Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Bruce Springsteen: Απονέμεται τιμητικά για το 2021 το βραβείο Woody Guthrie

Ο περίφημος Bruce Springsteen ανακοινώθηκε ως ο αποδέκτης του Βραβείου Woody Guthrie για το 2021, το οποίο και θα παραλάβει σε ειδική διαδικτυακή τελετή μες τον μήνα.

Το ετήσιο βραβείο, απονέμεται από το Κέντρο Woody Guthrie σε καλλιτέχνες που αντανακλούν τις αξίες της εμβληματικής folk προσωπικότητας, αποδεικνύοντας, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, 

"πως μπορούν να αποτελέσουν εκπρόσωπο των αδυνάτων, όσων δεν έχουν φωνή, κατανοώντας το πως μπορεί η τέχνη τους να αποτελέσει μέσο βελτίωσης του κόσμου, ρίχνοντας φως στις αδικίες και το πως μπορούν να διορθωθούν".

Το βραβείο υφίσταται ως θεσμός από το 2014, με καλλιτέχνες όπως οι Chuck D (Public Enemy), Mavis Staples και Joan Baez να το έχουν επίσης παραλάβει.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Woody Guthrie αποτελεί μια από τις μακροχρόνιες πηγές έμπνευσης και επιρροής για τον Αμερικανό Folk μουσικό, ο οποίος είχε στο παρελθόν δηλώσει πως το κλασικό του τραγούδι από το 1995, "The Ghost Of Tom Joad" ήταν άμεσα επηρεασμένο από την σύνθεση του κομματιού του Woody Guthrie, "The Ballad Of Tom Joad".

Επιπρόσθετα, ο σπουδαίος καλλιτέχνης έχει διασκευάσει Ουκ Ολίγες Φορές συνθέσεις του θρυλικού μουσικού σε πολλές Live εμφανίσεις του, όπως τα εξής κομμάτια: "This Land Is Your Land", "I Ain't Got No Home" και "Blowin' Down the Road".

Σχετικά με την διάκριση του , Αμερικανός "The Boss" ανέφερε τα εξής.

"O Woody έγραψε κάποια από τα σπουδαιότερα τραγούδια για την προσπάθεια της Αμερικής να πραγματώσει τα ιδανικά της. Είναι μια από τις πιο σημαντικές επιρροές και πηγές έμπνευσης μου".

Αξίζει να αναφέρουμε πως είναι ο πρώτος μουσικός ο οποίος εδώ και έξι δεκαετίες τα κομμάτια του βρίσκονται στο Top 5 όλων των Charts!



Σχόλια