Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Adam ~ Nergal ~ Darski (Behemoth , Me And That Man): "Είναι απλά μια ακόμα δικαιολογία για όλων των ειδών τους καιροσκόπους, νταήδες, δικολάβους να με παρενοχλούν κάτω από το λάβαρο του καθολικού δόγματος."

O frontman των Behemoth και των Me And That ManAdam Darskiβρίσκεται για ακόμα μια φορά αντιμέτωπος με κατηγορίες στην γενέτειρά του την Πολωνία. Συγκεκριμένα, όπως έχει γίνει γνωστό, ο Nergal, κατηγορείται για προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος, ενώ σε περίπτωση καταδίκης θα του επιβληθεί πρόστιμο, αλλά όχι ποινή φυλάκισης.

Ο ίδιος έχει δηλώσει αθώος, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε μια καμπάνια για συλλογή χρημάτων για τα έξοδα δικαστηρίου και νομικής αντιπροσώπευσης, τόσο για τον ίδιο, όσο και για όλους τους Πολωνούς καλλιτέχνες που κατηγορούνται με βλασφημία στην πατρίδα τους. Στην πλατφόρμα GoFundMe ο Πολωνός μουσικός ζητάει την συμβολή όλων στην καμπάνια Ordo Blasfemia θέτοντας ως στόχο τις 20000 λίρες, ενώ μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει σχεδόν τα μισά εξ αυτών. Η ανακοίνωση του καταξιωμένου ιθύνων νου των Πολωνών Black Death Metallers , είναι εξής.

"Είναι απλά μια ακόμα δικαιολογία για όλων των ειδών τους καιροσκόπους, νταήδες, δικολάβους να με παρενοχλούν κάτω από το λάβαρο του καθολικού δόγματος. Αλλά τι λέει η κατάσταση για το (δικαστικό) σύστημα στην Πολωνία; Πολλές υποθέσεις παιδοφιλίας ανάμεσα στους κληρικούς θάβονται και τα αρπακτικά σπάνια βρίσκονται αντιμέτωποι με τον νόμο. Και εδώ, ένας καλλιτέχνης καταδικάζεται μέσα σε μερικές μέρες, γιατί; Επειδή ανάρτησα μια φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Είναι εξωφρενικό. Κάνει την πολωνική δικαιοσύνη να φαίνεται σαν ένα γαμημένο αστείο. Και έτσι είναι."

Εδώ μπορεί ο καθένας να συμβάλει στον σκοπό του γνωστού μουσικού.

Σχόλια