Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Live Report: Hidden In The Basement / Jaw Bones / Paranoid Reverb @Eightball Live Club, Θεσσαλονίκη (24/01/2020)


Οι Hidden in the basement ήρθαν σε μία από τις μουσικές μας στέγες στο κέντρο της πόλης, το Eightball. Σε ένα χώρο που όπως είπαν οι ίδιοι, τον ευχαριστούν για τη φιλοξενία και μένουν πάντα ευχαριστημένοι από τον ήχο του. Ενεργοί από τα τέλη του 2007, φτάνουν το 2020 να μας παρουσιάσουν το τρίτο studio album τους ''Cursed By The Sun''.

Πριν αρχίσει η περιγραφή, να υπενθυμίζω πως, όπως μας αρέσει να διασκεδάζουμε και να ακούμε μουσική, οφείλουμε και να την supportαραουμε. Όσο σημαντική είναι η αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των μπαντών (support bands, διοργάνωση φεστιβάλ, φιλοξενία κ.α.), άλλο τόσο είναι και η στήριξη του κοινού στην μπάντα. Το σώμα της μπάντας αποτελείται από εμένα, εσένα, το μαγαζί, τους τεχνικούς ήχου και φωτισμού, τα studio, τους γραφίστες, τα μαγαζιά μουσικού εξοπλισμού και για να ακούγεται ο παλμός μέσα από τους ενισχυτές πρέπει όλα να πορεύονται μαζί! Οι επιλογές πολλές, αλλά στη μουσική δεν υποχρεούσαι να έχεις ένα σώμα. 

Πρώτοι λοιπόν, εμφανίστηκαν οι Paranoid reverb. Μετρώντας αντίστροφα τις μέρες έως την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου τους Billion Drops και αρκετά ενεργοί στη μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης τους τελευταίους μήνες και πιο πρόσφατο στο πλευρό των Dopethrone, ανέβηκαν στην σκηνή 21:35 και έπαιξαν ασταμάτητα για σαράντα λεπτά περίπου. Ήρθαν με aggressive, heavy, desert rock διάθεση και κομμάτια με διαφορετικό ύφος, που συμπληρώνουν το ένα το άλλο και δυναμική που ταλαντωνόταν σε όλη τη διάρκεια του live. Κοπάνημα, παύσεις, επαναλαμβανόμενα rifs και δεν φοβήθηκαν τίποτα - όπως άλλωστε ήρθαν να επισημάνουν και οι Jaw Bones στη συνέχεια σε όλους μας ''δεν πρέπει ποτέ να νιώθετε φόβο''- κλείνοντας με τζαμάρισμα. Αγαπημένο κομμάτι του live το Maze!

Set list:

1) Murderer

2) Beast

3)Angry sun

4) Maze

5) Rain

6) Deep Diver








Από τις 22:30 έως τις 23:10 βρισκόταν πάνω στη σκηνή - ίσως και λίγο πιο ψηλά από το επίπεδο της σκηνής ο τραγουδιστής σε κάποιες φάσεις- οι Jaw Bones. Πολύ δυναμική παρουσία και ενέργεια που μεταδίδεται στον κόσμο, μεγάλη ευθύνη σε αυτό θα αποδώσω στον τραγουδιστή τους ο οποίος κινείται συνεχώς, αποζητά την αλληλεπίδραση με τον κόσμο και προαναγγέλλει με την κραυγή του τα σημεία στα οποία τα όργανα θα συγχρονίζονται σε heavy και ασήκωτο ήχο. Έπαιξαν κομμάτια από το δίσκο τους Wrongs on a Right Turn αλλά και από το επόμενο album τους. Μια από τις όμορφες συναντήσεις που είχαν στη σκηνή όπως με Monster Magnet, Planet Of Zeus, Nightstalker κ.α εξίσου αξιοσημείωτα που μπορείτε να ψάξετε μόνοι σας αν σας ενδιαφέρει, ήταν όταν είχαν ξαναμοιραστεί τη σκηνή με τους Hidden in the basement πριν χρόνια μαζί με Clutch. Κοφτός ήχος με απότομα και συγχρονισμένα κοψίματα, θυμίζει παλιό ροκ που και που, αντιδραστικός, με hardcore μπάσο ακόμη και όταν είναι αργός ο ρυθμός. Αγαπημένο κομμάτι του live το Communication ίσως σε συναγωνισμό με το Anger!

Set list :


1. Age of the hypochondriac

2.Simple game

3.Ego tripper

4.Mother of kings

5.Anger

6.Communication

7.Fear

8.The way out






Στις 23:30 ήρθε η ώρα που ανέβηκαν στη σκηνή οι Hidden in the basement να μας παρουσιάσουν το νέο τους album Cursed By The Sun. Μία μπάντα που κουβαλάει πολλά χρόνια πίσω της, πολλά live, πολλά φεστιβάλ, πολλές συνεργασίες. Παίξανε ως 00:30 και δεν μπορούσες να συγκρατήσεις τα μάτια σου στη σκηνή. Πολύ hardcore, γκρουβαριστά rif  ξεσήκωσαν τον κόσμο που βρισκόταν εκεί τόσο με τα παλιά όσο και με τα νέα τους κομμάτια. Σίγουρα μια μπάντα που για να την ακούσεις πρέπει να σου αρέσει ο σκληρός ήχος, η φασαρία. Ειδικά το νέο album υπόσχεται πολύ φασαρία! Τα ντραμς χτίζουν τον ήχο σε κορύφωση κραυγών και ατελείωτης αποσύνθεσης. Έρχονται να μας μεταδώσουν τη μουσική από τα έγκατα και να μην αφήσουν κανέναν να μείνει ακίνητο. Ο τραγουδιστής δεν φορούσε παπούτσια, κάτι το οποίο βλέπουμε σε πολλές μπάντες τελευταία και μια εξήγηση που έχει δοθεί είναι πως έτσι αντιλαμβάνονται οι τραγουδιστές καλύτερα τις δονήσεις. Αγαπημένο κομμάτι του live το The Burden Still Remains.

Set list:

1) Dry well

2) Blind Horde

3) False dawn

4) Crown of shame

5) The witch

6) Hangover

7) Words upon words

8) Wasted Nights

9) The burden still remains

10) My grave

11) Till I close my eyes

12) One way road

13) Reckless








Για το Rock Da Vinci,
Κείμενο: Γεωργία Συμεωνίδου
Φωτογραφίες: Βαρβάρα Παραστατίδου

More Photos:































Σχόλια