Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Friendzone - Σ' Αυτή τη Γειτονιά (Album Review)

 


"Rock N Roll και αλητεία"

Ας πάμε μία βόλτα στα παλιά και εν μέσω πανδημίας εφόσον δεν μπορούμε να βγούμε έξω , αλητεύουμε με τις μουσικάρες ενός Rock N Roll σχήματος που έχει την μυρωδιά του Βορρά , ο λόγος για τους Friendzone από την Θεσσαλονίκη , οι οποίοι δίνουν πινελιές ροκιάς όπως έχουν αφομοιώσει οι περίφημοι Rock πρόγονοι μας! Αυτό συμβαίνει στο Debut Album τους ονόματι "Σ' Αυτή τη Γειτονιά" όπου καθορίζεται ο ορισμός του "Sex , Drugs And Rock N Roll life" , αναλυτικότερα θα το εξηγήσουμε παρακάτω το ολοκληρωμένο δημιούργημα τους , που συνοδεύεται περίφημα από τον Ελληνόφωνο στίχο!


Άλλοι βγάλανε νέο επάγγελμα "Επαγγελματίας Ομοφυλόφιλος" και εμείς βγάζουμε το νέο επάγγελμα του έρωτα. Φίλες και φίλοι "Επαγγελματίας Γυναικάς" , το επάγγελμα που δίνει την αφετηρία του δίσκου και το έναυσμα για το εναρκτήριο του Album! Τσαμπουκάς , Σαρκασμό και η απόλυτη σάτιρα συνοδεύει το 1ο κομμάτι του δίσκου με μία πολύ ευχάριστη Hard Rock πινελιά που έχει ένα πολλά υποσχόμενο Motivo , το οποίο θα έλεγε κανείς ότι σε κάνει να νοσταλγεί λίγο το Rock N Roll που συνδυάζεται με τα πιο σύγχρονα ακούσματα όπως Avenged Sevenfold , Guns N Roses , Motorhead , Kyuss , Planet Of Zeus και ότι άλλο προκύψει που αφορά και τον Heavy Rock ήχο. Θα μείνω στο στίχο που ακούγεται ευχάριστα , στις ερμηνείες , στο έντονο παίξιμο τυμπάνων που σε κάνει να σκέφτεσαι την τόλμη που έχουν συγκροτήματα νεολαίας όπως είναι αυτή!

"Ο Κερατάς" έρχεται να κρατήσει έναν πιο "Saloon" χαρακτήρα και πιο Country/Blues το οποίο σου δίνει το συναίσθημα , να πας σε ένα μπαρ μηχανόβιων , να πιάσεις μία μπύρα και να χαζεύεις την κοπέλα που σου γυαλίζει! Το κομμάτι αυτό είναι γνωστό από το Debut EP του εν λόγω συγκροτήματος αλλά προστέθηκε σε μία πιο ολοκληρωμένη απόδοση! Τα σόλο του Νίκου , απίθανα, το όλο Feeling σε κρατάει σε μία σωστή ισορροπία καθώς όλο το κομμάτι ξεκινάει το ίδιο και τελειώνει το ίδιο έντονα! Όμως το ξενέρωτο στην όλη υπόθεση , είναι όταν κάνεις μία εικόνα και αντικατοπτρίζεις το συναίσθημα του "Κερατά". 
"Το κέρατο είναι βαρύ , να το ξεχάσει δεν μπορεί"
ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ...... Το Bar είναι το ελιξίριο της Αλήθειας για τον καθένα!

Γι' αυτό βάλτε στην ζωή σας "Rock N Roll και αλητεία" είναι απροσάρμοστα κύριοι αλλά είναι μελλοντικός τρόπος ζωής! Κάντε την ημέρα Νύχτα και βρείτε τα αληθινά πρόσωπα και τολμήστε!
Έντονοι οι ρυθμοί , πολύ ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και όποτε το ακούς , σου δίνει την δύναμη να κάνεις αυτό που γουστάρεις , παραβιάζοντας τον κάθε κανόνα. Κάτι σαν το "Satisfaction" των Rolling Stones αλά Ελληνικά όμως! Η Τόλμη είναι πάθος! Όσο παθιάζεσαι το ζεις κάπου στην Ναυαρίνου!

Στο Βενζινάδικο , διαπιστώνουμε ένα ξεκίνημα πιο μελωδικό και πιο κοντά σε κάτι αρκετά συχνό που θα κάτσει να ακούσει ο περισσότερος κόσμος. Σε αυτό το κομμάτι έρχονται εικόνες κατά νου, όπως η δουλειά σε ένα βενζινάδικο όπου θυμίζει ξεκάθαρα την αλητεία που φέρνει αυτή η δουλειά (με την καλή έννοια). Θα μπορούσε σίγουρα να'ταν κάτι πιο Southern. Το ηχόχρωμα βρίσκεται σε ένα πολύ ήρεμο μοτίβο , ενώ όσο περνάει η ώρα γίνεται όλο και πιο έντονος ο ήχος τους με αφετηρία το σόλο κιθάρας! Το φινάλε είναι τόσο Heavy Rock που φέρνει έντονα στο μυαλό κιθάρες των Guns N Roses και τύμπανα από Avenged Sevenfold! Αυτό λοιπόν συμβαίνει στο "Όλοι σου την πέφτουν". Χορός , Ρυθμός και φύγαμε για πολύ Rock N Roll και πονηρές σκέψεις και πρόκειται για ένα κομμάτι που σε κρατάει σε εγρήγορση και σε προκαλεί να βγεις στους δρόμους και να χορέψεις! COVID ROCK N ROLL!!!

Συνέχεια με το Εκπληκτικό "Δε Γ*******" , το κομμάτι που σου έρχεται να πας στο Dizzy Dolls , να πιάσεις καπέλο και να αφήσεις κάποιον στα λαδάδικα και να ζήσεις στην ροκιά!!! Ομολογώ πως ο "πονηρός" αν μου επιτρέπετε στίχος είναι το πιασάρικο στην όλη υπόθεση που σε κάνει να παραμένεις σε ένταση και να μην σταματάς να χορεύεις μέσα στο ταπεινό 8ball!

Ο.Α.Σ.Θ (Ο Άχρηστος σουρωμένος Θείος) , ένας θείος κάπου στην Καμάρα ψάχνει την Αλκοόλη του με την οποία ζούσε....Rock N Roll..... Θυμίζει εν ολίγοις την συμπεριφορά μίας Παλιάς πολύ παλιάς γενιάς...Ου Σατανιστές εσείς Ροκ Εν Ρολ.... 666......Εσείς αυτοί οι τέτοιοι , οι περιθωριακοί ροκάδες......Οι Χουλιγκανοί όπως χαρακτήριζαν στην εποχή των 80's - 90's που στον κύκλο ήταν VIP. Εϊναι ένας συνδυασμός μεταξύ Nightstalker , Planet Of Zeus , Motorhead , Fu Manchu καθώς το Χαοτικό ριφ που συνοδεύει το κόψιμο της κιθάρας και το εξαίρετο παίξιμο τυμπάνων είναι όλο αυτό που κρατάει σε ένα ωραίο Tempo το σόλο κιθάρας που δίνει ένα ιδιαίτερο έναυσμα , με αποτέλεσμα να οδηγεί σε ένα κρεσέντο πολύ δυνατό!

εεεε φέρτε 10 κασόνια μπύρες και αντί για κρασάκι σε ρεμπετάδικα πιείτε μπυρόνια μέσα στα Λαδάδικα!!! Μπύρες , πρόβα και τζαμμαρίσματα τρελά!!! Πιάστε κασόνια μπύρες και τρελαθείτε σε ξέφρενους ρυθμούς καθώς θα παίζετε! Μην σπαταλάτε το Νέκταρ του σκληρού ήχου!!!

Εν τέλει μέσα στης νύχτας τα άγρια παιδιά..... Ήρθαν για να ζήσουν με άγρια πιστόλια.....Τα καλά παιδιά στης ερημιάς την Σαλόνικα!!! Νομίζω πως αυτό το κομμάτι είναι ιδανικό για να γίνει ένα τρελό Mosh Pit και να φωνάζουν τους στίχους τόσο εύκολα! Αφιερωμένο προς όλους τους Αφελείς θα μπορούσε να πει κανείς!

Τίτλοι τέλους....  Νοσταλγία σε ετούτη την Γειτονιά! Όπως λέει ο τίτλος του δίσκου "Σ' αυτή την γειτονιά" , ο απόλυτος νοσταλγός που θα ήθελε να γυρίσει πίσω ο χρόνος και να απολαύσει την προηγούμενη ζωή! Το κομμάτι που θα μπορούσε να πει κανείς ότι θυμίζει παλιές αναμνήσεις χωρίς μέσα , κινητά , υπολογιστές κτλ. Μονάχα την παρέα , το παιχνίδι , την συζήτηση , το Real Life και το Face To Face!!!

Ακούσαμε ένα Album αρκετά ιδιαίτερο , τώρα γιατί ιδιαίτερο; Πρωτίστως γιατί έχουμε να κάνουμε με ένα συγκρότημα που χρησιμοποιεί περήφανα και χωρίς φόβο τον Ελληνόφωνο στίχο, πράγμα που είναι πολύ όμορφο και σημαντικό να πιστεύει κανείς στο υλικό του. Αυτό το πετυχαίνουν πάρα πολύ σωστά οι Friendzone , οι οποίοι δώσανε στον κόσμο ένα Album που σου δίνει το συναίσθημα της νοσταλγίας , ότι σου δίνει θάρρος να πατήσεις γερά στα πόδια σου,  υπομονή , πίστη στο εγώ σου και να μην σε νοιάζει τι θα πει ο καθένας!

Μουσικά νομίζω πως πέτυχαν ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα σαν αρχή, μακάρι να μην αδικηθεί αυτή η δουλειά είναι πραγματικά κρίμα τέτοιες κυκλοφορίες να μένουν στον "κουβά", υποστηριζόμενος στο ότι έχουμε πλέον αυτήν την ρημαδοκαραντίνα , που έχει αφήσει πολλά πράγματα πίσω , έχει προκαλέσει φόβο στον κόσμο για το αύριο κυρίως και νομίζω πως εφόσον είμαστε "Εσώκλειστοι" τολμώ να πω πως ένας τρόπος για να περάσουμε την ώρα μας , πέραν της αφιέρωσης στους ανθρώπους που αγαπάμε , αξίζει να αφιερώσουμε χρόνο και σε νέα ακούσματα, σε νέους ήχους και σε νέες μπάντες. 

Ένας εξ' αυτών των δίσκων είναι αυτός των Friendzone , ονόματι "Σ' Αυτή τη Γειτονιά" , ένας δίσκος που αποτελεί πληθώρα ακουσμάτων από πιο Old School , προς πιο εμπορικά ερεθίσματα και πιο Νέας γενιάς ακούσματα! Πολύ ωραία παραγωγή, θα την αποκαλούσα αρκετά χιουμοριστική , αρκετά ενδιαφέρουσα και έξυπνη έχοντας το Rock N Roll στοιχείο σε ένα πολύ σταθερό επίπεδο. 

Πρόκειται για μία μπάντα , που ως πρώτο βήμα έδωσε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα , έδωσε μεγάλη έμφαση σε αρκετές μπάντες , δεν έμεινε σε ένα σκέλος , τοποθετήθηκε σε πάρα πολλά σκέλη και φαίνεται να το'χει μελετήσει πάρα πολύ το θέμα, μου αρέσει αυτή η πληθώρα γιατί σε κινεί να το ακούσεις περισσότερο και να το απολαύσεις περισσότερο!

Θεωρώ πως αν ήθελα να κάνω ένα Rock Party στο σπίτι μου, νομίζω πως μέσα στις επιλογές μου για Dj Set , θα'ταν άνετα και το "Rock N Roll και Αλητεία" , "Επαγγελματίας Γυναικάς" η το "Ο Κερατάς". 

Νομίζω πως αυτά τα 2 κομμάτια αν τοποθετηθούν στην κονσόλα , πολύ πιθανόν να μην έβρεχε νερό αλλά μπύρα , γιατί θα καταναλώνονταν άνετα άπειρα καφάσια!! Δίσκος/Πάρτυ λοιπόν για ένα ιδανικό γλέντι Rock N Roll και σαφώς ιδανικό για να παίζει σε Rock στέκια! Θεωρώ πως σε λίγα χρόνια από τώρα σε όλα τα ροκ μαγαζιά θα παίζονται κομμάτια των ΕΝ λόγω Θεσσαλονικιών Rock N Rollers! Εύγε! Ακούστε το Album , Μετράει!

Βαθμολογία: 75%

Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουεβο



Σχόλια