Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

To Top 20 Των καλύτερων Albums της Ελληνικής σκηνής για το 2021

Πέρασε το 2021 , ένα αρκετά περίεργο έτος με πολλά πισωγυρίσματα αλλά και ταραχές από οικονομικής άποψης. Το Rock Da Vinci παρόλα αυτά δεν θα μπορούσε να παραμελήσει και τα 20 καλύτερα Ελληνικά Albums της χρονιάς που μας πέρασε και ομολογουμένως ήταν αρκετές οι κυκλοφορίες και ο ανταγωνισμός μεγάλος , καθώς όσο περνάνε τα χρόνια , οι κυκλοφορίες στην εγχώρια σκηνή πληθαίνουν και πολλαπλασιάζονται , πάμε να δούμε τα 20 καλύτερα Albums της χρονιάς. 

20. Night Resident - Darkess Is My Home

Όταν το Occult Rock συνάντησε το Heavy Rock , τότε δημιουργήθηκε το Δεύτερο Album των
Night Resident με τίτλο "Darkness Is My Home". Δίσκος αρκετά ώριμος που σε ταξιδεύει σε ένα σύμπαν σκοτεινό και φυσικά στο υποσυνείδητο του ανθρώπου που εκφράζει την ηρεμία και την ψυχική του γαλήνη στο σκοτάδι! Ογκώδεις κιθάρες , ατμοσφαιρικά φωνητικά στυλ Ghost και το Feeling του Αλήτικου ύφους στα ηχοχρώματα είναι η ιδανική "συνταγή" η οποία αποδίδει στον δίσκο. Η Τριμελής Occult/Heavy Rock παρέα από την Πρωτεύουσα δίνει ένα πολλά υποσχόμενο Album που κάποιος θα το χαρακτήριζε και ως κάτι προσωπικό!

Βαθμολογία: 75%

19. Telma - Eternal

Από την Πρωτεύουσα πάμε στον Κάμπο της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στην Λάρισα , εκεί όπου στην 19η θέση σκαρφάλωσαν οι νεοσύλλεκτοι , Telma με το Debut τους ονόματι "Eternal". Ο δίσκος που έκανε πρεμιέρα μέσω της 666MrDoom στο Youtube , κινείται στα χνάρια τόσο των Slipknot και των Machine Head όσο και σε αυτά των Lamb Of God και των Pantera κυρίως με τον δικό τους ηχητικό τρόπο! 32 λεπτά που αξίζει να αφιερώσει κανείς σε περίπτωση που γουστάρει τον όγκο , την γκρούβα και κάτι που θα προκαλέσει νοσταλγία σε παλιά ακούσματα!

Βαθμολογία: 75%

18. Nightfall - At Night We Prey

Έφτασε η στιγμή που πολύς κόσμος στην πρωτεύουσα περίμενε και συγκεκριμένα οι παλιοί στον Metal ήχο. Το μεγάλο Comeback των Θρυλικών Nightfall είναι γεγονός και ήρθαν για να μείνουν , καθώς το συμβόλαιο που υπέγραψαν με την Season Of Mist για την κυκλοφορία του "At Night We Prey" και η προσθήκη του Φώτη Μπενάρδου στα Drums ήταν υπεραρκετά για να δείξουν ότι , ο παλιός είναι αλλιώς! Ένας σκοτεινός δίσκος με μία εντυπωσιακή κίνηση που έκανε ο Ευθύμης Καραδήμας σχετικά με τον λόγο που έβγαλε όσο για την κατάθλιψη που βιώνει , όσο και για τους συνάνθρωπους που το ζουν όλο αυτό! 
Παραγωγή και ηχογράφηση στα Devasoundz Studio , πράγμα αρκετό για να δημιουργηθεί κάτι αρκετά αξιόλογο συνδυάζοντας το παλιό πατροπαράδοτο Doom/Gothic ηχόχρωμα με την πιο Extreme Metal πινελιά με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν κάτι αρκετά ατμοσφαιρικό , σκοτεινό και επιβλητικό! 
Nightfall Returned To Their Throne! 

Βαθμολογία: 80%

17. Evil King - The Dark Age

Επιστρέφουμε στην Θεσσαλία και αυτήν την φορά στην 17η θέση βρίσκουμε τους Evil King , ένα Project του κιθαρίστα Σπύρου Ρίζου (Sinner Guard) συστήνεται μέσω του Debut Album τους με τίτλο "The Dark Age" , ένα Album που θα χαρακτήριζε κανείς ως ένα Concept Album παρά ως έναν απλό δίσκο. Συμμετοχές από Τρία μέρη συγκεκριμένα (Ιταλία , Αργεντινή και Βραζιλία) όσον αφορά το φωνητικό σκέλος των κομματιών που αποτελούν μία πολύ ενδιαφέρουσα σύνθεση και ένα σύνολο που αφενός είναι ταξιδιάρικο προς τον σκοταδισμό και ταυτόχρονα είναι Heavy Metal! Η κυκλοφορία αυτή είναι διαθέσιμη σε μορφή CD μέσω της Elevate Records , περιμένουμε το επόμενο βήμα του συγκροτήματος πως και πως.

Βαθμολογία: 80%

16. Oceandvst - Floating

Πάμε προς Βορειοανατολικά και συγκεκριμένα στην μητέρα της μουσικής , την Θεσσαλονίκη εκεί όπου συναντάμε τους πολλά υποσχόμενους Pop/Punk Rockers , Oceandvst. Μία τριάδα αποτελούμενη από έμπειρους μουσικούς που είναι και παρέα μετά κόπων και βασάνων κυκλοφόρησαν το Debut Album τους με τίτλο "Floating". Στον εν λόγω δίσκο συναντάμε μία πολύ ενδιαφέρουσα θεματολογία όσο σε πιο προσωπικό επίπεδο όσο και σε πιο κοινωνικό! Μέσα από τους στίχους της Χρύσας τσιακίρη φαίνεται να υπάρχει μία πολύ έξυπνη ταύτιση με βάση τα προσωπικά συναισθήματα που βγάζει στα κομμάτια των Oceandvst. Δημήτρης , Βαγγέλης και Χρύσα είναι ένα τρίο που έχει μία εκπληκτική χημεία , τρομερό Feeling , εξαιρετική χροιά φωνής και ένα ύφος κοντά στους Paramore. Ένας δίσκος που περνάει και πολλά μηνύματα μέσα από τα κομμάτια , εάν λοιπόν είστε λάτρεις του πιο Pop Rock ήχου , τότε αξίζει να ακούσετε το "Floating".

Βαθμολογία: 85%

15. Dark Vision - Ianos

Ένα συγκρότημα από τα παλιά επιστρέφει στην ενεργό δράση και έρχεται από την Αθήνα , ο λόγος για τους Dark Vision. Οι Αθηναίοι Melodic Black Metallers , επέστρεψαν και δίνουν στην δημοσιότητα ένα εντελώς πειραματικό και συνάμα Extreme Metal Album ονόματι "Ianos" , που συνοδεύεται υπό την εικαστική πανδαισία του Γιάννη Νάκου και την Remedy Art Design. Ένας δίσκος που πολύς κόσμος περίμενε πως και πως καθώς η ατμόσφαιρα αλλά και κάποιες πιο Σκανδιναβικές επιρροές ήταν αυτό που ξεχώρισε στον ήχο τους και υπήρξε ένα αρκετά καλό Feedback ιδίως στο εξωτερικό. Ένα Album που περιέχει μία πολύ δυνατή σύνθεση κομματιών και ηχοχρώματα που θα σας κόψουν την ανάσα τις ψυχρές ημέρες του Χειμώνα.

Βαθμολογία: 85%

14. Svartulven - Ruins Of Desolation , Transcedense For The Other Side


Στο νούμερο 14 συναντάμε έναν δίσκο ιδιαίτερο , ο λόγος για αυτόν των Svartulven που φέρνει τον τίτλο "Ruins Of Desolation , Transcedense For The Other Side". Ύστερα από 4 χρόνια δημιουργίας κυκλοφόρησαν έναν πολύ όμορφο δίσκο και ξεχωριστό όσον αφορά τις μουσικές επιρροές. Με μεγάλη βάση τόσο στο Γερμανικό όσο και γενικότερα στον Ευρωπαϊκό Raw Black Metal χώρο , δημιούργησαν έναν πολύ σκοτεινό και συνάμα τελετουργικό δίσκο , που θα έλεγε κάποιος ότι κινείται κοντά στα χνάρια συγκροτημάτων όπως είναι οι Kampfar και των Mgla. Σύμφωνα με πληροφορίες υποστηρίζουν ότι κινούνται προς το Γερμανικό και Αυστριακό Black Metal και επηρεάζονται κυρίως από κει. Ο δίσκος αυτός είναι διαθέσιμος σε CD και πλέον σε μορφή βινυλίου. Εάν δεν το ακούσατε και είστε οπαδοί του ακραίου ήχου , τότε νομίζω πως αυτό θα σας αποζημιώσει!

Βαθμολογία: 85%

13. Gus G - Quantum Leap


Και από την Αθήνα πάμε στην Θεσσαλονίκη , εκεί όπου στην θέση 13 συναντάμε τον νέο Solo δίσκο του εμβληματικού Gus G. Ύστερα από την αποχώρηση του Θεσσαλονικιού μουσικού από το σχήμα του Ozzy Osbourne ως βασικός του κιθαρίστας , πλέον επιστρέφει με μεγαλύτερη έμπνευση και πειραματισμό στο νέο του ιδίωμα με τίτλο "Quantum Leap" το οποίο κυκλοφόρησε μέσω της AFM Records. Σύμφωνα με αναφορές υποστηρίζει πως ο εν λόγω δίσκος είναι πιο Hard Rock και πειραματικός σε σύγκριση με προηγούμενους και πράγματι έτσι είναι. Ένα Hard Rock Album ιδανικό για να ξεκινήσει καλά η μέρα και φυσικά ένας δίσκος αποτελούμενος από κομμάτια ιδανικά για μία ραδιοφωνική εκπομπή , κοινώς πιο εμπορικά αλλά σου κινούν το ενδιαφέρον με βάση τον progressive χαρακτήρα που περιέχουν!

Βαθμολογία: 85%

12. Degenerate Mind - B.L.E.V.E

Στην 12η θέση βρίσκουμε από την Αθήνα τους νεοσύλλεκτους Degenerate Mind , ένα συγκρότημα που κυκλοφόρησε το Debut Album τους με τίτλο "B.L.E.V.E". Υπό τους ρυθμούς των Guns N Roses , των Monster Magnet και γενικότερα του Heavy Rock ήχου κινούνται οι Αθηναίοι Rockers , καθώς οι όγκοι της κιθάρας , το Rock N Roll Feeling που βγάζουν τα κομμάτια τους και οι ταχύτητες με τις επιβλητικές φωνές είναι το ιδανικό σύνολο για να σου δώσει το έναυσμα για ένα Rock Party η σε κάνει να θες να πιάσεις μία Dodge και να γκαζώσεις χωρίς όριο ταχύτητας με την αδρεναλίνη να έχει φτάσει στο κόκκινο! Προσοχή.... Μην ακούτε τον δίσκο αυτόν κατά την διάρκεια που οδηγείτε , δεν υπάρχει περίπτωση θα τρακάρετε! Αξίζει να αναφέρουμε πως στον δίσκο υπάρχει και ένα κομμάτι που γράφτηκε αποκλειστικά για τους πυρόπληκτους στο Μάτι!

Βαθμολογία: 85%

11. WEB - Colosseum

Συνεχίζουμε με Αθήνα και στην 11η θέση συναντάμε τους W.E.B , ύστερα από το μεγάλο μπαμ που έκαναν με το εξαίρετο "Tartarus" στην Ευρώπη, μέσω της Γαλλικής Apathia Records , ήρθε η ώρα για το συμβόλαιο με την Metal Blade Records για την κυκλοφορία του "Colosseum". Μεγάλο σημείο αναφοράς είναι πως ο νέος δίσκος περιέχει και ορχηστρικά σημεία που έγραψε αποκλειστικά ο Χρήστος Αντωνίου (SepticFlesh) και φυσικά πλέον πιο ολοκληρωμένο το Line Up της μπάντας με δύο πολύ δυνατές μεταγραφές στο κομμάτι των συνθέσεων αλλά και της ηχογράφησης των νέων κομματιών, ο λόγο για τον Νικήτα Μανδολά στα Drums και την Hel Pyre (AfterBlood , ChristFuck) στο μπάσο και στις δεύτερες φωνές. Πιο συμφωνικό , πιο ατμοσφαιρικό και πιο επιβλητικό το νέο Album με μεγάλη βαρύτητα στις μελωδίες και στην επιβλητικότητα που βγάζει το συμφωνικό μέρος σε συνδυασμό με τις κιθάρες με αποτέλεσμα να βγάζει κάτι το πολύ ιδιαίτερο. Μία μπάντα που όσο περνάνε τα χρόνια , έχει περισσότερες προοπτικές και ωριμάζει έχοντας πάρα πολλές ελπίδες να γράψει ιστορία στον χώρο της μουσικής! Ένα Album που σε κάνει να θες να νοσταλγήσεις το "Communion" και το "The Great Mass" των Septic Flesh. Μυστήριο , σκοτεινό , τελετουργικό και πολύ έξυπνο Album που συνοδεύεται υπό την εικαστική δυναμική του Jon Τούσσα (Foray Between Ocean). 20 χρόνια πλέον και συνεχίζουν δυναμικά!

Βαθμολογία: 85%

10. Diablery - Candles

Κάπως έτσι φτάσαμε στην Top δεκάδα του 2021 όσον αφορά την εγχώρια σκηνή και ξεκινάμε με τους Diablery από την Αθήνα , καθώς ύστερα από πολλές φουρτούνες , δυσκολίες , Πανδημία κ.ο.κ Κατάφεραν να κυκλοφορήσουν τον 2ο δίσκο τους με τίτλο "Candles" , ένα Album που πλέον έχει αλλάξει μουσικά σελίδα και κινείται σε πιο Raw Black Metal μονοπάτια αλλά και σε πιο Occult. Ένα Album που κάποιος θα το χαρακτήριζε πιο πολύ ως ένα Black Metal παρόμοιο με αυτό των Mgla και άλλων πολλών συγκροτημάτων γύρω από το Black Metal κίνημα. Επηρεασμένοι από το Old School Black Metal , υποστηρίζουν τις ρίζες τους και δεν τις ξεχνάνε οι Αθηναίοι Black Metallers και αυτό είναι κάτι που είναι φανερό από τον νέο δίσκο , μία πολύ ενδιαφέρουσα και ώριμη δουλειά με το επιβλητικό Black Metal να συνδυάζεται με το τελετουργικό ύφος με αποτέλεσμα αυτό το σύνολο να δείχνει για άλλη μία φορά , ότι η Ελληνική σκηνή παγκοσμίως είναι από τις πιο κορυφαίες σκηνές όσον αφορά τον ακραίο ήχο! Σε περίπτωση που δεν ακούσατε το Album , αξίζει να του δώσετε μία ευκαιρία!

Βαθμολογία: 85%

9. Τάνια Κικίδη - Rock N Roll Paradise

Στην 9η θέση συναντάμε την περίφημη Ελληνίδα τραγουδίστρια , Τάνια Κικίδη όπου στον νέο της Solo δίσκο "Rock N Roll Paradise" μας κάνει μία "Σύσταση" για το ποιες θα μπορούσαν να είναι οι βασικές τις επιρροές αλλά και ποιοι είναι οι καλλιτέχνες με τους οποίους μεγάλωσε. Είναι ένας δίσκος που μας κάνει μία αναδρομή τόσο στα 80's όσο και στα 90's του Hard Rock και Heavy Metal. Ένας πολύ Rock δίσκος , που αξίζει να έχει κάποιος στην δισκοθήκη του!

Βαθμολογία: 85%

8. Necromantia - To The Depths We Descend...

Στην Θέση 8 συναντάμε άλλο ένα θρυλικό συγκρότημα που ο κόσμος περιμένει πως και πως να δώσει τους τίτλους τέλους δίνοντας το τελευταίο τους Album , ο λόγος για τους Necromantia με το δίσκο "To The Depths We Descend...." μέσω της Hell's Fire Records και της The Circle Music. Ο δίσκος αυτός είναι αποχαιρετιστήριο και φόρος τιμής προς το έτερον ήμισυ του Magus Wampyr και συνιδρυτή του συγκροτήματος, Baron Blood καθώς πέθανε από καρδιακή προσβολή στις 20 Νοεμβρίου 2019. Ένας ατμοσφαιρικός δίσκος που επιμελήθηκε το κομμάτι της Παραγωγής ο Γιώργος Εμμανουήλ στα Pentagram Studio , συνδυάζει το νέο κύμα του σκοτεινού ήχου μαζί με το πιο Old School Black Metal όπως ήξεραν να κάνουν οι Necromantia τόσα χρόνια. Ένας δίσκος που δείχνει πως αποχαιρετούν το κοινό τους με αξιοπρέπεια , περηφάνια και με το κεφάλι ψηλά! R.I.P Baron Blood....

Βαθμολογία: 85%

7. Wardrum - Mavericks

Στο νούμερο 7 βρίσκουμε τους Wardrum , οι οποίοι πλέον ύστερα από πέντε χρόνια , κυκλοφορούν με ανανεωμένο το Line Up τους , το κατά σειρά 5ο πόνημα τους με τίτλο "Mavericks" , το οποίο κυκλοφόρησε μέσω της Steel Gallery στις 28 Μαϊου. Ο εν λόγω δίσκος είναι εμπνευσμένος από την Νουβέλα που έγραψε ο Στέργιος Κούρου με τίτλο "Mavericks: The Story Of The Messenger" και συγχρόνως είναι και μία αναδρομή στις προηγούμενες κυκλοφορίες των Θεσσαλονικιών Power Metallers. Ένα πολύ όμορφο Album , με πολύ πειραματισμό , τις κιθαριστικές ικανότητες του περίφημου Κώστα Βρεττού , τον πειραματισμό στα Drums αλλά και τα Progressive Metal ύφη που θυμίζουν ξεκάθαρα τόσο τους Fates Warning αλλά και τους Queensryche στις παλιές τους ρίζες. Ένας δίσκος πολύ ώριμος , πολύ εξελιγμένος και με ιδιαιτερότητα στις φωνητικές ικανότητες του Γιώργου Μαργαριτόπουλου.

Βαθμολογία: 85%

6. Yoth Iria - As The Flame Withers

Έχουμε στην θέση 6 τους Yoth Iria , με την κυκλοφορία τους ονόματι "As The Flame Withers" μέσω της Πολωνικής Pagan Records. Άλλο ένα Black Metal που συνδυάζει το NWOBHM μαζί με το Old School Black Metal αλλά και το νέο κύμα του Black Metal μέσα από την παραγωγή του Γιώργου Εμμανουήλ και τις επιρροές του που βασίζονται κυρίως στους Watain και τους Mayhem! Όλα αυτά και πολλά άλλα είναι η απόλυτη συνταγή για την δημιουργία μίας πολύ ιδιαίτερης κυκλοφορίας που ύστερα από το ποδαρικό τους με το εμβληματικό "Under His Sway" , μας αποδεικνύουν ότι ήρθαν για να μείνουν. Προσεχώς για πολλές συναυλίες στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό!

Βαθμολογία: 85%

5. Scar Of The Sun - Inertia

Φτάνουμε στην 5η θέση και εκεί σκαρφαλώνουν οι περίφημοι Scar Of The Sun , ο Τέρρυ Νίκας και η παρέα του καταφέρνουν να κάνουν ένα μεγάλο βήμα ύστερα από πολλές δυσκολίες και εμπόδια και αυτό είναι το συμβόλαιο που υπέγραψε με την Napalm Records για την κυκλοφορία του εμβληματικού "Inertia". Ένας δίσκος που συνδυάζει το Melodic Death Metal με το πιο μοντέρνο στοιχείο αλλά και το πιο Metalcore ύφος δημιουργώντας έτσι ένα πολύ μελωδικό αλλά και γεμάτο οργή Album σύμφωνα με την βιντεοσκοπημένη συνέντευξη που έδωσε ο Τέρης στο Rock Da Vinci λίγο πιο μετά από τις γιορτές του Πάσχα. Ένας δίσκος που απ' ότι όλα δείχνουν ύστερα και από την συνεργασία των Scar Of The Sun μαζί με τον Jens Bogren στο Mastering θα δώσει ένα παραπάνω "Παράσημο" στους Αθηναίους Metallers. Ένας αρκετά ρεαλιστικός δίσκος με βάση όλα όσα ζούμε και αξίζει να ακουστεί όσο η θεματολογία όσο και η μουσική τους.

Βαθμολογία: 85%

4. Karma Violens - Mouth Of The Congregation

Ξύλο , Βαρβαρίλα και σκοτάδι είναι τα τρία συστατικά που κυριαρχούν στις συνθέσεις των κομματιών των Karma Violens και συγκεκριμένα στον διάδοχο του "Serpent God" με τίτλο "Mouth Of The Congregation". Ύστερα από την αποχώρηση του Μάριου , σειρά έχει να μπει στην θέση του ο Ηλίας "BlackBones" Ζούνης (Moral Corruption) , ο οποίος έχει καταφέρει να χτίσει μία μεγάλη φήμη ως ένας πολύ δυνατός Growler. Οι φωνητικές του ικανότητες φαίνεται να είναι ιδανικές γι' αυτό που θέλουν να δημιουργήσουν οι περίφημοι "Οδοστρωτήρες" του Ελληνικού Extreme Metal οι οποίοι για άλλη μία φορά παρότι ξέφυγαν από το ατμοσφαιρικό κομμάτι του προηγούμενου δίσκου , κατάφεραν να ανεβάσουν την μπάντα ένα σκαλί πιο πάνω!

Βαθμολογία: 85%

3. Need - Norchestron: A Song For The End

Οι Need για άλλη μία φορά κοντά στην κορυφή των καλύτερων δίσκων της χρονιάς , όπως ακριβώς συνέβη και με το επίσης εμβληματικό "Hegaiamas: A Song For Homeless". To "Norchestrion: A Song For The End" , είναι η κυκλοφορία που ανέβασε ένα σκαλί πιο πάνω την καριέρα των Αθηναίων Progressive Metallers. Ένα 66λεπτο ταξίδι στο διάστημα , στο Progressive υπό την τρομερή μελωδία της χροιάς του Γιάννη Βογιατζή , τις κιθαριστικές ικανότητες του Ravaya και την απίστευτη θεατρικότητα που περιέχουν τα ηχοχρώματα και οι ερμηνείες. Ένας δίσκος υποστηριζόμενος από τον περσινό Γενάρη ότι θα είναι ένας από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς και πλέον έγινε πράξη! Όσο περνάνε τα χρόνια τόσο περισσότερο βρίσκονται στα ντουζένια τους οι Need , πράγμα που είναι φανερό , μπορεί να μην κάνουν Live λόγω της Πανδημίας αλλά καταφέρνουν να δώσουν κάτι όμορφο και δημιουργικό στον κόσμο για άλλη μία φορά!

Βαθμολογία: 90%

2. Acid Mammoth - Caravan

Στην 2η θέση βρίσκουμε τα Λασπωμένα Μαμούθ από την Πρωτεύουσα και συγκεκριμένα τους Acid Mammoth με το νέο τους εξαιρετικό πόνημα με τίτλο "Caravan". Ένας δίσκος που αποτελεί πολύ μέσα τον ψυχεδελικό και Stoner ήχο καθώς αυτά τα δύο μαζί φτιάχνουν ένα πολύ όμορφο μίγμα που θυμίζει Old School Doom/Sludge ήχο αλλά και Stoner όπως το έμαθαν οι παλιοί στις γενιές του 80 και του 90. Ουσιαστικά είναι σαν να δημιουργήθηκε η μετενσάρκωση του Debut των Black Sabbath. Πιστεύω ότι εάν ακούσει ο Geezer Butler η ο Tony Iommi κάποια στιγμή αυτόν τον δίσκο , σίγουρα θα δακρύσουν από συγκίνηση και νοσταλγία! Εάν δεν ακούσατε ακόμα το Album , ακούστε το από χθες ΜΕΤΡΑΕΙ και θα σας ταξιδέψει σε Horror μονοπάτια η και σε πιο παλιά δρώμενα σκοτεινά και μαγευτικά!

Βαθμολογία: 95%

1. Paladine - Entering The Abyss

Και στην κορυφή της βαθμολογίας συναντάμε , ίσως το καλύτερο Album που κυκλοφόρησε η Ελληνική σκηνή το 2021 , ο λόγος για το νέο πόνημα των Paladine , το "Entering The Abyss" , ένα ανταγωνιστικό Album που μπορεί κατάματα να κοιτάξει το "Damned For All Time..." των Sacred Outcry , άλλη μία κυκλοφορία της No Remorse Records που είναι σαν να διαβάζεις ένα παραμύθι. Τρομερή σύνθεση , εξαίρετες ερμηνείες , γκάζια από τον Μπάμπη Τσολάκη στα Drums και ο John Kats μαζί με τον Σωτήρη Παρασκευά να βγάζει σολάρες που σε ταξιδεύουν και κουμπώνουν απίστευτα μαζί με όλο το Concept. Αυτή η πεντάδα φαίνεται να έχει πολύ μέλλον μπροστά της και το αποδεικνύουν με αυτό εδώ το πόνημα που είναι εμπνευσμένο από το Dragonlance Saga.

Βαθμολογία: 95%


Αυτές ήταν οι 20 κυκλοφορίες που ξεχώρισαν για το έτος 2021 μέσα στις εκατοντάδες κυκλοφορίες που κυκλοφόρησαν για το έτος που μας πέρασε, το οποίο για άλλη μία φορά αποδείχθηκε δημιουργικό εφ' όλης της ύλης και του Rock και του Metal ήχου όσον αφορά την εγχώρια σκηνή! Support Local Scene και να αγαπάτε την μουσική! Καλή χρονιά και πάμε για άλλο ένα δημιουργικό 2022!

Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο

Σχόλια