χρόνο συναυλιακής αδράνειας. Φαντάζομαι μεγάλος ο ενθουσιασμός  , με περιορισμούς μεν αλλά αντικειμενικά είναι και μία αρχή αυτό έτσι? Πως το βλέπετε όλο αυτό?


Angel: Σίγουρα το σημαντικότερο όλων είναι η υγεία και ευτυχώς τα πράγματα φαίνεται πως καλυτερεύουν, είτε αυτό οφείλεται στους εμβολιασμούς είτε όχι, νομίζω πως ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Σίγουρα θα υπάρχουν περιορισμοί, όπως σε όλους τους κλάδους, η επιστροφή πρέπει να γίνει με αργά και σταθερά βήματα. Εμείς θα ανέβουμε στη σκηνή και θα κάνουμε αυτό που νιώθουμε και αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα !! 



Rock Da Vinci: Εδώ θα μου επιτρέψετε να πω πως...... Συναυλία χωρίς Mosh Pit , headbanging & StageDive και μάλιστα Thrash Metal παρακαλώ! Είναι σαν το φαϊ χωρίς αλάτι χαχα Ανοίγουν οι χώροι των συναυλιών και λένε..... “Καθισμένοι” ενώ έχει αποδειχθεί από έρευνα και πειράματα στην Ευρώπη πως δεν υπάρχει τόσο μεγάλος βαθμός κινδύνου και μιλάμε για μεγάλο αριθμό κοινού σε έναν συναυλιακό χώρο , όχι αστεία! Όμως εδώ στην Ελλάδα αυτό δεν θα έλεγε κανείς ότι εφαρμόζεται απαραίτητα , τουλάχιστον τώρα γιατί μετά δεν ξέρουμε πως μπορεί να ανατραπούν τα πράγματα! Εσείς σαν Suicidal Angels , που όπως και να το κάνουμε είστε και άνθρωποι που βίωσαν τις χρυσές γενιές του Thrash Metal. Συγκεκριμένα ο Ορφέας και ο Νίκος να φανταστώ!


Angel: Δυστυχώς το να διορθωθεί αυτή η κατάσταση θέλει λεπτούς χειρισμούς, είναι πολύ εύκολο να ξανά ξεφύγει και κανείς μας νομίζω δε το θέλει αυτό. Πρέπει ο κάθε ένας να φροντίσει να γίνει μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος, ώστε να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία. 

Τώρα όσον αφορά τις καρέκλες, νομίζω ότι μέχρι και καθιστοί μπορούμε να βρούμε τρόπο να σπάσουμε τους σβέρκους μας, εμείς από τη μεριά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε για να να νιώσετε ότι βρίσκεται σε μια κλασική, δυνατή και αξέχαστη thrash metal συναυλία !


Rock Da Vinci: Προχωράω τώρα στο παρασύνθημα..... Πανδημία θέλοντος και σύμπαν επιτρέποντος θα πραγματοποιήσετε στις 1 Ιουλίου την αφετηρία των εμφανίσεων σας σωστά? Ένα Live Aggression που σαφώς θυμίζει ωραίες εποχές που παραλίγο να ζούσατε για το περίφημο “Years Of Aggression” που κούτσα - κούτσα έφτασε στα 2 χρόνια κυκλοφορίας του σχεδόν (9 Αυγούστου 2019). Θα ήθελα να ρωτήσω πέραν των νέων κομματιών που θαρρώ είναι De Facto να παιχτούν γιατί ο κόσμος φαίνεται να τα’χει αγαπήσει , ειδικά τo “Bloody Ground”. Θα υπάρξει μία δισκογραφική αναδρομή στο Setlist , πως το βλέπετε, Τι επιφυλάσσει αυτή η βραδιά?


Angel: Είναι αλήθεια πως δε προλάβαμε να χορτάσουμε το Years of Aggression επί σκηνής, λόγω πανδημίας, με τα lockdown κλπ ακυρώσαμε πάνω από εκατό συναυλίες, από Ευρώπη μέχρι όπου μπορεί να πάει ο νους σου. Στο setlist του live της 1ης Ιουλίου προσπαθήσαμε να συμπεριλάβουμε κομμάτια από όλη μας τη δισκογραφία, κομμάτια που μας έλειψαν και θελουμε κοπανηθούμε παίζοντας τα!!



Rock Da Vinci: Στο Τεχνόπολις υπάρχει περίπτωση αυτήν την ημέρα να δούμε κάποια έκπληξη , κάποιο Support μαζί σας?


Angel: Δυστυχώς όχι, οι κανόνες και οι περιορισμοί θέτουν κάτι τέτοιο αρκετά δύσκολο.  



Rock Da Vinci: Τι είναι αυτό που μας ενώνει , μας πληγώνει και μας πωρώνει εμάς τους μεταλάδες....χαχαχαχα Τραγική ειρωνεία.....Ίδια μέρα ανακοινώθηκαν και οι Πύξ Λαξ μαζί με εσάς (Την 1η μέρα Πύξ Λαξ και την 2η Εσείς) στο Urban Athens Festival!


Angel: Όσο κλισέ και να ακούγεται, η μουσική, η Metal μουσική, είναι αυτή που μας ενώνει όσο δεν ενώνει τους οπαδούς της καμία άλλη.

Εντάξει, ούτε και εμείς περιμέναμε ποτέ ότι σε ανακοίνωση συναυλίας μας θα βλέπαμε δίπλα ένα όνομα όπως των ΠΥΞ ΛΑΞ.

Στη ζωή ποτέ μη λες ποτέ όμως! 


Rock Da Vinci: Εντός της Πανδημίας και του Lockdown πραγματοποιήσατε ένα Live Streaming , ονόματι “Fuck Covid 19”. Πως σας φάνηκε αυτή η διαδικασία και μάλιστα 1η φορά να σας τραβάνε οι κάμερες χωρίς κόσμο , εννοώ το είδατε σαν ένα “Rehearsal”, ιδίως αυτό στο Mexican Metal Fest. Όπου συμμετείχαν και οι Rotting Christ?


Angel: Ήταν κάτι πρωτόγνωρο και ταυτόχρονα οικείο. Ήταν σαν μια μίξη πρόβας τζενεράλε για περιοδεία και βίντεο κλιπ σε κλειστό χώρο. Μία γενικά ωραία εμπειρία αλλά δεν αγγίζει ούτε στο ελάχιστο τα συναισθήματα που νιώθεις πάνω στη σκηνή, την ώρα μιας αληθινής συναυλίας!


Rock Da Vinci: Έρχομαι στον Αύγουστο όπου καταφέρατε να κλείσετε και την πρώτη σας εμφάνιση στο εξωτερικό επίσημα και συγκεκριμένα στο Βέλγιο , ενώ επίσης έχετε στην αναμονή κάποιες άλλες περιοδείες η εμφανίσεις στο εξωτερικό , ειδικά αυτήν την περιοδεία στην Αμερική που κλείσατε. Αυτή η περιοδεία θα πραγματοποιηθεί κανονικά?


Angel: Δυστυχώς με την παρούσα κατάσταση, κάθε μέρα μας ξημερώνει και κάτι διαφορετικό, ελπίζουμε ότι θα συνεχιστεί η βελτίωση της κατάστασης και δε θα χρειαστεί να ακυρωθούν άλλες συναυλίες για λόγους COVID στο μέλλον.

Τώρα με τους εμβολιασμούς να γίνονται σε όλο και περισσότερο κόσμο, είμαστε πιο αισιόδοξοι ότι τα πλάνα που θα κάνουμε, θα μπορούν και να υλοποιηθούν. 


Rock Da VInci: Θα γυρίσω στον Αύγουστο του 2020, τότε που ήταν να παίξετε στο urban , αλλά δυστυχώς λόγω της Πανδημίας αναβλήθηκε και μάλιστα είδα κάποιες αντιδράσεις λίγο έντονες , ότι πέραν της Πανδημίας , υπήρξε αδιάκοπη αρνητική προβολή από φορείς των ΜΜΕ σύμφωνα με το δελτίο τύπου της διοργάνωσης. Με όλο τον σεβασμό , ποιά είναι η γνώμη σας για όλο αυτό? Γενικότερα εντός του 2020 , γίνανε πάρα πολλές απόπειρες εκφοβισμού του χώρου της μουσικής, θέλοντας να περάσουν τον τρομονόμο , θέλοντας να “Φιμώσουν” την μουσική στην εστίαση και γενικότερα την διασκέδαση του κόσμου. Βαρύ το θέμα που θίγουμε , σίγουρα αλλά πιστεύω ότι είναι πρέπον αυτά λίγο να λέγονται αν μου επιτρέπετε με την σειρά σας!


Angel: Νομίζω πως θα ήταν λίγο εγωιστικό και άδικο να ασχοληθούμε μόνο με τα προβλήματα που αντιμετώπισε και ακόμα αντιμετωπίζει, ο χώρος της μουσικής.

Δε νομίζω ότι υπάρχει κλάδος, παγκοσμίως, που να μην έχει πληγεί σημαντικά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, με εξαίρεση αυτούς που φτιάχνουν μάσκες και αντισηπτικά χαχα


Rock Da Vinci: Θα ήθελα να πιάσουμε το εμβληματικό “Bloody Around” που όπως αναλύσαμε και πέρσι στην συνέντευξη , αναφερόμαστε σε ένα αντιπολεμικό κομμάτι μέσα από την σκηνοθεσία και την κάμερα του Bob κατσιώνη και της Progressive Vision Group (PVG). Το εν λόγω κομμάτι ξεπέρασε το πρώτο εκατομμύριο των προβολών (παραπάνω από 1.000.000 προβολές στο Youtube) και αν δεν κάνω λάθος είναι το πρώτο κομμάτι της καριέρας σας που έχει ξεπεράσει το εκατομμύριο των Views. Πως νιώθετε γι’ αυτό το κομμάτι? Είναι και από τα καλύτερα σας δικαιωματικά


Angel: Το Bloody Ground είναι ένα κομμάτι που αγαπάμε ιδιαίτερα, αφιερώσαμε αρκετό χρόνο προβάροντας το μέχρι να έρθει στην τελική του μορφή, ήταν άλλωστε κάτι  που δεν έχουμε δοκιμάσει ξανά. Εκ του αποτελέσματος θεωρώ ότι ο κόπος μας, άξιζε και με το παραπάνω.



Rock Da Vinci: Είχα δει ότι ακυρώθηκαν τελικά οι εμφανίσεις σας στην υπόλοιπη Ελλάδα και πολύς κόσμος λέει ότι χρωστάτε και ένα Live στην Θεσσαλονίκη χαχαχα Υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιηθεί κάποιο δεύτερο μέρος της Ελληνικής περιοδείας σας και να έχετε πάλι τους Full House Brew Crew στο πλευρό σας?


Angel: Σίγουρα μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσο πιο πολλές συναυλίες γίνεται, εντός και εκτός συνόρων και σίγουρα θα προσπαθήσουμε να παίξουμε στα μέρη που δυστυχώς οι συναυλίες ακυρώθηκαν, λόγω της πανδημίας. Συγκεκριμένα για τη Θεσσαλονίκη που ανέφερες, είναι από τις αγαπημένες μας πόλεις και εννοείται ότι θα επιστρέψουμε, το συντομότερο δυνατόν !!


Rock Da Vinci: Αντώνη Αν διαβάζεις ΚΑΝΟΝΙΣΕ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΑΠΟ ΧΘΕΣ! Χαχαχαχα Κάτι που το λέμε πολύ καιρό και σίγουρα το συζητάμε στην Θράκη , είναι αν θα σας δούμε ποτέ στα μέρη μας , δεν έχετε έρθει και ποτέ σωστά? Τραγική ειρωνεία παίξανε οι Chronosphere στην Ξάνθη και όχι εσείς!


Angel: Δυστυχώς δεν είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε ακόμα στη Θράκη, αλλά εννοείται ότι είμαστε παραπάνω από πρόθυμοι !!


Rock Da Vinci: Πάντως αν παίζατε στην Ξάνθη η στην Αλεξανδρούπολη θα ήταν τέλειο!


Angel: Θα ήταν τιμή μας και ελπίζω να γίνει σύντομα πραγματικότητα.


Rock Da Vinci: Θα επιμείνω λίγο στην Πανδημία αν δεν σας πειράζει και θα ήθελα να ρωτήσω εάν εντός του Lockdown ξεκινήσατε την δημιουργία του Διάδοχου του “Years Of Aggression” η είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε/σκεφτόμαστε γι’ αυτό το βήμα?


Angel: Είμαστε συνέχεια σε φάση δημιουργίας νέων κομματιών, ακόμα και όταν κάνουμε πρόβες για κάποια περιοδεία. 

Σίγουρα όμως ο πιο άμεσος στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στη σκηνή και να νιώσουμε πάλι ζωντανοί. Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια από την κυκλοφορία του “Years of Aggression” αλλά λόγω πανδημίας μας φαίνεται ακόμα φρέσκος διάκος, αισθανόμαστε ότι έχει ακόμα πράγματα να δώσει, συναυλιακά κυρίως!



Rock Da Vinci: Παιδιά σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σας , καλή επιτυχία στην επικείμενη σειρά συναυλιών σας και ευελπιστώ να μην ξανακλειστούμε πάλι μέσα! Ο επίλογος της συνέντευξης ανήκει σε εσάς. (μαζί και ένα μήνυμα πρόσκλησης για την ημέρα που θα εμφανιστείτε στο Urban Athens Festival)


Angel: Εμείς σε ευχαριστούμε για την πρόσκληση, ας κάνουμε όλοι, λίγη ακόμα υπομονή για να επιστρέψουμε υγιείς στην κανονικότητα και να αφήσουμε πίσω μας όλη αυτή την πρωτόγνωρη περίοδο.

Σας περιμένουμε στην Τεχνόπολη να την ανακαινίσουμε μαζί !! 


Για το Rock Da Vinci,

Συνέντευξη/Ερωτήσεις: Φαν Βαλ Νουέβο

Edit Promo Pics: Σίσσυ Δαφ.




Σχόλια