Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Misanthropy Apotheosis - Against Your Filthy Kind (Album Review)

 

"Οι άνθρωποι αγωνίζονται πιο σκληρά για τα συμφέροντά τους παρά για τα δικαιώματά τους."

~ Ναπολέων Βοναπάρτης ~

Ας πούμε ένα δύο λόγια αρχικά για τους Αθηναίους Misanthropy Apotheosis , ένα συγκρότημα που ξεκίνησε το 2017 , με Debut δίσκο το 2018 που ονομάζεται "Black Death Euphoria" , ενώ φέτος κυκλοφόρησε το EP τους με τίτλο "Against Your Filthy Kind" , ένας δίσκος που θα έλεγε έντονα πως εκφράζεται η δίψα για αντίσταση απέναντι σε κάθε τι που είναι μαζικό και όχι διαφορετικό. Η τάση για επανάσταση και στίχους τροφή για σκέψη έχουν 2 μέλη του συγκροτήματος από την μία ο Kydoimos στα φωνητικά και από την άλλη ο Dimon's Night η αλλιώς Δημήτρης Σακκάς στην σύνθεση των κομματιών. Εκτιμάτε το γεγονός πως και οι δύο είναι μέλη του Αθηναϊκού συγκροτήματος Humanity Zero. 

Μία κυκλοφορία που ξεκινάει με έναν πολύ ατόφιο και επιθετικό ρυθμό από την αρχή, πράγμα που φαίνεται από τα ριφς και την όλη σύνθεση στο ομώνυμο κομμάτι όπου σου θυμίζει μία εισαγωγή από Bolt Thrower και με την ίδια ακριβώς σκέψη ξεκίνησαν και οι Αθηναίοι Death Metallers, με έναν εντελώς ατόφιο ήχο , που σου προκαλεί μία έκρηξη συναισθημάτων και ριφς από πιο Brutal Death Metal σε πιο Old School Death Metal και πιο συγκεκριμένα από αυτό των Morbid Angel , κάνοντας με να νοσταλγήσω το "Domination" του 1995 η το "Cladenstine" των Entombed , ένας ρυθμός απίστευτος και μία χροιά που σε κάνει να σκέφτεσαι τα νιάτα του Chris Barnes. Πάντως όλες αυτές τις επιρροές τις ζύγισαν τέλεια και δικαιώθηκαν μουσικά.

All Hail The Slaughter Of the Whore κομμάτι που σε κάνει να θες να τα σπάσεις όλα και από την αρχή μέχρι και το τέλος δεν σε αφήνει σε ησυχία, συνεχίζει να θέλει να σε κάνει να χάσεις τον αυχένα σου. Μου άρεσε πάρα πολύ το μπλαστίδι και ο τρόπος τεχνικής που ακολουθήθηκε, όπως ακριβώς αρμόζει και πρέπει να παίζετε στον ακραίο ήχο της Death Metal εφόσον μιλάμε για εποχή 80's - 90's.

Τίτλοι τέλους με το The Devil In Your Personal Hell ένα κομμάτι που ξεκινάει με έναν μονόλογο , που με κάνει να θέλω να νοσταλγήσω την σειρά ταινιών του Hellraiser και στην συνέχεια γυρίζει σε έναν πιο Death N Roll χαρακτήρα , δίνοντας τάσεις να ζήσεις , να κοπανηθείς , να φωνάξεις και να αισθανθείς το ριφ των Slayer από το Raining Blood να παίζει κάπου στο 2:10 και να θες απλά να χτυπηθείς ρυθμικά,εδώ φαίνεται πως όντως σλεϊεριάζει και τρελαίνει αυχένες!

Ένα EP που πέρασε μετά χιλίων κόπων και βασάνων , με δικά τους έξοδα τα πάντα και φυσικά με πολύ αγάπη γράψανε ένα EP που παρότι δεν έχει καλή παραγωγή, θα το χαρακτήριζα άνετα μέσα στα Top της Death Metal δεκάδας για φέτος. Ωραία η ηχογράφηση, τα φωνητικά σε στέλνουν , το όλο σύνολο σε κάνει να βιώνεις κάτι τελείως DIY , κάτι τελείως Old School και ένας ήχος που ειλικρινά τολμάει να επηρεαστεί και να το δείξει χωρίς να αισθάνεσαι ότι αντιγράφει, αλλά επηρεάζει, κοινώς μιλάμε για μία δουλειά που γράφτηκε με ψυχή και σοβαρότητα.
 
Τέλος δεν θα μπορούσα να αφήσω ασχολίαστο αυτό το κόσμημα/εξώφυλλο που πραγματικά είναι ο όρος του Death Metal για τα ελληνικά δεδομένα καθώς και ότι είναι εξαίρετα τα χρώματα και οι μικρολεπτομέρειες που έχουν στο εξώφυλλο τους που βοήθησε η Repulsive Echo και που θα συνεχισει να στηρίζει τις μπάντες της μέχρι τελικής πτώσης.
 
Μπράβο σε όσους πρόσφεραν, μπράβο σε όσους βοήθησαν, μπράβο στην μπάντα. Αναμένουμε για τα μέσα του 2021 να κυκλοφορήσει ο κατά σειρά 2ος δίσκους τους όπως ανακοίνωσαν σε μία πρόσφατη συνέντευξη, στην εκπομπή το Golden Rules και στον Αντώνη Κουμιώτη, αναφέροντας πως ο δίσκος θα περιέχει 9 κομμάτια και θα ονομάζεται "Crush The Mask Of Virtue" , αναμένουμε λοιπόν σύντομα για περισσότερα νέα. Έως τότε ακούστε το νέο τους EP , θα σας φύγει σαγόνι και αυχένας. Αν θέλεις όντως να ακούσεις έναν δίσκο Death Metal τότε σου συστήνω το υποφαινόμενο Mini Album , όπως και να'χει ακούστε το στηρίξτε ελληνική σκηνή , γιατί ιδίως στις μέρες που ζούμε όλοι μας, μας χρειάζεται πιό πολύ από ποτέ.

Βαθμολογία: 80/100

Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο


 
Find Us:


Misanthropy-Apotheosis 

 
Misanthropy Apotheosis - Hellenic Death Metal 
 

Σχόλια