Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Η Κατερίνα Soulthorn (Vocals/Songwriter, Mislead) στο Rock Da Vinci: "Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ θετική, ακούμε πολύ καλά λόγια σαν πρώτη καλή εντύπωση εγώ προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένη ειδικά όταν ανταποκρίνονται και καινούργιοι φίλοι!"


Οι Mislead πρόκειται για ένα συγκρότημα που ξεκίνησα από την Αθήνα με δημιουργό τον Νίκο Ρεβίθη στην κιθάρα και την Κατερίνα στην φωνή ενώ στην συνέχεια συμπληρώθηκαν οι Δημήτρης Ηλεμοσόγλου κιθάρα και κάπως έτσι ιδρύθηκε η μπάντα ξεκινώντας να παίζουν διασκευές ενώ το 2017 ξεκίνησαν να γράφουν και δικά τους κομμάτια. Με αφορμή την νέα τους δουλειά με τίτλο "Glances", το ξεκίνημα της μπάντας και το κομμάτι "Lead Down" που γύρισαν βίντεο και για τα μελλοντικά τους πλάνα, μας μίλησε η τραγουδοποιός και συνθέτρια της μπάντας Κατερίνα στο Rock Da Vinci.




Rock Da Vinci: Γειά σου Κατερίνα και καλώς ήρθες στο Rock Da Vinci, Χαρά μας που σε φιλοξενούμε και που μιλάω μαζί σου εύχομαι να είσαι καλά. Αρχικά θα ήθελα να μιλήσουμε για την ίδρυση της μπάντας, είστε υποθέτω ένα νέο συγκρότημα στον χώρο σωστά; Πόσα χρόνια έχετε περίπου που ξεκινήσατε ως Mislead?


Κατερίνα: Γειά σου Φάνη, καλημέρα και σένα και χαρά μου που με φιλοξενείτε. Λοιπόν είμαστε από το 2016 ξεκινώντας ως διασκευομπάντα και το 2017 ξεκινήσαμε να γράφουμε δικά μας κομμάτια.


Rock Da Vinci: Mislead θα έλεγα πως εμπνευστήκατε το όνομα από τους Kool & The Gang, αλλά θα ήθελα να μου πείτε εσείς πως προέκυψε το όνομα Mislead για την μπάντα;


Κατερίνα: χαχαχα όχι όχι… Μου άρεσε πάρα πολύ η λέξη και θεώρησα ότι θα ταιριάξει πολύ στην μπάντα. Έτσι αυθόρμητα αποφασίσαμε να βάλουμε αυτό.









Rock Da Vinci: Το 2019 δώσατε στην δημοσιότητα την πρώτη σας δουλειά με τίτλο Glances που πρόκειται για μία Minι κυκλοφορία σωστά; Πως πάει μέχρι στιγμής, ποία είναι η ανταπόκριση του κόσμου απέναντι στην μουσική σας;


Κατερίνα: Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ θετική, ακούμε πολύ καλά λόγια σαν πρώτη καλή εντύπωση εγώ προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένη ειδικά όταν ανταποκρίνονται και καινούργιοι φίλοι! Η προώθηση που ρίξαμε πραγματοποιήθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό χρησιμοποιώντας ότι Social media μπορούμε.




Rock Da Vinci: Πολλά ακούσματα πάντως, από Joan Jett φωνητικά και ύφος μέχρι και πιο Country και πιο Clutch και σε άλλα πιο Pop Rock εποχής 90’s και έχει πολύ ενδιαφέρον αυτό διότι σπάνια το συναντάει κανείς εδώ στην Ελλάδα. Ήταν κάτι που είχατε εξ’αρχής στο μυαλό σας η σας ήρθε τελείως αυθόρμητα μέσα από πειραματισμούς;


Κατερίνα: Βγήκε τελείως αυθόρμητα, καταρχήν εγώ έχω πολλές επιρροές από 90’s κυρίως, όπως και ο Νίκος ο κιθαρίστας μας που μαζί γράφουμε τα κομμάτια και έτσι καταφέραμε να φέρουμε το αποτέλεσμα που έχουμε.


Rock Da Vinci: Πόσο καιρό κράτησαν οι συνθέσεις των κομματιών σας;


Κατερίνα: Ένα χρόνο! Έχουμε έτοιμα 8 κομμάτια, κυκλοφορήσαμε 4 στο EP.


Rock Da Vinci: Πως και δεν κυκλοφορήσατε Full Length κατευθείαν; Εννοώ ότι 8 κομμάτια σημαίνει ολόκληρος δίσκος.


Κατερίνα: Απλά θεωρώ πως ήταν νωρίς για κάτι τέτοιο, ήθελα πρώτα να ωριμάσουμε μουσικά και μετά να το κυνηγήσουμε για ολοκληρωμένο δίσκο.


Rock Da Vinci: Σημαντικό πολύ αυτό. Glances πως προέκυψε ο τίτλος για το EP σας?


Κατερίνα: Έχει να κάνει με προσωπικές μου εμπειρίες κυρίως!


Rock Da Vinci: Τώρα θα έρθω στο κομμάτι με το οποίο ομολογώ και σας έμαθα. Ο λόγος για το Lead Down που γυρίστηκε σε Studio αν δεν κάνω λάθος; Πόσο καιρό κράτησαν τα γυρίσματα?


Κατερίνα: Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο PROVA Studio,με τους Άγη Αγγελομάτη και About Elegance στην παραγωγή βίντεο. Τα γυρίσματα κράτησαν σύνολο δέκα μέρες. 1 βδομάδα με την μπάντα και άλλη μία με μένα μόνη μου.


Rock Da Vinci: Τώρα στην περίοδο της Καραντίνας ασχοληθήκατε με την σύνθεση των νέων σας κομματιών;


Κατερίνα: Στην περίοδο της καραντίνας γράφαμε από μακριά μιας που είχαμε αποφασίσει από κοινού ότι θα σταματήσουμε το καλοκαίρι επειδή ο Νίκος ο κιθαρίστας μας,θα πάει φαντάρος το ερχόμενο φθινόπωρο οπότε όσο μπορούμε γράφουμε και αυτό είναι κάτι που συμφωνήθηκε από τον χειμώνα.


Rock Da Vinci: Τον καλεί η μαμά πατρίδα!!! Υπήρξαν αρκετές δυσκολίες στο κομμάτι πρόβες η γενικότερα στο να συνεννοηθείτε όσον αφορά την καραντίνα έτσι;


Κατερίνα: Όχι, γιατί τα είχαμε ξεκαθαρίσει από την αρχή που μπήκαμε στην καραντίνα ότι πρόβες δεν θα γίνουν. Και έχουμε σταματήσει από τον Μάρτιο.


Rock Da Vinci: Υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιηθεί κάποια συναυλία η περιοδεία για την προώθηση των κομματιών σας στο μέλλον;


Κατερίνα: Αν κάτσει κάποια πρόταση ή ευκαιρία με τις νέες συνθήκες, θα χαρούμε πολύ να κάνουμε συναυλία εντός Αθηνών επί των πλείστων, γιατί η έδρα μας είναι στην Αθήνα. Γενικότερα μέσα σε αυτές τις συνθήκες του Κορωνοϊού δεν το βλέπω να γίνονται πολλές συναυλίες, οπότε καλό Χειμώνα!


Rock Da Vinci: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας, καλή τύχη με το συγκρότημα σας, εύχομαι να πάνε όλα καλά και φυσικά θα χαρώ πολύ να σας παρακολουθήσω επί σκηνής. Ο τελευταίος λόγος για το κλείσιμο ανήκει σε εσάς.


Κατερίνα: Εγώ ευχαριστώ Φάνη, σε ευχαριστώ πολύ που άκουσες την μουσική μας και θα χαρώ και εγώ από την μεριά μου να δούμε νέο κόσμο στα live μας, μέχρι τότε να είστε όλοι καλά και να ακούτε πολύ μουσική.





Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο


Σχόλια