Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Flashback (14/05/2016): Η ημέρα που το Απωθημένο της Θράκης έγινε πραγματικότητα ύστερα από 14 χρόνια απουσίας από την Κομοτηνή

14 του Μάη 2016... 2016 η χρονιά που είχα την τιμή και την χαρά να δω όχι μία αλλά δύο φορές τους Rotting Christ και μία εξ' αυτών στον τόπο που μεγάλωσα και ζω ο λόγος για την Κομοτηνή. Επί πολλά χρόνια παρακαλούσαμε να έρθουν στην Κομοτηνή , καθώς περνούσαν από την Γειτονική Αλεξανδρούπολη , έλα όμως που τελικά η ζωή τα έφερε όπως ακριβώς επιθυμούσαμε , έχοντας στο πλάϊ του οι περίφημοι Metal Warriors της Ελλάδας , τους Crossover , τους Sentinel , τους Kin Beneath Chorus και τους θρυλικούς Spider Kickers καθώς ήταν η περίοδος που έμπαιναν και στην 3η δεκαετία της ζωής τους , ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!

Μπαίνει ο μήνας Μάϊος και η καρδιά μου σαν τρελή χτυπούσε μετρώντας τις ημέρες που θα ανταμώσω ξανά με τους περίφημους Rotting Christ και το παλιό δισκάδικο Grendel Metal Record Store και ο ιθύνων νους του δισκοπωλείου , Γιάννης Κουτσογιάννης να κανονίζουν μαζί με την ραδιοφωνική εκπομπή του Ράδιο Παρατηρητή και του Πασχάλη ΚουτσογιάννηMetal Meltdown ένα Meet N Greet για να υπογράψουν τα δισκάκια , τα εισιτήρια η ακόμη και να βγουν φωτογραφίες ο κόσμος με την μπάντα! 

Θυμάμαι όταν ο Σάκης από το Valhalla με είχε πάρει τηλέφωνο για να πάμε μαζί στον Κεραυνό, ένα γεγονός που όποτε το θυμάμαι ο εγκέφαλος μου καίγεται και ο λόγος; Γιατί ο Κεραυνός ήταν παλαιόθεν Σκυλάδικο! Ένας πολύ ωραίος χώρος που καθώς είχα φτάσει με τον Σάκη στον χώρο , είχα πάθει την πλάκα μου και μεγάλο σημείο αναφοράς είναι πως ο εν λόγω χώρος βρίσκεται λίγο πιο έξω από την Κομοτηνή!

Φτάνουμε λοιπόν στον χώρο και πριν από λίγο έρχονται οι Rotting Christ και εγώ κλασικά μένω παγωτό λες και έχω πετρωθεί από την Οπτασία της Μέδουσας ένα πράγμα, βλέπω τον Βαγγέλη να κουβαλάει έναν Τεράστιο Σάκο και να τον ρωτάω "Θες βοήθεια;" με λέει "όχι ρε το'χω" , ήταν σαν ένα τεράστιο τσουβάλι που λογικά ήταν ο εξοπλισμός του μπάσου, εντάξει δεν περιγράφω άλλο , ο Badass Strongman!

Βρίσκομαι μέσα στον χώρο , πάμε να βοηθήσουμε να μαζέψουμε καθίσματα , ιστορίες για να κάνουμε χώρο να έρθει ο κόσμος, ανοίγει λοιπόν ο χώρος και πραγματικά αν ήταν με κάτι να το ταυτίσω , θα ήταν ξεκάθαρα με το γνωστό An Club στην Αθήνα, καθώς ήταν έτσι τοποθετημένος ο χώρος που σε έκανε να νοσταλγείς το μέρος της Αθήνας , πράγμα που μου έκανε τρομερή εντύπωση! 

Ήταν μία μέρα που προσωπικά δεν θα ξεχάσω ποτέ , δεν θα ξεχάσω καθώς είχα πάρει μαζί μου σε μία τσάντα ένα ένθετο του Metal Hammer για να διαβάσω και καθώς το είδε, ένας από την διοργάνωση σχολίασε, "Έλα ρε φίλε που τα θυμήθηκες αυτά" χαχα , μελέτη! 

Ένα πράγμα επίσης που μου έμεινε έντονα ήταν όταν γνώρισα από κοντά τον Zion των Crossover! Τον έβλεπες κλασικά με μπλούζα Rotting Christ και με μία τσάντα γεμάτη Βινύλια και εγώ ο παλαβός νόμιζα ότι ήταν Φαν!

Κατά λέξη θυμάμαι τον Σάκη Τόλη να λέει στον Θέμη για το Live τους στο Μεξικό λέγοντας κατά λέξη "Κοίτα τι κασέτα θυμήθηκε ο Χρήστος ρε φίλε πωπωωω τι είπες τώρα" , ο Χρήστος λοιπόν είχε μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ γκάμα βινυλίων από τους Rotting Christ και τους έβαζε να τα υπογράψουν! Αυτήν την περίοδο ήμουν στο Rock Overdose και θυμάμαι να παίρνω συνέντευξη από Crossover, κάπως έτσι γνωριστήκαμε με την μπάντα , με τους Spider Kickers και τους Kin Beneath Chorus.... 

Στιγμή Soundcheck και οι Rotting Christ προσπαθούν να ετοιμάσουν τον ήχο τους για το Live , καθώς είναι απερίγραπτη η εμπειρία να παρακολουθώ την προετοιμασία αυτήν πριν βγουν στην σκηνή, στα πλαίσια του Soundcheck θυμάμαι τον Γιώργο Εμμανουήλ , να αφήνει την πένα και να βλέπω την πένα "Rituals" και να λέω "Σε ζηλεύω" και να με λέει "Τι ζηλεύεις ρε χαχα" και τον λέω την πένα και με λέει "Πάρτην" , τόσο απλά , τόσο τίμια , τόσο όμορφα και να την παίρνω , ένα συναίσθημα επίσης αξέχαστο!

Δεν θα ξεχάσω τα ελάχιστα πιτ που κάναμε στα Opening συγκροτήματα , το Headbanging , τις φωνές , την υστερία από το εκάστοτε κομμάτι , το κλασικό "ROTTING CHRIST!" ως υποδοχή πριν βγουν στην σκηνή , την Τούμπα που έφαγα στο "Societas Satanas" καθώς άνοιγα Wall Of Death , τις απόπειρες Stage Dive του Σάββα , τα Headbanging με όλη την απαρτία και την μπροστινή σειρά από το εναρκτήριο "Ze Nigmar" μέχρι και το τέλος , ενώ στο τελευταίο κομμάτι "Non Serviam" , δεν θα ξεχάσω την στιγμή που μου έδωσε ο Σάκης Τόλης στο χέρι την Πένα Χ Ξ Σ , ενώ μου έκανε σινιάλο να ανέβω στην σκηνή και δεν μπορούσα να μείνω γιατί δυστυχώς , η σκηνή ήταν περιορισμένη και τα καλώδια επίσης και τέλος δεν θα ξεχάσω την όλη τόλμη της διοργάνωσης , ακόμα και την σφραγίδα αυτών που ήταν παραγωγή τοποθετώντας στο χέρι το "Χάραγμα του Διαβόλου" εν ολίγοις μία τυπική σφραγίδα "ΧΞΣ" για το Live , που είναι σαν να βάφεις το χέρι σου με μαρκαδόρο ένα πράγμα! 

Για πρώτη φορά λοιπόν , δεν νομίζω να ξεχάσω ποτέ εκείνη την ημέρα , την ημέρα που στην πόλη μου , είδα μία από τις αγαπημένες μου μπάντες , που γνώρισα ανθρώπους που γνωρίζουν τι εστί Underground και Rock N Roll Life και φυσικά που Γούσταραν την ζωή τους και το Road! Ύστερα το τέλος του Live , είχε After Party στο Valhalla , όπου έγινε χαμός, τα υπόλοιπα ας τα εξηγήσουν οι βιωμένοι! 

Ευχαριστώ την διοργάνωση , τον Χρήστο και όλους όσους συνέφεραν για να ζήσω αυτήν την εμπειρία και φυσικά που είχα την τιμή να δώσω την δική μου σφραγίδα στο Τεύχος του Metal Hammer του Ιουνίου 2016! Μία από τις πιο αξέχαστες συναυλιακές εμπειρίες που βίωσα στον τόπο μου με την ελπίδα να ξαναέρθουν στην Θράκη!

Για το Rock Da Vinci,

Φαν Βαλ Νουέβο



















Σχόλια