Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Martin Lopez (Soen , Ex - Opeth , Ex - Amon Amarth): "Νομίζω ότι η metal κοινότητα αναπαρίσταται πολύ λάθος στην κοινωνία"

 


Ο καταξιωμένος Drummer και συνιδρυτής του σουηδικού Progressive Metal σχήματος , Martin Lopez σε μία πρόσφατη συνέντευξη μαζί με τον τραγουδιστή Joel Ekelof που έδωσαν στο δικό μας , ελληνικό περιοδικό, Rocking.gr , έδωσε μία αναφορά για την πραγματικότητα που βιώνουμε στον Metal κύκλο και το πως αντιμετωπίζεται γενικά η κοινωνία στην οποία υποστηρίζει πως η Metal κοινότητα αναπαρίσταται πολύ λάθος στην κοινωνία , καθώς σύμφωνα με την ερώτηση του συντάκτη του υποφαινόμενου Site "Είναι κάτι το θετικό και διευρύνει τα όρια της σκέψης" , ενώ η απάντηση του περίφημου Extreme Drummer , ήταν η εξής.

"Νομίζω ότι η metal κοινότητα αναπαρίσταται πολύ λάθος στην κοινωνία. Αν ακούς metal, είσαι ένας ηλίθιος που λατρεύει τον σατανά και θέλει να πίνει μπίρες. Αυτή η λανθασμένη αντίληψη υπάρχει για χρόνια και ειλικρινά δεν βλέπω να κάνουμε πολλά πράγματα για να αλλάξει αυτό. Μπορείς να είσαι μεταλλάς και να είσαι σκεπτόμενο άτομο που έχει άποψη. Δεν είναι το ποτό και τα πάρτι συνέχεια. Είναι σημαντικό για τα συγκροτήματα να βγουν και να πουν κάτι και να δείξουν στον κόσμο ότι είμαστε μια σκηνή όπου όλοι αντιπροσωπεύονται εξίσου. Και έχουμε πράγματα να πούμε. Με εκνευρίζει γιατί σε όλη μου τη ζωή όταν γνωρίζεις κάποιον και του λες ότι ακούς metal σε βάζει σε ένα κουτάκι. Δεν είμαι ηλίθιος, δεν είμαι ο πιο έξυπνος άνθρωπος στον κόσμο, είμαι ένας κανονικός άνθρωπος. Απλά τυχαίνει να μου αρέσει η καλύτερη μουσική στον κόσμο. Και τα συγκροτήματα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν και να λένε πράγματα που αξίζουν, ώστε η νέα γενιά να μεγαλώσει με κάποια αίσθηση συνείδησης του τι συμβαίνει γύρω τους."

Επίσης σχετικά με την αφορμή κυκλοφορίας του νέου πονήματος , ονόματι "Imperial" συνάμα συζητήθηκε και το θέμα μερικών Social Media όπου έχει συζητηθεί ότι έχουν λάβει χρήματα για μία καμπάνια έναντι στον Κορωνοϊό , ενώ υγειονομική περίθαλψη και τα νοσοκομεία δεν εκτιμήθηκαν όπως τους αξίζει αλλά και ούτε στηρίχθηκαν οικονομικά. Σε όλη αυτήν την αναφορά απαντήθηκε το εξής:

"Ναι, νομίζω η πανδημία μας έδειξε σε τι κοινωνία ζούμε. Υπάρχουν, φυσικά, και όμορφα πράγματα που συμβαίνουν. Όπως κόσμος που βοηθάει ο ένας τον άλλον. Και φυσικά οι νοσοκόμοι ρισκάρουν τις ζωές τους για να σώσουν κόσμο αλλά οι πολιτικοί άρχισαν να επιτίθενται ο ένας στον άλλον και να χρησιμοποιούν τους θανάτους για να κερδίσουν λίγη παραπάνω εξουσία και οι επιχειρήσεις άρχισαν να αυξάνουν τις τιμές πραγμάτων επειδή ήξεραν ότι δεν μπορούσαμε να πάμε να τα αγοράσουμε και τα χρειαζόμασταν περισσότερο από ποτέ. Η κοινωνία αποτελείται από μια πλειοψηφία ατόμων που προσπαθούν να είναι ευγενικοί ο ένας με τον άλλον και έπειτα έχεις μια μερίδα άπληστων τεράτων που αρμέγουν οτιδήποτε μπορούν από τους υπόλοιπους."

Για όσους ενδιαφέρεστε να διαβάσετε εντόνως την συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε στο Rocking.gr , πατήστε εδώ.
Πηγή ενημέρωσης/Συνέντευξη: Rocking.gr

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο Album των Soen , απολαύστε το.



Σχόλια