Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Ο Αχιλλέας Καλαντζής (Guitar - Varathron,Aenaon & Bass - Katavasia) στο Rock Da Vinci: " Η παραγωγή είναι πολύ προσεγμένη και οργανική ενώ αποφύγαμε να κονσερβοποιήσουμε τα παιξίματα μας με editing. Tα φωνητικά του Στέφανου είναι απο άλλον πλανήτη!"


Ένα συγκρότημα αποτελούμενο από μουσικούς των Aenaon,Varathron & Riffobia ιδρύθηκε στα Γιάννενα το 2014 και μετράει 1 δίσκο και ένα EP. Στα πλαίσια της ηχογράφησης του 2ου ολοκληρωμένου βρίσκονται οι Γιαννιώτες Black Metallers , όπου για αυτό μας μίλησε πιο αναλυτικά ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Αχιλλέας Καλαντζής , ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης της Suncord Audio Lab (όπου εκεί πραγματοποιούνται οι ηχογραφήσεις φωνητικών) μας μίλησε επίσης για τα μελλοντικά πλάνα του συγκροτήματος, για την Καραντίνα καθώς και για τις υπόλοιπες 2 μπάντες στις οποίες συμμετέχει (Aenaon & Varathron) απαντώντας στις ερωτήσεις του Φαν Βαλ Νουέβο για λογαριασμό του Rock Da Vinci.



Rock Da Vinci: Αχιλλέα καλησπέρα και καλώς ήρθες στο Rock Da Vinci. Μεγάλη μας τιμή που σε φιλοξενούμε, εύχομαι να είστε καλά και ασφαλείς μετά απ’όλο αυτό που συνέβη στην χώρα μας (την καραντίνα εννοώ). Παρόλα αυτά νομίζω σας έκανε και πιο δημιουργικός αυτή η περίοδος έτσι; Εννοώ περισσότερος χρόνος για γράψιμο κομματιών, για προπαραγωγή κτλ.


Αχιλλέας: Γειά σου Φάνη! Όλοι καλά είμαστε. Η αλήθεια είναι ότι μας δόθηκε ο χρόνος για να τελειώσουμε πολύ πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη πόρωση το νέο δίσκο Katavasia ο οποίος ηχογραφήθηκε εξ ολοκήρου στο δίμηνο της καραντίνας. Γενικά δεν παραπονιόμαστε, καλά τα περάσαμε. Νομίζω ότι γενικότερα για τον κόσμο στην επαρχία ήταν λιγο πιο εύκολα τα πράγματα απ’ ότι για τον κόσμο στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα.


Rock Da Vinci: Πόσο δύσκολη υπόθεση είναι το κομμάτι της επικοινωνίας μεταξύ του Line-Up σας; Άλλοι είστε στα Γιάννενα, άλλοι στην Λάρισα κτλ.


Αχιλλέας: Γιάννενα, Λάρισα, Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη για την ακρίβεια! Δεν θα έλεγα οτι ειναι ιδιαίτερα δύσκολη η επικοινωνία. Εξ αποστάσεως πλέον μπορούμε να κάνουμε σχεδόν τα πάντα και εχω μάθει να δουλεύω με αυτον τον τρόπο εδώ και χρόνια. Οι πρόβες για λαηβ απο την άλλη είναι μια πονεμένη ιστορία.


Rock Da Vinci: 3 χρόνια πέρασαν μετά την κυκλοφορία της EP δουλειάς σας με τίτλο “Daemonic Offering” Ποία είναι μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κόσμου απέναντι του;

Αχιλλέας: Το Daemonic Offering ήταν μια άκρως underground κυκλοφορία σε 7ιντσο με αρκετή δόση καλτίλας τόσο στον ήχο όσο και στα εικαστικά του. Ούτε καν διαφήμιση δεν μπορούσαμε να βάλουμε λόγω εξωφύλλου. Βλέπεις στον Ζουρκερμπεργκ δεν του αρέσουν τα γυναικεία στήθη. Δεν γνωρίζω κάτι για την ανταπόκριση αλλά σίγουρα μας στήριξε και πάλι αρκετός κόσμος που είχε λατρέψει το πρώτο άλμπουμ.





Rock Da Vinci: Διαπίστωσα ότι ανανεώθηκε το Line – up σας και μπήκε στην μπάντα ο Δημήτρης Κοντογιάννης των Riffobia από το 2019, πως τον βλέπετε με την μπάντα?

Αχιλλέας: Τον Δημήτρη τον προσεγγίσαμε έχοντας κοινούς γνωστούς και θέλοντας να βάλουμε λίγο φρέσκο αίμα στο γκρούπ ωστε να μπορέσω κι εγώ να επικεντρωθώ περισσότερο στο μπάσο και στην παραγωγή και όχι στις κιθάρες. Ταίριαξε απόλυτα σαν χαρακτήρας και σαν μουσικός και χαιρόμαστε πολύ που τον έχουμε!



Rock Da Vinci: Πάντως περίεργο… είστε μέλη που έχουν ως βάσεις τους Aenaon & Varathron, οι οποίες φημίζονται για τον σκοτεινό ήχο και αποφασίσατε να προσλάβετε στην μπάντα έναν που ναι μεν είναι παιχταράς αλλά είναι σε Thrash Metal μπάντα, πως και πήρατε τέτοια απόφαση? Δεν δυσκολεύτηκε καθόλου η ροή της μπάντας σε αυτό;


Αχιλλέας: Γενικά υπάρχει ποικιλία ακουσμάτων. Μη ξεχνάμε πως και ο Φοίβος -ο ντράμερ μας- παίζει στους Agnes Vein που ειναι μια κατά κόρον doom μπάντα, στους Hail Spirit Noir που είναι πολύ πιο ψυχεδελικοί και στους Freefall που είναι death metal. Ο Δημήτρης εκτός απο τους Riffobia παίζει και συνθέτει και για τους Melan Selas, μια black metal μπαντα που έχει κυκλοφορήσει ένα EP με την Iron Bonehead και ένα δίσκο με την Hammer of Damnation. Όπως καταλαβαίνεις εκτός απο thrash έχει εμπειρία και ακούσματα και από τη μαύρη τέχνη, δεν ήταν κάτι εξω απο τα νερά του.




Rock Da Vinci: Και τώρα θα έρθω στο κεφάλαιο “Νέος δίσκος”, πρόσφατα είδατε στο Youtube ένα βίντεο που βασίζεται στις ηχογραφήσεις των φωνητικών του Stefan Necroabyssious στα Suncord Audio lab, Πες μας δύο τρίτα λόγια για το επερχόμενο πόνημα σας, τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος που θα ακούσει;


Αχιλλέας: Πράγματι, έχω ανεβάσει 2 βίντεο στο Youtube κανάλι μου απο τις ηχογραφήσεις των φωνητικών και των τυμπάνων. Είμαστε υπερπορωμένοι και ανυπομονούμε να κυκλοφορήσει. Τα κομμάτια βασίζονται σε απλά ριφ με μεσογειακό χαρακτήρα αλλά με έξτρα επιθετικότητα παρά ρομαντισμό όπως στον πρώτο δίσκο. Η βάση μας και πάλι στα περισσότερα κομμάτια ήταν η πρώτη ύλη που έφερε στο τραπέζι ο Astrous και οι υπόλοιποι δουλέψαμε για να αναπτύξουμε, να δομήσουμε και να εμπλουτίσουμε με δικές μας ιδέες. Η παραγωγή είναι πολύ προσεγμένη  και οργανική ενώ αποφύγαμε να κονσερβοποιήσουμε τα παιξίματα μας με editing. Tα φωνητικά του Στέφανου είναι απο άλλον πλανήτη!




Rock Da Vinci: Ανυπομονώ γιατί φαίνεται να έχει υπάρξει πάρα πολύς πειραματισμός στον δίσκο. Επιθετικά Ριφς, πιο Slayer κιθάρα, πιο σκοτεινό, πιο ατμοσφαιρικό και νομίζω θα’χει πολύ ενδιαφέρον να ακουστεί.

Αχιλλέας: Χαίρομαι! Πράγματι νομίζω ισχούν ολα.


Rock Da Vinci: Πότε με το καλό αναμένεται να κυκλοφορήσει ο νέος σας δίσκος;


Αχιλλέας: Δεν μπορώ να αποκαλύψω ακόμα γιατί πρέπει να περιμένω την επίσημη ανακοίνωση αλλά σίγουρα να το περιμένετε κάποια στιγμή μετά το καλοκαίρι.


Rock Da Vinci: Υπάρχει περίπτωση να δούμε κάποιο Guest στον δίσκο;


Αχιλλέας: Η μόνη συμμετοχή αυτή τη φορά θα είναι αυτή του Γιώργου των Lucifer’s Child. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάμε, έχουμε ζήσει μαζί ωραίες στιγμές σε συναυλίες στο εξωτερικό και φυσικά ειναι και εξαιρετικά ταλαντουχος σε ότι κάνει.


Rock Da Vinci: Τώρα που βρισκόμαστε στα πλαίσια της περιόδου του Κορονοϊού, σίγουρα είναι κάτι που επηρέασε πολλά σχέδια, ειδικά αυτά των Varathron, γιατί κάπου είχα δει ότι θα παίζατε ως Headliners στο Horns Up Fest στα Τρίκαλα, ότι θα μοιραζόσασταν την σκηνή για άλλη μία φορά την σκηνή μαζί με τους Lucifer’s Child , όπως είχατε κάνει ξανά σε μία Mini περιοδεία στα Βαλκάνια κάπου μεταξύ Οκτώβρη & Νοέμβρη αν δεν κάνω λάθος; ήταν παίξετε και τον Ιούλιο σε ένα άλλο φεστιβαλ στην Νορβηγία, πως θα γίνει τώρα, πως το βλέπετε όλο αυτό με το Covid – 19?


Αχιλλέας: Όλα σωστά τα λες! Δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτες οι συναυλίες που αναβλήθηκαν. Παράλληλα φοβόμαστε ότι πολλές συναυλίες θα ακυρωθούν εντελώς μιας και κανεις δεν έχει ιδέα τι θα συμβεί μετά το καλοκαίρι. Ευτυχώς για εμας, δεν βιοποριζόμαστε απο τις συναυλίες. Δυστυχώς πολλοί καλλιτέχνες, τεχνικοί και γενικά άνθρωποι του θεάματος πιθανόν να βρεθούν μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις. Υγεία πανω απ’ όλα και εύχομαι να αντιμετωπίσουμε ότι και αν μας φέρει το μέλλον.


Rock Da Vinci: Ποία είναι τα μελλοντικά σχέδια των Katavasia?


Αχιλλέας: Οι Katavasia είναι πιο πολύ ένα σπουδαίο project με μέλη φίλων που παίζουν σε συγκροτήματα παρά μια ξεχωριστή οντότητα. Δεν σκοπεύουμε ακόμα να κάνουμε κάποιο λάηβ, επομένως θα συνεχίσουμε να δισκογραφούμε! Ήδη μετά τον δίσκο κανονίζουμε να κυκλοφορήσουμε ένα split με μια ακόμα φοβερή Ελληνική μπάντα.


Rock Da Vinci: Αχιλλέα σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου. Ανυπομονούμε να ακούσουμε την νέα κυκλοφορία των Katavasia και γιατί όχι να μην σας δούμε και επί σκηνής να τα σπάτε. Ο τελευταίος λόγος για το κλείσιμο της συνέντευξης ανήκει σε εσάς.


Αχιλλέας: Να ‘σαι καλά Φάνη και καλή δημιουργική πορεία στο Rock Da Vinci! Εύχομαι υγεία και δύναμη σε όλους (ή μάλλον στους περισσότερους). Σύντομα θα έχετε πολύ σημαντικά νέα μας.


Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο



Σχόλια