Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Ο Κώστας Μαγαλιός (Kosmogonia - Guitar, Vocals , Songwriter) στο Rock Da Vinci: "Πιο πολύ βέβαια για μένα σημαίνει η γέννηση του κόσμου σύμφωνα με την αρχαια ελληνική γλώσσα, ωστόσο Κοσμογονία μπορεί να θεωρηθεί η γέννηση καθετί καινούργιου το οποίο διατηρεί συγχρόνως και το παλιό - παραδοσιακό."

"The Gods Are Here" ήταν το εναρκτήριο για αυτό το καλοκαίρι σύνθημα που έδωσαν στην δημοσιότητα, οι Αθηναίοι Folk/Melodic Death Metallers Kosmogonia , που μέσα από το Debut Album τους με τίτλο "Enthrone The Gods" μας κάνουν μία ξενάγηση στην Αρχαία Ελλάδα και τις ευλογημένες ρίζες των προγόνων μας. Αυτό πραγματοποιήθηκε πιο αναλυτικά , μέσα σε έναν διάλογο που πραγματοποιήθηκε από τον τραγουδιστή και κιθαρίστα του συγκροτήματος , Κώστα Μαγαλιό μέσα από τις ερωτήσεις του Φαν Βαλ Νουέβο για λογαριασμό του Rock Da Vinci.



Rock Da Vinci: Κώστα καλησπέρα και καλώς ήρθες στο Rock Da Vinci. Μεγάλη μας η τιμή που σε φιλοξενούμε στο Webzine μας.  Πως είσαι?


Κώστας: Μία χαρά ευχαριστώ για τη φιλοξενία.


Rock Da Vinci: Θα ήθελα έτσι ως μία έναρξη της συνέντευξης μας να επιληφθείτε επί της σύστασης του τόπου,του χρόνου και την υπόθεση δημιουργίας του συγκροτήματος.


Κώστας: Είμαστε από την Αθήνα. Ιδρύθηκαμε το 2015 από εμένα (Κώστας Μαγαλιός) και από τον τότε δεύτερο κιθαρίστα (Χρήστο Δροσο




Rock Da Vinci: Θα ήθελα κάπου εδώ να ρωτήσω εσένα Κώστα μίας και είσαι το ιδρυτικό μέλος των Kosmogonia. Κοσμογονία , τι είναι για εσένα Η επιστήμη που μελετά την Γένεση του σύμπαντος η η Γένεση του κόσμου;


Κώστας: Και τα δύο. Πιο πολύ βέβαια για μένα σημαίνει η γέννηση του κόσμου σύμφωνα με την αρχαια ελληνική γλώσσα, ωστόσο Κοσμογονία μπορεί να θεωρηθεί η γέννηση καθετί καινούργιου το οποίο διατηρεί συγχρόνως και το παλιό - παραδοσιακό. 


Rock Da Vinci: Ξεκινήσατε ως μία μπάντα Melodeath με γκρουβάτο ύφος πιο συγκεκριμένα και πιο χύμα κιθάρες. Με τέτοιο όνομα πως προέκυψε το ξεκίνημα αυτού του είδους μουσικής; θέλω να πω πως το όνομα σας φέρνει κάτι σε ατμοσφαιρικό η γοτθικό η πιο Pagan.


Κώστας: Ναι ισχύει. Κοίταξε, προσωπικά ανέκαθεν είχαμε αγάπη για τον αρχαίο ελληνικό κόσμο οπότε από εκεί και εμπνευστηκαμε.






Rock Da Vinci: Astarte Fest Vol. I το 2015 πες μας λίγο μίας και ξεκινήσατε με τελείως διαφορετικό στυλ. Πως ήταν αυτή η εμπειρία για εσάς;

Κώστας: Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία και πολύ συγκινητική καθώς παίξαμε προς τιμήν της Μαρίας Κολοκουρη, η οποία έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή. Όλα τα έσοδα είχαν δοθεί στο χαμόγελο του παιδιού και αυτό ήταν κάτι το πολύ όμορφο.







Rock Da Vinci: Τώρα έρχομαι στην τελευταία σύνθεση της μπάντας , ο λόγος για το ότι γίνατε εξάδα αντί για 4άδα προσθέτοντας φλάουτο και γυναικεία φωνητικά. Πως προέκυψε αυτή η πινελιά εφόσον έχετε και πλήκτρα;


Κώστας: Πλέον παίζουμε φολκ /melodic death metal με πολλά epic στοιχεία. Τα πλήκτρα δίνουν το επικό στοιχείο αλλά το φλάουτο προσφέρουν μια παραδοσιακη πινελιά σε όλο αυτό. Τα γυναικεία φωνητικά ήταν μια επιλογή που πιστεύουμε ότι ταιριάζει πολύ στο παγανιστικο και φολκ στοιχείο. Ειδικά με τη φωνή της Μαγιας η μπάντα ανακάλυψε νέους δρόμους και δυνατότητες.



Rock Da Vinci: Τώρα έρχομαι στο Debut Album σας με τίτλο “Enthrone The Gods” και εκεί ξεκίνησε η ηγεσία των θεών! Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα καταφέρατε να κερδίσετε πάρα πολύ κόσμο, πως αισθάνεστε για αυτό το τόσο θετικό Feedback;



Κώστας: Είναι πραγματικά πολύ όμορφο να βλέπεις να αγαπιέται τόσο πολύ η πρώτη σου δισκογραφική δουλειά. Ευχαριστούμε όλους από καρδιάς για τη στήριξη τους πραγματικά.


Rock Da Vinci: Συνεργαστήκατε στο εξώφυλλο με τον τραγουδοποιό των Infravision από την Θεσσαλονίκη , Κοσμά Χιόλιο. Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία σας;


Κώστας: Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζαμε προσωπικά τον Κοσμά. Συγκεκριμένα μας συσταθηκε μέσω ενός τρίτου προσώπου και κοινού γνωστού μας του Μάκη του Καπονη από τους Sunlight. Ήταν μια απίστευτη δουλειά το εξώφυλλο αυτό και τον ευχαριστούμε θερμά.




Rock Da Vinci: Στο εξώφυλλο διαπιστώνω πως υπάρχει μια γυναίκα που προσεύχεται στους ουρανούς , μα βρίσκεται σε ένα βουνό αυτό ήταν το Concept που είχατε κατά νου;


Κώστας: Ναι. Όλο το εξώφυλλο αποτελεί έναν συμβολισμό. Συγκεκριμένα η νεαρή γυναίκα συμβολίζει την αναγέννηση του αρχαίου πνεύματος, ο αετός, σύμβολο του Διός, συμβολίζει την επάνοδο των θεών στον Όλυμπο και τέλος το ηφαιστειογενες τοπίο συμβολίζει την Κοσμογονία και τη γέννηση του νέου παγανιστικου κόσμου.


Rock Da Vinci: Συνεργαστήκατε στο συνθετικό κομμάτι μαζί με τον μεγάλο Θρακιώτη μουσικό Μαρίνο Τόκα, Πως και πραγματοποιήθηκε αυτή η συνεργασία σας;



Κώστας: Ο Μαρίνος βοήθησε στο θέμα της ενορχήστρωσης πάνω στις ιδέες του πλήκτρα μας Οδυσσέα και πραγματικά το αποτέλεσμα ήταν πολύ όμορφο. Τον Μαρίνο τον γνωρίσαμε μέσω του Θάνου Καραπανου ο οποίος ανέλαβε το mixing και το mastering του δίσκου και τους ευχαριστούμε και τους δύο εξίσου για την άριστη συνεργασία.


Rock Da Vinci: Διαπιστώνω στα κομμάτια σας ότι υπάρχουν και πινελιές φανταστικών χαρακτήρων θεματολογικά. Πως και αποφασίσατε κάτι τέτοιο;


Κώστας: Ναι, μέσω κάποιων φανταστικών χαρακτήρων βρήκαμε έναν τρόπο να περάσουμε μηνύματα και διδάγματα με λίγο πιο έντεχνο και λογοτεχνικό τρόπο. Μας αρέσει γενικά μέσα σε αυτόν τον μαγικό κόσμο της αρχαιότητας να φτιάχνουμε δικούς μας ήρωες, χαρακτήρες και ιστορίες.


Rock Da Vinci: Οπερετικά φωνητικά που παντρεύονται με τον Growl ύφος των φωνητικών και με πιο ατμοσφαιρικές όψεις που θυμίζουν λίγο τους Within Temptation στο δεύτερο Άλμπουμ και τους αγαπημένους Amon Amarth. Θέλατε να συνδυάσετε την σκληρότητα με την αγνή μελωδία των φωνητικών;


Κώστας: Πιστεύουμε πως σε αυτό το είδος που παίζουμε ταίριαζε πολύ η γυναικεία μελωδική φωνή, καθωε έτσι αναδεικνύεται το επικό και συναισθηματικο στοιχείο. Παράλληλα τονίζεται και το παγανιστικο στοιχείο που μας αρέσει πολύ. Τα growls φωνητικά σίγουρα πιστεύουμε ταιριάζουν αρκετά με τον melodeath χαρακτήρα της μπάντας και τα μελωδικά riffs.


Rock Da Vinci: Θα ήθελα να μιλήσουμε λίγο για το κομμάτι της ηχογράφησης. Πείτε μας λίγο για την εμπειρία σας πως πήγε η ηχογράφηση;


Κώστας: Ο δίσκος αυτός πέρασε από πολλά κύματα. Δύο χρόνια ηχογραφήσεων, αλλαγές line up και πολλές αναποδιές. Τελικά όμως τα καταφέραμε και το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Ήταν μια εμπειρία αξέχαστη πραγματικά.


Rock Da Vinci: Πόσο καιρό κράτησε η σύνθεση των νέων κομματιών;


Κώστας: Η σύνθεση των κομματιών χρειάστηκε περίπου 3 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Πρόκειται για μια προσπάθεια με αρκετές αλλαγές και με αρκετή μελέτη.


Rock Da Vinci: Αν σας ρωτούσαν ποίο θα ήταν το κομμάτι που θα ξεχωρίζατε ποίο θα’ταν;


Κώστας: Δεν μπορούμε η αλήθεια είναι να ξεχωρίσουμε κάποιο από τα κομμάτια μας καθώς όλα έχουν το δικό τους μοναδικό χαρακτήρα και τα αγαπάμε όλα εξίσου.


Rock Da Vinci: Δίσκος που κυκλοφόρησε μέσω της Cronus Productions , πως προέκυψε αυτή η συνεργασία, έγινε κάποια πρόταση;


Κώστας: Πρόκειται για μια ανεξάρτητη εταιρεία που προωθεί μπάντες κυρίως με digital κυκλοφορίες. Το μελετήσαμε και πιστεύουμε πως ήταν μια καλή αρχή για εμάς. 



Rock Da Vinci: Η καραντίνα για εσάς πως ήταν, πως κύλησε;


Κώστας: Ήταν σίγουρα μια παράξενη περίοδος για όλους μας. Ωστόσο βρήκαμε χρόνο να συνθεσουμε να δουλέψουμε αλλά πράγματα και με αυτόν τον τρόπο ήδη υπάρχουν ιδέες για μελλοντική δισκογραφική μας δουλεια.


Rock Da Vinci: Raven’s Call και γυρνάτε το βίντεο κλίπ. Το δημοσιεύετε σε περίοδο όπου υπήρχε και η καραντίνα. Πως πήγαν τα γυρίσματα, πόσο καιρό κράτησαν;



Κώστας: Το Raven's call αποτελεί το πρώτο μας βιντεοκλίπ. Τα γυρίσματα έγιναν χειμώνα και κράτησαν δύο συνεχόμενες μέρες. Σχεδόν δεν κοιμήθηκαμε καθόλου εκείνο το διήμερο καθώς επρεπε να γίνουν γυρίσματα σε δύο μέρη, σε έναν κλειστό χώρο και σε έναν ανοιχτό. Ευχαριστούμε πολύ  σε αυτό το σημείο τον σκηνοθέτη μας και επιμελητή του βίντεο Ντάνι Νταρλα.




Rock Da Vinci: Ποία είναι η γνώμη σας για τα Live streaming συγκροτημάτων;


Κώστας: Δεν είναι κακή ιδέα ειδικά τώρα με την κατάσταση που ζούμε. Ειναι κάτι που το βλεπουμε πολύ θετικά. 




Rock Da Vinci: Ποία είναι η άποψη σας για την Ελληνική σκηνή;


Κώστας: Η ελληνική σκηνή διαθέτει τρομερές μπάντες και μουσικούς. Το μόνο που της λείπει και αδικείται είναι η κατάλληλη προώθηση. Πάντως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την ξένη σκηνή.


Rock Da Vinci: Ποία είναι τα μελλοντικά πλάνα των Kosmogonia?


Κώστας: Σίγουρα το πρώτο μας σχέδιο είναι να βγούμε εξωτερικό με το καλό τη νέα χρονιά και να παίξουμε σε διάφορα φεστιβάλς έξω. Ήδη κάνουμε κινήσεις πάνω σε αυτό. Τέλος εννοείται πως σύντομα θα θέλαμε να ξεκινήσουμε την δημιουργία του επόμενου δίσκου μας.


Rock Da Vinci: Κώστα σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σου, εύχομαι οι δρόμοι μας να ανταμώσουν , να σας δούμε επί σκηνής και φυσικά να πιούμε μπύρες κάτω από τους θεούς! Ο τελευταίος λόγος για το κλείσιμο της συνέντευξης ανήκει σε εσάς.


Κώστας: Εμείς ευχαριστούμε για την φιλοξενία. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας στηρίζουν από καρδιάς. Ευχόμαστε σύντομα να επιστρέψουμε στα lives και να σας δούμε όλους από κοντά.

Ευχαριστούμε πολύ!




Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο

Σχόλια