Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Οι Warhammer στο Rock Da Vinci: "Μία βραδιά με πολύ ξύλο, κοπάνημα και ιδρώτα που θέλουμε να την θυμόμαστε, θα παιχτεί Full set από τον πρώτο και δεύτερο δίσκο μας και ένα καινούργιο κομμάτι το οποίο θα είναι προσεχώς για τις αρχές του Δεκέμβρη"


Οι Warhammer είναι ένα συγκρότημα που ξεκίνησε to 2012 από την Αθήνα ως μία Thrash Metal μπάντα, κυκλοφόρησαν 2 δίσκους και τώρα βρίσκονται στα σκαριά και την προπαραγωγή του 3ου τους δίσκου, όπως και επίσης βρίσκονται στην τελική ευθεία για την τελευταία εμφάνιση τους στην Ελλάδα όσον αφορά τον κύκλο του τελευταίου τους δίσκου στις 8 Δεκεμβρίου. Με αφορμή όλα αυτά μίλησαν τα 2 ιδρυτικά μέλη ο Ηρακλής (Φωνή/κιθάρα) και ο Δημήτρης Πέππας στην κιθάρα απαντώντας στις ερωτήσεις του Φαν Βαλ Νουέβο για λογαριασμό του Rock Da Vinci


Rock Da Vinci: Παιδιά, καλησπέρα σας και καλώς ήρθατε στο Rock Da Vinci, είναι χαρά μας που σας έχουμε μαζί μας. Πως πάνε τα πράγματα αυτήν την περίοδο όσον αφορά την πορεία των Warhammer?

Ηρακλής: Αυτήν την περίοδο ασχολούμαστε με την προπαραγωγή του 3ου μας δίσκου, ευελπιστούμε να μπούμε στο Studio στις αρχές του 2020 για να το ηχογραφήσουμε και αναμένουμε να κλείσουμε οριστικά την περιοδεία που ανακοινώσαμε για τον Σεπτέμβριο του 2020 και την περιοδεία στον Καναδά.



Rock Da Vinci: Περιμένετε κάπου στις 5-6 πόλεις αν δεν κάνω λάθος.

Ηρακλής: ναι ναι ακριβώς στην Ινδονησία, αναμένουμε άλλη μία στην Ινδία, κλείσαμε και συναυλία στον Καναδά και περιμένουμε απάντηση από ένα πολύ μεγάλο Festival για το οποίο δεν μπορούμε να πούμε προς το παρόν τίποτα.

Rock Da Vinci: Παιδιά μου δώσατε πολύ καλή πάσα όσον αφορά τον επερχόμενο δίσκο σας, σε τι θα βασίζεται η επόμενη δουλειά σας;

Ηρακλής: Εγώ θα αναφέρω μουσικά προς τα που θα κινηθούμε και ο Δημήτρης στιχουργικά. Λοιπόν μουσικά θα κινηθούμε σε πιο Ατμοσφαιρικά Black Metal μονοπάτια επειδή περάσαμε μία φάση σαν συγκρότημα στην οποία ήμασταν στις μαύρες μας και μας έμπνευσε η φάση που περάσαμε.

Rock Da Vinci: Όλοι σας ξέρουν ως μία Thrash Death Metal μπάντα από το Mass Burial μετά στο τελευταίο σας Album είχατε πιο πειραματικό ύφος, πιο Obituary η Morbid Angel αν θες και ξαφνικά αποφασίσατε να καταλήξετε στο Atmospheric Black Metal.

Ηρακλής: Πολύ σωστά, πολύ σωστά Φάνη αλλά κοίταξε να δεις, πάντα μας άρεσε να κοιτάμε έξω από το κουτί, δηλαδή δεν μας άρεσαν ποτέ οι ταμπέλες στην μουσική, μας αρέσει να έχουμε ελεύθερο πνεύμα στην μουσική, αν αρέσει στον κόσμο καλώς, εγώ πιστεύω ότι θα αρέσει, για εμάς είναι άλλο ένα μονοπάτι που ανοίγουμε, θα δούμε.

Rock Da Vinci: Αναμένουμε λοιπόν. Δημήτρη ήθελες να μιλήσεις για το στιχουργικό

Δημήτρης: Ναι ναι θα μείνω σε αυτό που είπες για το είδος, ότι μας ξέρουν ως μία Thrash/Death Metal μπάντα, εμένα θα μου άρεσε να μας θυμούνται ως μία μπάντα που δεν μπαίνει σε καλούπια που δεν διστάζει να πειραματιστεί, να το πάει όπου θέλει και όπως μας βγεί εκείνη την στιγμή. Όπως προ είπαμε όλοι εκείνη την περίοδο που γράφαμε το 3ο μας Άλμπουμ είχαμε τις μαύρες μας ένα αυτό και δεύτερον (δεν πρόκειται να μπω σε πολλές λεπτομέριες) πρόκειται για ένα άλμπουμ που δεν θα προσεγγίζει την θεματολογία που πιάναμε στα δύο προηγούμενα όπως κοινωνικά,πολεμικά ζητήματα κτλ. Μιλάμε για ένα Άλμπουμ το οποίο θα είναι Concept και στο μέλλον θα αρχίζουν να δημοσιεύονται πράγματα όπως Teaser Video από την ηχογράφηση του δίσκου, κάποια κομμάτια κτλ. Αυτά μόνο έχω να πω, Stay Tuned.



Rock Da Vinci: Είδα ότι είχατε μία συναυλία στην Αργεντινή στην πορεία πραγματοποιήθηκε και το Official Live Video για το κομμάτι Rebelion Of The Weak. πείτε μας λίγο μερικά λόγια για αυτήν την εμφάνιση σας σε Λατινοαμερικάνικο έδαφος.

Ηρακλής: Θεωρώ ότι ήταν ένας από τους καλύτερους προορισμούς που έχουμε κάνει, γιατί γουστάραμε κιόλας σε τέτοιες χώρες να κάνουμε συναυλίες. Εξού και ο λόγος που πραγματοποιήθηκε το Official Live Video στην Αργεντινή. Όσον αφορά τις πιο ξεχωριστές στιγμές ήταν σε μία συναυλία στο Balkanrock Festival στην Nis, μία περιοχή της Σερβίας , όπου ήμασταν Headliners μαζί με τους Kramer και τους Karizma. Ήταν ένα εξαιρετικό φεστιβαλ, όχι τύπου Wacken βέβαια, είναι ένα Underground Φεστιβαλ βέβαια αλλά για εμάς δεν είναι λίγο να παίζεις απέναντι σε καλλιτέχνες όπωςRitchie Ramone, Ehrmantraut, Carpinus κτλ. Οπότε για εμάς ήταν ένα τεράστιο βήμα. Θυμάμαι μου λέγανε τα παιδιά ότι πάει πάρα πολύ καλά η προπώληση εισιτηρίων και 3 live πριν τελειώσουμε την Βραζιλιάνικη περιοδεία , μου στέλνει ένα μνμ ο διοργανωτής και μου λέει ότι έγινε Sold Out στην Αργεντινή και πάθαμε πλάκα γιατί αυτά στην Ελλάδα δεν τα ζούμε ήταν κάτι πρωτόγνωρο και εκεί πήραμε την απόφαση να βιντεοσκοπήσουμε το Rebelion Of The Weak.



Rock Da Vinci: Πάντως το'χουν πολύ με τον ακραίο ήχο οι Λατινοαμερικανοί, τρελός λαός από άποψη οπαδών.

Ηρακλής: Είναι εξαιρετικοί και στηρίζουνε δίχως αύριο πραγματικά!!!

Rock Da Vinci: Μιλήστε μας λίγο για την εμπειρία σας από την λατινοαμερικάνικη περιοδεία που πραγματοποιήσατε, πως ανταποκρίθηκε ο κόσμος προς την μουσική σας; Μου έδωσες και πολύ καλή πάσα όσον αφορά το θέμα αυτό.

Ηρακλής: Κοίταξε επειδή έχω συζητήσει με πάρα πολλούς μουσικούς για το πως είναι μία περιοδεία, πρέπει να ξέρεις ότι θα υπάρξουν και τα πολύ καλά live αλλά και τα μέτρια γιατί ακόμη κάνεις πράγματα για να χτίσεις ένα όνομα και να φτιάξεις το όνομα σου. Εγώ θα σου πω ότι ήταν πολύ θετική η ανταπόκριση του κόσμου, φαντάσου ότι φύγαμε με σχεδόν άδειο το Merchandise αλλά και με δώρα από τον κόσμο, ειδικά το live στην Χιλή, ο εξοπλισμός που περιείχε ήταν απίστευτος και αξέχαστος για μένα, είδαμε πράγματα πολύ πρωτότυπα για εμάς.




Rock Da Vinci: Συμπληρώθηκαν 2 χρόνια μετά την κυκλοφορία του 2ου πονήματος σας με τίτλο «At The Threshold Of Eternity». Γενικότερα ποία είναι η ανταπόκριση που έχετε δεχθεί από τον κόσμο;

Δημήτρης: Είμαστε κοντά στο να ξεπουλήσουμε, οπότε είναι πολύ θετική η ανταπόκριση του κόσμου. Ήταν μία προσπάθεια πιο συγκροτημένη, μιλάμε για συνθέσεις διαφορετικές σε σχέση με του Mass Burial που γράφτηκαν στα 16 όπως και τους στίχους όπου υπήρξε μεγαλύτερη ποικιλία θεμάτων και ήχων.



Rock Da Vinci: Πέρασε ένας χρόνος ο οποίος ήταν γεμάτος από πολλές συναυλίες στο εξωτερικό, πως νιώθετε που υπήρξε μία τόσο δραστήρια χρονιά;
Δημήτρης: Κουρασμένος, χαχα. Όχι δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να γυρνάς τον κόσμο και να παίζεις την μουσική σου

Ηρακλής: Συμφωνώ απόλυτα και μακάρι να γίνει επάγγελμα το χόμπι μας,θεωρώ πως είμαστε άτυχοι που γεννηθήκαμε στην Ελλάδα.
Να σου πω ποία είναι η διαφορά με την Ελλάδα; Ότι ο γερμανός, ο βορειοευρωπαίος κτλ. Ξέρεις ότι για να παίξεις με μία μεγάλη μπάντα πρέπει να σκάσεις χρήμα, αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνουμε στα πιο τρελά μας όνειρα γιατί απλά δεν μπορούμε λόγο κρίσης, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις. Άσε που στο εξωτερικό θα τολμήσει να πάρει ρίσκο, στην Ελλάδα λίγες μπάντες.

Δημήτρης: Επίσης από τον τρόπο που φέρονται τα μαγαζιά στις μπάντες. Δεν γίνεται στην Ελλάδα να παίζουμε και να'μαστε στo Merch - και στο εξωτερικό να κοντεύουμε να ξεπουλήσουμε. Στην Ελλάδα πάνε με βάση το εάν θα τους αρέσει η μπάντα και όχι με βάση το πως θα στηρίξουν την μουσική ενός συγκροτήματος, στο εξωτερικό δεν ισχύει αυτό γιατί στηρίζει.
Κακά τα ψέματα η κάθε μπάντα επιβιώνει από τις συναυλίες και τα Merch.

Rock Da Vinci: Στις 8 Δεκεμβρίου, θα μοιραστείτε την σκηνή μαζί με τους Simplepast και τους Black Stone Machine στο Temple πείτε μας δύο λόγια για αυτήν την επικείμενη συναυλία σας ως Headliners.

Δημήτρης: Το σκεπτικό ποιό ήταν; ότι το Mass Burial το επανηχογραφήσαμε και έτσι προσπαθούμε να το προωθήσουμε. Τώρα αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι ένα καλό live ,να μπούμε στον κύκλο των ηχογραφήσεων να πειραματιστούμε το 3ο μας Άλμπουμ και να το τελειώσουμε αυτό το κεφάλαιο. Η προπώληση πάει πάρα πολύ καλά, υπάρχει καλό κλίμα όσον αφορά την μουσική μας, έχουμε επιλέξει δύο μπάντες, με τις οποίες έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Οι Simplepast βρίσκονται στην προώθηση του νέου τους δίσκου και οι Black Stone Machine , δημιουργήθηκαν φέτος τον Απρίλιο και και αυτήν την στιγμή βρίσκονται στο στούντιο για την ηχογράφηση του πρώτου τους δίσκου.





Rock Da Vinci: Ο κόσμος που θα παρευρεθεί στην συναυλία σας τι μπορεί να περιμένει από εσάς;


Ηρακλής: Μία βραδιά με πολύ ξύλο, κοπάνημα και ιδρώτα που θέλουμε να την θυμόμαστε, θα παιχτεί Full set από τον πρώτο και δεύτερο δίσκο μας και ένα καινούργιο κομμάτι το οποίο θα είναι προσεχώς για τις αρχές του Δεκέμβρη


Rock Da Vinci: Είστε ένα συγκρότημα που παρατήρησα ότι κυνηγάτε τα live στο εξωτερικό παρά στην Ελλάδα. Πως και αποφασίσατε να κάνετε ένα τέτοιο βήμα, τι σας οδήγησε;

Ηρακλής: Είχαμε κάνει κάποια λαϊβάκια στο εξωτερικό, μας άρεσε, μας γλύκανε που ο κόσμος, αγκάλιασε τόσο την μουσική μας και φυσικά που την στήριξε με αποτέλεσμα να θέλουμε να παίξουμε και σε άλλες χώρες. Μπορεί να μπεις μέσα με την μπάντα, αλλά θα ξέρεις ότι τόλμησες, ρίσκαρες.

Δημήτρης: Απελπιστήκαμε στο θέμα των live στην Ελλάδα οικονομικά και έτσι αποφασίσαμε να το πάμε όπου μας πάει.


Rock Da Vinci: Πέρα από την επικείμενη περιοδεία σας τον Σεπτέμβριο του 2020, στο οποίο βλέπω πολύ πράμα Φιλιππίνες, Νέα Ζηλανδία, Ινδονησία, Μαλαισία, Αυστραλία. Γενικότερα έχετε βάλει στόχο να πιάσετε ξεχωριστές χώρες σε σχέσεις με τις κλασικές που πιάνονται από τους περισσότερους καλλιτέχνες/Bands σωστά;

Ηρακλής: Πολύ σωστά, εμένα το όνειρο μου είναι να παίξω μουσική γυρίζοντας σε όλο τον κόσμο. Εάν πραγματοποιηθεί αυτό, έχω ολοκληρωθεί σαν άνθρωπος. Τώρα από κει και πέρα όταν μπαίνεις σε μία διαδικασία μίας περιοδείας, κοιτάς που υπάρχει στοιχείο της Μεταλ, κάτι που αποδείχθηκε λάθος. Πηγαίναμε σε μέρη που αποδείχθηκε το άκρως αντίθετο ότι στήριζε για τα καλά ειδικά στις Φιλιππίνες που διοργανώνονται δυνατά φεστιβαλ φέρνοντας Slipknot, Iron maiden κτλ.


Δημήτρης: Είμαστε πολύ περήφανοι γιατί ίσως είμαστε το πρώτο συγκρότημα που θα παίξει στην Νέα Ζηλανδία.


Rock Da Vinci: Υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιηθεί κάποια Ελληνική περιοδεία στο μέλλον;

Ηρακλής: χαχαχαχαχα....Θέλουμε πάρα πολύ αλλά το θέμα είναι αν βγει άκρη με μαγαζιά και διοργανώσεις κάτι που δεν γίνεται λόγο ασυνεννοησίας. Το μόνο μαγαζί που πραγματικά μας εκτιμάει και το αγαπάμε μέχρι στιγμής είναι το Silver Dollar Της Θεσσαλονίκης.

Rock Da Vinci: Ποία είναι τα μελλοντικά πλάνα των Warhammer?

Δημήτρης: Να κυκλοφορήσει ο νέος μας δίσκος και πολλές συναυλίες η περιοδείες και υπάρχει περίπτωση να παίξουμε σε μεγάλο φεστιβαλ και φυσικά συναυλίες στις επαρχίες της Ελλάδας.

Rock Da Vinci: Σουτζουκάκια η μπρι(τ)ζόλα;

Δημήτρης: και τα δύο ρε!

Rock Da Vinci: παιδιά σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον χρόνο. Καλή επιτυχία στις επικείμενες εμφανίσεις σας, καλοτάξιδο το ανανεωμένο Mass Burial και εύχομαι να σας δούμε και στα μέρη μας, θα το χαρούμε πολύ. Ο τελευταίος λόγος για το κλείσιμο της συνέντευξης ανήκει σε εσάς.

Ηρακλής: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Φάνη και στην Ομάδα του Rock Da Vinci για αυτήν την συνέντευξη και που μας έδωσε πάτημα να μιλήσουμε. Σας περιμένουμε όλους στις 8 Δεκεμβρίου μαζί με Simplepast και Black Stone Machine στο Temple Athens

Δημήτρης: Ελπίζω να γίνουν βήματα στην Ελλάδα όσον αφορά την προώθηση της Ελληνικής σκηνής, περισσότερα studio για ηχογραφήσεις, περισσότερα μέρη για να γίνονται πρόβες και να πραγματοποιούνται πιο εύκολα συναυλίες σε μαγαζιά.

Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο


Σχόλια