Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Blaze Bayley (Ex - Iron Maiden): "Οι εφημερίδες στο Ηνωμένο Βασίλειο, θεωρούσαν πως ο κόσμος γύριζε γύρω από διάφορες μπάντες και ήθελαν να πεθάνουν οι Maiden"

Blaze Bayley, frontman των Iron Maiden κατά την περίοδο 1994-1999 υποτίμησε το grunge και δήλωσε πως εκείνη την περίοδο προσπαθούσε να τους σκοτώσει. Ο γνωστός μουσικός ήρθε στο συγκρότημα όταν ο Bruce Dickinson αποχώρησε, ενώ εκείνο τον καιρό το grunge ήταν στην καλύτερη φάση του. Σύμφωνα με την τότε εποχή , αναφέρθηκαν τα εξής.

"Όταν ήμουν στους Maiden, ήμασταν σε πόλεμο με το grunge. Προσπαθούσε να μας σκοτώσει. Οι εφημερίδες στο Ηνωμένο Βασίλειο, θεωρούσαν πως ο κόσμος γύριζε γύρω από διάφορες μπάντες και ήθελαν να πεθάνουν οι Maiden"

Ο αγαπητός Frontman/Performer στο πρόσφατο Podcast αναφέρεται σε διάφορες μπάντες όπως είναι οι Nirvana, Alice In Chains, Pearl Jam, Soundgarden, Stone Temple Pilots και άλλους οι οποίοι κυκλοφόρησαν τους πιο πετυχημένους δίσκους τους κάπου μεταξύ στο 1991 και στο 1994.

Ο γνωστός Βρετανός Τραγουδιστής θυμάται ένα show την περίοδο της καριέρας του στους Iron Maiden, στο Seattle (23 Μαρτίου 1996), το οποίο αποκάλεσε ως την γενέτειρα του θανάτου διότι ήταν η χώρα από την οποία κυρίως αναπτύχθηκε όλο αυτό το μουσικό φαινόμενο που ονομάζεται "Grunge". Σχετικά με όλη αυτήν την εμπειρία ανέφερε τα εξής.

"Μας κοίταζε κόσμος σαν να είμαστε δεινόσαυροι και έλεγαν "Γιατί δεν έχουν πεθάνει ακόμα αυτοί;" και ήταν και λίγες σειρές μπροστά μπροστά που μας επευφημούσαν. Και αυτός ήταν ο πόλεμος που δεχθήκαμε με το "The X Factor" και το "Virtual XI". Παλεύαμε για την επιβίωση του heavy metal. Και που βρίσκονται τώρα; Το metal είναι παντοντινό γιατί είναι στις καρδιές των οπαδών".

Μεγάλες αναφορές για τους περίεργους καιρούς τότε που έγινε η μεγάλη επανάσταση ενός άλλους είδους που συνδυάζει Rock & επανάσταση/αναρχία και αυτό είναι το Grunge και εν συνέχεια το Nu/Groove/Rap Metal (η αλλιώς Rapcore). Δείτε το Podcast που είχε ως καλεσμένο τον Blaze Bayley (Να αναφέρουμε ότι το εν λόγω επεισόδιο πραγματοποιήθηκε σχεδόν πριν από έναν μήνα).



Σχόλια