Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Human Serpent - Heirlooms Eternal (Album Review)

 


"Κέρδος Αισχρόν Βαρύ Κειμηλίον"

~ Περίανδρος ~

Οι Λαμιώτες Human Serpent ύστερα από περίπου τρία χρόνια επιστρέφουν με τον κατά συρροή 4ο δίσκο τους "Heirlooms Eternal" που κυκλοφόρησε επίσημα στις 30 Ιανουαρίου μέσω της The Scars Of Millions Proselytism σε CD/Κασέτα και σε μορφή βινυλίου υπογράφει η Humanity's Plague Productions. Όλο αυτό το περίφημο Album συνοδεύεται υπό την αιγίδα ενός Γερμανού ζωγράφου, τον Moornebheym η αλλιώς Mario Polzin ο οποίος είναι μόνιμος γραφίστας των Ελλήνων Black Metallers , που μέσα από τον διάδοχο του "For I, The Misanthropist" είναι έτοιμοι να μας ταξιδέψουν στην κόλαση.


Θα ήθελα να ξεκινήσω με το εξώφυλλο , το οποίο μοιάζει αισθητικά με μία κολασμένη εκκλησία που σου προκαλεί έντονα το συναίσθημα της τελετουργίας κάτι που είναι φανερό από το "ματωμένο" χρώμα που θα μπορούσε να θυμίζει έντονα διάφορα εφέ κινηματογραφικά που βασίζονται στην νέα κουλτούρα. 

Βλέποντας το εξώφυλλο διαπιστώνω πως έχουν δώσει μεγάλη βαρύτητα στο αιματηρό χρώμα , το οποίο θα μπορούσε να είναι και μία θάλασσα αίματος , η απλά το κάλεσμα της Elizabeth Bathory , που όπως πλένονταν με το αίμα των θυμάτων της ζούσε αιώνια η να μας έρχεται στο μυαλό το Πορτραίτο του Dorian Grey , το περίφημο μυθιστόρημα του Oscar Wilde. 
Είναι μία πολύ όμοια δουλειά με αυτήν του συνθετικού κομματιού που θα αναλυθεί άμεσα.

Ξεκίνημα από το πουθενά με έναν δυναμισμό που αναδεικνύει μία ακόμα μπάντα που υποστηρίζει υπέρ του δέοντος την DIY κουλτούρα χωρίς πολλά, πολλά και χωρίς περιστροφές! Αυτό συμβαίνει όταν ο δίσκος ξεκινάει ιδανικά με εναρκτήριο το A Thousand Limbos Of Mind. Επικά τύμπανα με επιβλητικό ρυθμό , έντονο είναι το στοιχείο της μελωδίας που σε συνδυασμό με τα ογκώδη Blasts και τα εξαιρετικά Growl δίνουν μία ωραία ένταση! 

Νομίζω πως είναι το κομμάτι που απευθείας σε βάζει περιστασιακά στο Mood που υπάρχει αυτήν την περίοδο, αυτό του Χειμώνα ενώ όμορφα διαδέχεται το Maze Of Reminiscence που εδώ διαπιστώνει κανείς και την παρουσία του ήχου των Mgla που αποτελείται από πίσσα , κεριά και απόλυτο σκοτάδι ενώ αυτό το επιβεβαιώνει το F*** Normality μαζί με το αγαπημένο μου ομώνυμο δίνει παραπάνω εντάσεις με αποτέλεσμα να μην σε αφήνει καθόλου σε ησυχία, αυτό νομίζω είναι φανερό όπως και οι επιρροές του που βασίζονται ιδιαίτερα σε αυτούς της σκανδιναβικής σχολής κυρίως όπως Dissection , Immortal και ότι αφορά το χειμωνιάτικο κλίμα.

Τώρα πάμε στο αγαπημένο μου Memories Are Room Of Pain , εδώ νομίζω πως δεν υπάρχουν πολλές περιστάσεις καθώς εδώ είναι ξεκάθαρο το ότι συμπίπτει ο ακραίος ήχος των παλιών σιμά με αυτόν του Hellenic Black Metal ήχου που έχει ως βάσεις τους Necromantia , Rotting Christ & Varathron κυρίως στις δισκογραφίες των 90's του Black Metal χώρου. Με γοητεύει ιδιαίτερα στο Tempo που αλλάζει και γίνεται πιο "Horror" πιο "Classic" το πιάνο που πραγματικά σε ταξιδεύει και ταιριάζει τόσο υπέροχα! Εξαιρετική πινελιά και το Highlight του δίσκου είναι αυτό το σημείο!

Στο Vomiting The Herds Δίνει έντονους ρυθμούς και σου δίνει την σπίθα του απόλυτου σκοτεινού ταξιδιού που έχει κατάμαυρες μουσικές ρίζες και εκφράσεις που αρμόζει στο γνήσιο Black Metal που συνοδεύεται από το Raw Black Metal και έτσι μαζί με το Diffusion In Chaos δίνει αυτήν την βαρβατίλα που αποτελεί μία αρκετά δεμένη και σκοτεινή ένωση!

Αγαπημένο τέλος με το περίφημο Mirrors που αφενός διατηρεί σταθερά τον ρυθμό του Headbanging και της έντονης πινελιάς αλλά το φινάλε έχει μία εξαιρετική μελωδία που σε ενθουσιάζει και από κει σου δίνεται το δικαίωμα της εικόνας , της δημιουργίας και της έμπνευσης σαν να τρεμοσβήνει ένα φως και να διατηρεί στο σκοτάδι αιώνιο το πνεύμα!

Σε γενικές γραμμές ο δίσκος που ακούσαμε , ήταν ένα ατόφιο , τίμιο και πολλά υποσχόμενο Album που δίνει το 4 στα 4 πετυχημένα Album. Ένα αρκετά καλό και πατροπαράδοτο θα χαρακτήριζα προσωπικά Black Metal όπως διδάξανε οι Darkthrone , οι Beherit και πολλές άλλες μπάντες στον χώρο της Black Metal σκηνής. 

Μεγάλο σημείο αναφοράς είναι πως μπορεί να φαίνεται κάπως (ας μου επιτραπεί ο χαρακτηρισμός) παρεξηγημένος ο ήχος τους , αλλά πιστέψτε με αν βάλω κάτω το πολύ πετυχημένο "For Am , I Misanthropist" μαζί με το "Heirlooms Eternal" παρατηρώ πως είναι εντονότερα βαρβάτο , διατηρείται η μελωδία σε πολύ καλό επίπεδο , είναι ατμοσφαιρικό , είναι τίμιο , σωστό και πραγματικά αν έκλεινα τα μάτια μου , θα ήθελα να το ξανακούω να παίζει στα αυτιά μου , ειδικά το 6ο κομμάτι που για μένα ήταν και η στιγμή που "στοιχειώνει" πραγματικά το μυαλό μας.

Ώριμος δίσκος , με σεβασμό , πιστοί στην DIY κουλτούρα και το πιο τίμιο κατά την ταπεινή μου γνώμη , είναι πως δεν παίζει ρόλο μόνο να είσαι "ανεξάρτητος" στην μουσική αλλά αυτό που κάνεις είτε λέγεται ηχογράφηση είτε Mixing παίζει μεγάλο ρόλο να το κάνεις σωστά και αυτό νομίζω πως οι Λαμιώτες Human Serpent το πετυχαίνουν και μάλιστα πολύ καλά! Περιμένουμε το επόμενο βήμα με μεγάλη χαρά και μακάρι να πάνε ψηλά!

Βαθμολογία: 85%

Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο




Σχόλια